MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ociekając jeszcze lekko szokiem i zbierajac szczeke z podlogi informuje:
mamy 2 serduszka!
Doktor robi usg jest pecherzyk jest w srodku zarodek pokazal mi pikajace serduszko zmierzyl wszystko i tak gmera gmera i mowi jest i drugi pecherzyk tez z serduszkiem... jeden sie schowal za drugim.
Nadal jestesmy z mezem w szoku )))Fedra, misia_, anuschka, Vaina, Kasiula02, Fipsik, Marynia991, Tosia 1981, m@rtynka, chloet, Magda-lenka, PetitQa, Dziunka, Kingulla, Izoleccc, borsuk, Mimi86, Brtiii86, jenny88, Tita92, kark lubią tę wiadomość
-
Jejku nastraszyłyście mnie tym progesteronem. Mi gin. zrobiła ostatni raz we wtorek. Jest ok. Kolejna wizyta w środę.
Czytam właśnie o progesteronie, jak go naturalnie zwiększyć: wit.c (sok z żurawiny), fasola, szpinak, banany, owoce. Możemy jeść jeszcze orzechy??
Co ile dni sobie go mierzycie?
Mąż się śmieje, że 6h snu dla mnie, 6h snu dla dzidzi -
Fedra wrote:Ostatnio w ciazy brałam lutinus to lepiej wchłaniająca sie luteina w dawce 300 na dzień dla porównania dziewczyny dostają 30-50 w razie w...
ja na plamienia dostałam 2x2 luteinę 100, więc łącznie 400mg na dzień.Fedra lubi tę wiadomość
-
MatyldaG wrote:Dziewczyny ociekając jeszcze lekko szokiem i zbierajac szczeke z podlogi informuje:
mamy 2 serduszka!
Doktor robi usg jest pecherzyk jest w srodku zarodek pokazal mi pikajace serduszko zmierzyl wszystko i tak gmera gmera i mowi jest i drugi pecherzyk tez z serduszkiem... jeden sie schowal za drugim.
Nadal jestesmy z mezem w szoku )))MatyldaG lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Vaina wrote:
Chcieliśmy się przywitać z maluszkiem. Maluch wczoraj miał 14 mm, jak widać na zdjęciu widać już główkę i zalążki rączek i nóżek (zakochałam się w tych rączkach ). Słuchaliśmy też serduszka - bije z częstotliwością 165 . Tak więc bobas rośnie jak na drożdżach i ma się dobrze.
Niestety kolejna wizyta za miesiąc - lekarz stwierdził że teraz już tak będzie. Jeżeli maluszek nie będzie zbyt dużym maluszkiem to zrobimy to pierwsze usg w czasie ciąży, powiedział że to prenatalne, to jest to samo? no i powiedział że będę miała to refundowane W każdym razie teraz spokojnie czekam do 10.08 choć już nie umiem się doczekać aż nam maluszek pomacha
Prenatalne robi sie w okolicach 12 miesiaca jest dokładnym usg z badaniem wszystkich parametrów i przepływów17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Kasiula02 wrote:Jejku nastraszyłyście mnie tym progesteronem. Mi gin. zrobiła ostatni raz we wtorek. Jest ok. Kolejna wizyta w środę.
Czytam właśnie o progesteronie, jak go naturalnie zwiększyć: wit.c (sok z żurawiny), fasola, szpinak, banany, owoce. Możemy jeść jeszcze orzechy??
Co ile dni sobie go mierzycie?
Mąż się śmieje, że 6h snu dla mnie, 6h snu dla dzidzi
Nie wiem jak sie naturalnie go zwiększa bo ja te wszystkie rzeczy jem i jadłam i nie miało to wpływu na moj wynik
Ja badam razem z betą ale ja jestem inna wiec sie mną nie sugerujKasiula02 lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Ja to mogę zapomnieć o spaniu 12 godzin moja Młoda mi nie daje spac w nocy wstaje co godzine lub dwie w dzień ma jedna drzemke wiec Wam troche zazdroszcze choć swoje sie wyspalam w pierwszej ciazy17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Vaina wrote:Chcieliśmy się przywitać z maluszkiem. Maluch wczoraj miał 14 mm, jak widać na zdjęciu widać już główkę i zalążki rączek i nóżek.
O wowww. Niby takie maleństwo, a już tak wiele widać, ale czad
U mnie wizyta w środę - strasznie chciałabym zobaczyć na USG podobny widok! -
Vaina wrote:a można ich nie robić? Bo moja szwagierka coś mówiła że się nie zdecydowałą. Ja tam chętnie na każde badanie pójdę - jako optymista zawsze mam nadzieję że usłyszę dobre wieści i mnie to bardziej ucieszy
Prawdopodbnie odpuscila tzw test pappa. Ktory poza statystka dot mozliwosci urodzenia chorego dziecka nic nie daje. Niektórzy na podstawie tego badania decyduja o terminacji ciąży. Ja nie robilam
A prenatalne sa wazne bo jak cos jest nie tak to już na etapie ciazy mozna podjac odpowiednie leczenie.
Btw dobry wieczór, mam nadzieje zostac marcowka ale jeszcze nie dane mi było odwiedzić gina. Bazuje na 2 pozytywnych testach i pozytywnej becie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 21:24
Vaina, Kasiula02, Kasiula02, Dziunka, kark lubią tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Vaina wrote:a można ich nie robić? Bo moja szwagierka coś mówiła że się nie zdecydowałą. Ja tam chętnie na każde badanie pójdę - jako optymista zawsze mam nadzieję że usłyszę dobre wieści i mnie to bardziej ucieszy
Może Twoja w
Szwagierka nie robiła dodatkowych badan z krwi lub badan inwazyjnych które sie robi kiedy wychodzi duze ryzyko że dziecko urodzi sie z wada genetyczna...Vaina lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi