MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
A żebym ja to wiedziała budzi sie popłacze chwile musze dosc pic przytulić i idzie spac czasem wstanie raz czasem dwa razy w nocy jakis dziwny etap ma teraz na wszystko nie, jest zlosciwa i ma fochyFipsik wrote:a czemu ci wstaje co godzine?
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi
-
Crisperss wrote:Z. pozytywna beta kwalifikuje do bycia Marcówką
ja do lekarza idę dopiero 1 sierpnia...
Ja w niedziele
na razie nawet trudno mi okreslic termin porodu bo zaszłam bez okresu. Z moich wyliczen powinno to być gdzieś miedzy 8 a 13 marca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 21:40
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Fedra wrote:A żebym ja to wiedziała budzi sie popłacze chwile musze dosc pic przytulić i idzie spac czasem wstanie raz czasem dwa razy w nocy jakis dziwny etap ma teraz na wszystko nie, jest zlosciwa i ma fochy

może zęby idą. J budzi się 1-2 razy w nocy. Raz siku i raz mleko nad ranem.. osiwieć idzie. Jak ktoś wam powie, że dzieci po 3 miesiącu przesypiają noce to nie wierzcie
Fedra, kark lubią tę wiadomość
-
nie myślałam że tak trudno jest być na bieżąco. Czytając to, tu i ówdzie chciałabym wtrącić ,, swoje 3 grosze" a jak mam pisać to się mi wszystko miesza

tak więc gratuluję wizyt i pozytywnych wiadomości
apropo bliźniaków to byliśmy ostatnio nad morzem i tam rozczuliły nas dwa brzdące jak leżały na kocyku na brzuszkach, główki trochę się im jeszcze chwiały ale jeden drugiego rączką próbował trącnąć nie mogliśmy się napatrzeć
Fedra lubi tę wiadomość
-
Moja ma juz wszystkie 1,2,3,4 a na 5 jeszcze za wczesnie ehh potwierdzam nie wierzyć w to że dzieci śpią po 3 miesiacu One wtedy w ogóle nie śpiąFipsik wrote:może zęby idą. J budzi się 1-2 razy w nocy. Raz siku i raz mleko nad ranem.. osiwieć idzie. Jak ktoś wam powie, że dzieci po 3 miesiącu przesypiają noce to nie wierzcie

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi
-
Nelus wrote:Hej! Jestem z lutowek ale po pierwszym usg wyszło że data porodu to 1.03. Fajnie było zobaczyć bobka z bijacym serduszkiem. Wy już tez po usg?
Cześć Nelus.. ja dziś po USG.. wielka fasola z pulsującym serduszkiem.
Też mam termin na 1 marca.
Vaina, Tosia 1981, anuschka, kark lubią tę wiadomość
-
Co do progesteronu to też się z deczka martwię.. w ciągu 3 tyg spadł z 53 ng/ml do 30 ng/ml... hmm.. I po co ja badam ten progesteron?? Lekarz mi nie zlecał, sama sobie zleciłam z ciekawości i teraz chyba żałuje
-
Kurczę ciężko ogarnąć ten wątek, tak błyskawicznie się rozwija. Gratulacje dla wszystkich tych co już po USG z bijącymi serduszkami
Ja mam tak przedpotopową gin że nie dość, że robiła mi USG dopochwowo przy otwartych drzwiach na korytarz (była zasłonka.. ale co z tego, eh.. a za zasłoną sprzątaczka) to oglądając zarodek nawet go nie zmierzyła i nie zrobiła mi wydruku.. bo po co. Ciąża jest, jest żywa, serduszko pulsuje.. wystarczy.. eh.. na następną wizytę idę już do kogoś innego.
-
Vaina wrote:

Chcieliśmy się przywitać z maluszkiem. Maluch wczoraj miał 14 mm, jak widać na zdjęciu widać już główkę i zalążki rączek i nóżek (zakochałam się w tych rączkach
). Słuchaliśmy też serduszka - bije z częstotliwością 165
. Tak więc bobas rośnie jak na drożdżach i ma się dobrze.
Niestety kolejna wizyta za miesiąc - lekarz stwierdził że teraz już tak będzie. Jeżeli maluszek nie będzie zbyt dużym maluszkiem to zrobimy to pierwsze usg w czasie ciąży, powiedział że to prenatalne, to jest to samo? no i powiedział że będę miała to refundowane
W każdym razie teraz spokojnie czekam do 10.08 choć już nie umiem się doczekać aż nam maluszek pomacha 
Vaina lubi tę wiadomość

mama:

7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
MatyldaG wrote:Dziewczyny ociekając jeszcze lekko szokiem i zbierajac szczeke z podlogi informuje:
mamy 2 serduszka!

Doktor robi usg jest pecherzyk jest w srodku zarodek pokazal mi pikajace serduszko zmierzyl wszystko i tak gmera gmera i mowi jest i drugi pecherzyk tez z serduszkiem... jeden sie schowal za drugim.
Nadal jestesmy z mezem w szoku
)))
Wow! Gratuluję
MatyldaG lubi tę wiadomość

mama:

-
Fedra wrote:Ja to mogę zapomnieć o spaniu 12 godzin
moja Młoda mi nie daje spac w nocy wstaje co godzine lub dwie w dzień ma jedna drzemke wiec Wam troche zazdroszcze choć swoje sie wyspalam w pierwszej ciazy 
Ja przy swojej trzylatce też nie będę się lenic jak w pierwszej ciąży ale nke narzekam, ona jest cudna i grzeczna
Fedra lubi tę wiadomość

mama:

-
Vaina wrote:a można ich nie robić? Bo moja szwagierka coś mówiła że się nie zdecydowałą. Ja tam chętnie na każde badanie pójdę - jako optymista zawsze mam nadzieję że usłyszę dobre wieści i mnie to bardziej ucieszy

Jasne, to Twój wybór
mama:

-
Z. wrote:Btw dobry wieczór, mam nadzieje zostac marcowka ale jeszcze nie dane mi było odwiedzić gina. Bazuje na 2 pozytywnych testach i pozytywnej becie.
To tak jak ja
Idę 26.07, to będzie 6t 0d - myślicie, że będzie serduszko?
mama:

-
dziękuje Wam dziewczyny za wszystkie gratulacje
Vaina śliczny maluch
)
ja już ochłonełam i przyznaje.. w życiu nie byłam w tak pozytywnym szoku
I przedstawiam moje dwa bałwanki
Jeden się jeszcze nieśmiało chowa za drugim
Tosia 1981, Paolina91, Izoleccc, Dziunka, m@rtynka, Mimi86, julllla, Fipsik, jenny88, misia_, Vaina, Fedra, kark lubią tę wiadomość
-
MatyldaG wrote:
Ale czad

mama:

-
MatyldaG gratulacje cudownych wieści:)

:)super,my z mężem mamy duże prawdopodobieństwo bliżniaków,on miał dziadków bliżniakow i ja a na dodatek ja mam brata bliżniaka a mąż ma młodsze siostry bliżniaczki...się okaże.
Wiem wiem mało się udzielam ale obiecuje poprawe tylko jak pójde na zwolnienie,mam ciężką prace i zero czasu na neta;/;/mam nadzieje ze mi wybaczycie
Kochane kiedy sie zapisac do lekarza zeby bylo juz cos widac??jestem prawie w 6 tyg i nie wiem czy za tydzien czy za dwa lepiej...
Widziałam rozmowe o dzieciaczkach starszych,wpółczuje nie przespanych nocy;/wiem co to znaczy,przez prawie póltorej roku tak miałam,teraz córeczka (skończy 2 latka w sierpniu)śpi całe noce,tylko często wędruje w nocy,wychodzi ze swojego łóżeczka włazi do naszego i idzie spac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 08:31