X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudne brzuszki dziewczyny ;))))

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovelle kupisz chyba wszędzie. Najlepsze jest to, że normalnie kosztuje niby ok 24 zł zarówno płyn jak i proszek, a ostatnio co chwilę promocja w kauflandzie i w biedronce za 12.99 także szukajcie, żeby nie przepłacać. Nie wiem jak w rosmanie. Teraz na pewno mają promocję na serie "Pampers" więc zakupiłam dwie paczki pieluszek jedynek "new born " 2-5kg i czteropak chusteczek nawilżanych sensitive tych białych. Później chcę się przerzucić na Dada, bo są tansze, sprawdzone, zachwalane i z tego co widzę firma Pampers lubi uczulać. Nie wiedziałam, że sa także pieluszki "zerowki" dla wagi 1-2kg, ależ to musi być maleńkie! Jeszcze tak niedawno takie maleńkie dzieciaczki miały nie dość że zawijane pieluszki to i tak pod same cycki bo wszystkie były za duże

ewa81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Chciałabym znać termin porodu, ale dopiero będzie ustalony.
    P
    A jaki termin pokazuje Ci belly w kalendarzu? Mi zgadza się jak na razie idealnie z usg. Chyba, że czekasz na ustalenie cesarki konkretnie lub cykle nieregularne. Dziś np urodziła znajoma 9 dni po przewidywanym terminie

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadii mi przypada termin na 1 kwietnia, ale ze względu na zakrzepicę będę miała cesarkę. Lekarka mówiła, że jak nic się nie będzie działo to prawdopodobnie po 20 marca. To będę śledzić promocje na te proszki. Też chcę kupować pampersy Dada bo są tańsze. Mam nadzieję, że będą dobrze służyć pupci synka :).

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I doczekaliśmy się magicznych 100 DNI DNI PORODU! Nie mogę uwierzyć, że już tak blisko. Teraz zaczynamy odliczanie! Jestem taka szczęśliwa, choć tak bardzo się boję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 09:03

Malwinka, ewa81, chloet lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    To będę śledzić promocje na te proszki. Też chcę kupować pampersy Dada bo są tańsze. Mam nadzieję, że będą dobrze służyć pupci synka :).
    Teraz na pewno jest promocja w biedronce, wczoraj jeszcze była, ale nie wiem do kiedy.
    Ja skłaniam się ku Dada nie tylko ze wzg na cenę, ale na jakość, w koło słyszę że są dużo lepsze niż oryginalny Pampers i nie powodują uczuleń. Słyszałam też pozytywne opinie o pieluszkach z Lidla Toujors, ale Dada bardziej sprawdzone od lat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 09:08

ewa81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z pieluszkami to będę różnych próbować, bo w sumie to jak z proszkami, nigdy nie wiadomo ktory rodzaj podrażni czy przecieknie... A przynajmniej takie mam wrażenie czytając opinie w internecie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlategonie szaleje na razie z ilością. Dwie paczuszki Pampers, jedna paczuszka Dada i zobaczymy które zdadzą egzamin. I wtedy zaczną sie już pewnie ilości hurtowe..

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jaki rozmiar kubic??? To na kg tak??? Jeju moje pierwsze pampersy..nie mam pojecia. Hah

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • karcia.wawa Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny macie rogale do spania? sprawdzają wam się na ból pleców...
    od poniedziałku mam taki problem ze spaniem, ciężko mi się przekręcać, kręgosłup mnie boli..

polecacie?

miały być sukienki będą spodenki :) będę miała synka :)

21 marca 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia dla mnie też to będą pierwsze pampersy :), wcześniej myślałam, że one są wg wieku dziecka, a nie wg wagi :).
    Karcia nie mam rogala, ale będę mieć, słyszałam, że są świetne i bardzo pomocne przy karmieniu dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 11:34

• nataliad Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam poduszkę w kształcie litery C. Śpię z nią już ze dwa miesiące. Jest świetna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 12:24

karcia.wawa lubi tę wiadomość

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampersy są na wagę, dla noworodków zaleznie od firmy sie kupuje 1 albo 2, zazwyczaj te są w przedziale 2-6 kg.

Ja mam poduszkę do spania od jakiegoś czasu, plecy mnie nie bolą, chyba mogę polecić :)

• Inka91 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla Malutkiej kupowałam pampersy rozmiar 1 ale tylko jedna paczuszke potem juz rozmiar 2 bo urodziła się z waga 3680 więc duża a kiedy już wyrosła z tego przeszliśmy na dada, wedlug mnie mniej wydzielały zapach. Mysle ze dla synka tez tak zrobię.

• Englein Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko na chwilę weszłam, żeby Wam napisać że u nas chyba prxyczyna wczesnego porodu był gbs. Z wszystkich próbek pobranych ode mnie w trakcie porodu, gbs jest tylko w łożysku. Konrad ba szczęście czysty, wyniki negatywne uff.
    A pieluszki mamy w szpitalu libero, które od trzech dni sama zmieniam...choc początek stresujący. Generalnie stan zdrowia w porządku, narządy ok, choć czekamy na małą zmianę z serduszkiem. Na tym etapie nie jest to wada. Jest malutki krwiaczek w główce,ale nie na wysieku i się zmniejsza. Mieliśmy próbę bez respiratora ale wytrzymał ok.2.5h. Zapominal i oddechu, choć sam częściowo oddycha więc respirator daje tyle,ile trzeba. Warunki spiralne i hotelowe rewelacja. Ale to już kwestia innego rzędu.
    Pozdrawiam

malotka, Magdzia88, chloet, Agata_90, m@rtynka, ewa81, Dobrawa, Tosia 1981, magda_lena86, ilae lubią tę wiadomość

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że wszystko idzie ku dobremu! Trzymajcie się ciepło i dalej walczcie :)

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ciesze sie bardzo ze mlody jest tak silny !!!!!!!!!! I bedzie chlop jak dąb! !! Trzymajcie sie ciepło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 14:24

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • chloet Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein - trzymaj się kochana. Oboje jesteście dzielni <3

Nadiii - ja też z jednej strony nie mogę się już doczekać, aż zobaczę córę, a z drugiej - im bliżej daty porodu, tym większy strach :)

W przyszłym tygodniu będę dzwonić, żeby umówić się z położną na poród. U nas we Wrocławiu w jednym ze szpitali można sobie "wykupić" opiekę położonej na czas trwania porodu. I chyba najwyższy czas, żeby mnie już wpisała do swojego kalendarza.

rqkqj11.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, a ja mam problem z koszulą nocną - kompletnie nie wiem jaką / jakie kupić sobie do szpitala.

Głównie myślę o tej do porodu - czy to ma być jakaś tania koszula, którą potem wyrzucę, czy powinna być rozpinana itd. Macie jakieś pomysły?

rqkqj11.png
  • Agata_90 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet u nas w szkole rodzenia położna mowila ze do porodu to najlepej koszule uszyte dosłownie z prześcieradła bo przepuszczaja powietrze i na gorze rozciete na troczek wiazane ,bo gdy dziecko sie urodzi to pooza ci je na na piersi.Poźniej nie bedzie szkoda wyrzucic koszuuli do śmieci.

w4sqdqk30v3qwbxq.png
‹‹ 825 826 827 828 829 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ