X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie bedzie ! Kciukasy !!!!!

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Nie daje młodej czekolady, bo jestem na diecie cukrzycowej ;)
    Nie dostałam sterydów i nie leżałam w szpitalu tylko w domu, ale to też nie było leżenie plackiem tylko polegiwanie, bo z dwójką dzieci leżeć w domu się nie da :)

Poprzednią ciążę leżałam w szpitalu 4 dni, potem 1.5 miesiąca w domu i miałam sterydy na płuca. Tylko wtedy rozwarcie było większe, nie mogłam mieć krążka czy szwu bo w kółko były bakterie, a szyjka miała niecałe 2cm.

To jak chcesz to ja za was czokoo zjem ok??
    Dzieki za info...musze byc dobrej mysli ! ;* dzieki

kark lubi tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • chloet Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Dziewczyny, bardzo miło Was wspominam, często podgladam. Dziękuję, że bylyscie ze mną do tego 13 tc. Życzę wszystkim donoszenia zdrowych dzieciaków i szczęśliwych porodów <3

Wszystkiego dobrego, kochana :*

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

rqkqj11.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Wczoraj 7.12, o 4.47 urodził się nasz Synek, Konrad Adam, 1055g, siłami natury, w expresowym tempie, dwa bóle parte. o 2.30 byliśmy w szpitalu. Mnie nawet nue było potrzeby zszywac. Z Małym wczoraj wystąpiły pewne problemy, jest już w innym szpitalu. Ja wczoraj po 11h wyszlam do domu ale to u nas norma. Właśnie jedziemy do Synka.

Mimo że maluszek przyszedł na świat zdecydowanie za wcześnie to serdecznie gratuluję. Zdrówka dla niego i dużo siły dla ciebie. Na pewno nie jest ci łatwo. Pisz tutaj jak najczęściej. Będę śledzić wasza historie i trzymać kciuki

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zostawili Nas w szpitalu. Pojechalam upewnić sie czy wszystko ok bo kolejna nocka byłaby nieprzespana przez zamartwianie. Z Małą wszystko ok. Tak pięknie biło Jej serduszko na ktg i jak było słychać kopniaki! Niestety skurcze zbyt wczesnie i mała ułożona główkowo więc jest ryzyko. Musimy wyciszyć skurcze wiec kilka dni poleżymy. Najważniejsze, że zrobili usg, ktg, badania. Teraz podali leki, kroplówkę wiec jestem spokojniejsza, a tak odchodziłabym od zmysłów czy wszystko ok..

Magdzia88, chloet, Anita12 lubią tę wiadomość

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii nawet nie strasz. Skurcze zbyt wcześnie, ułożona glowkowo...ale tak jak mowisz, skurcze się uspokoja a wtedy i Wy będziecie spokojniejsze. Serduszko bije, to jest to co najbardziej się liczy.
    Zdrówka kochane, jesteście pod dobra opieką.

uch5i09k3eicivpk.png
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Wczoraj 7.12, o 4.47 urodził się nasz Synek, Konrad Adam, 1055g, siłami natury, w expresowym tempie, dwa bóle parte. o 2.30 byliśmy w szpitalu. Mnie nawet nue było potrzeby zszywac. Z Małym wczoraj wystąpiły pewne problemy, jest już w innym szpitalu. Ja wczoraj po 11h wyszlam do domu ale to u nas norma. Właśnie jedziemy do Synka.
    Gratuluję i trzymam mocno kciuki za zdrowie synka!! <3

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na 39 stronie trzeba zmienić listę na oczekujące i rozpakowane ;)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    I zostawili Nas w szpitalu. Pojechalam upewnić sie czy wszystko ok bo kolejna nocka byłaby nieprzespana przez zamartwianie. Z Małą wszystko ok. Tak pięknie biło Jej serduszko na ktg i jak było słychać kopniaki! Niestety skurcze zbyt wczesnie i mała ułożona główkowo więc jest ryzyko. Musimy wyciszyć skurcze wiec kilka dni poleżymy. Najważniejsze, że zrobili usg, ktg, badania. Teraz podali leki, kroplówkę wiec jestem spokojniejsza, a tak odchodziłabym od zmysłów czy wszystko ok..

Będzie dobrze,trzymamy kciuki ;-)

rrb7y10.png
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeżeli w ciąży macie zgagę, nie stosujcie cynamonu, który rzekomo ma być skutecznym domowym środkiem. Być może komuś z Was pomógł (chętnie się o tym dowiem), u mnie jednak skończyło się tak: http://www.mama-to-ja.bloog.pl/id,357601292,title,Polnoc-juz-byla-gdy-sie-zjawila,index.html

rrb7y10.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:

Będzie dobrze! Na lutowkach dużo dziewczyn miało wczesne skurcze i w szpitalu im pomogli to wyciszyć. Teraz są juz po 30 tyg ciąży i nic nie wskazuje na poród także nic się nie martw. Dobrze że jesteś pod kontrolą

201703012752.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki nadii niechcacy polubilam
    Kurde! Jak mowilam Pigule ze mi sie dziwnie brzuch dzis zachowuje to powiedziala ze za male na ktg....26t0d za male prawie kg dziecia....skad ja mam wiedziec co to sa skorcze no zabijcie mnie ale nie wiem !!!!!!!!!!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 05:54

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakos czulas te skorcze??
    Dobrze ze cie zostawili...a ja leze w szpitalu i nadal sie martwie bo jak zglaszam ze co mi sie dzieje to nic sobie z tego nie robia....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 05:29

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktg jest w stanie sprawdzic czy to sa skorcze tak???????????

No jak ja mam im to powiedziec???
    Nawet usg nie zrobili w szpitalu
    Zajebali mi steryd i chuj !
    Bardzo przepraszam ale no ja nie moge tego pojac !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 05:31

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czułam ból jak na okres i co jakiś czas skurcze. Pojawial sie, trzymal kilka sekund i puszczal. Do tego przy chodzeniu brzuch twardniał. Ja na razie nie moge narzekać. Przy przyjęciu od razu usg, badanie ręczne i ktg. Położna też mówiła że może wyjść różnie ktg bo dzidzia malutka, ale i takie ważne. W nocy koło 1 sprawdzanie tętna detektorem, o 5 jeszcze raz. Nie powiem te kilka sekund ciszy zanim znajdzie serduszko jest straszne, ale po kilku sekundach najpiękniejszy dzwięk.
    Też bylabys spokojniejsza, nie wiem dlaczego co szpital to inaczej.

• Tosia 1981 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rtynka wrote:
    Dawno chyba się nie odzywałaś? Pisz co tam u Ciebie? Jak się czujesz?
    Ja się czuję jak zwykle dobrze :-) troszkę synuś wolno rośnie (2 tyg) i już mi się szpital szykował ale różnica się nie pogłębia więc szpital zszedł na dalszy plan a ja się dodatkowo kłuję clexanami i częstsze wizyty

Cherry_Blossom kciuki &&& :*

1 ICSI :-( 4 x crio :-( 2 ICSI :-( 07.04.16 crio :-(
    17.05 scratching 3 ICSI :-) 11/2017 zabieramy ostatnie śnieżynki do domu 7 dpt beta 55,98 9dpt 149,50 czekamy na Alicję :)
    1usa20mmw64c3yjj.png
  • Tosia 1981 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii mam nadzieję że skurcze miną :*

1 ICSI :-( 4 x crio :-( 2 ICSI :-( 07.04.16 crio :-(
    17.05 scratching 3 ICSI :-) 11/2017 zabieramy ostatnie śnieżynki do domu 7 dpt beta 55,98 9dpt 149,50 czekamy na Alicję :)
    1usa20mmw64c3yjj.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis bede miala usg....a w pon badanie i do domu...

Nadiii, Malwinka lubią tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Dzis bede miala usg....a w pon badanie i do domu...
    I zobaczysz na monitorze swój Skarb wreszcie!

• karcia.wawa Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny z innej beczki :)

macie w co się ubrać na święta? sylwester... chciałabym jakąś piękną sukienkę najlepiej czerwoną na święta założyć, ale nic na mnie nie pasuje z tych sklepowych ciuchów.. chciałabym wyglądać wyjątkowo z brzuszkiem :)

miały być sukienki będą spodenki :) będę miała synka :)

21 marca 2017
‹‹ 817 818 819 820 821 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ