X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • chloet Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Nie odwiedzajcie mnie na porodówce" - ciekawy artykuł, pod którym się podpisuję: http://babyonline.pl/apel-mamy-nie-odwiedzajcie-mnie-na-porodowce,aktualnosci-artykul,20547,r1.html

rqkqj11.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidia.Z wrote:
    Hej dziewczyny!

Dzisiaj miałam wizytę i synek się dobrze rozwija, mamy 790 gram także już kawał chłopa. Wg terminu mam 25 tydzień ale lekarz mówił że raczej jest już 26;)

Faktycznie duży już z niego chłopak. Super <3

rqkqj11.png
  • befra Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    Muszę zacząć kompletować rzeczy dla Małej. Śniło mi się, że przyszła na świat, a ja nawet nie miałam dla niej butelki by zrobić mleko, tylko parę bodziaków. Wiem, że to sen, ale cały czas o tym myślę. Przyszła na świat, miałam Ją w ramionach i tuliłam do siebie. To było takie niesamowite nawet we śnie! Już chyba wariuję tym czekaniem. Na razie mam tylko pare ubranek. Dziś zamówiłam komplet do łóżeczka, kocyk z podusią minky i rożek do kompletu. Wciąż się boję cokolwiek kupować, szykować.. Boję się, że to marzenie pryśnie jak bańka mydlana..

Dużo zdrowka życzę dziewczyny!
    Haha ja też miałam taki sen i po tym postanowiłam się w końcu wziąć za kupowanie ubranek. Teraz już większość mam więc jestem spokojna :-)

Nadiii lubi tę wiadomość

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny! Ja już wszystko pokupowane, bodziaki, pajacyki, śpioszki, buteleczki (Ostatnio w Smyku butelki Avent były w promocji, 2 butelki za 40 zł). Jutro idziemy do lekarza, i miejmy nadzieje, że się umówimy na 4D.
    Dzisiejszy dzień to totalny koszmar, jechałam do mamy do cukierni, do kwiaciarni i auto szlag trafiło, i nie odpalił.. Pojechałam do mojej teściowej do Poznania, i po godzinie znów auto nie odpaliło i niestety musiałam zostać u niej na noc, strasznie napadało śniegu, i jest niebezpiecznie teraz na drodze a jeszcze mój samochód do dupy. Można się wkurzyć!!!

Nadiii dziękuję za słowa otuchy, opuchlizna z twarzy zeszła, ale z nóg niestety nie. Bolą i są zaczerwienione.

Ja również miałam kłucie w brzuszku, i zaczeło się od oddania rano moczu. Kazano mi masować to miejsce i trzymać w ciepłym. Faktycznie bardzo pomogło, i okazało się że to był nadmiar gazów, które po prostu nie mogły wyjść, a męczyłam się z bólem 3 dni..

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney wrote:

opuchlizna z twarzy zeszła, ale z nóg niestety nie. Bolą i są zaczerwienione.
    ..

Wiesz już od czego to puchnięcie?
    Woda, nerki, wątroba?

• nataliad Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:
    No i leżymy... szyjka skrócona do 27mm... jeszcze 2mm i czeka mnie pessar. Wizyta w poniedziałek.

Rzadko tu wchodzę, ale powiem tak. U mnie w 19 tyg szyjka miała 25mm. Lekarka i pessarze nic nie mówiła. Luteina dopochwowo i leżenie. Po dwóch tyhodniach wg pomiaru wyszło już 35mm. Teraz po prostu się oszczędzam i nie leżę już plackiem. Powodzenia

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Na temat ubranek, to mam bodziaki, śpioszki, pajacyki. Kosmetyków, butelek, wózka i łóżeczka jeszcze nie mamy. W styczniu chcemy to pokupić. Myślałam , że kupię ochroniacze do łóżeczka, ale jak poczytałam, że mogą być niebezpieczne, to zaniechałam tego zakupu.

Malinka1984_ lubi tę wiadomość

• Rubineye Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa nam położna powiedziała, że ochraniacze na łóżko są dobre dla większego dziecka, które zaczyna się wspinać. Przy niemowlaku nie poleca bo dzidziuś nic nie widzi.

ewa81, Anita12 lubią tę wiadomość

29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
    25.02.2017 urodził się Tymon.
    10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj przed 20 miałam wizytę, wszystko ok. Franek waży już prawie 600 g, co bardzo mnie cieszy, bo poprzednio było ledwo 315g.
    Mam strasznie duże wachania wagi, w domu się ważę z rana co parę dni, waga u lekarza zawsze pokazuje mi jakies 3 kg wiecej niż moja domowa o.O

Co do ubranek, ja właśnie odebrałam z paczkomatu brakujące elementy, będę dopierać je dzisiaj i układać w komodzie.
    Teraz jak chodzę po sklepach to sobie powtarzam, że więcej mi nie trzeba. Ale moja mama stwierdziła, że jak coś mi się spodoba to żeby brać już większy rozmiar :D

No i chyba zamówimy z mężem łóżeczko jeszcze przed świętami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubineye, tak dokładnie dla większego dziecka, które zaczyna się wiercić, więcej się ruszać.
    Malotka a kiedy Twój maluszek ważył 315g?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 08:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81, miałam wizytę poprzednią 2 listopada, to wypadał jakoś 20 tydzień.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam dziś dzień od badań krwi. Muszę skontrolować tsh i te nieszczęsne bakterie w moczu. Mam nadzieję, że urosept pomogł, choć wiem, że mogły się dostać z kondkolwiek, także zobaczymy jutro wyniki. Na szczęście mąż ma dziś wolne więc mnie zawiózł, a później mamy w planach podjechać do hurtowni dziecięcej rozejrzeć się za łóżeczkiem. Dalej nie wiem jakie wybrać. Co do ochraniaczy ja będę używać od początku, ale to jest indywidualna sprawa. Też czytałam artykuł o niebezpieczeństwie, ale nie dajmy się zwariować...

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadii to czeka Cię ciekawy dzień ;-) na pewno mąż pomoże w wyborze łóżeczka ;-) Co dwie głowy to nie jedna.

Ja też będę używać ochraniacza na łóżeczko, tylko jedną stronę odwiąże, żeby widzieć maleństwo ;-) Tak robiliśmy z córką i nic się nie stało ;-)

17u93e5ep5g57u5f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bialutko, śnieżyk sypie, ładnie to wygląda :)
    Nadii napisz, czy urosept pomógł.
    Ponawiam pytanko, czy któraś z Was miała w wymazie candida albicans?

Nadiii lubi tę wiadomość

• Crisperss Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na wyniki posiewu i mam nadzieję że obejdzie się bez leczenia z drożdżaków... wiem, że w takim przypadku dostaje się antybiotyk... przy drozdzakach bardzo ważna jest dieta. Zero jasnego pieczywa, picie wody z cytryną i jedzenie kwaśnych produktów... drożdże namnazaja się w zasadowym środowisku. Trzeba lekko zakwasic organizm. Niestety lubią szybko pojawiać się i znikać... a i jeszcze podmywac się samą wodą lub wodą z szarym mydłem

ewa81 lubi tę wiadomość

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • Agata_90 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie ;-) wczoraj mialam wizytę .Synus rozwija sie prawidłowo-juz taki duzy na usg-ale wagi mi lekarz nie podał.Ważne że z nim ok.Ja natomiast mam podwyższone erytrocytyw moczu .Na wyniku jest 5-10.Powiedzial doktorek że może to być piasek w nerkach i ma nadzieje że nie robia mi sie kamienie w nerkach.Za tydzien mam zrobić badanie moczu i wyslac mu mmsem wyniki .Jezeli nic sie nie zmieni to szpital ;-( ale najpierw usg nerek...
    Czy któraś miala problem z tymi erytrocytami w moczu?

Anita12 lubi tę wiadomość

w4sqdqk30v3qwbxq.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po wynikach i glukozie... Zyje !;)

Nadiii, ewa81 lubią tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Ja tez po wynikach i glukozie... Zyje !;)

Zazdroszczę. Ja jutro idę na glukoze. Osrana jestem, bo każda mówi, że to takie straszne.

uch5i09k3eicivpk.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tak...nie slodze herbaty ani kawy...tez sie balam...
    Nic smacznego...nie wachaj...przed..nie cuchnie ale ma nieprzyjemny zapach a po co wachac....ja odruchowo powachalam....
    Wypilam dosyc szybko bralam po 3 wieksze lyki. .no i koncowka bleeee.....ale jakos strasznie mega mocno zle nie bylo...
    Po...faktycznie do 15 min bylo mi goraco...jakby ciezko na brzuchu i w gardle i odbijalo mi sie ze 3 razy raz z malutka cofka...ale wrocilo heheh potem zlecialo. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 12:04

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    tak, normalnie tą głowicą USG może ci sprawdzić
    Pod warunkiem, że się jeszcze na tym zna :-)

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
‹‹ 807 808 809 810 811 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ