X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy w 22 tygodniu :)
    Wczoraj wieczorem niezłego strachu najadłam...synuś był mało ruchliwy, tylko rano, a potem popołudniu i wieczorem cisza. Zaczęło mnie to niepokoić i żeby sprowokować ruchy, to się położyłam na plecach, ruszałam brzuch, muzyczkę puszczałam, latarką świeciłam po brzuszku i żadnej reakcji. Wpadłam w taką panikę, pobeczałam się. Poszłam pod prysznic ciepły z nadzieją, że go to rozbudzi i faktycznie dał mamusi znać. A dziś już szaleje i jestem spokojna. Matko ile to nerwów mnie kosztowało.

chloet, Malwinka lubią tę wiadomość

• chloet Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zaczynam 7. miesiąc (26t0d) :) ale jazda!

(suwak mi się zaciął) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 11:41

Nadiii, Anita12 lubią tę wiadomość

rqkqj11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Wczoraj wieczorem niezłego strachu najadłam...synuś był mało ruchliwy, tylko rano, a potem popołudniu i wieczorem cisza. Zaczęło mnie to niepokoić i żeby sprowokować ruchy, to się położyłam na plecach, ruszałam brzuch, muzyczkę puszczałam, latarką świeciłam po brzuszku i żadnej reakcji. Wpadłam w taką panikę, pobeczałam się. Poszłam pod prysznic ciepły z nadzieją, że go to rozbudzi i faktycznie dał mamusi znać. A dziś już szaleje i jestem spokojna. Matko ile to nerwów mnie kosztowało.
    Oj to na pewno najadlaś się strachu. Dobrze, że łobuziak już uspokoil mamusię. Ja też zawsze się schizuję jak mała nie daje znać przez pół dnia i kombinuję żeby ją rozbudzić. Niedawno tak czekałyśmy na pierwsze ruchy, teraz stresujemy się gdy przez poł dnia ich nie ma.. Im dalej chyba bedzie gorzej.. Obyśmy tylko nie zwariowały do marca!

ewa81 lubi tę wiadomość

• Agata_90 Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.superstyler.pl/dziecko/mamyplan-tanczacy-brzuch-czyli-cala-prawda-o-ruchach-dziecka/
    Tutaj o ruchach dziecka opowiada Mamaginekolog-poczytajcie.Bardzo fajny wpis.

A to jest jej konto na facebooku
    https://www.facebook.com/mamaginekolog/

w4sqdqk30v3qwbxq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    A ja dzisiaj zaczynam 7. miesiąc (26t0d) :) ale jazda!

(suwak mi się zaciął) :)
    Kurcze jak już jesteś daleko! Super!

chloet lubi tę wiadomość

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja jak narazie spokojnie przechodzę ciążę. To ze kręgosłup mnie boli to prawie od 3 miesiąca, bo dużo i szybko na wadze przybieram. Wczoraj kupiłam pierwsze ciuszki, maaaatko jaka ja dumna byłam, czułam się jak mamusia stojąc przy kasie. Super uczucie, a jak Malenstwa na oczy zobaczymy <3 a potem jak powie Mama :) eeeehhhhhh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 13:04

Anita12, ewa81 lubią tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    W ogóle cała ciąża kosztuje nas tyle stresu. Mnie wczoraj brzuch się zrobił twardy jak kamień i nie puszczał. Też się denerwowałam. I tak sobie właśnie myślałam ile my jesteśmy w stanie znieść i ile nas to stresu kosztuje.

ewa81 lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • tinaa22 Koleżanka

Wysłany: 26 listopada 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ból brzucha jak na okres: zdarza wam się? Mnie już dawno nic takiego nie było a tu dziś mnie tak pobolewa trochę i się zastanawiam czy to normalne?

0d1yskjo7vuchg9e.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tina mnie się zdarza, ale tylko na chwilę. Uczucie jakby okres miał się tyle co rozkręcić ;-)

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Dominika_89 Znajoma

Wysłany: 26 listopada 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    gratuluje maluszków, ja jeszcze w trakcie starań ;)
    Piszę tutaj bo potrzebuje opinii. Zawsze przed okresem bolały mnie piersi, czasem nawet 7 dni przed.

W tym cyklu bolą od owulacji. Od kilku dni zauważyłam, że po zdjęciu stanika przez pare minut mam tak wypukłe żyły na sutkach. Na całych piersiach żyły są bardziej widoczne. Po jakiś paru minutach wszystko wygląda normalnie.

Czy któraś z Was miała takie objawy na początku ciąży ?
    Obecnie 24 dc, cykle 29 dniowe.

pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Hej, ja jak narazie spokojnie przechodzę ciążę. To ze kręgosłup mnie boli to prawie od 3 miesiąca, bo dużo i szybko na wadze przybieram. Wczoraj kupiłam pierwsze ciuszki, maaaatko jaka ja dumna byłam, czułam się jak mamusia stojąc przy kasie. Super uczucie, a jak Malenstwa na oczy zobaczymy <3 a potem jak powie Mama :) eeeehhhhhh
    Tylko się cieszyć, że spokojnie przechodzisz! I oby tak do końca.
    Oj niesamowita frajda kupować pierwsze rzeczy dla maluszka i taka duma rozpiera!

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika_89 wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Piszę tutaj bo potrzebuje opinii. Zawsze przed okresem bolały mnie piersi, czasem nawet 7 dni przed.

W tym cyklu bolą od owulacji. Od kilku dni zauważyłam, że po zdjęciu stanika przez pare minut mam tak wypukłe żyły na sutkach. Na całych piersiach żyły są bardziej widoczne. Po jakiś paru minutach wszystko wygląda normalnie.

pozdrawiam
    Ja ciążę rozpoznałam właśnie przez nabrzmiałe, obolałe piersi i powiększone sutki. Także życzę, aby tym razem się udało!

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tinaa22 wrote:
    Dziewczyny, ból brzucha jak na okres: zdarza wam się? Mnie już dawno nic takiego nie było a tu dziś mnie tak pobolewa trochę i się zastanawiam czy to normalne?
    Ja też miewam takie bóle jak przed miesiączką, ale trwają chwilę i znikają

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie piersi były nabrzmiałe(wręcz jakbym miała jakieś zapalenie), ale bez widocznych "żyłek", niektóre kobiety też tak mają przed okresem...

17u93e5ep5g57u5f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka , super to uczucie że kupujesz rzecz dla maluszka bo będziesz mamą.
    Dominika , z moich objawów ciążowych to był wstręt do słodkiego a uwielbiam je.
    Chloet, gratulacje kolejnego tygodnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 17:00

chloet, Malwinka lubią tę wiadomość

• befra Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika_89 wrote:
    Cześć dziewczyny,

pozdrawiam

U mnie pierwsze objawy to były bolące sutki w szczególności że przed okresem nigdy mnie piersi nie bolały i do tego większą ilość śluzu, takiego mlecznego ale rozciagliwego.

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam, Padam, padam. Dopiero goście poszli do domku. Ja nawet nie sprzątam, tylko to co do lodówki to powkladalam, a reszta nie wejdzie to na balkon, bo i tak zimno.
    Brzuch mnie już tak bolal, bo ile można siedzieć, a ich się przecież nie wygoni. Ja się odzwyczailam od takich imprez....no ale andrzejki....dobrej nocy:*

Nadiii lubi tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 24tc wg belly, 23t0d. Uwielbiam te niedziele, kiedy belly pokazuje kolejny nowy tydzień. Z każdym dniem bliżej marca, bliżej dnia, w którym wreszcie moje marzenie się spęłni i przytulę swoją Iskierkę.
    Miłego dnia dziewczyny!

ewa81, Malwinka, chloet lubią tę wiadomość

• Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio był Black Friday, zastanawiam się, czy coś kupiłyście w tym dniu dla Waszych maluszków. U nas skromnie, tylko to: http://mama-to-ja.bloog.pl/id,357365702,title,Zakupy-wyprawkowe-level-2,index.html

rrb7y10.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chloet a na kiedy masz termin dokładnie? Coś mi się wydaje że jakoś bardzo podobnie do mnie.

Twardnienie mi przeszło ale gin powiedział ze mam zwolnić zwolnić i jeszcze raz zwolnić no ale czy sie jeszcze da ? Skoro ja już nic nie robię? No tak mi się bynajmniej wydaje.

Dominika jeśli chodzi o moje objawy to tak faktycznie piersi bolały ale zupełnie jak na okres. Nawet wypiłam sobie wtedy bo byłam przekonana że zbliża się okres i na pewno znów nic z tego. A tu jednak proszę :)
    Acha no i test w moim przypadku po 7 dniach od spodziewanej miesiączki był nadal negatywny, dopiero badanie krwi potwierdziło ciąże :)

‹‹ 801 802 803 804 805 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ