MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Powodzenia dla maluszka od Kate, będzie wszystko dobrze
Ja byłam wczoraj u lekarza i Tymon waży ok. 1400 gram. Jest w górnej granicy, ponad normę. Dodam, że jestem w 29 tc (28 t, 3 dzień). Jest odwrócony główką i muszę odpoczywać.29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
25.02.2017 urodził się Tymon.
10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzien kiepskich wiadomosci.trzymam kciuki za Leosia.
My sylwestra spedzamy w szpitalu. Mloda sie nie ruszala i przybylismy na izbe. Niby z dzieckiem ok, ale nastarszyly odklejajacym sie lozyskiem i zostalysmy.
Z takich niusow to dziecie moje sie nie obrocilo i raczej lekarka nie daje szans juz na obrot.wedlug usg dzisiejszego wazy az 2300. Chociaz srednio w to wierze bo u mojego lekarza na wizycie wazyla 1600 z groszami.
-
Dziewczyny, czy wy będziecie kupowały dla swoich dzieci kombinezony zimowe? Tak się właśnie zastanawiam - niby wiadomo, w marcu może być jeszcze chłodno, ale z drugiej strony ile taki maluszek skorzysta z takiego kombinezonu? Maks miesiąc?
Zastanawiam się nad alternatywą - może lepszy będzie jakiś śpiworek do wózka - będzie i na wyjście ze szpitala i potem na pierwsze spacery. No sama nie wiem. Jak uważacie? -
nikafika wrote:Dzien kiepskich wiadomosci.trzymam kciuki za Leosia.
My sylwestra spedzamy w szpitalu. Mloda sie nie ruszala i przybylismy na izbe. Niby z dzieckiem ok, ale nastarszyly odklejajacym sie lozyskiem i zostalysmy.
Z takich niusow to dziecie moje sie nie obrocilo i raczej lekarka nie daje szans juz na obrot.wedlug usg dzisiejszego wazy az 2300. Chociaz srednio w to wierze bo u mojego lekarza na wizycie wazyla 1600 z groszami.
Trzymaj się, kochana. Na pewno wszystko będzie ok. Daj nam znać, jak się czujesz i czy zostawią Cię dłużej na obserwację.
Jak jest ułożone Twoje dziecię? -
nick nieaktualnyWitamy się w Nowym 2017 roku, zaczynamy nowy tydzień 28tc0d, wg belly 29 tc. Dotrwaliśmy do nowego roku. Nasze dzieciaczki przyjdą na świat w 2017. Na razie tylko Konradek i Leoś jako pierwsi odkrywcy byli tak bardzo ciekawi świata. Teraz na spokojnie musimy wytrzymać do marca, a później same dobre wieści!
chloet, Arwi, ewa81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyQasha wrote:Z tego co wyczytałam wśród komentarzy pod jej postem to 28 tydzień. Leon waży 1180g.
Dzięki kochana za info! Duży silny chłopak! Dobrze, że zdążyli mu podać leki na rozwinięcie płucek. Trzymamy kciuki za Leosia i dzielnych rodziców. Na gratulacje przyjdzie czas -
nick nieaktualnychloet wrote:Dziewczyny, czy wy będziecie kupowały dla swoich dzieci kombinezony zimowe? Tak się właśnie zastanawiam - niby wiadomo, w marcu może być jeszcze chłodno, ale z drugiej strony ile taki maluszek skorzysta z takiego kombinezonu? Maks miesiąc?
Nie chcialam kupować śpiworka bo dla mnie to zbędny wydatek, skoro Mała ma się ur końcem marca. Ale dostałam nowy rozmiar 50-56 także na wyjście będzie i może na jakiś jeden spacer. Ja kupiłam na wyjście taki bardzo ciepły pajac i to planuję na pierwsze spacerki. Przykryję kąderką do wózka i wystarczy. Chyba że zima w tym roku nas zaskoczy. -
nick nieaktualnynikafika wrote:Dzien kiepskich wiadomosci.trzymam kciuki za Leosia.
My sylwestra spedzamy w szpitalu. Mloda sie nie ruszala i przybylismy na izbe. Niby z dzieckiem ok, ale nastarszyly odklejajacym sie lozyskiem i
-
nick nieaktualnySamych pozytywnych zdarzeń w tym nowym roku Dziewczyny, żeby Maluszki nie pchały się przed czasem (a te przedterminowe, żeby wiedziały co robią z tym wyłażeniem i były silne i zdrowe!).
Ja dla Franka mam kombinezon polarowy tylko, mam nadzieję, że zima w tym roku nie postanowi przyjść w kwietniu...
-
Dziewczyny, wszystkiego najlepszego w nowym roku. Oby był bardzo pozytywny a dzieci przyszły na świat w terminie.
Popłakałam się z powodu Leosia. Oby wszystko było dobrze. Trzymam mocno kciuki i czekam na informacje.
U mnie jeszcze niby prawie trzy miesiące ale odczucia już mam takie ja w poprzedniej ciąży przed samym porodem. Dziś w nocy to aż się bałam, że jakaś akcja się zacznie:/ dziecię tak się rozpychało, kopało, aż brzuch i wnetrznosci bolały, ciężko się było ułożyć. Zupełnie jakby chciało wychodzić.
W wielkim stresie czekam do marca, oby wytrwać do marca.
Co do smoczków to ja jestem przeciwnikiem ssania tworzywa sztucznego przez dziecko. Ale moja córka ciągle płakała bo chciała non stop ssać pierś. Byłam tak umeczona, że załowałam, że jej nie nauczyłam smoczka. Jak chciałam sobie pomóc i tak po ok. 3 miesiącach jej dałam to było za późno. Nie chciała wcale a ja meczyłam się dalej:/
Także ogólnie odradzam ale jeśli zauważymy, że dziecko ma silną potrzebę ssania to lepiej podać jakiś najbardziej naturalny.
A na opuchlizne najlepiej pić dużo wody, naprzemienne prysznice ciepła- zimna woda, zakończone zimną i nogi kłaść troszkę wyżej. Najlepiej na noc też. No i spytać lekarza, bo w ciąży nie wiem jak z tymi prysznicami, czy można.