X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez zastanawiam sie ciągle jakie łóżeczko wybrać. Czy zwykłe czy z funkcją tapczanika. Większość znajomych mówi mi właśnie, że to zbędne, bo jak dziecko zaczyna wstawać to obija się o szczebelki więc na pewno bede chciala znienic na miekkie turystyczne.. Już sama nie wiem co wybrać.. Zwariować można. I kwestia materaca też jest koszmarem. Zwykle gryczane, ryżowe lateksowe, piankowe czy drozsze lateksowo- piankowe ktore jest dwustronne z twardszą stroną dla noworodków.. Nie myślałam, że to będzie taki problem..

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już troszkę opinii od Was mam ;) Bratowa mówiła, żeby najlepiej kupić takie co ma wszędzie szczebelki, bo wtedy lepiej dziecko widać. A te co mają dwie sciany zakryte np z zebra to tylko pogorsza moje obserwacje nad dzieckiem. Też tak myślicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 21:37

karcia.wawa lubi tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem za materacem lateksowym lub lateksowe piankowym ale ja nie inwestowalabym dużo w materac.
    Co do łóżeczka to ja mam takie co jedna ścianę można wyjąć i przez te szczebli widać do u dziecka. osobiście turystycznego używałam tylko jak byliśmy w podróży. livia miała ochraniacz, teraz można kupić te "bezpieczne" przez które dziecko oddycha

201703012752.png
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz mam porównanie co do twardnienia brzucha z jednej strony... to na pewno nie dziecko. Dzisiaj młoda wypinała się całymi pleckami. To zupełnie inne odczucie. Więc moim zdaniem brzuch może stawiać się tylko z jednej strony...

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • mulcia Debiutantka

Wysłany: 12 grudnia 2016, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamusie, a stwierdzono u ktorejs z was cholestazę ciążową....? Od tygodnia strasznie mnie swędzi dekold ramiona i łydki mam nadzieje że to nie to ale muszę skonsultować sie z moją gin....może któras też tak ma?

m@rtynka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam o materacach do łóżeczka i też myślałam o lateksowym lub piankowym. Drugi czy trzeci raz natknęłam na artykuł matki żeby nie kupować materaca z gryką, bo lubią tam robaki się zalegnąć. Jej synów tak te robaki pogryzły. Szok.
    Mulcia a nawilżasz skórę balsamem czy olejkiem? Może masz suchą skórę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 06:49

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mulcia wrote:
    mamusie, a stwierdzono u ktorejs z was cholestazę ciążową....? Od tygodnia strasznie mnie swędzi dekold ramiona i łydki mam nadzieje że to nie to ale muszę skonsultować sie z moją gin....może któras też tak ma?

Sorki przez przypadek polubiłam.

Przy cholestazie najbardziej swędzą ręce oraz stopy.
    Ja ostatnio dostałam np. uczulenie na magnez (znaczy się na jakiś składnik tego magnezu), plecy, ręce od wewnętrznej strony mnie swędziały. Odstawiłam tabletki i przeszło wszystko.

mulcia lubi tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka123 wrote:
    Hej dziweczyny. Czy ktoras moze radzila sie lekarza w zwiazku z tym twardniejacym brzuchem? Mi tez twardnieje i tak jak pisalyscie ze z jednej strony. Jak leze to widze ze unosi sie zawsze prawa strona brzucha. Nie jest to bolesne, czuje wtedy tylko parcie na pecherz. Martwie sie, moze ktoras juz cos wie na ten temat... :-/

ponoć do 6 razy dziennie to normalne, pod warunkiem, że trwa chwilę i nie boli przy tym brzuch.

U mnie najczęściej twardnienie pojawia się wieczorami, kiedy idę spać, ewentualnie jak dużo chodzę.

Lekarka zapisała mi 3 x dziennie magnez.

rqkqj11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Drugi czy trzeci raz natknęłam na artykuł matki żeby nie kupować materaca z gryką, bo lubią tam robaki się zalegnąć. Jej synów tak te robaki pogryzły.
    U mnie gryka i ryżowy odpada na pewno, bardziej skłaniam się do piankowo- lateksowego. Ale i tak zastanawiam się czy to prawda z tymi robakami, przecież gdyby tak było to nie miałyby atestów i raczej szybko wycofaliby je, żeby nie stanowiły zagrożenia..
    A może robaki były po prostu w domu i weszły w materac...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 13:19

• mulcia Debiutantka

Wysłany: 12 grudnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja ostatnio dostałam np. uczulenie na magnez (znaczy się na jakiś składnik tego magnezu), plecy, ręce od wewnętrznej strony mnie swędziały. Odstawiłam tabletki i przeszło wszystko.[/QUOTE]

mam nadzieje, że przejdzie, dzwoniłam do mojej doktor kazała mi wyniki zrobić morfologie, ASPAT, ALaT , ggTP.

Ewa 81 nawilżam balsamem nie mam suchej skóry;/

• mulcia Debiutantka

Wysłany: 12 grudnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja ostatnio dostałam np. uczulenie na magnez (znaczy się na jakiś składnik tego magnezu), plecy, ręce od wewnętrznej strony mnie swędziały. Odstawiłam tabletki i przeszło wszystko.[/QUOTE]

mam nadzieje, że przejdzie, dzwoniłam do mojej doktor kazała mi wyniki zrobić morfologie, ASPAT, ALaT , ggTP.

Ewa 81 nawilżam balsamem nie mam suchej skóry;/

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    U mnie gryka i ryżowy odpada na pewno, bardziej skłaniam się do piankowo- lateksowego. Ale i tak zastanawiam się czy to prawda z tymi robakami, przecież gdyby tak było to nie miałyby atestów i raczej szybko wycofaliby je, żeby nie stanowiły zagrożenia..
    A może robaki były po prostu w domu i weszły w materac...

Też się zastanawiam nad materacem. Ostatnio na szkołę rodzenia pielęgniarka powiedziała wlasnie ze ona miała gryke i ukazał się artykuł o tych robakach, przestraszyla się i szybko zajzala do swojego i mówiła że nie miała. Widocznie jakaś taka partia wyszła. Ona baaardzo była z niego zadowolona. Natomiast jakaś dziewczyna miała albo piankowy albo lateksowy i po dwóch tygodniach stosowania od dziecka zrobiło się wyzlobienie.

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do swedzenia to dobrze, że poruszylyscie ten temat. Ja tak mam od ponad tygodnia i myslalam, ze to od zmiany...predzej używałam zwykłej oliwki a niedawno przezucilam się na olej kokosowy i od tej właśnie pory, swędzi mnie najbardziej brzuch, uda, łydki i ręce. Natomiast kuzynka też mów i ze ja swędzi ale najbardziej wieczorem to lekarz kazał jej zrobić badanie na ta cholestaze ciazowa, bo To swedzenie może być spowodowane ze dzieje się coś z wątroba, a to jest szkodliwe dla płodu jeśli nie będzie się tego leczyć. Najpierw wrócę do oliwki, a jak nie przejdzie to wtedy zrobię badanie.

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mój brzuszek w 26 tygodniu :*

ewa81, chloet, Anita12 lubią tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka gratulacje :), jak się bada tą choleostazę? Jest to badanie z krwi? Też nieraz mnie swędziała skóra, teraz pilnuję, żeby nawilżać ciało i nie mam tego na razie problemu.
    Z tymi materacami, na pewno była jakaś seria, bo wiadomo, że nie w każdym materacu są robaki.

Malwinka lubi tę wiadomość

• mulcia Debiutantka

Wysłany: 12 grudnia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin tak jak pisałam kazała jutro zrobić wyniki pod cholestazę: ogólną morfologie, ASPAT, ALAt, Kwas Moczowy, ggTP/

ewa81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info mulcia
    Tej nocy coś źle spałam, nie umiałam znaleźć dla siebie wygodnej pozycji, co chwila musiałam zmieniać. Jeszcze znowu zaczęło mnie boleć po prawej stronie przy kręgosłupie wrr.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 14:36

• chloet Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Dzięki za info mulcia
    Tej nocy coś źle spałam, nie umiałam znaleźć dla siebie wygodnej pozycji, co chwila musiałam zmieniać. Jeszcze znowu zaczęło mnie boleć po prawej stronie przy kręgosłupie wrr.

Ja w sumie coraz gorzej śpię, o ile wcześniej nie miałam z tym w ogóle problemu, tak teraz nie mogę usnąć, a jak już usnę, to i tak się co jakiś czas przebudzam, bo a tu coś zaboli, a tu niewygodnie itp.

rqkqj11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Też się zastanawiam nad materacem. Ostatnio na szkołę rodzenia pielęgniarka powiedziała wlasnie ze ona miała gryke i ukazał się artykuł o tych robakach, przestraszyla się i szybko zajzala do swojego i mówiła że nie miała. Widocznie jakaś taka partia wyszła. Ona baaardzo była z niego zadowolona. Natomiast jakaś dziewczyna miała albo piankowy albo lateksowy i po dwóch tygodniach stosowania od dziecka zrobiło się wyzlobienie.
    Same lateksowe czy same piankowe rzeczywiście się odkształcają, nawet w samym dotyku są tak dziwnie miekkie, ale oglądałam materac lateksowo- piankowy, dwustronny, jedna strona specjalnie twardsza dla noworodków, kosztują ok 230zl ale mają wszystkie atesty i certyfikaty. Tak mi o nim sprzedawca naopowoadał że ciężko mi szukać innych..

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam lateksowo - kokosowy. Bardzo fajny, bo twardy ten kokos i się nie odkształcał.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
‹‹ 820 821 822 823 824 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ