X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • chloet Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj po południu wizytę. Zdam Wam relację zaraz po. Mam nadzieję, że wszystko ok u małej.

Magdzia88, malotka, ewa81 lubią tę wiadomość

rqkqj11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj jadę podglądać Franka :)

chloet, ewa81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Też nieraz mam problem z zaśnięciem w nocy, też długo nie potrafię spać na jednym boku i mam bóle bioder. Zgaga czasami mnie męczy, ale trwa jakiś czas i potem samoistnie znika. Jeszcze nie muszę brać na to leku. Piję codziennie siemię lniane, więc to też może pomaga na zgagę czy bóle żołądka.
    Dziewczyny powodzenia na wizytach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po :) Wszystko ok, Franek waży około 915 g, serduszko bije prawidłowo, a ja nie mam cukrzycy :)
    Jak zwykle twarzy pokazać nie chciał, za to od paru dni mnie kopie po żebrach intensywnie.
    Kolejna wizyta 13 stycznia, prenatalne.

ewa81, klaudia.29 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super malotka :), duży już Franek :)

• Agata_90 Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te bolące biodra to widzę plaga nas wszystkich ;/ teraz mamy tylko 2 pozycje do spania-lewy/prawy bok i chyba to dlatego.Jak przed ciaza spalo sie w roznych pozach to nic nie bolalo ;-) Damy rade ;-)

w4sqdqk30v3qwbxq.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po wizycie. Córa waży już 1400 gram! :)

Z gorszych wiadomości: u mnie zastój w moczu w prawej nerce wciąż narasta, więc muszę iść koniecznie do urologa - mam nadzieję, że nie będzie potrzeby cewnikowania ;/

Aaa i jeszcze - na częste twardnienie brzucha dostałam zwiększoną dawkę magnezu + luteinę dopochwowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 17:51

ewa81 lubi tę wiadomość

rqkqj11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chloet polubiłam Twój post ze względu na córę. Piękna waga :)
    Masz jakieś objawy zastoju moczu w nerce? Boli Cię?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 17:55

• chloet Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Chloet polubiłam Twój post ze względu na córę. Piękna waga :)
    Masz jakieś objawy zastoju moczu w nerce? Boli Cię?

Nie, nie mam żadnych objawów.

Waga ładna, ale ginekolog mówi, że to i tak raczej małe dziecko :)

rqkqj11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiadomości dziewczyny! Maleństwa rosną jak na drożdżach!
    U mnie mimo duphastonu 3x1, magnezu 3x1 i luteiny 2x 1 brzuszek i tak twardnieje mimo, że prawie cały czas leżę. Do tego dochodzą jeszcze skurcze. Jutro wizyta, zobaczymy co powie lekarz

chloet lubi tę wiadomość

• severi Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) chloet to super ze już tyle :) a wie któraś jakie są normy wagowe? Albo zna strone fajna gdzie to będzie? Bo jak szukałam to było twoje dziecko waży tyle co mała dynia. A ile kurna waży mała dynia?

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    severi wrote:
    Hej :) chloet to super ze już tyle :) a wie któraś jakie są normy wagowe? Albo zna strone fajna gdzie to będzie? Bo jak szukałam to było twoje dziecko waży tyle co mała dynia. A ile kurna waży mała dynia?

Tu jest jakaś tabela:

http://polki.pl/rodzina/ciaza,masa-plodu-i-jego-wielkosc-w-poszczegolnych-tygodniach-ciazy-tabela,10321468,artykul.html

rqkqj11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie nocka nawet przespana z kilkoma pobudkami na siku i zmianami pozycji. Za to brzuszek nie bolał i nie było skurczy. To chyba tak specjalnie bo dziś wizyta u gin. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i dostaniemy piękną fotkę Córci na święta.
    Miłego dnia dziewczyny!

chloet, Malwinka, ewa81 lubią tę wiadomość

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadii ja tez jakos dzis w nocy w miare spalam...als z boku na bok...no i meza do salonu wypedzilam...bo tak mi lepiej

Nadii wiadomosc na priv ;) od paru dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 10:30

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • chloet Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    Wreszcie nocka nawet przespana z kilkoma pobudkami na siku i zmianami pozycji. Za to brzuszek nie bolał i nie było skurczy. To chyba tak specjalnie bo dziś wizyta u gin. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i dostaniemy piękną fotkę Córci na święta.
    Miłego dnia dziewczyny!

Wzajemnie. Napisz potem, jak było na wizycie :)

rqkqj11.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak z ciekawości. Ile tabletek dziennie łykacie? Bo u mnie już doszło do 15 (!) i zastanawiam się czy to nie lekka przesada.

3x2 magnez
    3.x2 urosept
    3 x 1 żelazo

rqkqj11.png
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lykam 1x żelazo. Bardzo współczuję ilości tych tabletek, ale jeżeli lekarz tak zalecił to trzeba, dasz rade;)

chloet lubi tę wiadomość

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • Malinka1984_ Przyjaciółka

Wysłany: 22 grudnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się przedświątecznie.
    Ja biorę tylko jedną-witaminy dla ciężarnych.09.01 usg i już nie możemy się doczekać.

klaudia.29 lubi tę wiadomość

08.04.2015 ur.się K.
    25.07.2016 i cud-TP 22.03.2017 spodziewamy się synka
    p19udqk3ynm95e86.png
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytaj lekarza czy zamiast uroseptu mozesz pic sok z zurawiny... 15 tabl dziennie to bardzo duzo... zrobisz sieczke z watroby :( no i duzo zelaza... masz az taka niska hemoglobine? Ja mam 11 i lykam 1tabl zelaza dziennie

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć :) dziękuję za stronę ;)
    Ja biorę jedno żelazo, wynik przy samej diecie 10. Długo już bierzesz tyle żelaza? Bo jeśli są problemy z podniesieniem wyniku mimo brania żelaza to może w innym miejscu problem?

f2w39jcg7nkjwvn7.png
‹‹ 831 832 833 834 835 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ