MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak dobrze! Ufff, można odpocząć. Dzisiaj posprzątałam cały dom, łącznie z umyciem podłogi i powieszeniem nowych firanek, teraz jestem zadowolona hehe.
Aktualnie sobie siedzę i robię aniołki gipsowe, choineczki z szyszek takie malutkie i cotton balls, święta idą więc trzeba domek jakoś ozdobić a przy okazji zarobić, od kwietnia w domu siedzę więc pomalutku na głowę dostaje. Masakra!
A Wy dziewczyny, jak zabijacie nudę ?? -
Arthaney wrote:Jak dobrze! Ufff, można odpocząć. Dzisiaj posprzątałam cały dom, łącznie z umyciem podłogi i powieszeniem nowych firanek, teraz jestem zadowolona hehe.
Aktualnie sobie siedzę i robię aniołki gipsowe, choineczki z szyszek takie malutkie i cotton balls, święta idą więc trzeba domek jakoś ozdobić a przy okazji zarobić, od kwietnia w domu siedzę więc pomalutku na głowę dostaje. Masakra!
A Wy dziewczyny, jak zabijacie nudę ??
Jeśli to nie jest zbyt prywatne pytanie - ze względów zdrowotnych nie pracujesz od kwietnia? -
nick nieaktualnyArthaney wrote:Jak dobrze! Ufff, można odpocząć. Dzisiaj posprzątałam cały dom, łącznie z umyciem podłogi i powieszeniem nowych firanek, teraz jestem zadowolona hehe.
A Wy dziewczyny, jak zabijacie nudę ??Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 22:47
-
nick nieaktualnyMagdzia88 wrote:Ale i tak od wczoraj pobolewa mnie jakby spoje ie lonowe...moze to od pecherza??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 22:54
-
chloet wrote:Jeśli to nie jest zbyt prywatne pytanie - ze względów zdrowotnych nie pracujesz od kwietnia?
W kwietniu poroniłam pierwszą ciążę, i okazało się że miałam małe guzki na jajniku, a w czerwcu lekarka mi powiedziała że wszystko ok i mogę się starać ponownie o maleństwo i za pierwszym razem.. -
Nadiii wrote:Firanki?? Podziwiam! Uważaj żebyś się nie przegimnastykowała. Ja też biegałam, czułam, że mogę góry przenosić, a teraz muszę leżeć bo brzuch twardy i boli. Chwile pochodze po domu, do toalety i wraca... Ale każdy organizm inny. Ja się przeliczyłam więc nudę zabijam teraz spaniem i buszując po necie.. Co do szumisia to bardzo chcę kupić bo wierzę, że się sprawdzi. U znajomej mały potrzebował trochę żeby rzeczywiście miś dawał ukojenie, a potem zabierali go wszedzie do wózka, auta itp bo przy nim mały spokojniej zasypiał. Siostra zaś musiala włączać odkurzacz dziecku więc ja wolę szumisia. Mam nadzieję że się sprawdzi. Tylko nie podoba mi się ten w wersji wishbear bo wg mnie jak dla dziewczynki jest za duży i paskudny.
Dzisiaj dałam się ponieść emocjom i poszlałam z tymi porządkami, ale za to jutro cały dzień odpoczywam, w czwartek lekarz więc zobaczymy jak tam niunia się rozwija, ile waży itp. A niedługo 4D ! Razem z partnerem robimy sobie taki prezent na mikołajki, 4D naszego maleństwa.. Nie mogę sie juz doczekać ! -
Nadiii wrote:Mnie też od kilku dni pobolewa spojenie tak jakby pęcherz, nie mam innych objawów jak pieczenia czy ból przy sikaniu. Ale zastanawiam się czy to od ciąży czy pęcherza bo przy badaniu wyszły mi bakterie w moczu. Lekarz przepisał urosept, biorę już 4 dni a ból przy spojeniu taki sam. Więc nie wiem czy to normalne czy pęcherz.. Robiłaś ostatnio badania moczu?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyewa81 wrote:Hejka
U mnie bialutko, miałam iść na pobranie krwi i bad.moczu, ale lenia mam i jutro pójdę.
Nadii wyszły Ci bakterie w moczu czyli stan zapalny. Lekarz nie przepisał antybiotyku? Czy urosept to wyleczy?
-
nick nieaktualnyMagdzia88 wrote:Nadiiii a kiedy masz wizyte??
A co do brzucha to może twardnieć przez skurcze, macica cwiczy do porodu. Jeśli twardnieje i po chwili przechodzi to jest to normalne. Ja miałam przez dobry tydzien twardy brzuch, do tego bolał cały czas i bolały krzyże. Dlatego dostałam leki i musiałam dużo leżeć. Teraz twardnieje jak za dużo pochodzę po domu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 10:07
-
nick nieaktualnyHej
Co do badania moczu, to w ogóle, mi raz wychodzą bakterie, raz nie. Ale z tego co wiem, to bardzo dużo zależy też od samej próbki, jaką się odda. Wystarczy użyć niesterylnego kubeczka, wystarczy, że w poczekalni do pobrań będzie kolejka, na dworze zimno, w poczekalni ciepło, i ot, mamy wylęgarnię bakterii
Wczoraj byłam na zakupach, przytargałam do domu trochę pieluszek tetrowych, ręczniki, kocyki, otulacze... Na wózkach spędziłam z mamą chyba godzinę, i obie stwierdziłyśmy, że nie mamy pojęcia jaki miałabym wybrać...
A jutro wizyta, mam nadzieję, że wszystko będzie okej.Malwinka lubi tę wiadomość
-
ewa81 wrote:Hejka
Nadii wyszły Ci bakterie w moczu czyli stan zapalny. Lekarz nie przepisał antybiotyku? Czy urosept to wyleczy?
Mi za każdym razem wychodzą bakterie w moczu, a kiedy zrobiłam dokładniejszy posiew - nie znaleziono żadnych bakterii. Tak, jak dziewczyny piszą - ogromne znaczenie ma pobranie próbki, więc to bardzo dobrze, że lekarze nie ładują od razu antybiotyków.
ewa81, Nadiii lubią tę wiadomość
-
Hejka. Mam pytanko mówił Wam może lekarz, że trzeba zapisywać kiedy jest się chorym i jakie tabletki się przyjmuje? Ponoć to jest istotne przy porodzie w razie "w". Mi nie mówił, ale koleżanka mówiła, że położna jej na szkole rodzenia tak mówiła.
Zaraz idę do dentysty, bo ginekolog mi kazał, żeby do wizyty zgłosić się do dentysty i on ma adnotacje w karcie ciąży zrobić. -
nick nieaktualnyMalwinka wrote:Hejka. Mam pytanko mówił Wam może lekarz, że trzeba zapisywać kiedy jest się chorym i jakie tabletki się przyjmuje? Ponoć to jest istotne przy porodzie w razie "w". Mi nie mówił, ale koleżanka mówiła, że położna jej na szkole rodzenia tak mówiła.
Zaraz idę do dentysty, bo ginekolog mi kazał, żeby do wizyty zgłosić się do dentysty i on ma adnotacje w karcie ciąży zrobić.
Zawsze lepiej mieć dokumentację medyczną niż jej nie mieć, ja sobie zapisuje tutaj na belly jak biorę coś poza standardowymi witaminkami dla ciężarnych.
-
m@rtynka wrote:Hej
Mnie raz wyniki moczu wyszły źle to położna kazała się podmyć przed badaniem, i faktycznie miała rację bo po powtórzeniu badań było już ok. I teraz za każdy razem prysznic
Mi wyszły bakterie, ale tak jak mowisz, źle oddałam mocz. Najpierw trzeba się podmyc, dobrze wytrzeć, i pierwsze trochę moczu do kibelka a potem do próbki i resztę też do kibelka. I już było ok.
Malotka, ale tego typu ze Ciebie bardzo głowa boli i bierzesz apap czy paracetamol to też zapisywać?