X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, w tym tyg bylam na glukozie wiec podziele sie z Wami czego się dowiedziałam. Kupiłam sobie glukozę o smaku cytrynowym, ja mam odruch wymiotny po wielu rzeczach więc wolałam się zabezpieczyć, oczywiśćie odruch się pojawił, ale nie dlatego, że glukoza była niedobra, wręcz przeciwnie, całkiem ok, tylko po wypiciu w buzi zostaje taki niedobry, dziwny posmak - dlatego najlepiej pić ciągiem i nie robic przerw i będzie dobrze. Wziełam ze sobą wodę- ale i lekarz i pielęgniarka powiedzieli, że może to zaburzyć wynik, popilam jednym łykiem po wypiciu glukozy a później przepłukałam usta. Nie było tak źle jak to się czyta w internecie :)

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggdax wrote:
    hej dziewczyny, w tym tyg bylam na glukozie wiec podziele sie z Wami czego się dowiedziałam. Kupiłam sobie glukozę o smaku cytrynowym, ja mam odruch wymiotny po wielu rzeczach więc wolałam się zabezpieczyć, oczywiśćie odruch się pojawił, ale nie dlatego, że glukoza była niedobra, wręcz przeciwnie, całkiem ok, tylko po wypiciu w buzi zostaje taki niedobry, dziwny posmak - dlatego najlepiej pić ciągiem i nie robic przerw i będzie dobrze. Wziełam ze sobą wodę- ale i lekarz i pielęgniarka powiedzieli, że może to zaburzyć wynik, popilam jednym łykiem po wypiciu glukozy a później przepłukałam usta. Nie było tak źle jak to się czyta w internecie :)
    Wszystko zależy od danego organizmu. Ja na przykład nie mogłabym wypić jednym ciągiem bo mój żołądek by nie przyjął. A nie jest najgorsze wypicie tylko objawy tuż po. I tak jedna wypije i nic jej nie jest a inna zemdleje lub zasłabnie. Ja musiałam leżeć bo inaczej bym zemdlała i nie wykluczone, że bym zwróciła. A jak tylko się połozyłam wszystkie przykre objawy zaczęły ustępować. Tak więc lepiej być przygotowanym na każdą możliwość:)

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy 75g glukozy musiałam leżeć nie byłam w stanie siedzieć, bo kręciło mi się w głowie i pewnie bym wszystko zwróciła. Teraz przy 50g piłam na raty i normalnie siedziałam na luzie w poczekalni przez godzinkę ;-) Nie jest to takie straszne, ale da się przeżyć.

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wodą nie wolno popijać! Jedyne co można to kilka kropel soku z cytryny na język. Ja poradziłam sobie jakoś bez cytryny... ale w labolatorium były panie zdziwione ze sobie nie przyniosłam.

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja to się zastanawiam czy nie zrobiłam głupoty kupując tak w 50% ubranej dla dziewczynki... niby na każdej wizycie łyso między nóżkami ale moja znajoma właśnie urodziła w 32tc chłopca... który do samego końca był dziewczynką. Myślałam że raczej zdarzają się takie niespodzianki syn-córka... a nie córka i nagle syn

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:
    Dziewczyny ja to się zastanawiam czy nie zrobiłam głupoty kupując tak w 50% ubranej dla dziewczynki... niby na każdej wizycie łyso między nóżkami ale moja znajoma właśnie urodziła w 32tc chłopca... który do samego końca był dziewczynką. Myślałam że raczej zdarzają się takie niespodzianki syn-córka... a nie córka i nagle syn

A miałaś robione jakieś badanie w 3D? To też dużo wyjaśnia.
    Ale, sama w pewnym momencie przestałam kupować ciuszki dziecięce pod płeć bo zlapałam się na tym, a co będzie jeśli lekarz się pomylił?!

17u93e5ep5g57u5f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na razie za każdym razem wychodzi chłopak. Patrząc na rodzinę męża, to będzie chłopak. Ale ciuszki raczej staram się dość neutralnie wybierać. Tak na wszelki wypadek ;)

• severi Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na glukozie jest żeby to rozrobic w 200-300 ml wody bo dzis czytałam wiec nie przesadzajmy ze łyk wody zmieni wynik bo rozbieżność jest duża. Jak nie musisz nie pij, jak musisz łyk nie zmieni aż tyle no chyba ze Ci wyjdzie na samej granicy to możesz sie zastanowić... ja dzis robiłam i dla mnie spoko, wypilam i nic sie nie działo nawet zwrotki nie było

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciuszki warto mieć neutralne. Dzięki temu, że jagody nie ubierałam na różowo i w same falbanki mam wyprawkę dla synka. Rozmiar 56,62,68 mam prawie wszystko w kolorach tęczy. No chyba, że ktoś planuje tylko jedno dziecko i koniec kropka. Ale tak jaka oszczędność. Nie zmieniam pościeli, wózka, nic nie dokupuję praktycznie.

Jeśli chodzi o usg to u nas dopiero się potwierdził chłopak, wcześniej chował małego za nóżką albo za pępowiną. Więc do końca może być niby dziewczynka a się okazuje przy porodzie, że ma jajka ;)

m@rtynka lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:
    Nie strasz, hi,hi. Ale musiała się zdziwić, jej.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pina87 wrote:
    a ja piłam 75 g. Po czym po 2 godz dostałam mocnej hipoglikemii, poty, trzęsące się ręce, zawroty głowy, w efekcie diagnoza - cukrzyca ciążowa...
    I to jest właśnie to! Wypiłaś glukozę, dostałaś hipoglikemie, a mi i jeszcze tysiącom kobiet w niektórych laboratoriach kobieta każe po wypiciu i pobraniu isc do domu na godz i wrócić.. Skad mają pewność że kobieta nie zasłabnie, do tego bedzie np jechać autem.. Nie wspomne już o tym że nie powinno się ruszać bo glukoza się spala i wynik może wyjść błędny. Dlaczego tak się wogóle dzieje i kto weźmie odpowiedzialność jak coś się stanie??? Ja siedziałam mimo że kazała iść do domu i wracać po godz i dwóch, a ile pacjentek korzysta z tego przyzwolenia?

(Podeszłam na chwilę do siostry siku na drugą str ulicy...)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 21:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś w tej hurtowni i o mało nie dostałam apopleksji ile tam jest tego wszystkiego, aż głowa boli. A ceny! Fiu fiu.. Wózków mnóstwo, ale jak na razie nic poza anex sport mnie nie przekonało. Tylko te 2300 za wózek w którym Córcia pojezdzi max dwa lata, lub szybciej wymienie na zgrabną lekką spacerowkę.. Musze to jeszcze przemyśleć.. Może po nowym roku będą jakieś przeceny.. Łóżeczko chyba jednak przez internet, biała sosna, cena nieduża za to sam materac dwustronny lateksowo-piankowy do którego przekonał mnie sprzedawca 240zl! Uff. Ale na materacu nie będę oszczedzać bo ma dwie grubości, antyalergiczny ze wszystkimi certyfikatami.
    Dziewczyny macie już wybrane butrlki i smoczki? Tu mam największy problem, bo jest tego po prostu za dużo i za dużo różnych opinii.

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam avant philipsa komplet a smoczki mam 0-3 z lovi w opak.2sztuki ;) narazie tyle mi starczy. Mam nadzieje ze sie sprawdza... Ja smoka zzamowilam u sprzedawcy za 17 zl a w tesco dzis te same wisialy za 29.99 wowww... kupilam wiekszosc u jednego i za 1 przesylke placilam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 23:54

Nadiii lubi tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, jestem w drodze do szpitala na krzywa i na badania serduszka bo p. Dr. Powiedziała ze cos jej sie nie podoba i jest Krzywe. Boże byle by nie bylo jakiejś wady. Ogolem w 25+6 dni malutka wazy ponad 600 gram, to duzo?:( martwię sie cholernie

f2w3gov3rq5rap75.png
  • linda392 Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney wrote:
    Witam, jestem w drodze do szpitala na krzywa i na badania serduszka bo p. Dr. Powiedziała ze cos jej sie nie podoba i jest Krzywe. Boże byle by nie bylo jakiejś wady. Ogolem w 25+6 dni malutka wazy ponad 600 gram, to duzo?:( martwię sie cholernie
    Nie przejmuj się, będzie dobrze! Sprawdzą i będziesz miala z głowy.
    To jest chyba normalna waga, u mnie w 23+1 maluszek ważył 650g ale to wszystko indywidualne :-)

2nn3dzu55c7nwce5.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    Byłam dziś w tej hurtowni i o mało nie dostałam apopleksji ile tam jest tego wszystkiego, aż głowa boli. A ceny! Fiu fiu.. Wózków mnóstwo, ale jak na razie nic poza anex sport mnie nie przekonało. Tylko te 2300 za wózek w którym Córcia pojezdzi max dwa lata, lub szybciej wymienie na zgrabną lekką spacerowkę.. Musze to jeszcze przemyśleć.. Może po nowym roku będą jakieś przeceny.. Łóżeczko chyba jednak przez internet, biała sosna, cena nieduża za to sam materac dwustronny lateksowo-piankowy do którego przekonał mnie sprzedawca 240zl! Uff. Ale na materacu nie będę oszczedzać bo ma dwie grubości, antyalergiczny ze wszystkimi certyfikatami.
    Dziewczyny macie już wybrane butrlki i smoczki? Tu mam największy problem, bo jest tego po prostu za dużo i za dużo różnych opinii.

Co do butelek to ja już drugi raz kupuje DR.Brown's przy córce miałam i teraz też kupie. Choć planuje karmić piersią, ale jak Tatuś zostanie z dzieckiem to musi jakoś nakarmić. Miałam też Avent, ale w późniejszym czasie. I też się sprawdziła ;-)

17u93e5ep5g57u5f.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wczoraj miałam usg i Mały jest mały, waży coś koło 700 gram dopiero

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie czekam az przyjmą mnie na oddział i zrobią ta krzywa i najważniejsze usg malutkiej :( straszny stres :((

f2w3gov3rq5rap75.png
  • befra Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam butelek Tomme teepe czy jak to się tam pisze i teraz też zamierzam. Co prawda teraz jestem bardziej nastawiona na kp ale zobaczymy co wyjdzie. A smoczki zwykle canpola u nas się sprawdziły.

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    a ja wczoraj miałam usg i Mały jest mały, waży coś koło 700 gram dopiero
    Dlaczego uważasz ze Twoje dzieciątko mało waży? Tak Ci powiedział lekarz? Moja córka na usg w 25t5d ważyła 740g i lekarz powiedział ze waga jest prawidłowa, tak też pokazują wszystkie aplikacje które mam na komórce, zresztą waga w tym okresie to rzecz bardzo indywidualna, ja nie widzę nic niepokojącego w wadze Twojego dziecka i jestem ciekawa skąd Twoje zmartwienie?

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
‹‹ 809 810 811 812 813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ