X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam na IP
    chciala mnie wziąć na oddzial ale ze ja w proszku bez rzeczy bez meza bo pojechal odebrac babcie z sanatorium. To zaproponowala zebym poszla do domu pojechala na 16 do swojego lekarza i jak cos to mnie wezma. Nie robili usg . nie stwierdzila nic chirurgicznego typu wyrostek ..macala...mowila ze szyjka ok...serduszko bije. Jeju a mnie boli caly bok...calusienki i kluje.

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia poproś na wizycie o sprawdzenie nerek... może jakiś zator się zrobił.

U mnie wyglądało to tak, że w niedzielę wieczorem 2 razy stwarniał mi brzuch. I to tak konkretnie, że nie miałam wątpliwości jak wygląda takie twardnienie macicy. Od rana w poniedziałek (z przerwami) miałam średnio intensywne bóle całego brzucha. Dziecko strasznie fikało a ja czułam że coś jest nie tak. Pojechałam do lekarza na nieplanowaną wizytę. No i tam się okazało że moja skromna 3.1cm szyjka skrocila sie do 2.7cm. Dostalam 2x3 magne b6, duphaston 2x1 i mam zmienić witaminy na omegamed optima forte...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 10:50

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze tak mu powiem...
    Za was trzymam kciuki ! Zeby bylo lepiej....

A ja sie boje ...;(

Ginekolog moze sprawdzic mi nerki ??? Usg??

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss najważniejsze, że pojechałaś do lekarza. Trzymaj się ;-)

U mnie kiepsko, ale z żołądkiem :-\ tak mnie męczy... Maleństwo też mniej aktywne dzisiaj, chyba czuję ze Mama nie za bardzo.

17u93e5ep5g57u5f.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:

tak, normalnie tą głowicą USG może ci sprawdzić

rqkqj11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Dobrze tak mu powiem...
    Za was trzymam kciuki ! Zeby bylo lepiej....

A ja sie boje ...;(

Poproś o sprawdzenie nerek jak będzie Ci robil usg czy nie ma zastoju w nerkach. Sam powinien to sprawdzić jak powiesz, że boli. Poogląda maluszka i od razu nerki. Zastój moczu w nerkach też powoduje intensywne bóle.
    Trzymam kciuki żeby jak najszybciej przeszło! Poleż do 16 na lewym boku, spróbuj sie przespać, bo najgorsze jest zamartwianie, wiem po sobie

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    jestem tu nowa. Trochę poczytałam forum i dużo ciekawych rzeczy się dowiedziałam.
    Ja mam termin na 19.03. To moja druga ciążą.
    Jak do tej pory wszystko ok.
    Boję się tylko, bo na drugim badaniu prenatalnym wyszło nam małe poszerzenie miedniczek nerkowych (3mm) granica do 10mm podobno jest. Czy któraś z Was też tak miała?
    Nie jesteśmy również pewni co do płci, ponieważ na pierwszym badaniu prenatalnym i na wizycie u mojego lekarza prowadzącego dowiedziałam się, że chłopak będzie (drugi) a na drugim badaniu prenatalnym lekarz stwierdził, że to jednak dziewczynka. Nie wiem teraz kogo mam słuchać. Następną wizytę mam 15.12 dlatego umówiłam się na jutro na badanie 4d i może tam nam coś powiedzą już dokładniej no i najważniejsze czy z nerkami jest wszystko ok.

Pozdrawiam :)

karcia.wawa, Anita12 lubią tę wiadomość

• Malinka1984_ Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się po dłuższej nieobecności.Dziś zaczynamy już 25tc,brzuch rośnie szybko a w brzuchu syn Wiktor.
    Druga ciąża trochę bardziej męcząca i czasami na koniec dnia czuję się jak bym już była w 40tc.
    Pozdrawiam brzuszki a w nich maluszki.

08.04.2015 ur.się K.
    25.07.2016 i cud-TP 22.03.2017 spodziewamy się synka
    p19udqk3ynm95e86.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok. Dzieki za info. Poprosze o sprawdzenie nerek. Oby sie wszystko wyjasnilo

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny ;)

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Agata_90 Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh ja dzisiaja wizytuję-ale dopiero na 17 mam wizyte.Mam nadzieje że z maluszkiem wszystko wporządku-ze rozwija sie tak jak nalezy.Wyniki moczu jakies takie nieciekawe ale zobaczymy co mi powie...

w4sqdqk30v3qwbxq.png
  • karcia.wawa Koleżanka

Wysłany: 30 listopada 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyna a ja wróciłam z 4 dniowej wycieczki z mężem do Zakopanego...było super... sezon narciarski jeszcze właściwie się nie zaczął.. była cisza i spokój bez tłumów :) przyjechaliśmy w sobotę witało nas słońce...w niedziele wieczorem tak się rozpadał śnieg, że do rana ze 30 cm..napadało..było pięknie... wyspacerowałam się po okolicy, wymoczyłam w termach w Białce..
    polecam odpoczynek :)

Anita12, Malinka1984_ lubią tę wiadomość

miały być sukienki będą spodenki :) będę miała synka :)

21 marca 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata_90 wrote:
    Ahh ja dzisiaja wizytuję-ale dopiero na 17 mam wizyte.Mam nadzieje że z maluszkiem wszystko wporządku-ze rozwija sie tak jak nalezy.Wyniki moczu jakies takie nieciekawe ale zobaczymy co mi powie...

Ja na 20 mam wizytę dzisiaj... I też już nie wiem co ze sobą zrobić. Zawsze się trochę stresuję tymi wizytami.

• pucek Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam do sprzedania fotelik Cybex Aton 4 w znakomitym stanie (cena 420zł). Jeśli ktoras z Was bedzie zainteresowana to podaję link do ogłoszenia na olx:https://www.olx.pl/oferta/fotelik-cybex-aton-4-CID88-IDiZsRf.html

a tutaj kilka zdjęć:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3be9efef70dd.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/150e534df6c4.jpg

Pozdrawiam, mama z marca :)

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurwa wyniku moczu nawet nie bede miala.

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Magdzia88, jak to nie będziesz miała wyniku moczu? Leżysz na oddziale w szpitalu?
    Witam nową koleżankę.
    Karcia.wawa to super mieliście wypad do Zakopanego :), widoki piękne, odpoczęłaś sobie.
    Dziewczyny powodzenia na wizytach.
    Czy któraś z Was miała w wymazie candida albicans? Mi wyszły w badaniu, lekarka przepisała mi środek przeciwgrzybiczny - jednorazowy aplikator. Mam wrażenie, że chyba nie pomógł. Tzn nie swędzi mnie, nie piecze, ale widzę, że mam mocno zaczerwienione i śluz. Stosuję tantum rosa albo clotrimazolum. Wcześniej nie miałam żadnych objawów, śluz wyglądał normalnie i bez zapachu. Gdyby nie to badanie, to bym nie pomyślała, że mam drożdżaki. W necie czytałam, że to też obejmuje układ pokarmowy, tzn że to też w jelitach mam? I jeszcze, że nie powinno jeść słodyczy, bo to one lubią. Za tydzień mam wizytę.
    Dziś ostra kuracja przeciw przeziębieniu, coś wczoraj gardło drapało, dziś jakaś do niczego jestem, więc w ruch poszła cytryna, miód, imbir, czosnek, mleko. Oby nie dopadło mnie choróbsko, bo co niedawno chorowałam. Wkurza mnie to, bo jak gdzieś wychodzę, to zawsze ciepło się ubieram. Inni potrafią być mniej ubrani, np bez szalika czy rękawiczek i kurde nie chorują.

• Lidia.Z Debiutantka

Wysłany: 30 listopada 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Wszystkim życzę zdrowia!!! oby wszystko się poukładało ;)
    Widzę że sezon na choroby... Mi wreszcie dzisiaj odpuszcza katar i wracam do zywych.

Dzisiaj miałam wizytę i synek się dobrze rozwija, mamy 790 gram także już kawał chłopa. Wg terminu mam 25 tydzień ale lekarz mówił że raczej jest już 26;)

Chłopak uparty bo jeszcze nie mamy żadnego ładnego zdjęcia z USG w 3D bo ciągle chowa buźkę albo w łożysko albo zasłania się rączkami;( a podobno już niedługo będzie zbyt duży na ładne zdjęcia...

Dziewczyny dużo zdrowia i miłego wieczoru!

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie leze w szpitalu. Bylam u swojego lekarza a wynik robilam rano w przychodni o godzinie 8 i kurde go nie ma ....myslalam ze lekarz bedzie mial wglad....zbadal mnie moj doktor i z mlodym wszystko ok serduszko miarowe ma ok 740g bo nie pamietam dokladnej liczby. Szyjka ok. Wody plodowe ok.lozysko tez spoko. Trzon macicy miekki czyli ok. Czekam na wyniki moczu. Mowil ze moze byc to miesien gladki mlody moze dodatkowo uciskac. Wizyte mam za tydzien. Mam teraz brac Buscopan 3x1 do srody.

chloet lubi tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę zacząć kompletować rzeczy dla Małej. Śniło mi się, że przyszła na świat, a ja nawet nie miałam dla niej butelki by zrobić mleko, tylko parę bodziaków. Wiem, że to sen, ale cały czas o tym myślę. Przyszła na świat, miałam Ją w ramionach i tuliłam do siebie. To było takie niesamowite nawet we śnie! Już chyba wariuję tym czekaniem. Na razie mam tylko pare ubranek. Dziś zamówiłam komplet do łóżeczka, kocyk z podusią minky i rożek do kompletu. Wciąż się boję cokolwiek kupować, szykować.. Boję się, że to marzenie pryśnie jak bańka mydlana..

Dużo zdrowka życzę dziewczyny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 18:16

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadii dobrze cie rozumiem ...ja juz pomalu kupuje .. Musisz sie pomalu przelamac...
    !!!<3
    Ja leze jak kloda wzielam to co kazal...az boje siebspac zeby mnie nie targalo ten bok za bardzo...

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
‹‹ 806 807 808 809 810 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ