X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Agata_90 Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malotka ty kupiłaś 2w 1 czy 3 w1?

w4sqdqk30v3qwbxq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 w 1, fotelik będę brać osobno, bo chcę przymierzyć do auta zanim kupię.

jenny88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malotka dokładnie opisała wszystko, więc nie będę kopiować. Dlatego własnie dwie osobne torby dla siebie i dziecka bo jest tego tyle. Też zamawiałam wszystkie rzeczy z neta, żeby nie chodzić z listą po aptekach i sklepach. Z laktatorem się wstrzymuję, bo nie wiem czy będzie wogóle potrzebny. Mam też spakowane wkładki laktacyjne bo wiadomo że będą potrzebne i nakładki na sutki, może się przydadzą. Dziewczyna w szpitalu męczyla się z siarą już od 32 tyg i co chwilę miała mokre plamy na koszuli.

Malotka- ładny wózek

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wkładek nie wymieniłam, bo one dla mnie już są codziennością :D

• Agata_90 Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózek 2w1 i oddzielnie fotelik chyba dość drogo wychodzi! Jak Ciebie to wyniesie?

w4sqdqk30v3qwbxq.png
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata_90 wrote:
    Wózek 2w1 i oddzielnie fotelik chyba dość drogo wychodzi! Jak Ciebie to wyniesie?
    Lepiej kupić porządny fotelik z atestami niż byle jaki bez atestów z zestawu 3w1. Niestety te foteliki z zestawów 3w1 nie są za dobre, no chyba, że ktoś ma zestaw 3w1 i w tym fotelik np. Maxi Cosi, Cybex itd ;)

Mnie 3.5 roku temu zestaw: wózek 2w1 Mutsy (1800zł) + fotelik (500zł) + baza (500zł) wyszedł 2800zł :)

---
    Dzień dobry :)
    30 tygodni za nami <3 a dziś popołudniu wizyta :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2016, 11:36

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózek 1100 zł 2 w 1, fotelik muszę bez iso fixa, bo nie mam, a one cenowo około 600-800 zł kosztują, jak są po testach.
    Także i tak w sumie poniżej 2000 zł mi wyjdzie.

• Inka91 Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta byłam dziś na Usg i wydaje mi się że mam w brzuchu kruszynke.. Jutro kończymy 28 tydzien a Mały ma tylko 950 g co Wy na to?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2016, 15:39

• Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, czasem bywa tutaj nerwowa i nieprzyjemna atmosfera, dzielimy się smutkami dnia codziennego i dolegliwościami. Jesteśmy wszystkie w stanie błogosławionym, więc może postarajmy się częściej dzielić radościami i pozytywnymi rzeczami. Pochwalcie się prezentami i wrzucajcie w komentarzach zdjęcia pokazujące magię Waszych świąt ;-) Naładujmy wspólnie poświąteczne akumulatorki ! Ja tradycyjnie, zamieściłam wszystko na blogu: http://www.mama-to-ja.bloog.pl/id,357891718,title,Prezenty,index.html Jeśli macie wolną chwilę oraz chęci, zapraszam serdecznie ;-)

rrb7y10.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki chciałam się Was poradzić. Narazie z Mężem jesteśmy na wynajętym ( budujemy się, jakoś na następne Boże Narodzenie chcemy się wprowadzic) no i mam dylemat czy powinnam powiedzieć babce u ktorej wynajmujemy, że będzie dzidzIuś? Chciałam ściany odświeżyć muszę jej pytać?

uch5i09k3eicivpk.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej się zapytać by potem nie miała jakiś problemów większych. :)

Malwinka lubi tę wiadomość

f2w3gov3rq5rap75.png
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście ze powinniście jej powiedzieć... za odświeżenie ścian może coś utnie z jednego czynszu

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka- wszystko zależy od tego jaki masz układ z właścicielami. Czy interesują się mieszkaniem czy tylko przelewasz kasę i możesz robić co chcesz. Skoro odświeżasz mieszkanie to powinni odliczyć Ci z czynszu lub oddać za farbę i pracę. To oni są zobowiąni do tego, żebyś mieszkała w czystych warunkach skoro płacisz. O dziecku powinnaś powiedzieć bo zawsze to nowy lokator więc moim zdaniem powinni wiedzieć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2016, 17:07

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona taka jest troszke służbowa. Ja jej przelewam na konto kasę i tyle z nią kontaktu. Ja jestem taka że chce powiedzieć, ale boję się że będzie kazala się wyprowadzić...za malowanie powinna oddać kasę, ale przecież nie zapytam jej wprost, tylko zapytam czy nie ma nic przeciwko żeby ściany odświeżyć.

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka91 wrote:
    Hej dziewczęta byłam dziś na Usg i wydaje mi się że mam w brzuchu kruszynke.. Jutro kończymy 28 tydzien a Mały ma tylko 950 g co Wy na to?

Niepotrzebnie się martwisz! Moim zdaniem jest to odpowiednia waga. Moja córcia ma teraz około 1000g. Każde dziecko przybiera na wadze indywidualnie, a najwięcej w ostatnich tygodniach. Także i Twój Maluszek jeszcze dużo przybędzie. Skoro lekarz nie widzi nic niepokojącego, to Ty tym bardziej się nie martw!

Inka91 lubi tę wiadomość

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka91 wrote:

Nie martw się, moja kruszyna w podajże 27 tygodniu mała ważyła 1020 gram :)

Inka91 lubi tę wiadomość

f2w3gov3rq5rap75.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwoniłam do tej babki, ulżyło mi...pozwolila nam pomalować na jaki chcemy kolor, z tym że nic nie wspomniała ze nam utnie z czynszu. Powiedziałam, że będziemy mieć dzidziusia to nam pogratulowała i prosiła żeby nie wiercic dziur w ścianach....
    Dzięki dziewczyny ;)

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylismy na zakupach z mężem, kupiliśmy parę rzeczy do szpitala i dla malego, a z tych najważniejszych rzeczy to lozeczko, materac i pościel. Takze troszke spokojniejsza jestem. Teraz tylko wózek z takich drogich inwestycji.

uch5i09k3eicivpk.png
  • Inka91 Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje...:-)

Ogòlnie dziś czuję się beznadziejnie zgaga nie daje mi zyc.. Jestem mega nerwowa przez co o byle co obrywa màż i nasza 2 letnia Gwiazdeczka..jestem zła sama na siebie ale nie potrafie tego opanować... :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2016, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka a próbowałaś pić siemię lniane? Też mi czasem zgaga dokucza i często mi się odbija. Picie siemienia mi pomaga. Na początku stycznia chcemy już zamówić wózek i łóżeczko. Już nie mogę się doczekać :)

‹‹ 836 837 838 839 840 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ