MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLovelle kupisz chyba wszędzie. Najlepsze jest to, że normalnie kosztuje niby ok 24 zł zarówno płyn jak i proszek, a ostatnio co chwilę promocja w kauflandzie i w biedronce za 12.99 także szukajcie, żeby nie przepłacać. Nie wiem jak w rosmanie. Teraz na pewno mają promocję na serie "Pampers" więc zakupiłam dwie paczki pieluszek jedynek "new born " 2-5kg i czteropak chusteczek nawilżanych sensitive tych białych. Później chcę się przerzucić na Dada, bo są tansze, sprawdzone, zachwalane i z tego co widzę firma Pampers lubi uczulać. Nie wiedziałam, że sa także pieluszki "zerowki" dla wagi 1-2kg, ależ to musi być maleńkie! Jeszcze tak niedawno takie maleńkie dzieciaczki miały nie dość że zawijane pieluszki to i tak pod same cycki bo wszystkie były za duże
ewa81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyewa81 wrote:Chciałabym znać termin porodu, ale dopiero będzie ustalony.
P -
nick nieaktualnyNadii mi przypada termin na 1 kwietnia, ale ze względu na zakrzepicę będę miała cesarkę. Lekarka mówiła, że jak nic się nie będzie działo to prawdopodobnie po 20 marca. To będę śledzić promocje na te proszki. Też chcę kupować pampersy Dada bo są tańsze. Mam nadzieję, że będą dobrze służyć pupci synka .
-
nick nieaktualnyI doczekaliśmy się magicznych 100 DNI DNI PORODU! Nie mogę uwierzyć, że już tak blisko. Teraz zaczynamy odliczanie! Jestem taka szczęśliwa, choć tak bardzo się boję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 09:03
Malwinka, ewa81, chloet lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyewa81 wrote:To będę śledzić promocje na te proszki. Też chcę kupować pampersy Dada bo są tańsze. Mam nadzieję, że będą dobrze służyć pupci synka .
Ja skłaniam się ku Dada nie tylko ze wzg na cenę, ale na jakość, w koło słyszę że są dużo lepsze niż oryginalny Pampers i nie powodują uczuleń. Słyszałam też pozytywne opinie o pieluszkach z Lidla Toujors, ale Dada bardziej sprawdzone od lat.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 09:08
ewa81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMagdzia dla mnie też to będą pierwsze pampersy , wcześniej myślałam, że one są wg wieku dziecka, a nie wg wagi .
Karcia nie mam rogala, ale będę mieć, słyszałam, że są świetne i bardzo pomocne przy karmieniu dziecka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 11:34
-
nick nieaktualny
-
Dla Malutkiej kupowałam pampersy rozmiar 1 ale tylko jedna paczuszke potem juz rozmiar 2 bo urodziła się z waga 3680 więc duża a kiedy już wyrosła z tego przeszliśmy na dada, wedlug mnie mniej wydzielały zapach. Mysle ze dla synka tez tak zrobię.
-
Tylko na chwilę weszłam, żeby Wam napisać że u nas chyba prxyczyna wczesnego porodu był gbs. Z wszystkich próbek pobranych ode mnie w trakcie porodu, gbs jest tylko w łożysku. Konrad ba szczęście czysty, wyniki negatywne uff.
A pieluszki mamy w szpitalu libero, które od trzech dni sama zmieniam...choc początek stresujący. Generalnie stan zdrowia w porządku, narządy ok, choć czekamy na małą zmianę z serduszkiem. Na tym etapie nie jest to wada. Jest malutki krwiaczek w główce,ale nie na wysieku i się zmniejsza. Mieliśmy próbę bez respiratora ale wytrzymał ok.2.5h. Zapominal i oddechu, choć sam częściowo oddycha więc respirator daje tyle,ile trzeba. Warunki spiralne i hotelowe rewelacja. Ale to już kwestia innego rzędu.
Pozdrawiammalotka, Magdzia88, chloet, Agata_90, m@rtynka, ewa81, Dobrawa, Tosia 1981, magda_lena86, ilae lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Englein - trzymaj się kochana. Oboje jesteście dzielni
Nadiii - ja też z jednej strony nie mogę się już doczekać, aż zobaczę córę, a z drugiej - im bliżej daty porodu, tym większy strach
W przyszłym tygodniu będę dzwonić, żeby umówić się z położną na poród. U nas we Wrocławiu w jednym ze szpitali można sobie "wykupić" opiekę położonej na czas trwania porodu. I chyba najwyższy czas, żeby mnie już wpisała do swojego kalendarza. -
chloet u nas w szkole rodzenia położna mowila ze do porodu to najlepej koszule uszyte dosłownie z prześcieradła bo przepuszczaja powietrze i na gorze rozciete na troczek wiazane ,bo gdy dziecko sie urodzi to pooza ci je na na piersi.Poźniej nie bedzie szkoda wyrzucic koszuuli do śmieci.