MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
karcia.wawa wrote:dziewczyny z innej beczki
macie w co się ubrać na święta? sylwester... chciałabym jakąś piękną sukienkę najlepiej czerwoną na święta założyć, ale nic na mnie nie pasuje z tych sklepowych ciuchów.. chciałabym wyglądać wyjątkowo z brzuszkiem
Risk Made in Warsaw ma piękną długą suknię w kolorze czerwonym, zerknij sobie. -
nick nieaktualnyWitam!
Chloet a czopki doodbytnicze posterisan? Można stosować w ciąży bo pytałam się gin. Mi przynoszą ulgę bo też mam ten problem.
Tak mnie poruszyła sytuacja z synkiem Englein, że nad ranem miałam sen - byłam w szpitalu, przygotowana do cesarki, a ja w ryk bo jeszcze na to za wcześnie, że syn nie przeżyje tego, dopiero 24 tydzien ciąży. Pielęgniarki mnie uspokajały, że dadzą radę i mały przeżyje. Obudziłam się z walącym się sercem, przerażeniem i pobeczałam się. Tak sen mnie przeraził.
Nadii dobrze że jesteś w szpitalu, uspokoją się te skurcze. Dobrze że z Malutką wzystko dobrze. -
Jestem po usg. Szyjka zamknieta 3 cm sprawdzal dopochwowo przez usg. Trwalo dlugo ...sprawdzal dokladbie serce na ten tc nie widzi zadnych wad jest ok. Buzka oczki nosek broda niecofnieta czyli ok. Uda raczki itd sa. Jest ulozony glowa w dol ale powiedzial ze szyjka ok...a on za 15 min moze sie obrocic. Wiec mam nadzieje ze nie bedzie tam az tak napieral. Serduszko slyszalam. Ogolnie usg ok. Tyle w pon badanie i do domu szkoda ze az tak dlugo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 13:49
chloet, ewa81, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
chloet wrote:Dzięki! Jak nic się nie uspokoi, może spróbuję, choć wizja wkładania sobie czopka mnie przeraża
Mnie pomogły tylko i wyłącznie czopki, tylko trzeba dopilnować żeby za wcześnie nie przerwać kuracji. U mnie po 1 już była poprawa.
Tosia to super, że wszystko i Ciebie w porządku to najważniejsze
chloet, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWłasnie dzwonił kurier, że dotarł z wyprawką do łóżeczka dla Małej, a ja co? Leżę w szpitalu i nie moge się nią nacieszyć.. Cierpliwie muszę czekać kilka dni.. Najważniejsze żeby się unormowało i z Małą było ok. Wysiedzę tu ile trzeba...
Po ostatnich nowinach z pierwszymi narodzinami stwierdzam, że nie mamy co czekać z wyprawką. Jadąc na IP dręczyły mnie myśli że jeszcze rzeczy dla Małej nie poprane a różnie może być.. Takie głupie myśli przychodzą w strachu.. -
Nadiii wrote:Własnie dzwonił kurier, że dotarł z wyprawką do łóżeczka dla Małej, a ja co? Leżę w szpitalu i nie moge się nią nacieszyć.. Cierpliwie muszę czekać kilka dni.. Najważniejsze żeby się unormowało i z Małą było ok. Wysiedzę tu ile trzeba...
Po ostatnich nowinach z pierwszymi narodzinami stwierdzam, że nie mamy co czekać z wyprawką. Jadąc na IP dręczyły mnie myśli że jeszcze rzeczy dla Małej nie poprane a różnie może być.. Takie głupie myśli przychodzą w strachu..
Akurat tego najmniej się boję. Gdy dziecko za wcześnie się urodzi to i tak musi przebywać w szpitalu więc rodzice mają sporo czasu na przygotowanie wszystkiego. Najwazniejsze to żeby mu się jednak nie spieszyło. Jedynie to mnie straszy jak czytam, że takie sytuacje się zdarzają.
W W ciąży z Jagoda też się bałam a jej się nie spieszyło. Pojawiła sie w 40 +6 tydzień po wyznaczonym czasie a i poród był wywoływany.
-
Crisperss wrote:Koleżanki a czy wam stawia się brzuch po jednej stronie? Bo ja już zglupialam... lekarz twierdzi ze to pewnie dziecko mi się wypycha ale to jest nieco inne uczucie...
Mnie się stawia, ale to faktycznie dzidziuś bo jest twarde przez chwilę i jak dotknę to po chwili ucieka -
chloet wrote:Risk Made in Warsaw ma piękną długą suknię w kolorze czerwonym, zerknij sobie.
Potwierdzam
Moja kolezanka w ciąży nawet ją reklamuje i wygląda zjawiskowo chyba nawet właśnie jest w podobnym momencie ciąży jak Wy ale nie jestem pewnachloet, karcia.wawa lubią tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Macie może jakieś rady, na co patrzeć w wyborze łóżeczka? A co myślicie, lepiej zwykle czy takie z funkcją tapczanika? Jak coś to ten tapczanik kiedy będzie się uzywalo? Ile dziecko śpi w lozeczko? No, bo jak kupię tapczanik a dziecko będzie z niego korzystać jak będzie miało 3, 4 lata to chyba juz lepiej ładne lozeczko w kształcie np. autka kupić...co wy o tym myślicie?
-
nick nieaktualnyWykończyłabym się magnezem w kroplówce. Nie wiem czy to przez to, że jestem alergikiem czy zbyt duża dawka na raz..Wczoraj myślałam że czuję się tak przez stres, dziś powtórka a nawet bardziej; dreszcze, osłabienie, kołatanie serca i mroczki przed oczami.. Lekarz od razu ściągnął kroplówkę. Tętno Małej w porządku, dużo się rusza. Zobaczymy co powiedzą jutro.
Malwinka lubi tę wiadomość