X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Wczoraj koszmarny dzień miałam i noc...miałam wizytę kontrolną u angiologa. Ludzi w cholerę, ani nigdzie za bardzo usiąść tak, żeby usłyszeć kogo wołają. Dobrze, że mąż ze mną był. Wyobraźcie sobie, że czekałam 3 godziny!!! żeby wejść do gabinetu na góra 5-10 minut. Ostatnią pacjentką byłam, inni już od rana koczowali przed gabinetem, więc też długo czekali. Pielęgniarka, która w gabinecie była, powiedziała, że trzeba było powiedzieć, że w ciąży jestem, to by przepuścili mnie...ciekawe, a na gablocie pisze, kto ma pierwszeństwo poza kolejnością i ani słowa o kobiecie w ciąży. Sama wizyta mnie nie zadowoliła....jeszcze jedna taka wizyta mnie czeka na początku marca przed porodem - wtedy już powiem, że jestem w ciąży i nie mam zamiaru tyle czekać, bo nie wyczekam.
    Wróciliśmy do domu późno, cały dzień zmarnowany, byłam tak wykończona tym, że szok. Jeszcze na domiar złego, zaczął mnie nasilać ból na prawym boku od strony pleców. Boli mnie od trzech dni, ale wczoraj było apogeum...każdy oddech to taki kłujący ból, jakby ktoś mi nóż wbijał, a o leżeniu na plecach to mogłam zapomnieć :(. Jestem zapisana dziś do lekarza rodzinnego, boję się czy to nerka tak mnie boli. A do szpitala nie chcę iść. Miałyście coś takiego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 09:29

• chloet Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Witam
    Jeszcze na domiar złego, zaczął mnie nasilać ból na prawym boku od strony pleców. Boli mnie od trzech dni, ale wczoraj było apogeum...każdy oddech to taki kłujący ból, jakby ktoś mi nóż wbijał, a o leżeniu na plecach to mogłam zapomnieć :(. Jestem zapisana dziś do lekarza rodzinnego, boję się czy to nerka tak mnie boli. A do szpitala nie chcę iść. Miałyście coś takiego?

Tak, ja miałam taki atak bólu i okazało się, że to problem z nerką. Macica za mocno uciska i robi się zastój moczu.

ewa81 lubi tę wiadomość

rqkqj11.png
  • Rubineye Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się meldujemy w 7 miesiącu :D Jak ten czas leci :)

Dziewczyny, czy któraś z Was nie chce kupić ręcznego laktatora? Mam dwa do sprzedania, bo kolega mi wysłał z Anglii, a ja mam elektroniczny. Jeden z Lovi, a drugi z Tommee Tippee.

chloet lubi tę wiadomość

29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
    25.02.2017 urodził się Tymon.
    10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w jakiej cenie i jaki model? nowe tak?

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Rubineye Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    a w jakiej cenie i jaki model? nowe tak?

Tak nowe nie używane:)Wysłałam zaproszenie do przyjaciółek, to wyślę Ci zdjęcia :)

29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
    25.02.2017 urodził się Tymon.
    10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje wam za odp :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jesteśmy już w domu. Wreszcie wypisali nas ze szpitala.
    Skurczy już brak. Szyjka długa, zamknięta 4,1cm. Córcia waży 780g. Teraz mamy odpoczywać i brać leki. Muszę jeszcze skontaktować się ze swoim gin, żeby omówić z nim leki. Muszę nabrać sił i uprać rzeczy dla Małej. Będę spokojniejsza jak wszystko bedzie na nią czekać przygotowane

jenny88 lubi tę wiadomość

• Agata_90 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pada śnieg u mnie-tak pieknie bialo -aby do świat nie zniknął ten klimat.
    Czy zamierzacie ubranka dzieciece prac w proszkach/płynach typowo dla dzieci czy w zwykłych jak dla nas?

w4sqdqk30v3qwbxq.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam w biedronce specjalny płyn do prania dziecięcych ubranek Lovela - był w promocji

chloet lubi tę wiadomość

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • karcia.wawa Koleżanka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    FOTA!!! :)

http://www.orsay.com/pl-pl/kopertowa-sukienka-z-paskiem-41007635.html

taka, wyglądam podobnie tylko trochę brzuch mi wystaje :)..

nie umiem zdjęcia wkleić.

chloet lubi tę wiadomość

miały być sukienki będą spodenki :) będę miała synka :)

21 marca 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chloet to nie uspokoiłaś mnie do końca..:(. Czy lekarka może pomylić się? Stwierdziła, że to nie nerka, uderzała tam ręką, dotykała, nie czułam bólu, to jest ból w środku kiedy gwałtownie ruszam, albo mocniej zrobię wdech czy jak mi odbije to wtedy tak mocniej kłuje. Uważa, że to jest ucisk na nerw, bo jeszcze mam krzywy kręgosłup. Doradziła mi brać tabletki przeciwbólowe, smarowanie amolem czy maściami, które można stosować w ciąży. Miałaś robione usg nerki?
    Nadii dobrze, że już jesteś w domu :), odpoczywaj!
    Małaczarna czy takim płynem wystarczy wyprać ubranka dziecięce? Czy jeszcze trzeba proszkiem?

• chloet Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Chloet to nie uspokoiłaś mnie do końca..:(. Czy lekarka może pomylić się? Stwierdziła, że to nie nerka, uderzała tam ręką, dotykała, nie czułam bólu, to jest ból w środku kiedy gwałtownie ruszam, albo mocniej zrobię wdech czy jak mi odbije to wtedy tak mocniej kłuje. Uważa, że to jest ucisk na nerw, bo jeszcze mam krzywy kręgosłup. Doradziła mi brać tabletki przeciwbólowe, smarowanie amolem czy maściami, które można stosować w ciąży. Miałaś robione usg nerki?

Hej, skoro lekarka wykluczyła nerkę, to może faktycznie to tylko nerw. Tak, miałam robione USG nerki - i wyszło, że w prawej jest właśnie zastój. Trochę się zmniejszył, więc póki co ginekolog nie kazała nic z tym robić, oprócz picia duużej ilości wody. Ale też od tego jednorazowego incydentu, nic mnie nie boli, więc nie martwię się na zapas. Bolało mnie podbrzusze (jak na okres) i ten ból promieniował na prawy bok i na plecy - po jednym dniu przeszło, ale ból był bardzo silny, zastanawiałam się czy nie jechać na IP, bo w nocy się dość nasiliło.

Teraz z kolei od kilku dni boli mnie coś pod prawą piersią, nie wiem, czy to żebro, czy co?

rqkqj11.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Musze zapytac bo nie ogarne... jak udostepnic ten suwaczek z tygodniami ciazy pod moim postem :-/

96xftgp.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka123 wrote:
    Dziewczyny. Musze zapytac bo nie ogarne... jak udostepnic ten suwaczek z tygodniami ciazy pod moim postem :-/

http://fajnamama.pl/suwaczki/ tu sobie najpierw wygeneruj kod, a potem wklej go do : Ustawienia / Społeczność / Twój podpis na forum

rqkqj11.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki chloet :-)

chloet lubi tę wiadomość

96xftgp.png
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa a masz problem z zaparciami? To moze kolka jelitowa skoro nie nerka...

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss ogólnie mam problemy z zaparciami, ale teraz się uspokoiło, nie wiem na jak długo. Tylko mnie brzuch w ogóle nie boli, tylko plecy - prawy bok nad krzyżami. Posmarowałam amolem bolące miejsce, wzięłam paracetamol, nic nie pomaga....:/. Lekarka mówiła, jak to nie przejdzie, to będę musiała na oddział na kroplówkę przeciwbólową. Nie uśmiecha mi się szpital, oj nie :(

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata_90 wrote:
    Ale pada śnieg u mnie-tak pieknie bialo -aby do świat nie zniknął ten klimat.
    Czy zamierzacie ubranka dzieciece prac w proszkach/płynach typowo dla dzieci czy w zwykłych jak dla nas?

Tak lovella jest ok, tylko chyba mleczko będzie lepsze niż proszek.
    Nadii witajcie w domku!

uch5i09k3eicivpk.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny!
    razem z koleżanką założyłyśmy sklep z ubrankami i akcesoriami dla niemowlat :)
    Zostawcie prosze lajka na fb :)

https://www.facebook.com/babelusklep/

mamy teraz darmowa dostawe od 80zl i prezent od 100zl wiec zapraszam do zamowien ;)

karcia.wawa lubi tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uzywalam loveli i polecam. ;)

bl9cdf9hsfsrwiek.png
‹‹ 823 824 825 826 827 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ