X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczka nie kupiłam, stwierdziłam, że jak będzie potrzeba to poślę mamę albo męża.
    Butelkę na razie mam jedną, szklaną z aventu antykolkową. Też braną na zasadzie losowania, bo nigdy nie wiadomo który smoczek dziecku zapasuje... Więc drugą wezmę inną pewnie.

Co do wózków, ostatnio mi wpadł w oko amelis muki, https://www.amelis-colour.com/muki-2w1/21-amelis-muki-2w1.html ale jeszcze decyzji nie podjęłam, się zobaczy ile środków bedzie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karcia.wawa wrote:
    a ja dzisiaj mam 27 urodziny !! :D i jestem w 27 tygodniu ciąży :D
    SUPER :-)

Sto lat :)

• karcia.wawa Koleżanka

Wysłany: 19 grudnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny serdecznie dziękuję za życzenia :-)

miały być sukienki będą spodenki :) będę miała synka :)

21 marca 2017
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia Wszystkiegooo najjj ;)

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokończyłam lepienie uszek, ubrałam już choinkę.
    Jakie dobre specjały macie na święta? :). Z mężem uwielbiamy barszcz z uszkami, bez tej zupy nie ma świąt :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie barszcz z uszkami, później pierogi z kapustą i grzybami. Ze słodkich to piernik staropolski i kutia.

Całej reszty mogłoby nie być ;)

• Oriaana Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ..a my wczoraj zaczęłyśmy 30 tydzień ciąży ! <3
    ale to mega szybko zleciało :D ...
    ostatnie 11 tygodni :P

Pamiętam jak pisałam,że od 20 tygodnia to już z górki, ale dopiero teraz stwierdzam,że to już na serio z górki ! A najbardziej to będzie w niedzielę , bo minie pełne 30 tygodni i zacznie się wielkie odliczanie do 40-stki :*

chloet, ewa81, Nelus, jenny88 lubią tę wiadomość

dhi49jcgge2ty5ys.png
    Eliza 🥰 18.08.2014 💋
    Kaja 🥰 05.02.2017 💋

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o butelki to my mamy dwie z aventu antykolkowe natural 125ml. Jedna planuję na mleko, drugą na picie. Pod warunkiem, że dziecku podpasuje ten smoczek bo wiadomo jest różnie. Zastanawiam się czy nie dokupić jeszcze jednej buteleczki z aventu dla noworodków i wcześniaków 60 ml. Ponoć jest delikatniejsza i łatwiej noworodkowi z niej ssać mleko. Jeszcze to przemyślę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oriaana wrote:
    Pamiętam jak pisałam,że od 20 tygodnia to już z górki, ale dopiero teraz stwierdzam,że to już na serio z górki ! A najbardziej to będzie w niedzielę , bo minie pełne 30 tygodni i zacznie się wielkie odliczanie do 40-stki :*
    W końcu zima, niestety bez śniegu, a z górki! Teraz już szybciutko zleci do końca!

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28tc + 3 dni a malutka wazy 1020 gram. 1020 gram szczescia <3

Malwinka, linda392, chloet, ewa81, jenny88 lubią tę wiadomość

f2w3gov3rq5rap75.png
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W którym tygodniu robicie ostatnie usg prenetalne? Mój gin mówił żebym przyszła w 30tc... i teraz rozkmina... czy 30tydzien to 29t+d czy 30t+d...

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam przyjść po skończonym 30 tc, i mam 30 tc 3d

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • linda392 Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam iść 5 stycznia w 31t+1d.

2nn3dzu55c7nwce5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz mi mówił, że mam się stawić na prenatalne koło 30 tygodnia ciąży
    Arthaney córeczka już nie taka malutka :)
    U mnie ładne słoneczko się świeci i mrozik jest. Dziś mam odebrać wyniki krzywej cukrowej. Czekam nerwowo trochę na prezenty zamawiane przez internet, mam nadzieję, że dojdą przed wigilią.

• chloet Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:
    W którym tygodniu robicie ostatnie usg prenetalne? Mój gin mówił żebym przyszła w 30tc... i teraz rozkmina... czy 30tydzien to 29t+d czy 30t+d...

u mnie wyszło, że będę miała w 32 tc / dokładnie: 31t4d.

rqkqj11.png
  • Inka91 Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczeta przezylam wczorajsze badanie glukozy choc bylo ciezko..wzielam ksiazke do czytania zeby czas szybciej lecial ale wszystko mi sie zlewalo...blee pamietam ze w pierwszej ciazy dostalam tylko 0,5 kubeczka do wypicia a teraz taki wielki kubek wypelniony po brzegi.. Wynik na szczescie ok.. Morfologia troche poleciala ale bedzie dobrze...

Buteleczki dla Malutkiej kupowalam tomme tippe I jestem bardzoo zadowolona bo nakladke na piersi mialam w tym samym ksztalcie I nie bylo potem problemu z piciem..mysle ze teraz zrobie to samo...

Zaczelam juz kompletowac ubranka..jej ale to radosc...:-) niestety po Malej mam wiekszosc rozowych wiec musze kupowac od nowa..

Kurcze chyba poczulam dzis swiateczny klimat mam jakis dobry humor...:-)

chloet, ewa81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki przepraszam, pisałam wczoraj o butelkach z aventu, ja mam dwie butelki antykolkowe tomme tippee 260ml closer to nature. Zamawiałam wszystko z neta już jakiś czas temu i mialam duży problem jakie wybrać, stąd ta pomyłka. I tak jak pisałam w planach jest jeszcze zakup buteleczki avent dla noworodków 60ml, ale nad tym sie jeszcze zastanawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki krzywej cukrowej na czczo 86, po godzinie 153 a po 2 godzinach 90. Wszystko w normie, więc ok. Jedynie ciągle morfologia spadła w dół mimo, że biorę żelazo. Pewnie za mała dawka.
    Inka91 jakie miałaś nakładki na piersi? Myślę też o zakupie ich ze względu na moją urodę piersi, a wybór jest taki i nie wiem jakie dla mnie byłyby odpowiednie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2016, 13:01

• Inka91 Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nakladki mialam wlasnie tomme tippe. W sumie to dostalam ja w prezencie od znajomej ktora chwile wczesniej urodzila I okazalo sie ze jest to dla niej niezbedne wiec mi kupila taka sama a potem sie okazalo ze butelki mamy tej samej firmy..zaczelam jej uzywac zaraz jak wrocilam ze szpitala bo tak strasznie mnie bolaly piersi I to byla ogromnaaa ulga..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2016, 14:02

ewa81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Inka, a to też jakoś rozmiarowo się dobiera, czy jest uniwersalny?

‹‹ 829 830 831 832 833 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ