X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • karcia.wawa Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chętnie pooglądam wasze propozycje :)

miały być sukienki będą spodenki :) będę miała synka :)

21 marca 2017
  • chloet Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karcia.wawa wrote:
    dziewczyny z innej beczki :)

macie w co się ubrać na święta? sylwester... chciałabym jakąś piękną sukienkę najlepiej czerwoną na święta założyć, ale nic na mnie nie pasuje z tych sklepowych ciuchów.. chciałabym wyglądać wyjątkowo z brzuszkiem :)

Risk Made in Warsaw ma piękną długą suknię w kolorze czerwonym, zerknij sobie.

rqkqj11.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się męczę z hemoroidem (tak, wiem, super temat do śniadania :D).

Jakiś sprawdzony sposób, jak go zwalczyć? Mam maść bezpieczną dla ciężarnych, ale smaruję już z 4-5 dni i nie widzę efektów.

rqkqj11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!

Chloet a czopki doodbytnicze posterisan? Można stosować w ciąży bo pytałam się gin. Mi przynoszą ulgę bo też mam ten problem.
    Tak mnie poruszyła sytuacja z synkiem Englein, że nad ranem miałam sen - byłam w szpitalu, przygotowana do cesarki, a ja w ryk bo jeszcze na to za wcześnie, że syn nie przeżyje tego, dopiero 24 tydzien ciąży. Pielęgniarki mnie uspokajały, że dadzą radę i mały przeżyje. Obudziłam się z walącym się sercem, przerażeniem i pobeczałam się. Tak sen mnie przeraził.
    Nadii dobrze że jesteś w szpitalu, uspokoją się te skurcze. Dobrze że z Malutką wzystko dobrze.

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po usg. Szyjka zamknieta 3 cm sprawdzal dopochwowo przez usg. Trwalo dlugo ...sprawdzal dokladbie serce na ten tc nie widzi zadnych wad jest ok. Buzka oczki nosek broda niecofnieta czyli ok. Uda raczki itd sa. Jest ulozony glowa w dol ale powiedzial ze szyjka ok...a on za 15 min moze sie obrocic. Wiec mam nadzieje ze nie bedzie tam az tak napieral. Serduszko slyszalam. Ogolnie usg ok. Tyle w pon badanie i do domu szkoda ze az tak dlugo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 13:49

chloet, ewa81, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • chloet Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Witam!

Chloet a czopki doodbytnicze posterisan? Można stosować w ciąży bo pytałam się gin. Mi przynoszą ulgę bo też mam ten problem.

Dzięki! Jak nic się nie uspokoi, może spróbuję, choć wizja wkładania sobie czopka mnie przeraża :D

rqkqj11.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    Dzięki! Jak nic się nie uspokoi, może spróbuję, choć wizja wkładania sobie czopka mnie przeraża :D

Mnie pomogły tylko i wyłącznie czopki, tylko trzeba dopilnować żeby za wcześnie nie przerwać kuracji. U mnie po 1 już była poprawa. ;-)

Tosia to super, że wszystko i Ciebie w porządku to najważniejsze ;-)

chloet, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia, to dobrze, że lekarz dokładnie Cię zbadał i z Maluszkiem jest wszystko dobrze

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/69e2356952ae.jpg

ewa81, Szczęśliwa Mamusia, klaudia.29, ilae, Marrtusia lubią tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 27 tygodniu! :)
    jeej, już 3 trymestr, niedługo nasze maluszki będą przy nas! <3
    jak tam wam mija dzisiejszy dzień? :)

chloet, Szczęśliwa Mamusia, jenny88 lubią tę wiadomość

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney no pięknie :)
    Ja już taka niecierpliwa jestem, mam wrażenie że jakoś teraz czas mi wolniej płynie..już bym chciała mieć synka przy sobie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie dzwonił kurier, że dotarł z wyprawką do łóżeczka dla Małej, a ja co? Leżę w szpitalu i nie moge się nią nacieszyć.. Cierpliwie muszę czekać kilka dni.. Najważniejsze żeby się unormowało i z Małą było ok. Wysiedzę tu ile trzeba...
    Po ostatnich nowinach z pierwszymi narodzinami stwierdzam, że nie mamy co czekać z wyprawką. Jadąc na IP dręczyły mnie myśli że jeszcze rzeczy dla Małej nie poprane a różnie może być.. Takie głupie myśli przychodzą w strachu..

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    Własnie dzwonił kurier, że dotarł z wyprawką do łóżeczka dla Małej, a ja co? Leżę w szpitalu i nie moge się nią nacieszyć.. Cierpliwie muszę czekać kilka dni.. Najważniejsze żeby się unormowało i z Małą było ok. Wysiedzę tu ile trzeba...
    Po ostatnich nowinach z pierwszymi narodzinami stwierdzam, że nie mamy co czekać z wyprawką. Jadąc na IP dręczyły mnie myśli że jeszcze rzeczy dla Małej nie poprane a różnie może być.. Takie głupie myśli przychodzą w strachu..

Akurat tego najmniej się boję. Gdy dziecko za wcześnie się urodzi to i tak musi przebywać w szpitalu więc rodzice mają sporo czasu na przygotowanie wszystkiego. Najwazniejsze to żeby mu się jednak nie spieszyło. Jedynie to mnie straszy jak czytam, że takie sytuacje się zdarzają.
    W W ciąży z Jagoda też się bałam a jej się nie spieszyło. Pojawiła sie w 40 +6 :) tydzień po wyznaczonym czasie a i poród był wywoływany.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanki a czy wam stawia się brzuch po jednej stronie? Bo ja już zglupialam... lekarz twierdzi ze to pewnie dziecko mi się wypycha ale to jest nieco inne uczucie...

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:
    Koleżanki a czy wam stawia się brzuch po jednej stronie? Bo ja już zglupialam... lekarz twierdzi ze to pewnie dziecko mi się wypycha ale to jest nieco inne uczucie...

Mnie się stawia, ale to faktycznie dzidziuś ;-) bo jest twarde przez chwilę i jak dotknę to po chwili ucieka :-D

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    Risk Made in Warsaw ma piękną długą suknię w kolorze czerwonym, zerknij sobie.

Potwierdzam :)
    Moja kolezanka w ciąży nawet ją reklamuje i wygląda zjawiskowo <3 chyba nawet właśnie jest w podobnym momencie ciąży jak Wy ale nie jestem pewna

chloet, karcia.wawa lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@rtynka a czujesz przy tym wypychaniu takie napięcie?

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:
    M@rtynka a czujesz przy tym wypychaniu takie napięcie?
    Tak, niby z jednej strony robi się twardy ale cały jakby brzuch był napięty.

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie może jakieś rady, na co patrzeć w wyborze łóżeczka? A co myślicie, lepiej zwykle czy takie z funkcją tapczanika? Jak coś to ten tapczanik kiedy będzie się uzywalo? Ile dziecko śpi w lozeczko? No, bo jak kupię tapczanik a dziecko będzie z niego korzystać jak będzie miało 3, 4 lata to chyba juz lepiej ładne lozeczko w kształcie np. autka kupić...co wy o tym myślicie?

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykończyłabym się magnezem w kroplówce. Nie wiem czy to przez to, że jestem alergikiem czy zbyt duża dawka na raz..Wczoraj myślałam że czuję się tak przez stres, dziś powtórka a nawet bardziej; dreszcze, osłabienie, kołatanie serca i mroczki przed oczami.. Lekarz od razu ściągnął kroplówkę. Tętno Małej w porządku, dużo się rusza. Zobaczymy co powiedzą jutro.

Malwinka lubi tę wiadomość

‹‹ 818 819 820 821 822 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ