MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja myslamyślałam że kupię sobie koszulę nocną krótką i faktycznie jakąś tanią żeby później nie było szkoda ją wyrzucić. Na szkołe rodzenia nam mówiły że może być to nawet koszulka męża jakaś dłuższa. A na późniejsze dni to jeszcze kupić dwie jakieś rozpinane żeby było łatwo karmić.
chloet lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
linda392 wrote:Chloet to chcesz rodzić na Kamieńskiego? Właśnie też się zastanawiam nad tym szpitalem i nie mogę się zdecydować bo też dużo osób chwali Dom narodzin w Oleśnicy.
Tak, na Kamieńskiego. W sumie mieszkam dokładnie po drugiej stronie miasta (Krzyki), ale zależy mi na opiece położnej. Też słyszałam dużo dobrego i o Oleśnicy i o Trzebnicy, ale jakoś wolę nie ryzykować, że nie dojadę np. w godzinach szczytu -
chloet wrote:Tak, na Kamieńskiego. W sumie mieszkam dokładnie po drugiej stronie miasta (Krzyki), ale zależy mi na opiece położnej. Też słyszałam dużo dobrego i o Oleśnicy i o Trzebnicy, ale jakoś wolę nie ryzykować, że nie dojadę np. w godzinach szczytu
-
linda392 wrote:Ja też mieszkam na Krzykach i boję się że nie zdążę dojechać na Kamieńskiego bo ostatnio jak jechaliśmy na IP o godzinie 16-17 to zajęło nam to więcej jak godzinę.
który szpital planujesz zatem wybrać?
Zresztą wiesz, plany, planami - a jak spanikuję, to pewnie i tak pojadę do najbliższego (Borowska) -
Hej Dziewczyny. Ja mam pytanie całkiem z innej beczki. Chodzi o przedłużanie paznokci. Cała ciążę chodziłam na pazurki, a dzisiaj byłam u kosmetyczki i ona powiedziała, że przecież nie powinno się ich robić w ciąży. Mam zapisane paznokcie na wtorek, chciałam już ostatni raz nałożyć żel, na święta żeby ładnie dłonie wyglądały. I teraz już zgupialam. A Wy co myślicie?
-
nick nieaktualnyEnglein wrote:Tylko na chwilę weszłam, żeby Wam napisać że u nas chyba prxyczyna wczesnego porodu był gbs. Z wszystkich próbek pobranych ode mnie w trakcie porodu, gbs jest tylko w łożysku. Konrad ba szczęście czysty, wyniki negatywne uff.
A pieluszki mamy w szpitalu libero, które od trzech dni sama zmieniam...choc początek stresujący. Generalnie stan zdrowia w porządku, narządy ok, choć czekamy na małą zmianę z serduszkiem. Na tym etapie nie jest to wada. Jest malutki krwiaczek w główce,ale nie na wysieku i się zmniejsza. Mieliśmy próbę bez respiratora ale wytrzymał ok.2.5h. Zapominal i oddechu, choć sam częściowo oddycha więc respirator daje tyle,ile trzeba. Warunki spiralne i hotelowe rewelacja. Ale to już kwestia innego rzędu.
Pozdrawiam -
Malwinka wrote:Hej Dziewczyny. Ja mam pytanie całkiem z innej beczki. Chodzi o przedłużanie paznokci. Cała ciążę chodziłam na pazurki, a dzisiaj byłam u kosmetyczki i ona powiedziała, że przecież nie powinno się ich robić w ciąży. Mam zapisane paznokcie na wtorek, chciałam już ostatni raz nałożyć żel, na święta żeby ładnie dłonie wyglądały. I teraz już zgupialam. A Wy co myślicie?
Ja robię cały czas paznokcie odkąd pamiętam
z pierwszą córką będąc w ciąży robiłam ..
teraz z drugą córką w ciąży też robię co 3 tygodnie żele, bo mam szybko odrost -
chloet wrote:który szpital planujesz zatem wybrać?
Zresztą wiesz, plany, planami - a jak spanikuję, to pewnie i tak pojadę do najbliższego (Borowska)chloet lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyO ciążowej poduszce nie myślę, bo od jakiegoś czasu śpię z "jaśkiem" między nogami i to mi bardzo pomaga. Za to planuję zakupić poduszkę do karmienia " kura babci Dany". Najpierw posłuży jako standardowa poducha do karmienia, pod plecy, potem może jeszcze długo służyć maluchowi do siadania, przytulania, spania i zabawy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 23:36
karcia.wawa lubi tę wiadomość
-
gratuluję studniówek! szybko czas leci !!! ja swoją przegapiłam, jeszcze tylko 74 dni wow ale powiem wam że mi się teraz nie spieszy. jeszcze duzo do zrobienia mam, fajnie jest sobie pracować, mieć czas wolny dla siebie, w spokoju wypić kawke, spać w nocy bez słuchania płaczu i bez bólu cyckow, jechać na zakupy bez torby z pieluchami i smoczkami. wykorzystuje ten wolny czas ile moge bo potem będę uwiazana na dlugi czas
-
nick nieaktualnyI belly pokazuje nam już dwucyfrową liczbę, 99 dni do porodu! Kiedy to zleciało.. Pamiętam, gdy kalendarz pokazywał ponad 200dni i wydawał się to tak odległy czas.. Dziś biorę się już za pierwsze pranie rzeczy dla Małej. Bedzie tego trochę, więc na spokojnie zaczynam. Lekarze straszą porodem przedwczesnym, więc wolę być przygotowana, niż potem martwić się o takie rzeczy. Mamy już prawie wszystko. Wózek i materac wybrany, trzeba tylko podjechać do sklepu i zakupić, ale nie chce na razie zagracać. Jest czas. Gorzej z łóżeczkiem, bo na sklepie mi się nie podoba, a jakoś boję się kupić przez internet, że będzie np uszkodzone,czy na żywo nie takie jak na zdjęciu.. Chcę zwykle białe łóżeczko z szufladą, jest mnostwo na allegro, ale na zdj nie widać dokładnie rozstawu ani kształtu szczebelek więc wciąż się waham..
-
nick nieaktualnyHej
Jestem po badaniu krzywej cukrowej i cieszę się, że mam to za sobą . Nie było tak źle, dobrze, że miałam ze sobą cytrynę, bo bez niej ciężko było. Trochę mnie mdliło po tym, bo bardzo słodkie, ale spoko. Teraz to tylko, żeby wyniki były ok.
Nadii my też chcemy kupić białe łóżeczko ale bez szuflady i żeby było solidne. Fajne jest łóżeczko w ikei, a my znaleźliśmy w sklepie toysrus. Tam jest solidne, z drewna i można z szufladą kupić.