X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • chloet Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zaczynam 30 tc. Ale ten czas leci! :)

maggdax, ewa81, jenny88, Malwinka, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

rqkqj11.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kupiłam w tym tygodniu łóżeczko białe drewniane z szufladą na allegro.na razie jeszcze nie jest złożone ale obejrzeliśmy poszczególne elementy i nie jest uszkodzone ani nic, porzadnie wykonane. może dzisiaj złożymy :) ja cala wyprawkę kupilam na allegro :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 12:14

jenny88 lubi tę wiadomość

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szpitali, ja im dalej w las tym mniej wiem. ;)
    Na początku rozważałam Borowską, ale teraz niezbyt, bo mąż chce być przy mnie.
    Kamińskiego ok, ale tłok i odsyłają bardzo. Położną mam z Brochowa, lekarkę prowadzącą z Klinik, a kusi mnie jeszcze Oleśnica i Oława. :D I weź tu się zdecyduj.

• Crisperss Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszam do Oleśnicy :) może się spotkamy na oddziale :D na priv mogę Wam przesłać nr do położnej która obsługuje w pokoju narodzin :)

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi studniówka minęła ale nie wiem kiedy ze względu na nieznany termin porodu. Wg belly mam 105 dni do porodu gdybym naturalnie rodziła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 14:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    A ja kupiłam w tym tygodniu łóżeczko białe drewniane z szufladą na allegro.na razie jeszcze nie jest złożone ale obejrzeliśmy poszczególne elementy i nie jest uszkodzone ani nic, porzadnie wykonane. może dzisiaj złożymy :) ja cala wyprawkę kupilam na allegro :)
    a podeslałabyś linka? Zawsze to lepiej jak już obejżałaś na live. Tyle jest tego na allegro, a boję się kupić w ciemno. Na zdjęciach ok, a nie wiadomo jak będzie na żywo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Hej

Nadii my też chcemy kupić białe łóżeczko ale bez szuflady i żeby było solidne. Fajne jest łóżeczko w ikei, a my znaleźliśmy w sklepie toysrus. Tam jest solidne, z drewna i można z szufladą kupić.
    Dzięki, zerknę. Fajnie że już po badaniu. Mamy za sobą..Mam nadzieję że w poźniejszym etapie lekarze nie każą powtarzać tego badania

• malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/s-lozeczko-szuflada-kapi-bialy-120x60-cm-i6368621273.html - to łóżeczko kupilam

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:
    Zapraszam do Oleśnicy :) może się spotkamy na oddziale :D na priv mogę Wam przesłać nr do położnej która obsługuje w pokoju narodzin :)

O, to poproszę, jeszcze nie wiem czy będę się decydować na jazdę tam, ale kto wie :)

malaczarna07, ha, ja się przymierzam do tego łóżeczka, ale bez szuflady :)

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kobietki, jak tam wasze samopoczucie?
    U nas dzisiaj fajnie przymroziło, czuć pomalutku, że idą święta.
    My kupiliśmy łóżeczko z allegro również, już rozłożone mamy z szufladką i 27 elementów..
    Dałabym zdjęcie ale niestety wstawić nie umiem :D

f2w3gov3rq5rap75.png
  • linda392 Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:
    I ja też chcę numer :-) bo chcemy obejrzeć ten dom narodzin.

2nn3dzu55c7nwce5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    http://allegro.pl/s-lozeczko-szuflada-kapi-bialy-120x60-cm-i6368621273.html - to łóżeczko kupilam
    Dzięki za link, no wlasnie na podobne patrzylam tylko jest trgo tyle i boje się jak bedzie wyglądac na live. Widzę, że szczebelki ma okrągłe. Rzeczywiście można zdemontować cały bok później?...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 21:36

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oriaana wrote:
    Ja robię cały czas paznokcie odkąd pamiętam ;)
    z pierwszą córką będąc w ciąży robiłam ..
    teraz z drugą córką w ciąży też robię co 3 tygodnie żele, bo mam szybko odrost ;)

Pytam, bo też cała ciążę robię a teraz jak tak powiedziała to zdurnialam, ale idę ostatni raz teraz żeby na święta i sylwestra ładne były. Potem odzyweczka aż do marca

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malotka dawaj na Olawe. To nie będę sama ;)
    Nadii podeślij zdjecie materacy, i wózka. Gdzie kupiliscie?

uch5i09k3eicivpk.png
  • Oriaana Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2016, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zaczęłyśmy z Kajusią tydzień ciąży <3
    w poniedziałek jedziemy z mężusiem i córcią na łowy do kilku ciuchlandów - muszę wyhaczyć perełki :D

maleństwo już teraz intensywnie się rusza :*

jeszcze 11 tygodni do terminu <3

dhi49jcgge2ty5ys.png
    Eliza 🥰 18.08.2014 💋
    Kaja 🥰 05.02.2017 💋

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózek i materac mamy wybrany, ale jeszcze nie kupiony. Nie chcę na razie zagracać. Zakupimy w sklepie niedaleko nas. Materac będzie od ręki, a na wózek czeka się kilka dni. Wolę zakupić wózek w sklepie stacjonarnym, w razie jakichś reklamacji nie muszę odsyłać.

Wózek:

http://anexbaby.com/pl/sport

Materac:
    http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5692947853

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zaczęlismy 26tc0d- 7 mc wg belly. Jesteśmy już tak daleko!
    Ciężka, nieprzespana nocka za nami. Niby nic nie robiłam wczoraj, bylam tylko w dwóch sklepach, ubralam choinkę, a odczułam to jakbym przenosiła góry. Ból brzucha ja na miesiączkę, skurcze co chwilę, pocenie.. W ruch poszla nospa i dodatkowe dawki magnezu. Nie chcialam isc na IP bo znów zostawiliby nas na tydzień. W szpitalu też podaliby nospę, magnez dożylnie i kazaliby leżeć. Czułam ruchy Małej cały czas. Nie wiem czy już tak będzie do końca, czy na prawdę muszę tylko leżeć.. Cieżko i cały czas się martwię.. W czwartek wizyta, mam nadzieję, że dotrwam i muszę porozmawiać o tym ze swoim lekarzem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2016, 11:16

chloet lubi tę wiadomość

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii uważaj na siebie!
    Porozmawiaj o tym z lekarzem, lepiej zapobiegać niż potem pluć sobie w twarz. U mnie było podobnie, ale po dłuższym odpoczynku przeszło i jak na razie nie wraca, tylko często podczas chodzenia do sklepu robi mi się gorąco, słabo, duszno i czasem muszę szybko wyjść na dwór by nie paść..

f2w3gov3rq5rap75.png
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też noc była kiepska... niby nic mi nie było a po prostu źle się czułam... leżę intensywnie od miesiąca... brzuch twardnieje najczęściej wieczorem i jak wstaję siku. W domu nic nie posprzątane... pierniki nieupieczone, choinki brak, w lodówce pustki. Mąż cały czas pracuje, nawet cały weekend.
    Mam jakiegoś doła, że do świąt nie mogę się przygotować... smutne to bardzo :(

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie to samo... Chwile dluzej pochodze i czuje sie strasznie... Nie kazda z nas znosi ciaze dobrze... Ja juz teraz odliczam dni do marca, bo juz jest mi ciezko a wiem ze koncowka bedzie jeszcze bardziej meczaca. ale pocieszajace jest to,ze szybko zleci a po porodzie wszystko wraca do normy. Takze musimy teraz sluchac swojego organizmu i gdy jest nam slabo poprostu odpoczac. My i nasze malenstwa jestesmy teraz najwazniejsze !pozdrawiam mamusie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2016, 15:58

bl9cdf9hsfsrwiek.png
‹‹ 827 828 829 830 831 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ