X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy to twardnienie może spowodować przedwczesny poród? Kurcze ja nic takiego nie robię , nie ma mnie za bardzo co zmęczyć i to tak się dzieje samo z siebie? Czy ja jakimś swoim zachowaniem wpływam na to

• Fedra Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twardnienie brzucha jest normalne jesli nie trwa za długo i nie powtarza sie za często...
    Macica teraz juz zaczyna cwiczyc wiec moze sie tak zdarzać...
    Jesli Cie to nie pokoi to weź magnez i nospe jesli twardnienie nie przechodzi skonsultuj sie z lekarzem...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    Ja już po wizycie. Wszystko w jak najlepszym porządku.
    Dzidzia waży 800 gram :)
    To super wieści! A dzidzia już taka duża!

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 wrote:
    a czy to twardnienie może spowodować przedwczesny poród? Kurcze ja nic takiego nie robię , nie ma mnie za bardzo co zmęczyć i to tak się dzieje samo z siebie? Czy ja jakimś swoim zachowaniem wpływam na to
    Mi brzuch zaczął twardnieć i boleć po zakupach w galerii i teraz trwa to już ok tygodnia choć cały czas leżę. Lekarz zalecił nospę 3x1 i do duphastonu dodatkowo luteine 2x1. Teraz pochodzę chwilę po domu, do toalety i znów twardnieje i ciągnie w dół.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 19:45

• chloet Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 wrote:

Tu masz fajny artykuł: http://www.mjakmama24.pl/ciaza/przebieg-ciazy/twardniejacy-brzuch-w-ciazy-przyczyny-postepowanie,538_7606.html

to twardnienie na tym etapie ciąży jest zupełnie naturalne, pod warunkiem, że zdarza się maksymalnie kilka razy dziennie i nic przy tym nie boli. Pytasz, czy możesz coś zrobić. Pewnie nie zaszkodzi się oszczędzać :)

rqkqj11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewczyny jutro na 18 mam pierwsze spotkanie w szkole rodzenia jeśli będę sie dobrze czuła to pójdę i tam zapytam co i jak dokładnie a w piątek powiek doktorkowi

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie, że wczoraj nie pisałam o wizycie, więc już piszę :). Synuś waży 380 gram - taka kruszynka. Jak to lekarz powiedział patrząc na mnie, że taki wróbelek raczej orła nie urodzi haha :). Wszystko jest w porządku, mały strasznie się wiercił podczas badania, że lekarz musiał nieźle się namęczyć żeby coś pomierzyć:). Co chwila mówił że jest uparty i strasznie ruchliwy:). W wymazie wyszły mi drożdżaki, gin przepisała mi jednorazowy aplikator dopochwowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 06:20

chloet, Fedra, Anita12, kark lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chloet ale masz już dużą dzidzię :)
    Troszkę się zmartwiłam wagą mego synka. Dużo nie waży, na wątku o połówkowych, tam kobiety mają większe dzieciaczki. Mam nadzieję, że synuś to nadrobi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Wybaczcie, że wczoraj nie pisałam o wizycie, więc już piszę :). Synuś waży 380 gram - taka kruszynka. Jak to lekarz powiedział patrząc na mnie, że taki wróbelek raczej orła nie urodzi haha :). Wszystko jest w porządku, mały strasznie się wiercił podczas badania, że lekarz musiał nieźle się namęczyć żeby coś pomierzyć:). Co chwila mówił że jest uparty i strasznie ruchliwy:). W wymazie wyszły mi drożdżaki, gin przepisała mi jednorazowy aplikator dopochwowy.

Super wieści z samego rana! Ty się wagą absolutnie nie przejmuj. Skoro dla lekarza jest ok, dla Ciebie tym bardziej. W tym okresie dzieciaczki bardzo szybko rosną, za tydzień, dwa, podwoi swoją wagę. Najważniejsze, że na badaniu wszystko wyszło w pożądku. Im bedziemy dalej tym lekarz ustali mniej więcej wagę przy porodzie i wtedy będziemy wiedzieć jaki rozmiar ciuszków najbardziej się przyda.

ewa81 lubi tę wiadomość

• linda392 Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Troszkę się zmartwiłam wagą mego synka. Dużo nie waży, na wątku o połówkowych, tam kobiety mają większe dzieciaczki. Mam nadzieję, że synuś to nadrobi :)
    I U mnie na połówkowym w 21t+1d synek ważył 385g a na wizycie za niecałe 3 tygodni urósł i ważył 650 więc się nie przejmuj, dzieciaczki bardzo szybko rosną :-) najważniejsze tak jak mówisz że maluszek zdrowy i wszystko prawidłowo się rozwija :-)

ewa81 lubi tę wiadomość

2nn3dzu55c7nwce5.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:

Mój bysior na polowkowym ważył 375 gram, też się balam, ale lekarz powiedział że jest ok, dziewczyny na forum powiedziały że jeszcze nabierze dzidzia ciała.

ewa81 lubi tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:

kochana, na połówkowym moja córa ważyła jakieś 390 gram, więc tak jak u Ciebie - dopiero w III trymestrze dzieciaczki zaczną nam nabierać konkretnie na masie :) Zobaczysz, że za miesiąc będzie już ok. 1 kg :)

Co do tego jednorazowego aplikatora - też prawdopodobnie miałam ten sam lek - maść aplikujesz raz i niby działa cały tydzień - u mnie super się sprawdziła, bo infekcji nie ma śladu :)

Przy okazji lekarka przepisała też wtedy maść dla mojego faceta - clotrimazolum, żebyśmy się wzajemnie nie zarażali :)

ewa81, Malwinka lubią tę wiadomość

rqkqj11.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mały na połówkowych ważył w 21t1d 371 gram, też się trochę martwiłam, że mało, za tydzień mam wizytę, ciekawe ile przybrał

ewa81 lubi tę wiadomość

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, naprawdę uspokoiłyście mnie wagą dziecka :), teraz to już jestem spokojna :).
    Chloet pewnie tą samą maść miałyśmy. Oby pomogła :)

• severi Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ciężko się porównuje wyniki bo czytając nie raz zapominamy że niektóre mają termin na początek miesiąca a niektóre na koniec, no i dzieci inaczej rosną :P i nie każde musi ważyć tyle samo, dzieci jednak z różną wagą się rodzą co nie zawsze oznacza problem :P

chloet, Fedra lubią tę wiadomość

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • Agata_90 Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój skarb na połówkowym 20tyg+3dni ważył 358gram.Za tydzien mam wizyte wiec moze podejrzymy do małego i dowiem si eile teraz waży.kopie jak by z kilogram miał ;-)

ewa81 lubi tę wiadomość

w4sqdqk30v3qwbxq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na połówkowym waga była około 320 g i żaden z dwóch lekarzy nic nie powiedział na ten temat. Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu na wizycie Franek będzie już dużo większy :)

ewa81 lubi tę wiadomość

• Agata_90 Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy zaczynaja was męczyć bóle kregosłupa?Mnie zaczyna boleć kregosłup-nie mogę się wygodnie ułożyć do snu a w dzień też ciagle odczuwam dyskomfort..;-(

w4sqdqk30v3qwbxq.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata_90 wrote:
    Dziewczyny czy zaczynaja was męczyć bóle kregosłupa?Mnie zaczyna boleć kregosłup-nie mogę się wygodnie ułożyć do snu a w dzień też ciagle odczuwam dyskomfort..;-(

mnie kręgosłup nie boli, ale zaczynam mieć problemy ze spaniem, nie mogę znaleźć odpowiedniej pozycji.

rqkqj11.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do twardnienia brzucha, to mi w pierwszej ciąży i teraz dość często się spina. Na pewno więcej niż kilka razy dziennie. Ale taki mój urok. Macica sobie ćwiczy. Aaa i też jest takie odczucie skurczu, jak np dzidzia się pcha główką mocno. Wtedy połowa brzucha jest twarda, bo pod nią główka, a druga połowa miękka.
    Na najbliższej wizycie warto powiedzieć o tym lekarzowi to sprawdzi szyjkę czy się nie skraca i nie rozwiera. Gdyby bolało przy tym to od razu dzwonić do lekarza :)

A co do krwi pępowinowej to też się zastnawialismy przy synku nad tym, ale po rozmowie z ludźmi, którzy coś o tym wiedzą, albo koleżanką, która ma znajomego zajmującego się tym, zrezygnowaliśmy. Nawet te osoby nie pobierały. Mimo, że w tym pracują. Już dokładnie nie pamietam o co to chodziło, ale chyba o to, ze trzeba bardzo dużo tej krwi właśnie, żeby cokolwiek zrobić i obecnie na niewiele chorób pomaga. Aaa i często jak się nawet ma bankowaną tą krew, a rodzeństwo potrzebuje, to nie pomaga. Może pomóc, ale bardzo rzadko działa to na krewnych niestety. Tak więc wypadałoby bankowac na każde dziecko.

Ja nie mam nic przeciwko. jeśli kogoś stać to czemu nie :)

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
‹‹ 799 800 801 802 803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ