MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Fipsik wrote:a czemu ci wstaje co godzine?17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Crisperss wrote:Z. pozytywna beta kwalifikuje do bycia Marcówką ja do lekarza idę dopiero 1 sierpnia...
Ja w niedziele na razie nawet trudno mi okreslic termin porodu bo zaszłam bez okresu. Z moich wyliczen powinno to być gdzieś miedzy 8 a 13 marcaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 21:40
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Fedra wrote:A żebym ja to wiedziała budzi sie popłacze chwile musze dosc pic przytulić i idzie spac czasem wstanie raz czasem dwa razy w nocy jakis dziwny etap ma teraz na wszystko nie, jest zlosciwa i ma fochy
może zęby idą. J budzi się 1-2 razy w nocy. Raz siku i raz mleko nad ranem.. osiwieć idzie. Jak ktoś wam powie, że dzieci po 3 miesiącu przesypiają noce to nie wierzcieFedra, kark lubią tę wiadomość
-
nie myślałam że tak trudno jest być na bieżąco. Czytając to, tu i ówdzie chciałabym wtrącić ,, swoje 3 grosze" a jak mam pisać to się mi wszystko miesza
tak więc gratuluję wizyt i pozytywnych wiadomości
apropo bliźniaków to byliśmy ostatnio nad morzem i tam rozczuliły nas dwa brzdące jak leżały na kocyku na brzuszkach, główki trochę się im jeszcze chwiały ale jeden drugiego rączką próbował trącnąć nie mogliśmy się napatrzećFedra lubi tę wiadomość
-
Fipsik wrote:może zęby idą. J budzi się 1-2 razy w nocy. Raz siku i raz mleko nad ranem.. osiwieć idzie. Jak ktoś wam powie, że dzieci po 3 miesiącu przesypiają noce to nie wierzcie17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Nelus wrote:Hej! Jestem z lutowek ale po pierwszym usg wyszło że data porodu to 1.03. Fajnie było zobaczyć bobka z bijacym serduszkiem. Wy już tez po usg?
Cześć Nelus.. ja dziś po USG.. wielka fasola z pulsującym serduszkiem. Też mam termin na 1 marca.Vaina, Tosia 1981, anuschka, kark lubią tę wiadomość
-
Co do progesteronu to też się z deczka martwię.. w ciągu 3 tyg spadł z 53 ng/ml do 30 ng/ml... hmm.. I po co ja badam ten progesteron?? Lekarz mi nie zlecał, sama sobie zleciłam z ciekawości i teraz chyba żałuje
-
Kurczę ciężko ogarnąć ten wątek, tak błyskawicznie się rozwija. Gratulacje dla wszystkich tych co już po USG z bijącymi serduszkami Ja mam tak przedpotopową gin że nie dość, że robiła mi USG dopochwowo przy otwartych drzwiach na korytarz (była zasłonka.. ale co z tego, eh.. a za zasłoną sprzątaczka) to oglądając zarodek nawet go nie zmierzyła i nie zrobiła mi wydruku.. bo po co. Ciąża jest, jest żywa, serduszko pulsuje.. wystarczy.. eh.. na następną wizytę idę już do kogoś innego.
-
Vaina wrote:
Chcieliśmy się przywitać z maluszkiem. Maluch wczoraj miał 14 mm, jak widać na zdjęciu widać już główkę i zalążki rączek i nóżek (zakochałam się w tych rączkach ). Słuchaliśmy też serduszka - bije z częstotliwością 165 . Tak więc bobas rośnie jak na drożdżach i ma się dobrze.
Niestety kolejna wizyta za miesiąc - lekarz stwierdził że teraz już tak będzie. Jeżeli maluszek nie będzie zbyt dużym maluszkiem to zrobimy to pierwsze usg w czasie ciąży, powiedział że to prenatalne, to jest to samo? no i powiedział że będę miała to refundowane W każdym razie teraz spokojnie czekam do 10.08 choć już nie umiem się doczekać aż nam maluszek pomacha
Vaina lubi tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
MatyldaG wrote:Dziewczyny ociekając jeszcze lekko szokiem i zbierajac szczeke z podlogi informuje:
mamy 2 serduszka!
Doktor robi usg jest pecherzyk jest w srodku zarodek pokazal mi pikajace serduszko zmierzyl wszystko i tak gmera gmera i mowi jest i drugi pecherzyk tez z serduszkiem... jeden sie schowal za drugim.
Nadal jestesmy z mezem w szoku )))
Wow! GratulujęMatyldaG lubi tę wiadomość
mama:
-
Fedra wrote:Ja to mogę zapomnieć o spaniu 12 godzin moja Młoda mi nie daje spac w nocy wstaje co godzine lub dwie w dzień ma jedna drzemke wiec Wam troche zazdroszcze choć swoje sie wyspalam w pierwszej ciazy
Ja przy swojej trzylatce też nie będę się lenic jak w pierwszej ciąży ale nke narzekam, ona jest cudna i grzecznaFedra lubi tę wiadomość
mama:
-
Vaina wrote:a można ich nie robić? Bo moja szwagierka coś mówiła że się nie zdecydowałą. Ja tam chętnie na każde badanie pójdę - jako optymista zawsze mam nadzieję że usłyszę dobre wieści i mnie to bardziej ucieszy
Jasne, to Twój wybór
mama:
-
Z. wrote:Btw dobry wieczór, mam nadzieje zostac marcowka ale jeszcze nie dane mi było odwiedzić gina. Bazuje na 2 pozytywnych testach i pozytywnej becie.
To tak jak ja
Idę 26.07, to będzie 6t 0d - myślicie, że będzie serduszko?
mama:
-
dziękuje Wam dziewczyny za wszystkie gratulacje Vaina śliczny maluch )
ja już ochłonełam i przyznaje.. w życiu nie byłam w tak pozytywnym szoku
I przedstawiam moje dwa bałwanki
Jeden się jeszcze nieśmiało chowa za drugim
Tosia 1981, Paolina91, Izoleccc, Dziunka, m@rtynka, Mimi86, julllla, Fipsik, jenny88, misia_, Vaina, Fedra, kark lubią tę wiadomość
-
MatyldaG wrote:
Ale czadMatyldaG lubi tę wiadomość
mama:
-
MatyldaG gratulacje cudownych wieści:):)super,my z mężem mamy duże prawdopodobieństwo bliżniaków,on miał dziadków bliżniakow i ja a na dodatek ja mam brata bliżniaka a mąż ma młodsze siostry bliżniaczki...się okaże.
Wiem wiem mało się udzielam ale obiecuje poprawe tylko jak pójde na zwolnienie,mam ciężką prace i zero czasu na neta;/;/mam nadzieje ze mi wybaczycie
Kochane kiedy sie zapisac do lekarza zeby bylo juz cos widac??jestem prawie w 6 tyg i nie wiem czy za tydzien czy za dwa lepiej...
Widziałam rozmowe o dzieciaczkach starszych,wpółczuje nie przespanych nocy;/wiem co to znaczy,przez prawie póltorej roku tak miałam,teraz córeczka (skończy 2 latka w sierpniu)śpi całe noce,tylko często wędruje w nocy,wychodzi ze swojego łóżeczka włazi do naszego i idzie spac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 08:31
MatyldaG lubi tę wiadomość