MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMalwinka, będzie robione usg po prenatalnym, ale takie zwykłe jak na każdej wizycie kontrolnej. Tu chodzi o takie badanie w 3D i badanie każdego narządu, przepływu (tak jak było pierwsze prenatalne i połówkowe). I to badanie prenatalne będzie ostatnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2016, 16:10
-
nick nieaktualnyMalwinka wrote:Tak piszecie o ostatnim badaniu prenatalnym w okolicach 30 tygodnia...to znaczy, że potem już nie będzie robione usg?, bo nie kumam.
To już od lekarza zależy, ja mam co wizytę USG i się właśnie zastanawiam na ile mi to trzecie prenatalne potrzebne i co więcej mi mogą na nim powiedzieć. -
Na tym ostatnim prenetalnym dokładnie badają serduszko... na połówkowym pewne wady mogły być jeszcze nie widoczne. Do tego bardzo ważna jest ocena przepływów... lekarz oceni stan łożyska czy się nie starzeje... poza tym sprawdza jeszcze dokładnie nerki, jelita, długości kości, obwód brzuszka i głowy... to badanie, to takie potwierdzenie że dzieciątko jest zdrowe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2016, 16:40
Malwinka, malotka lubią tę wiadomość
-
malotka wrote:To już od lekarza zależy, ja mam co wizytę USG i się właśnie zastanawiam na ile mi to trzecie prenatalne potrzebne i co więcej mi mogą na nim powiedzieć.
Nie wiem jak u Ciebie, ale pomiędzy sprzętem USG u mojej ginekolog a sprzętem USG 3d, na którym robione są właśnie prenatalne badania jest olbrzymia różnica w kwestii jakości obrazu. -
Hej;) ja właśnie wczoraj byłam na tym 3 usg prenatalnym, lekarz badał troszkę dokładniej, mierzył przepływy, sprawdzał jeszcze raz serduszko,nerki i oglądał z każdej strony.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 08:39
malotka, Tosia 1981, Crisperss, ewa81, Magdzia88 lubią tę wiadomość
termin wg OM +tydzien -
nick nieaktualnychloet wrote:Nie wiem jak u Ciebie, ale pomiędzy sprzętem USG u mojej ginekolog a sprzętem USG 3d, na którym robione są właśnie prenatalne badania jest olbrzymia różnica w kwestii jakości obrazu.
No właśnie u mnie w każdym gabinecie jest chyba taki sam sprzęt, tyle że akurat moja lekarz nie wykonuje prenatalnych i chodzę do innej na te konkretne Generalnie na każdej wizycie mi robi jakąś fotkę w 3D, ale faktycznie przepływy sprawdzała mi tylko ta od prenatalnych. -
U mnie chyba lekarz zapomnial o tym 3 usg...kazal przyjsc 27 stycznia...a to bedzie grubooo jakos 33+3
Ja tez zapomnialam calkiem przez ten szpital i nie skojarzylam ze juz bede w takim tyg.
Wbijam sie do niego 18 stycznia to bedzie 31+6 to chyba zrobi mi takie usg prawda??? -
Magdzia88 wrote:Kolejna noc gdzie budze sie i nie spie po 3 h..jak nie dluzej..dzis dodatkowo łeb boli...zmwczona jestem. ...
-
linda392 wrote:Ojej źle że nie śpisz po pół nocy. Też tak miałam parę dni, ale przed snem zaczęłam pić herbatkę z melisy z miodem i mi pomaga więc możesz spróbować.
Moze faktycznie zaczne pic. .dzięki
Klaudia zgage tez miewam ost. I czesto jak sie obudze w nocy to..no...tegoo...zasnac mi nie da..no to dzis nie spie od 02:36 tadaaaaaaaaa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 08:46
klaudia.29 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTeż cierpię na nieprzespane noce. Nie dość że na jednym boku wytrzymuję max godzienę, półtora i budzi mnie promieniujące drętwienie od biodra w dół, to jeszcze teraz te skurcze w nocy które nie dają mi spać. Nie tyle są bolesne jak martwią czy się nic nie dzieje. Codzienne problemy z zaśnięciem.. Muszę pozniej odsypiac w dzien chociaz godzinkę, dwie.. Zgage mialam doslownie kilka razy, lekarz przepisal nolpaze, mialam brać codziennie rano, bo stwierdzil że przy tylu lekach będzie mnie meczyć porządnie. Ale do tej pory wziełam tylko 3 tabletki i jak na razie nie męczy. Jem dużo mandarynek i przez to zgaga nie męczy, mi pomaga
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 09:35
-
Nadiii wrote:Też cierpię na nieprzespane noce. Nie dość że na jednym boku wytrzymuję max godzienę, półtora i budzi mnie promieniujące drętwienie od biodra w dół, to jeszcze teraz te skurcze w nocy które nie dają mi spać. Nie tyle są bolesne jak martwią czy się nic nie dzieje. Codzienne problemy z zaśnięciem.. Muszę pozniej odsypiac w dzien chociaz godzinkę, dwie.. Zgage mialam doslownie kilka razy, lekarz przepisal nolpaze, mialam brać codziennie rano, bo stwierdzil że przy tylu lekach będzie mnie meczyć porządnie. Ale do tej pory wziełam tylko 3 tabletki i jak na razie nie męczy. Jem dużo mandarynek i przez to zgaga nie męczy, mi pomaga