X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataeb wrote:
    To dobrze, bo ja zapomniałam się zapytać jak byłam na pierwszym czy będę musiała na kolejne donieść ;)
    To zależy gdzie.Jeśli chodzi o drugie badanie prenatalne to musiałam mieć drugie skierowanie i mimo, że je miałam za badanie musiałam zapłacić bo się wyczerpały punkty na nfz. Także lepiej przy pierwszym dopilnować, zeby było od razu napisane, że na dwa badania i mieć już zaklepany termin na to drugie.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym dopytała bo u mnie na każde osobne skierowanie. Co przychodnia i lekarz to inaczej...

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tą wagą to sama nie wiem. W domu mi pokazuje co innego, niż tego samego dnia u lekarza. W dodatku w pierwszym trymestrze schudłam parę kg. Lekarka mi mówi, ze troche za dużo ważę, a ja jej tłumaczę, że codziennie rano się ważę i w sumie wychodzi średnio 3 kg mniej niż na tej wadze u niej w gabinecie o.O

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zaczynam 25 tydzień :-)

m@rtynka, chloet, jenny88 lubią tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malotka wrote:
    Ja z tą wagą to sama nie wiem. W domu mi pokazuje co innego, niż tego samego dnia u lekarza. W dodatku w pierwszym trymestrze schudłam parę kg. Lekarka mi mówi, ze troche za dużo ważę, a ja jej tłumaczę, że codziennie rano się ważę i w sumie wychodzi średnio 3 kg mniej niż na tej wadze u niej w gabinecie o.O
    U nas to wogóle ważą jak chcą. Ostatnio w kozakach :-)
    Ja biorę pod uwagę tylko ważenie w domu.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    Ja dziś zaczynam 25 tydzień :-)
    Idziemy identycznie co do dnia!

Anita12, Magdzia88 lubią tę wiadomość

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    Idziemy identycznie co do dnia!
    I pewnie obie lubimy niedziele :-)

Magdzia88 lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    U nas to wogóle ważą jak chcą. Ostatnio w kozakach :-)
    Ja biorę pod uwagę tylko ważenie w domu.
    Ja dokładnie tak samo - rano, na czczo i nago, bo chcę znać wagę moją, a nie śniadania czy spodni z komórką XD
    W gabinecie zazwyczaj jestem koło 17 na wizycie, więc po całodniowym jedzeniu, nieraz w swetrze i butach, nawet w pierwszej ciąży babka mnie raz w kurtce ważyła, bo im ogrzewanie padło i bała się, że zamarznę jak ściągnę kurtkę :P

U mnie diabetetolog jest wściekły, bo mówi, że przy mojej wadze (bmi przed ciążą 20) to powinnam już mieć min +6kg, znowu jak byłam u endokrynolog to stwierdziła, że za dużo jak na ten etap przytyłam :D

• maggdax Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, powiedzcie czy któraś odczuwa ból na dole, jakby poniżej brzucha nad spodniem ponownym podczas chodzenia, podnoszenia nogi w celu ubrania skarpetki, buta, czy podczas przekrecania się z jednego boku na drugi? Ja od pewnego czasu odczuwam taki ból i jest on bardzo uciążliwy, po za nim czuje się bardzo dobrze, lekarz mówi ze rozchodzą się kości i dlatego tak go czuje, ale zastanawiam się czy tylko ja tak cierpię i czy może ktoś ma sposób na złagodzenie tego bólu?

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może to rozejscie spojenia lonowego? Mnie tez pobolewa czasami i lekarka mówiła ze wrazie czego mam jechać na wizytę bodajże do ortopedy. Ponoć są jakieś pasy na to.

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie takie bóle odczuwam od niedawna. Pobolewa gdy przekladam nogi z jednego boku na boku, odczucie podobne czasem do zakwasów w pachwinach. Czasem zaboli niespodziewanie dość mocno w okolicy spojenia przy jakimś ruchu, skrecie. Często też jak np sciągam getry czy sjarpetki i musze podniesc nogę.

• maggdax Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedz. A czy te rozejscie spojenia lonowego może stwierdzic ortopeda bez prześwietlenia? Czy może to widać na usg u ginekologa? Zdaje sobie sprawę, że jestem w ciąży i ze wszystko mi się rozciąga i kości rozchodzą ale ból który odczuwam uniemożliwia mi funkcjonowanie, czuje się jakbym była kaleką i nie przypominam sobie zeby ktorakolwiek z moich koleżanek miała problem z chodzeniem na tym etapie ciąży, wiec chciałabym to sprawdzić. Pozdrawiam Was i miłego dnia i tygodnia ;)

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po weekendzie

Nie nadrobię Waszych postów :). Byliśmy na jarmarku świątecznym we Wrocławiu. Były niezłe tłumy i zimno, po jakimś czasie to nóg nie czułam. Najgorzej było z toaletą :/, wszędzie takie kolejki że szok.

• Agata_90 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny:-)
    Dzisiaj zaczynam szkole rodzenia i mam dylemat.Czy szkola rodzenia rzeczywiscie jest prxydatna .Czy na zajeciach ucza oddychac pidczas porodu -czy na zajeciach wspolnych bo ja na cwiczenia sie nie pisalam...czy na zajeciach wspolnych tylko teoria ? Czy ktoras chodzi lub chodzila i podzieli sie spostrzezeniami?!

w4sqdqk30v3qwbxq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam pierwszy raz w piątek w szkole. I mamy pół na pół, trochę wykładu, a później ćwiczenia do porodu.
    Myślę, że to zależy od szkoły jak są prowadzone zajęcia. Czasem są same wykłady, czasem warsztaty, itp.

• Agata_90 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malotka i jak wrazenia po zajeciach ? Co ciekawego na teorii mowili?

w4sqdqk30v3qwbxq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie była lista rzeczy do szpitala, objawy i etapy porodu i kiedy jechać do szpitala, na co zwracać uwagę jak się już zacznie, no i oddychanie na koniec :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 11:31

• Agata_90 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Malotka za odpowiedz ;-)

w4sqdqk30v3qwbxq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malotka wrote:
    U mnie była lista rzeczy do szpitala, objawy i etapy porodu i kiedy jechać do szpitala, na co zwracać uwagę jak się już zacznie, no i oddychanie na koniec :)
    Ciekawe rzeczy jak na pierwszy raz! My jeszcze czekamy aż zacznie się nowy cykl zajęć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 17:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata_90 wrote:
    Witam dziewczyny:-)
    Dzisiaj zaczynam szkole rodzenia i mam dylemat.Czy szkola rodzenia rzeczywiscie jest prxydatna .Czy na zajeciach ucza oddychac pidczas porodu -czy na zajeciach wspolnych bo ja na cwiczenia sie nie pisalam...czy na zajeciach wspolnych tylko teoria ? Czy ktoras chodzi lub chodzila i podzieli sie spostrzezeniami?!
    Z tego co wiem wszystko zależy od programu bo w każdej szkole mogą mieć inny program szkoleń. Może po prostu spytaj prowadzącej czego konkretnie bedą dotyczyć

‹‹ 813 814 815 816 817 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ