MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
ataeb wrote:To dobrze, bo ja zapomniałam się zapytać jak byłam na pierwszym czy będę musiała na kolejne donieść
-
nick nieaktualnyJa z tą wagą to sama nie wiem. W domu mi pokazuje co innego, niż tego samego dnia u lekarza. W dodatku w pierwszym trymestrze schudłam parę kg. Lekarka mi mówi, ze troche za dużo ważę, a ja jej tłumaczę, że codziennie rano się ważę i w sumie wychodzi średnio 3 kg mniej niż na tej wadze u niej w gabinecie
-
malotka wrote:Ja z tą wagą to sama nie wiem. W domu mi pokazuje co innego, niż tego samego dnia u lekarza. W dodatku w pierwszym trymestrze schudłam parę kg. Lekarka mi mówi, ze troche za dużo ważę, a ja jej tłumaczę, że codziennie rano się ważę i w sumie wychodzi średnio 3 kg mniej niż na tej wadze u niej w gabinecie
Ja biorę pod uwagę tylko ważenie w domu.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnita12 wrote:U nas to wogóle ważą jak chcą. Ostatnio w kozakach
Ja biorę pod uwagę tylko ważenie w domu.
W gabinecie zazwyczaj jestem koło 17 na wizycie, więc po całodniowym jedzeniu, nieraz w swetrze i butach, nawet w pierwszej ciąży babka mnie raz w kurtce ważyła, bo im ogrzewanie padło i bała się, że zamarznę jak ściągnę kurtkę
U mnie diabetetolog jest wściekły, bo mówi, że przy mojej wadze (bmi przed ciążą 20) to powinnam już mieć min +6kg, znowu jak byłam u endokrynolog to stwierdziła, że za dużo jak na ten etap przytyłam -
Hej, powiedzcie czy któraś odczuwa ból na dole, jakby poniżej brzucha nad spodniem ponownym podczas chodzenia, podnoszenia nogi w celu ubrania skarpetki, buta, czy podczas przekrecania się z jednego boku na drugi? Ja od pewnego czasu odczuwam taki ból i jest on bardzo uciążliwy, po za nim czuje się bardzo dobrze, lekarz mówi ze rozchodzą się kości i dlatego tak go czuje, ale zastanawiam się czy tylko ja tak cierpię i czy może ktoś ma sposób na złagodzenie tego bólu?termin wg OM +tydzien
-
nick nieaktualnyDokladnie takie bóle odczuwam od niedawna. Pobolewa gdy przekladam nogi z jednego boku na boku, odczucie podobne czasem do zakwasów w pachwinach. Czasem zaboli niespodziewanie dość mocno w okolicy spojenia przy jakimś ruchu, skrecie. Często też jak np sciągam getry czy sjarpetki i musze podniesc nogę.
-
Dzięki dziewczyny za odpowiedz. A czy te rozejscie spojenia lonowego może stwierdzic ortopeda bez prześwietlenia? Czy może to widać na usg u ginekologa? Zdaje sobie sprawę, że jestem w ciąży i ze wszystko mi się rozciąga i kości rozchodzą ale ból który odczuwam uniemożliwia mi funkcjonowanie, czuje się jakbym była kaleką i nie przypominam sobie zeby ktorakolwiek z moich koleżanek miała problem z chodzeniem na tym etapie ciąży, wiec chciałabym to sprawdzić. Pozdrawiam Was i miłego dnia i tygodniatermin wg OM +tydzien
-
nick nieaktualny
-
Witam dziewczyny:-)
Dzisiaj zaczynam szkole rodzenia i mam dylemat.Czy szkola rodzenia rzeczywiscie jest prxydatna .Czy na zajeciach ucza oddychac pidczas porodu -czy na zajeciach wspolnych bo ja na cwiczenia sie nie pisalam...czy na zajeciach wspolnych tylko teoria ? Czy ktoras chodzi lub chodzila i podzieli sie spostrzezeniami?!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymalotka wrote:U mnie była lista rzeczy do szpitala, objawy i etapy porodu i kiedy jechać do szpitala, na co zwracać uwagę jak się już zacznie, no i oddychanie na koniec
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 17:07
-
nick nieaktualnyAgata_90 wrote:Witam dziewczyny:-)
Dzisiaj zaczynam szkole rodzenia i mam dylemat.Czy szkola rodzenia rzeczywiscie jest prxydatna .Czy na zajeciach ucza oddychac pidczas porodu -czy na zajeciach wspolnych bo ja na cwiczenia sie nie pisalam...czy na zajeciach wspolnych tylko teoria ? Czy ktoras chodzi lub chodzila i podzieli sie spostrzezeniami?!