MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Qasha wrote:Dzisiaj kate55 dostała informację, że Leoś lepiej oddycha! Więc zaczynamy nowy rok od dobrych wieści
A reszta dzieciaczków z tego wątku niech grzecznie czeka do marca! -
nick nieaktualnyQasha wrote:Dzisiaj kate55 dostała informację, że Leoś lepiej oddycha! Więc zaczynamy nowy rok od dobrych wieści
A reszta dzieciaczków z tego wątku niech grzecznie czeka do marca!klaudia.29 lubi tę wiadomość
-
Qasha wrote:Dzisiaj kate55 dostała informację, że Leoś lepiej oddycha! Więc zaczynamy nowy rok od dobrych wieści
Super bardzo dobre informacje...
Šilny chłopiec da sobie radę...
Ciãgle nie mogę uwierzyć że to już drugi marcowy kawaler, ktòry stwierdził, że 2016 rok jest jednak lepszy...Chyba muszę zaczàć coś przygotowywać dla swojego, bo teraz to już nic nie wiadomo...
Kombinezonu nie kupuje, liczę na ładnà pogodę (mam nadzieje ze sie nie przeliczę)Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 16:16
-
nick nieaktualnyNo proszę, już 2 marcowe maluchy na świecie! Gratulacje dla mamy, oby maluch walczył i zbierał siły
Tak, mam 100% lateks i polecam
My jutro mamy usg i mam nadzieję, że Basia ma chociaż 1700g na tej cukrzycowej diecie, bo syn na tym etapie miał 1900, a urodził się tylko 2900... -
Malenstwa sie pospieszyly i wybraly 2016rok. Duzo zdrowia dla chlopcow i sily dla rodzicow. Musi byc wszystko dobrze ! dzisiejsza medycyna dziala cuda. Maluszki musza byc silne i rosnac sobie juz poza brzuszkiem. Wszystkim mamusiom zycze cudownego 2017;)Nasze zycie zmieni sie na lepsze w tym roku co do kombinezonu wszystko zalezy od pogody. Ja akurat mam i mysle ze na kilka / tyg moze sie przydac... Pozdrowienia i duzo usmiechu zycze!
Malwinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam dziewczyny w Nowym Roku
Wszystkiego dobrego dla Was życzę
Cieszę się, że ustabilizował się stan Leosia , nifika cieszę się, że już jest dobrze.
Sylwka spędziliśmy miło, graliśmy w różne gry planszowe, aż dziwo, że wytrzymałam do 3.30. Oczywiście nieźle pojedzona, bo takie dobre kanapki były
Kombinezon kupiłam, ale w lumpeksie zupełnie nowy za 16 zł, bo jeszcze może być zima.Magdzia88 lubi tę wiadomość
-
Ja mam dwa kombinezony... nie typowo zimowe... z zewnątrz taki misiowy na grubszej bawełnianej podszewce. W razie zimy okryje dodatkowo grubym kocykiem i wystarczy takiego typowo zimowego nie ma sensu kupować... ja jeden wzięłam w smyku jak była ta promocja z kodami a drugi kupiłam za czekoladę :p
-
Byliśmy z mężem oglądać blok porodowy w szpitalu... oprowadzila nas bardzo miła położna. Wszystko wyjaśniła... co i w jakiej kolejności. Teraz mam jasność umysłu super sprawa dowiedziałam się np. że u mnie w szpitalu jest dowolność wyboru pozycji ale jednak najczęściej proponują przeć w pozycji bocznej. Zero jedzenia podczas porodu. Do picia woda mineralna i do ssania landrynki chociaż tyle proponują też lewatywe... ale to kobieta decyduje. No i jeśli jest szybko postępująca akcja to lewatywa odpada...
Gaz rozweselajacy niektórym pomaga ale to rzadkie przypadki... dodatkowo po jego wdychaniu trzeba leżeć już na łóżku i nie można korzystać ze spacerów, prysznicu, piłek, drabinek itp. Ponoć często kobiety mają po nim zawroty głowy i żeby nie ryzykować upadkiem trzeba leżeć.
To takie wybiórcze info od położnej z bloku.
Jak mój mąż zobaczył na żywo te boksy to dopiero do niego dotarło że to nie przelewki... widziałam w jego oczach lekki strach
Warto wybrać się na takie zapoznanie jeśli pierwszy raz będzie się rodzić
-
A reszta dzieciaczków z tego wątku niech grzecznie czeka do marca!
Jak dobrze...cale szczęście, że się polepsza i idzie ku dobremu. Zdrówka dla Malego Leosia życzę; *nikafika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCrisperss wrote:Byliśmy z mężem oglądać blok porodowy w szpitalu... oprowadzila nas bardzo miła położna. Wszystko wyjaśniła... co i w jakiej kolejności. Teraz mam jasność umysłu super sprawa dowiedziałam się np. że u mnie w szpitalu jest dowolność wyboru pozycji ale jednak najczęściej proponują przeć w pozycji bocznej. Zero jedzenia podczas porodu. Do picia woda mineralna i do ssania landrynki chociaż tyle proponują też lewatywe... ale to kobieta decyduje. No i jeśli jest szybko postępująca akcja to lewatywa odpada...
Gaz rozweselajacy niektórym pomaga ale to rzadkie przypadki... dodatkowo po jego wdychaniu trzeba leżeć już na łóżku i nie można korzystać ze spacerów, prysznicu, piłek, drabinek itp. Ponoć często kobiety mają po nim zawroty głowy i żeby nie ryzykować upadkiem trzeba leżeć.
To takie wybiórcze info od położnej z bloku.
Jak mój mąż zobaczył na żywo te boksy to dopiero do niego dotarło że to nie przelewki... widziałam w jego oczach lekki strach
)
-
nick nieaktualny
-
A wiadomo jak tam z Arletą? Bo nie doczytałam się czy było jakieś info o niej. Ja będę rodziła w Lublinie i muszę się dopytać mojego gina o możliwości znieczulenia. Pytanie o wyprawke: ile paczek wkładów poporodowych może być mniej więcej potrzebne? I czy używa się tych majtek jednorazowych? Które pampersy mają wycięcie na pępek? I gdzieś czytałam że są takie pampersy gdzie jak są przemoczone to kolor na pasku zmienia kolor, czy coś takiego, kojarzy któraś?
-
nick nieaktualnytinaa22 wrote:A wiadomo jak tam z Arletą? Bo nie doczytałam się czy było jakieś info o niej. Ja będę rodziła w Lublinie i muszę się dopytać mojego gina o możliwości znieczulenia. Pytanie o wyprawke: ile paczek wkładów poporodowych może być mniej więcej potrzebne? I czy używa się tych majtek jednorazowych? Które pampersy mają wycięcie na pępek? I gdzieś czytałam że są takie pampersy gdzie jak są przemoczone to kolor na pasku zmienia kolor, czy coś takiego, kojarzy któraś?
Te pampersy z paskiem to wiem, że pampers premium care mają taki pasek kolorowy.
Majtek się używa, tych jednorazowych, albo wielorazowych (ważne żeby były przewiewne). Co do ilości podkładów to sama nie mam pojęcia, na razie mam dwie paczki po 10 sztuk, jedną na dzień, jedną na noc.
W ogóle, dzisiaj przyszło moje zamówienie z Chin i jestem zachwycona
https://www.instagram.com/p/BOwmvDGj6vf/
-
malotka wrote:W ogóle, dzisiaj przyszło moje zamówienie z Chin i jestem zachwycona
https://www.instagram.com/p/BOwmvDGj6vf/
Super lampka, chyba ją ściągnę od Ciebie bo też jakiejś szukałam
A wy macie już zaplanowane jakie pampersy będziecie kupować?
A i może macie do polecenia jakąś stronę z ubrankami w przystępnej cenie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 13:49
-
nick nieaktualnytinaa22 wrote:Super lampka, chyba ją ściągnę od Ciebie bo też jakiejś szukałam
A wy macie już zaplanowane jakie pampersy będziecie kupować?
A i może macie do polecenia jakąś stronę z ubrankami w przystępnej cenie?
Ja chcę kupić pampersy Dada, są tańsze od Pampers. Mam nadzieję, że się sprawdzą. -
Witajcie w nowym roku.Widzę że dwóch chłopaków już na świecie,kurczę to się Leon i Konrad pospieszyli.Dużo zdrówka dla dzieci i sił dla rodziców.Ja odliczam do usg III trymestru które już za tydzień.Ja mam za to znów wrażenie że moj drugi syn przeterminuje się jak pierwszy (K.urodzony przez cc w 42tc) ale tym razem wolałabym żeby się samo zaczęło i chciałabym rodzić sn.Czas pokaże.
Kciuki na ten nowy rok za terminowe rozwiązania.Wszystkiego DobregoWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 14:54
08.04.2015 ur.się K.
25.07.2016 i cud-TP 22.03.2017 spodziewamy się synka
-
nick nieaktualny