X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi brzuch często twardnieje i boli, ale nie ma to żadnego związku z szyjką, tylko z noszeniem dziecka, tego, że jestem po cc, nie oszczędzam się jakoś bardzo i uwaga - młody jest silny i kopniakami waląc w nerwy powoduje, że macica się spina. Szyjka długa i zamknięta na 4 spusty.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • linda392 Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrezygnowałam z NFZ jeszcze w 7 tygodniu ciąży, bardzo mądra p.Dr wystawiła mi skierowanie do szpitala na usunięcie nie żywego jaja płodowego bo stwierdziła że ciąża się nie rozwija i nie bije serduszko. Kiedy powiedziałam że chcę to skonsultować z innym lekarzem to powiedziała że nie ma sensu bo z jej stażem w 45 lat ona się nie może pomylić, ona pracowała ordynatorem w szpitalu. W ten sam dzień poszłam na wizytę prywatną i usłyszałam serduszko. Więc na tym moje wizyty NFZ się skończyły.

2nn3dzu55c7nwce5.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linda392 wrote:
    Ja zrezygnowałam z NFZ jeszcze w 7 tygodniu ciąży, bardzo mądra p.Dr wystawiła mi skierowanie do szpitala na usunięcie nie żywego jaja płodowego bo stwierdziła że ciąża się nie rozwija i nie bije serduszko. Kiedy powiedziałam że chcę to skonsultować z innym lekarzem to powiedziała że nie ma sensu bo z jej stażem w 45 lat ona się nie może pomylić, ona pracowała ordynatorem w szpitalu. W ten sam dzień poszłam na wizytę prywatną i usłyszałam serduszko. Więc na tym moje wizyty NFZ się skończyły.

Matko co za niewuczone babsko. Przez taka idiotke byś narobiłaś sobie tylko tragedii. I co z jej stażu.. ..cale szczęście, że poszłaś prywatnie!

uch5i09k3eicivpk.png
  • linda392 Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka
    Nawet nie chcę to wspominać to były chyba najgorsze 6 godzin mojego życia które czekałam na wizytę prywatną. Teraz to mówię że nawet badania robię prywatnie, mam alergię na NFZ. Ale cieszę się że dobrze wszystko się skończyło.

2nn3dzu55c7nwce5.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko mi sobie wyobrazić, żeby być w takiej sytuacji. Z jednej strony myślisz, że się nie udalo i rozpaczasz, a za parę godzin wielkie szczęście, które jak się okazuje nadal jest z Tobą. Teraz już 25 tydzień masz i to najważniejsze!

uch5i09k3eicivpk.png
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy też jesteście na etapie, że macie już łóżeczko dla Waszego malucha, ale nie wiecie jeszcze do końca, jaką wybrać stylizację? Dla niezdecydowanych polecam post, w którym zebrałam wyniki swoich dotychczasowych poszukiwań w tym zakresie: http://www.mama-to-ja.bloog.pl/id,357515069,title,Wariacje-lozeczkowe,index.html
    Liczę na Wasze sugestie, a także mile widziane zdjęcia Waszych stylizacji w komentarzach- może coś kogoś zainspiruje.

rrb7y10.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na NFZ bylam tylko raz w życiu u ginekologa. To byla moja pierwsza i ostatnia wizyta. Zraziłam się i od lat chodzę prywatnie. Jest mnóstwo lekarzy na NFZ którzy naprawdę znają się na rzeczy więc jeśli kobiety chodzą na NFZ to ja to popieram. Istnieją dobrzy lekarze w przychodniach, czasem z powodów finansowych kobiety nie mają wyjścia, i z innej strony- po co płacimy składki całe życie? To czy kobieta chodzi prywatnie czy na NFZ to jej indywidualna sprawa. Ja ufam swojemu lekarzowi bo mogę do niego dzwonić o każdej porze i wiem, że skoro mówi że szyjka trzyma to tak jest. Jesli cos mnie zaniepokoi to zawsze moge zmienić. Mojej siostrze prywatnie jeden lekarz powiedział, że płód jest martwy, po czym poszła do innego, i ten martwy plod ma teraz 11 lat. Nie ma wiec znaczenia prywatnie czy NFZ- ważny jest lekarz- jego wiedza i doświadczenie, umiejetności,czasem także sprzet..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 21:14

m@rtynka, Fipsik, Malwinka lubią tę wiadomość

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    Daj znać jak badania! Powodzenia
    Serduszko całe i zdrowe <3

Anita12, Malwinka lubią tę wiadomość

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiadomość! Na pewno Ci ulżyło po takim stresie! Cieszę się że wszystko ok. Dużo zdrówka życzę!

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łóżeczkowe stylizacje? niebieskie prześcieradełka mam :)

Pościel to późniejszy etap, kocyki mam różnokolorowe, od białej owcy po ciemny granat. I tu się kończy moja stylizacja, bo dziecku nic więcej w łóżku nie potrzeba :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na etapie wyboru łóżeczka, o stylizacjach to wolę na razie nie rozmyślać nawet :D

• klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny lozeczka, kolyski, kojce . Jesy teraz tyle pieknych do wyboru, ze naprawde ciezko sie zdecydowac. Ja lozeczko mam po starszej coreczce, ale same posciele i kocyki bede kupowac. Jest taki wybor,ze mozna oszale;) mi podobaja sie szarosci .dzis znalazlam piekny kocyk z poduszeczka na allegro. Nie moge juz sie doczekac marca ;)

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z lekarzami z nfz podobne doświadczenie jak siostra Nadii - byłam w ciąży z najstarszą córcią, już chyba 8tc wychodził z OM, a gin bada i mówi, że to ciąża pozamaciczna i wypisał mi skierowanie do szpitala na zabieg na usunięcie :/

A ja sie melduję w III trymestrze :D Aż trudno uwierzyć, że jeszcze 3 miesiace i malutka będzie z nami :) Nawet kupiłam dla niej pierwszy pajacyk, mimo, że kompletną wyprawkę mam p starszej siostrze:
    a561a5544c98f51fmed.jpg

Anita12 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark- pajacyk cudny! Nasze maleństwa na pierwsze święta będą miały ok 9mcy. Będzie dobry?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem na etapie wyboru łóżeczka, ale to nie takie proste. Zastanawiam się czy wziąść samo białe łóżeczko, czy to z funkcją tapczanika w późniejszym etapie. Niby koło stówki różnicy ale czy taki tapczanik przerobiony z łóżeczka zda choć na chwile egzamin czy to tylko strata kasy.. Tu mam dylemat. Materac już zdecydowałam lateksowo-piankowy dwustronny.
    Wczoraj kurier przyniósł kocyk z podusią minky w kolorach szarości z serduszkami. Myślałam że bedzie cienszy bo niby wiosenny a jest bardziej jak kąderka.. Na zestaw wyprawki do łóżeczka jeszcze czekam, zamówiłam czarno- biały z dodatkiem mięty. Pomału rzeczy się gromadzą. Aż nie mogę w to uwierzyć, rzeczy dla upragnionego Dziecka.

klaudia.29, Anita12, Malwinka lubią tę wiadomość

• klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    Też jestem na etapie wyboru łóżeczka, ale to nie takie proste. Zastanawiam się czy wziąść samo białe łóżeczko, czy to z funkcją tapczanika w późniejszym etapie. Niby koło stówki różnicy ale czy taki tapczanik przerobiony z łóżeczka zda choć na chwile egzamin czy to tylko strata kasy.. Tu mam dylemat. Materac już zdecydowałam lateksowo-piankowy dwustronny.
    Wczoraj kurier przyniósł kocyk z podusią minky w kolorach szarości z serduszkami. Myślałam że bedzie cienszy bo niby wiosenny a jest bardziej jak kąderka.. Na zestaw wyprawki do łóżeczka jeszcze czekam, zamówiłam czarno- biały z dodatkiem mięty. Pomału rzeczy się gromadzą. Aż nie mogę w to uwierzyć, rzeczy dla upragnionego Dziecka.

Ja wlasnie znalazlam minky szary z serduszkami i poduszeczka i komplecie. bardzo mi sie spodobal i chyba go zamowie ;) Nie wiem czy to ten sam ale widze ze mamy podobny gust;)

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A napiszcie mi jak u Was z przybieraniem na wadze ? mnie od dluzszego czasu mecza zaparcia.... musialam wprowadzic diete wysoko blonnikowa i czekam na efekty. jestem w 24 i 1d i mam na plusie 5kg. chic naprawde staram sie nie ulegac pokusom...

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój zestaw minky:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3c34b0d1aa88.jpg

I pościel: https://naforum.zapodaj.net/thumbs/60221f234fef.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2016, 13:05

Magdzia88 lubi tę wiadomość

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:
    Dziewczyny jeśli twardnieje Wam tak często brzuszek to radzę udać się dla pewności do innego ginekologa żeby zmierzył szyjke... ja w przychodni na nfz miałam szyjke 4cm... chociaz w rzeczywistości wiedziałam ze ma 3.1-3.2cm... przed wizyta na fundusz i dzien po niej bylam prywatnie i lekarz mnie uświadomił że zmierzenie szyjki to nie taka prosta sprawa... lata praktyki i umiejętności... większość lekarzy wkładając sonde usg wciska ja z boku szyjki i ja przyciska... przez to pomiar jest niemiarodajny. Mi tak twardniał brzuszek i prywatnie okazało się że się skrocila a na nfz dalej długa... nie wierzę lekarzom z funduszu... odpierniczaja maniane... chodzę po skierowania na badania i l4... ale chyba tez z tego zrezygnuje
    A ja w ogóle nie wierzę lekarzom. Bo jeśli lekarz jest konowałem, to to, że przyjmuje prywatnie niestety nie pomoże:/
    A sztuka znaleźć dobrego lekarza

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linda392 wrote:

O matko, straszna historia.
    Jednak to nie nfz jest winny tylko sama doktorowa do niczego. Wyobraź sobie, że gdyby przyjmowała Cię prywatnie to samo by powiedziała:( nie jest problemem otworzyć prywatny gabinet i nadal być konowałem.
    Ja mam straszny uraz do lekarzy bo wiele, wiele razy się zawiodłam.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
‹‹ 811 812 813 814 815 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ