X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataeb wrote:
    To dobrze, bo ja zapomniałam się zapytać jak byłam na pierwszym czy będę musiała na kolejne donieść ;)
    To zależy gdzie.Jeśli chodzi o drugie badanie prenatalne to musiałam mieć drugie skierowanie i mimo, że je miałam za badanie musiałam zapłacić bo się wyczerpały punkty na nfz. Także lepiej przy pierwszym dopilnować, zeby było od razu napisane, że na dwa badania i mieć już zaklepany termin na to drugie.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym dopytała bo u mnie na każde osobne skierowanie. Co przychodnia i lekarz to inaczej...

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tą wagą to sama nie wiem. W domu mi pokazuje co innego, niż tego samego dnia u lekarza. W dodatku w pierwszym trymestrze schudłam parę kg. Lekarka mi mówi, ze troche za dużo ważę, a ja jej tłumaczę, że codziennie rano się ważę i w sumie wychodzi średnio 3 kg mniej niż na tej wadze u niej w gabinecie o.O

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zaczynam 25 tydzień :-)

m@rtynka, chloet, jenny88 lubią tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malotka wrote:
    Ja z tą wagą to sama nie wiem. W domu mi pokazuje co innego, niż tego samego dnia u lekarza. W dodatku w pierwszym trymestrze schudłam parę kg. Lekarka mi mówi, ze troche za dużo ważę, a ja jej tłumaczę, że codziennie rano się ważę i w sumie wychodzi średnio 3 kg mniej niż na tej wadze u niej w gabinecie o.O
    U nas to wogóle ważą jak chcą. Ostatnio w kozakach :-)
    Ja biorę pod uwagę tylko ważenie w domu.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    Ja dziś zaczynam 25 tydzień :-)
    Idziemy identycznie co do dnia!

Anita12, Magdzia88 lubią tę wiadomość

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    Idziemy identycznie co do dnia!
    I pewnie obie lubimy niedziele :-)

Magdzia88 lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    U nas to wogóle ważą jak chcą. Ostatnio w kozakach :-)
    Ja biorę pod uwagę tylko ważenie w domu.
    Ja dokładnie tak samo - rano, na czczo i nago, bo chcę znać wagę moją, a nie śniadania czy spodni z komórką XD
    W gabinecie zazwyczaj jestem koło 17 na wizycie, więc po całodniowym jedzeniu, nieraz w swetrze i butach, nawet w pierwszej ciąży babka mnie raz w kurtce ważyła, bo im ogrzewanie padło i bała się, że zamarznę jak ściągnę kurtkę :P

U mnie diabetetolog jest wściekły, bo mówi, że przy mojej wadze (bmi przed ciążą 20) to powinnam już mieć min +6kg, znowu jak byłam u endokrynolog to stwierdziła, że za dużo jak na ten etap przytyłam :D

• maggdax Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, powiedzcie czy któraś odczuwa ból na dole, jakby poniżej brzucha nad spodniem ponownym podczas chodzenia, podnoszenia nogi w celu ubrania skarpetki, buta, czy podczas przekrecania się z jednego boku na drugi? Ja od pewnego czasu odczuwam taki ból i jest on bardzo uciążliwy, po za nim czuje się bardzo dobrze, lekarz mówi ze rozchodzą się kości i dlatego tak go czuje, ale zastanawiam się czy tylko ja tak cierpię i czy może ktoś ma sposób na złagodzenie tego bólu?

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może to rozejscie spojenia lonowego? Mnie tez pobolewa czasami i lekarka mówiła ze wrazie czego mam jechać na wizytę bodajże do ortopedy. Ponoć są jakieś pasy na to.

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie takie bóle odczuwam od niedawna. Pobolewa gdy przekladam nogi z jednego boku na boku, odczucie podobne czasem do zakwasów w pachwinach. Czasem zaboli niespodziewanie dość mocno w okolicy spojenia przy jakimś ruchu, skrecie. Często też jak np sciągam getry czy sjarpetki i musze podniesc nogę.

• maggdax Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedz. A czy te rozejscie spojenia lonowego może stwierdzic ortopeda bez prześwietlenia? Czy może to widać na usg u ginekologa? Zdaje sobie sprawę, że jestem w ciąży i ze wszystko mi się rozciąga i kości rozchodzą ale ból który odczuwam uniemożliwia mi funkcjonowanie, czuje się jakbym była kaleką i nie przypominam sobie zeby ktorakolwiek z moich koleżanek miała problem z chodzeniem na tym etapie ciąży, wiec chciałabym to sprawdzić. Pozdrawiam Was i miłego dnia i tygodnia ;)

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po weekendzie

Nie nadrobię Waszych postów :). Byliśmy na jarmarku świątecznym we Wrocławiu. Były niezłe tłumy i zimno, po jakimś czasie to nóg nie czułam. Najgorzej było z toaletą :/, wszędzie takie kolejki że szok.

• Agata_90 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny:-)
    Dzisiaj zaczynam szkole rodzenia i mam dylemat.Czy szkola rodzenia rzeczywiscie jest prxydatna .Czy na zajeciach ucza oddychac pidczas porodu -czy na zajeciach wspolnych bo ja na cwiczenia sie nie pisalam...czy na zajeciach wspolnych tylko teoria ? Czy ktoras chodzi lub chodzila i podzieli sie spostrzezeniami?!

w4sqdqk30v3qwbxq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam pierwszy raz w piątek w szkole. I mamy pół na pół, trochę wykładu, a później ćwiczenia do porodu.
    Myślę, że to zależy od szkoły jak są prowadzone zajęcia. Czasem są same wykłady, czasem warsztaty, itp.

• Agata_90 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malotka i jak wrazenia po zajeciach ? Co ciekawego na teorii mowili?

w4sqdqk30v3qwbxq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie była lista rzeczy do szpitala, objawy i etapy porodu i kiedy jechać do szpitala, na co zwracać uwagę jak się już zacznie, no i oddychanie na koniec :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 11:31

• Agata_90 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Malotka za odpowiedz ;-)

w4sqdqk30v3qwbxq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malotka wrote:
    U mnie była lista rzeczy do szpitala, objawy i etapy porodu i kiedy jechać do szpitala, na co zwracać uwagę jak się już zacznie, no i oddychanie na koniec :)
    Ciekawe rzeczy jak na pierwszy raz! My jeszcze czekamy aż zacznie się nowy cykl zajęć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 17:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata_90 wrote:
    Witam dziewczyny:-)
    Dzisiaj zaczynam szkole rodzenia i mam dylemat.Czy szkola rodzenia rzeczywiscie jest prxydatna .Czy na zajeciach ucza oddychac pidczas porodu -czy na zajeciach wspolnych bo ja na cwiczenia sie nie pisalam...czy na zajeciach wspolnych tylko teoria ? Czy ktoras chodzi lub chodzila i podzieli sie spostrzezeniami?!
    Z tego co wiem wszystko zależy od programu bo w każdej szkole mogą mieć inny program szkoleń. Może po prostu spytaj prowadzącej czego konkretnie bedą dotyczyć

‹‹ 813 814 815 816 817 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ