X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • chloet Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:
    Zapytaj lekarza czy zamiast uroseptu mozesz pic sok z zurawiny... 15 tabl dziennie to bardzo duzo... zrobisz sieczke z watroby :( no i duzo zelaza... masz az taka niska hemoglobine? Ja mam 11 i lykam 1tabl zelaza dziennie

no właśnie też mam 11 i nic mi się nie podnosi, pomimo brania 3 x dziennie żelaza.
    Ooo, a z tą żurawiną to dobry pomysł - będę u urologa po Nowym Roku to zapytam.

Też uważam, że tyle tabletek to zdecydowanie zbyt dużo. Nic się też u mnie specjalnego nie dzieje, nie wiem czy lekarka woli dmuchać na zimne, czy o co chodzi.

rqkqj11.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    severi wrote:
    cześć :) dziękuję za stronę ;)
    Ja biorę jedno żelazo, wynik przy samej diecie 10. Długo już bierzesz tyle żelaza? Bo jeśli są problemy z podniesieniem wyniku mimo brania żelaza to może w innym miejscu problem?

od początku II trymestru biorę żelazo, czyli będzie już 4 miesiące i zero poprawy.

może faktycznie odpuszczę sobie łykanie żelaza na chwilę i zobaczymy, czy przez to hemoglobina spadnie, czy się utrzyma.

rqkqj11.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co słyszałam kiedyś ma na to wpływ jeszcze kwas foliowy i witamina B12 może to jest powód a może taki twój urok :P 11 to chyba norma, dolna granica ale norma
    Może warto poszukać bo 4 miesiące to jest chwila a jeszcze przy takiej ilości

chloet lubi tę wiadomość

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadii powodzenia na wizycie :)
    Z leków biorę na tarczycę 1x1, wit.prenatalne 2x1, żelazo 1x1 - ale nie wiem czy nie za mała dawka bo ciągle mam słabą morfologię i teraz ciut znów w dół poszła.
    Poszłam dziś na zakupy, sklep mam prawie pod nosem. Tyle mi wyszło zakupów, że naprawdę miałam ciężką torbę. Założyłam ją na ramię i nie ukrywam, że ciężka cholernie była. Zważyłam ją w domu z ciekawości...wyszło 11 kg. Mąż jakby zobaczył, to chyba by mnie zabił. Jak wypakowałam zakupy, to zrobiło mi się jakoś słabo, miałam uczucie, że zmęczyłam się, zjadłam banana i poszłam spać :), przed chwilą się obudziłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 13:12

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jak tam u was samopoczucie przed świętami? Jak idą przygotowania? :)
    U nas już mamy troszkę porobione, ale od paru dni śpię po 10h dziennie i nadal zmęczona, mimo że popołudniu po obiadku też się położę na 1-2h. Masakra.. :(
    Dodatkowo jak leżę na lewym boku to malutka tak kopie akurat w ten bok, że muszę się przekładać na inny i znów to samo, ah sprytna dziewczynka :)
    Miałyście już jakieś dziwne 'ochoty' na jedzenie ? :D Błagam, nie śmiejcie się ale ostatnio jadłam kaszankę z bitą śmietaną.. :D

f2w3gov3rq5rap75.png
  • tinaa22 Koleżanka

Wysłany: 22 grudnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, delikatne krwawienie po stosunku, miała któraś? Nie chce od razu jechać na ip ale już mam czarne myśli...

0d1yskjo7vuchg9e.png
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedz na izbę! na tym etapie krwawienie,plamienie może być niebezpieczne,powinnaś to skontrolować!

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arhaney aż mnie cofnęło, jak napisałaś o kaszance ze śmietaną :). Też tak mam, że jak leżę na którymś boku, to mały kopie tam gdzie jest uciskany.
    Tina ja bym pojechała na IP

• chloet Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tinaa22 wrote:
    Dziewczyny, delikatne krwawienie po stosunku, miała któraś? Nie chce od razu jechać na ip ale już mam czarne myśli...

Kochana, jedź się upewnić. Prawdopodobnie to tylko mechaniczne uszkodzenie (obtarcie) ewentualnie podrażnienie szyjki. Lepiej żebyś to sprawdziła i nie musiała się martwić w święta.

rqkqj11.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinaa ja tak mialam ale w pierwszym trymestrze. Lekarz powiedzial ze to dlatego bo wszystko ram jest mocniej ukrwione. Teraz staramy sie tak na pol gwizdka ;-) Mysle ze nie masz sie co stresowac ale jak nie przejdzie to lepiej jedz sie zbadaj.

Arhaney. Nie pojmuje jak mozna zjesc kaszanke z bitą smietaną... nawet w ciazy hahaha. ;-)

96xftgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Nadii ja tez jakos dzis w nocy w miare spalam...als z boku na bok...no i meza do salonu wypedzilam...bo tak mi lepiej

Nadii wiadomosc na priv ;) od paru dni
    Przepraszam, nie widziałam, już, już!

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wizycie wszystko ok. Szyjka długa, wszystko trzyma, rozwija sie prawidłowo. Dostaliśmy dwa zdjęcia twarzyczki na święta! Mamy dużo leżeć i sie oszczędzać. No i zaleceniem lekarza jest przestać się zamartwiać bo to nie pomaga, a nic złego się nie dzieje.
    My bierzemy cały zestaw leków, już patrzeć na nie nie mogę, a mąż sie smieje że to już lekomania:
    Duphaston 3x1
    Luteina 2X1
    Magnella 3x1
    No-spa 3X1
    Acard 1X1
    Pregna plus 1x1
    Euthyrox 1X1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 17:29

klaudia.29 lubi tę wiadomość

• klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka1984_ wrote:
    Witamy się przedświątecznie.
    Ja biorę tylko jedną-witaminy dla ciężarnych.09.01 usg i już nie możemy się

Ja w ten sam dzien zobacze moja kruszynke na usg ,) nie moge sie juz doczekac ;)

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, teraz również mnie cofa jak sobie przypomnę że to jadłam, ale w sumie.. Dobre było. Hehe!
    Od niedawna mnie brzuch boli jak na okres, a cały dzień przeleżałam, hmm. powinnam się martwić?

f2w3gov3rq5rap75.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam cos z brzuchem dzis... ;(;/;/;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 19:39

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Ja tez mam cos z brzuchem dzis... ;(;/;/;/
    A Twój maluszek normalnie się rusza? tak jak zawsze? Bo moja dzidzia dzisiaj albo leniwa alb nie wiem co .. ;c

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney wrote:
    Haha, teraz również mnie cofa jak sobie przypomnę że to jadłam, ale w sumie.. Dobre było. Hehe!
    Od niedawna mnie brzuch boli jak na okres, a cały dzień przeleżałam, hmm. powinnam się martwić?
    Brałaś no-spe? Mu zalecil mój gin na takie bóle i w szpitalu też no- spa gdy czułam taki ból. Dziecko może mieć leniwy dzień i nie figlować jak zawsze, ale oczywiscie przysluchuj sie czy są ruchy

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam kolejne badanie 9.01- będziemy wszystkie zdawać relacje!
    Lekarz chcial ustalic wizyte za 3 lub 4 tygodnie ale po chwili sam stwierdził, że nie dotrwam tyle czasu! Ma rację. Wolę się spłukać na wizytach niż się zamartwiać.

chloet lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Poszłam dziś na zakupy, sklep mam prawie pod nosem. Tyle mi wyszło zakupów, że naprawdę miałam ciężką torbę. Założyłam ją na ramię i nie ukrywam, że ciężka cholernie była. Zważyłam ją w domu z ciekawości...wyszło 11 kg. Mąż jakby zobaczył, to chyba by mnie zabił.
    Hehe, ja dzisiaj w lidlu miałam kupić pierś z indyka, ale patrzę obok cały indyk. I od razu w głowie kalkulacja, że i z udek mogę zrobić mięsko i szyję ze skrzydłami na rosoły, więc otwieram lodówę i co? I nie podniosłam XD Zbaczyłam tylko na metkowniku, że waga 8kg, więc odpuściłam i wzięłam jednak samą pierś :)

Tina, jak tam, byłaś na IP?

ewa81 lubi tę wiadomość

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    Brałaś no-spe? Mu zalecil mój gin na takie bóle i w szpitalu też no- spa gdy czułam taki ból. Dziecko może mieć leniwy dzień i nie figlować jak zawsze, ale oczywiscie przysluchuj sie czy są ruchy
    Aż takiego bólu nie było bym miała brać no-spe, ja jestem takim typem człowieka, że jak nie boli aż tak to wole nie faszerować się tabletkami, a z ruchami poczekam do jutra, parę razy udało mi się wychwycić ruchy ale bardzo słabe.. Jeżeli do jutra tak będzie jadę na IP na usg, wolę mieć święta spokojne niż potem pluć sobie w twarz.

f2w3gov3rq5rap75.png
‹‹ 832 833 834 835 836 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ