X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • linda392 Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chloet to chcesz rodzić na Kamieńskiego? Właśnie też się zastanawiam nad tym szpitalem i nie mogę się zdecydować :-( bo też dużo osób chwali Dom narodzin w Oleśnicy.

2nn3dzu55c7nwce5.png
  • linda392 Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myslamyślałam że kupię sobie koszulę nocną krótką i faktycznie jakąś tanią żeby później nie było szkoda ją wyrzucić. Na szkołe rodzenia nam mówiły że może być to nawet koszulka męża jakaś dłuższa. A na późniejsze dni to jeszcze kupić dwie jakieś rozpinane żeby było łatwo karmić.

chloet lubi tę wiadomość

2nn3dzu55c7nwce5.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z Lilianną w 28 tc! <3
    Już coraz bliżej do porodu :)
    Co do koszulek ja mam rozpinane po prostu na guziczki dekoldzik, i nic więcej. Byle by cycek mógłby byc na wierzchu. :))

chloet lubi tę wiadomość

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein i Twój Synuś jesteście bardzo dzielni :), dobrze, że z nim w porządku :)

• chloet Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linda392 wrote:
    Chloet to chcesz rodzić na Kamieńskiego? Właśnie też się zastanawiam nad tym szpitalem i nie mogę się zdecydować :-( bo też dużo osób chwali Dom narodzin w Oleśnicy.

Tak, na Kamieńskiego. W sumie mieszkam dokładnie po drugiej stronie miasta (Krzyki), ale zależy mi na opiece położnej. Też słyszałam dużo dobrego i o Oleśnicy i o Trzebnicy, ale jakoś wolę nie ryzykować, że nie dojadę np. w godzinach szczytu :)

rqkqj11.png
  • linda392 Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    Tak, na Kamieńskiego. W sumie mieszkam dokładnie po drugiej stronie miasta (Krzyki), ale zależy mi na opiece położnej. Też słyszałam dużo dobrego i o Oleśnicy i o Trzebnicy, ale jakoś wolę nie ryzykować, że nie dojadę np. w godzinach szczytu :)
    Ja też mieszkam na Krzykach i boję się że nie zdążę dojechać na Kamieńskiego bo ostatnio jak jechaliśmy na IP o godzinie 16-17 to zajęło nam to więcej jak godzinę.

2nn3dzu55c7nwce5.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linda392 wrote:
    Ja też mieszkam na Krzykach i boję się że nie zdążę dojechać na Kamieńskiego bo ostatnio jak jechaliśmy na IP o godzinie 16-17 to zajęło nam to więcej jak godzinę.

który szpital planujesz zatem wybrać?

Zresztą wiesz, plany, planami - a jak spanikuję, to pewnie i tak pojadę do najbliższego (Borowska) :D

rqkqj11.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Ja mam pytanie całkiem z innej beczki. Chodzi o przedłużanie paznokci. Cała ciążę chodziłam na pazurki, a dzisiaj byłam u kosmetyczki i ona powiedziała, że przecież nie powinno się ich robić w ciąży. Mam zapisane paznokcie na wtorek, chciałam już ostatni raz nałożyć żel, na święta żeby ładnie dłonie wyglądały. I teraz już zgupialam. A Wy co myślicie?

uch5i09k3eicivpk.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hybryda i żel spoko. Słyszałam że nie polecany jest akryl ale on wgl nie jest polecany

Malwinka lubi tę wiadomość

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Tylko na chwilę weszłam, żeby Wam napisać że u nas chyba prxyczyna wczesnego porodu był gbs. Z wszystkich próbek pobranych ode mnie w trakcie porodu, gbs jest tylko w łożysku. Konrad ba szczęście czysty, wyniki negatywne uff.
    A pieluszki mamy w szpitalu libero, które od trzech dni sama zmieniam...choc początek stresujący. Generalnie stan zdrowia w porządku, narządy ok, choć czekamy na małą zmianę z serduszkiem. Na tym etapie nie jest to wada. Jest malutki krwiaczek w główce,ale nie na wysieku i się zmniejsza. Mieliśmy próbę bez respiratora ale wytrzymał ok.2.5h. Zapominal i oddechu, choć sam częściowo oddycha więc respirator daje tyle,ile trzeba. Warunki spiralne i hotelowe rewelacja. Ale to już kwestia innego rzędu.
    Pozdrawiam
    Super wieści! Cały czas myślę o Was! Mlody jest silny jak Jego rodzice, potrzebuje więcej czasu by nabrać sił, ale da radę! Na pewno każdy dzień jest teraz dla Was pełny strachu, ale musi być dobrze! Życzę dużo siły i wiary na nadchodzące dni!

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    severi wrote:
    Hybryda i żel spoko. Słyszałam że nie polecany jest akryl ale on wgl nie jest polecany

Kosmetyczce głównie chodzilo o lampy uv, że siedzę na pazurach 2 godziny i to też promieniuje na brzuch.

uch5i09k3eicivpk.png
  • Oriaana Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Hej Dziewczyny. Ja mam pytanie całkiem z innej beczki. Chodzi o przedłużanie paznokci. Cała ciążę chodziłam na pazurki, a dzisiaj byłam u kosmetyczki i ona powiedziała, że przecież nie powinno się ich robić w ciąży. Mam zapisane paznokcie na wtorek, chciałam już ostatni raz nałożyć żel, na święta żeby ładnie dłonie wyglądały. I teraz już zgupialam. A Wy co myślicie?

Ja robię cały czas paznokcie odkąd pamiętam ;)
    z pierwszą córką będąc w ciąży robiłam ..
    teraz z drugą córką w ciąży też robię co 3 tygodnie żele, bo mam szybko odrost ;)

dhi49jcgge2ty5ys.png
    Eliza 🥰 18.08.2014 💋
    Kaja 🥰 05.02.2017 💋

• linda392 Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    który szpital planujesz zatem wybrać?

Zresztą wiesz, plany, planami - a jak spanikuję, to pewnie i tak pojadę do najbliższego (Borowska) :D
    Planuję Kamieńskiego, ale mąż się stresuje że możemy nie zdążyć :-) więc Borowska też druga na liście. Położna na szkołe rodzenia mówiła że kiedyś pracowała na Borowskiej i może polecić ten szpital wyłącznie na cc. Na poród naturalny tam nikt nie jest nastawiony, dlatego chciałabym na Kamieńskiego próbować sama.

chloet lubi tę wiadomość

2nn3dzu55c7nwce5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ciążowej poduszce nie myślę, bo od jakiegoś czasu śpię z "jaśkiem" między nogami i to mi bardzo pomaga. Za to planuję zakupić poduszkę do karmienia " kura babci Dany". Najpierw posłuży jako standardowa poducha do karmienia, pod plecy, potem może jeszcze długo służyć maluchowi do siadania, przytulania, spania i zabawy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 23:36

karcia.wawa lubi tę wiadomość

• severi Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Kosmetyczce głównie chodzilo o lampy uv, że siedzę na pazurach 2 godziny i to też promieniuje na brzuch.
    To w ciąży wgl nie powinnyśmy na dwór wychodzi albo tylko w nocy. Brednie gada i każdy lekarz to powie.

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein świetne wieści! fajnie ze napisałaś no też myślę co u was. silny z niego chłopczyk, i długo wytrzymal oddychając sam! Mały bohater. A ile wazy? jak z jedzeniem? pokaz nam go !!!

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do paznokci to jestem kosmetologiem i pierwsze słyszę żeby ciaza była przeciwwskazaniem. bez przesady

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 06:09

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję studniówek! szybko czas leci !!! ja swoją przegapiłam, jeszcze tylko 74 dni wow ale powiem wam że mi się teraz nie spieszy. jeszcze duzo do zrobienia mam, fajnie jest sobie pracować, mieć czas wolny dla siebie, w spokoju wypić kawke, spać w nocy bez słuchania płaczu i bez bólu cyckow, jechać na zakupy bez torby z pieluchami i smoczkami. wykorzystuje ten wolny czas ile moge bo potem będę uwiazana na dlugi czas

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I belly pokazuje nam już dwucyfrową liczbę, 99 dni do porodu! Kiedy to zleciało.. Pamiętam, gdy kalendarz pokazywał ponad 200dni i wydawał się to tak odległy czas.. Dziś biorę się już za pierwsze pranie rzeczy dla Małej. Bedzie tego trochę, więc na spokojnie zaczynam. Lekarze straszą porodem przedwczesnym, więc wolę być przygotowana, niż potem martwić się o takie rzeczy. Mamy już prawie wszystko. Wózek i materac wybrany, trzeba tylko podjechać do sklepu i zakupić, ale nie chce na razie zagracać. Jest czas. Gorzej z łóżeczkiem, bo na sklepie mi się nie podoba, a jakoś boję się kupić przez internet, że będzie np uszkodzone,czy na żywo nie takie jak na zdjęciu.. Chcę zwykle białe łóżeczko z szufladą, jest mnostwo na allegro, ale na zdj nie widać dokładnie rozstawu ani kształtu szczebelek więc wciąż się waham..

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Jestem po badaniu krzywej cukrowej i cieszę się, że mam to za sobą :). Nie było tak źle, dobrze, że miałam ze sobą cytrynę, bo bez niej ciężko było. Trochę mnie mdliło po tym, bo bardzo słodkie, ale spoko. Teraz to tylko, żeby wyniki były ok.
    Nadii my też chcemy kupić białe łóżeczko ale bez szuflady i żeby było solidne. Fajne jest łóżeczko w ikei, a my znaleźliśmy w sklepie toysrus. Tam jest solidne, z drewna i można z szufladą kupić.

‹‹ 826 827 828 829 830 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ