X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oriaana okraglutki brzuszek ;)
    Ja też dzisiaj jestem po wizycie. Glukoza ok. Bysior waży już 825 gram. Nareszcie ma normalna wagę. Grzeczny był na wizycie, otwieral usta jakby pil, i ruszał języczkiem. Gin mi nie zrobił zdjęcia w 3d/4d, bo nie chciał się mały ustawić do foto. Cudowny prezent od mikolaja ;)

ewa81, Nadiii, chloet, Anita12 lubią tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc7153031f29.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/822c412bb40a.jpg

Garysia zewnątrz i Gabrysia wewnątrz :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 21:24

ewa81, Fruzia85, Magdzia88, klaudia.29, kark, Anita12, coffee lubią tę wiadomość

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka- super wieści, mały wielkoludek!

Crisperss- brzuszek rewelacja, za to jaką cudną pozę Malutka ustawiła do zdjęcia! Przecudna!

Malwinka, Crisperss lubią tę wiadomość

• chloet Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crispers - jak ładnie twarzyczkę widać <3

Crisperss lubi tę wiadomość

rqkqj11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka, to rośnie pięknie Klopsik :)
    Crispers, ładny brzusio masz :), fajnie widać buźkę córeczki na zdjęciu

Crisperss, Malwinka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że pierwszy marcowy maluszek urodził się dziś rano. Szczęśliwą mamą została Englein :)

tinaa22, ewa81, Nelus, jenny88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się maluszek pośpieszył na ten świat! Mam nadzieję, że zarówno mama jak i Maleństwo czują się dobrze.Z całego serca życzę dużo zdrówka!

Dobrze że się wreszcie przełamałam i zaczynam przygotowywać wyprawkę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 15:15

Magdzia88 lubi tę wiadomość

• Crisperss Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark daj znać czy z nimi wszystko wporzadku... bardzo szybko wyskoczył młody :/

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę zdrowia dla Malenstwa i mamusi. Szybciutko jest wśród nas. Żeby wszystko było dobrze.

uch5i09k3eicivpk.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Melduję, że pierwszy marcowy maluszek urodził się dziś rano. Szczęśliwą mamą została Englein :)

Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze! Daj znać, jak tylko będziesz coś wiedzieć. I oczywiście gratulacje dla mamy.

rqkqj11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znam Englein ale życzę jej wszystkiego dobrego i dla Maluszka :). Przyznam że mnie to przeraziło, że tak wcześnie. Przecież to skrajny wcześniaczek. Jak maluszek się czuje?

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja dzis jak przczytalam rano co napisała englein to az mi sie goraco zrobilo
    mam nadzieje dziewczyny ze wytrzymamy jak nadluzej choc widac ze to moze byc w kazdej chwili ehhh
    sorki ze sie tak malo odzywam ale nie ogarniam 2 forów a odkad przeszłyśmy tam to tutaj rzadko zagladam, ale trzymam kciuki za nas wszystkie ;*

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Nelus Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark daj znać co u nich! Mocno trzymam kciuki za zdrówko maleństwa! Wiesz coś więcej? Jak to się stało?

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, nie wiem czy mogę tak opisywać za nią. Englein jeszcze niedawno pisała tutaj dużo, zanim przeniosłyśmy się na tamto zamknięte forum.
    Ogólnie od niedzieli raz za czas pobolewało ją na dole (jajniki, pachwiny), ale na chwilę, starała się leżeć i odpoczywać. W końcu wczoraj wypadł glut w kolorze beżu (pewnie śluz, patrząc na to, że tak szybko poszło). Była w szpitalu (mieszka w UK), sprawdzili tętno jej, synka, nie zrobili usg, po kilku godzinach czekania przyszła ginka, pobrała wymaz i powiedziała, że wyniki za kilka dni, że pewne poród się zaczyna i ma wracać do domu, brać paracetamol i leżeć.
    Dziś w nocy wróciła do szpitala o 2.30, bo bóle nie przechodziły mimo nospy, a o 5 urodził się maleńki Konrad :) Napisała tylko, że opieka i warunki ok i, że odezwie się.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark dziękujemy Ci bardzo za wiadomość. Wiem, że to Ona powinna napisać sama, ale bardzo byśmy sie martwiły jak to się stało. Teraz bedziemy spokojniejsze, była pod opieką i to najważniejsze. Daj proszę znać jak bedziesz wiedzieć co u niej i Maleństwa, czy wszystko ok! I jakbyś przybliżyła tylko, który to tydzień?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 21:28

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Wrocilam z wizyty. Dziwnie mi...bardzo dziwnie....szyjka niby ok....zamknieta moze ciut krotsza bo dzis tylko recznie badal..
    Usg....
    Mlody ma bardzo nisko glowke..
    Pomiary ok tylko glowka o tydz starsza jakby...to co...??? Cos zle????
    Waga jak pamietam 930g
    Tam u niego niby ok
    Ale co...zaskoczyl mnie bo przez chwile mialam wrazenie ze pomylil pacjetki....bo wyrwal sie ze sterydami...jakby juz ze mna o tym rozmawial??
    Nie wiem...
    Zdziwilam sie i mowie ale o co chodzi ...jakie sterydy....???
    I za chwile ze mlody ma glowke nisko...ze stad moga byc te uciski bolesci....ze profilaktycznie zebym poszla do szpitala na te sterydy na plucka. Co o tym myslicie....??? Mowil zebym sie stawila ze skiero.wazne 2 tyg... Na poczatku myslalam ze moze za tydzien pojde bo on w czwartki jest....ale tak po dluzszym namysle...nie wiem czy nie stawie sie jutro??? Co poradzicie... Czy te sterydy no nie wiem....szkodliwe dla malca nie moga byc...bo to na plucka...ale no....sorki...stresa mam.....;(

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • chloet Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Czy te sterydy no nie wiem....szkodliwe dla malca nie moga byc...bo to na plucka...ale no....sorki...stresa mam.....;(

Najlepiej gdybyś skonsultowała to jeszcze z jakimś innym lekarzem.

Sterydy podaje się standardowo kobietom, u których przewiduje się, że poród może nastąpić przedwcześnie - właśnie po to, by szybciej wykształciły się w pełni u dziecka płuca.

Ale skoro szyjka póki co ok, to nie ma się co martwić. Oszczędzaj się, leż, odpoczywaj, będzie dobrze.

Moja córa też ma główkę bardzo nisko, na USG było widać, że niemal tuż przy szyjce, jednak skoro jej nie rozwiera, wszystko jest ok.

rqkqj11.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Kurcze, nie wiem czy mogę tak opisywać za nią. Englein jeszcze niedawno pisała tutaj dużo, zanim przeniosłyśmy się na tamto zamknięte forum.

kurde, szkoda, że się prawie wszystkie tam przeniosłyście, bo przez to jakoś smutno i spokojnie się zrobiło tutaj na forum.

rqkqj11.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojde jutro do tego szpitala...tam sprawdza pewnie przed podaniem sterydow...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 22:06

chloet, Malwinka lubią tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88- jesli lekarza cos niepokoi to idz lepiej jutro do szpitala, tam sprawdzą jeszcze raz i potwierdzą czy sterydy potrzebne. Bedziesz spokojniejsza! Chyba ze wolisz zasięgnąć opini innego lekarza. Na pewno nie czekaj dwa tyg bo to moze byc niebezpieczne i bedziesz sie dlużej zamartwiac. A tak pojdziesz i dowiesz sie co i jak. Usg tez powinni zrobic od razu. A moze sprawdzą, powiedzą że nic sie nie dzieje i wrocisz do domu odpoczywać. A samych sterydów się nie bój. One są dla dobra maluszka! Trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 22:22

‹‹ 815 816 817 818 819 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ