X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:
    Koleżanki a czy wam stawia się brzuch po jednej stronie? Bo ja już zglupialam... lekarz twierdzi ze to pewnie dziecko mi się wypycha ale to jest nieco inne uczucie...
    Mi w pierwszej ciazy czesto twardnial" i zdarzalo sie ze z jednej strony, jest to takie dosc nieprzyjemne uczucie ale nie boli. Teraz jestem w 25 tc i zdarza sie ze twardnieje caly ale czasem tez jakby z jednej strony ale tez mam wrazenie ze malenstwo sie wypycha i powoduje takie odczucie.

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/69e2356952ae.jpg
    o tak sie ostatnio czuje;) ale walcze z tym!;)

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecacie którąś szkołę rodzenia online? Z racji tego że nie ruszam się z domu chciałabym skorzystać z jakiś sensownych wykładów przez internet...

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w szczebelkowym spała całe 6 miesięcy, potem 6 miesięcy w turystycznym, a potem już na zwykłym łóżku. Ale znam dzieci, które śpią w łóżeczku szczebelkowym 2, 3 lata, a jedno nawet 4.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • K@si@85 Debiutantka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Miała byc coreczka, a bedzie synus, chomikowane ubranka chetnie odsprzedam :)

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=3143998&order=t

chloet, Nelus lubią tę wiadomość

w57vskjoifjw7p06.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Moja w szczebelkowym spała całe 6 miesięcy, potem 6 miesięcy w turystycznym, a potem już na zwykłym łóżku. Ale znam dzieci, które śpią w łóżeczku szczebelkowym 2, 3 lata, a jedno nawet 4.

No wlasnie, i sama nie wiem. Mąż na początku stycznia wyjeżdża zza granice i wróci na poród. Więc w grudniu musimy kupić rzeczy. Dlatego tak pytam o wybór łóżeczka. Fipsik to krótko Twoja Jagodka spała w łóżeczku. A co myślisz o tym z funkcją tapczanika?

uch5i09k3eicivpk.png
  • befra Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek spał w łóżeczku praktycznie do teraz a ma ponad 2,5 roku. Dopiero miesiąc temu do robiliśmy się duzego. :-)

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka kwestia jakie dziecko jest. Jagoda często śpi w poprzek i wszelkie łóżka dziecięce są dla niej za małe bo maks 80cm mają szerokości więc by albo noga wisiała albo głowa. Ona krąży po łóżku całym, więc musi mieć duże :)

Szczebelkowe musieliśmy zamienić na turystyczne, bo przez sen raczkowała i waliła głową w szczeble. Z turystycznego wyskakiwała górą przed rokiem, więc trochę to było niebezpieczne ;) Ciekawe czy młody też taki ruchliwy będzie.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zdecydowałam na łóżeczko dostawne do naszego łóżka, a jak zacznie pełzać to do turystycznego pójdzie. A tam będzie spać tak długo, póki nie wyskoczy ;) Ale kupię dopiero w styczniu te dostawne.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezsenne szpitalne noce.. Dobrze że chociaz belly pociesza- 25t0d. Już tak daleko zaszliśmy.. I jesteśmy tak blisko Naszego spotkania..

Anita12 lubi tę wiadomość

• Nelus Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia spała w łóżeczku do niedawna. czyli mniej więcej na dwa latka kupiliśmy jej łóżko. mimo że to 4w1 było duże porównując do standardowego łóżeczka to i tak wydaje mi się że było jej już ciasno i niewygodnie bo tak hak fipsik pisze, ona często spala w poprzek!
    młody odziedziczy łóżeczko po siostrze i pewnie tez będzie w nim max 2 lata

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@si@85 wrote:

o kurcze to jednak przeczucie cie zawiodło! jak się czujesz z tą zmiana?

201703012752.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@si@85 wrote:

Mialas tylko przeczucie? czy lekarz sugerowal plec? ja od poczatku czulam ze bede miec 2 coreczke, 2 lekarzy potwierdzilo moje przeczucia. Ale jednak slyszalam kilka historii, w tym niedawno w rodzinie meza, ze mimo zapewnien lekarza co do plci okazywalo sie, ze sie myli. Tak wiec nie nastawiam sie w 100% , tylko w 90% i nie szaleje z zakupami do marca.

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    No wlasnie, i sama nie wiem. Mąż na początku stycznia wyjeżdża zza granice i wróci na poród. Więc w grudniu musimy kupić rzeczy. Dlatego tak pytam o wybór łóżeczka. Fipsik to krótko Twoja Jagodka spała w łóżeczku. A co myślisz o tym z funkcją tapczanika?
    Mysle,ze to zalezy od dziecka. Moja coreczka spala w szczebelkowym od samego poczatku do 2.5 lat. Wszystkie drzemki i w nocy rowniez. Ale wiele moich znajomych ma inne przygody ze spaniem dzieciaczkow, np. nie chca wogole spac w lozeczku.

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly ale Ty masz zupełnie inne łóżeczko niż są w Polsce dostępne ;) O wiele większe, te nasze to od samego początku nie da rady spać w poprzek, bo mają 60cm :(

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wczoraj byłam w galerii by nakupować już pomalutku prezenty na święta, podczas szukania dla mnie odpowiedniego szamponu dostałam ból brzucha jak na okres i czułam jakbym miała kamienie w brzuszku, który ciągnie mi w dół. Myślicie, że to efekt chodzenia ? Powinnam się martwić? Któraś tak miała? Dodam tylko, że jak usiadłam w samochodzie to po jakiś 10 minutach wszystko przeszło..

f2w3gov3rq5rap75.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to fakt, to moje miało prawie 80cm szerokisci

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie po dłuższym chodzeniu i większym wysiłku też ciągnie brzuch tak że nie mogę się wyprostować, muszę usiąść i odpocząć

201703012752.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziweczyny. Czy ktoras moze radzila sie lekarza w zwiazku z tym twardniejacym brzuchem? Mi tez twardnieje i tak jak pisalyscie ze z jednej strony. Jak leze to widze ze unosi sie zawsze prawa strona brzucha. Nie jest to bolesne, czuje wtedy tylko parcie na pecherz. Martwie sie, moze ktoras juz cos wie na ten temat... :-/

96xftgp.png
‹‹ 819 820 821 822 823 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ