X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Malinka1984_ Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak wy ale ja czuję się duża 2uolabd.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 00:46

ewa81, Malwinka lubią tę wiadomość

08.04.2015 ur.się K.
    25.07.2016 i cud-TP 22.03.2017 spodziewamy się synka
    p19udqk3ynm95e86.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jenny88 wrote:
    Średniaczek :)

Wg jednej z tabelek, którą gdzieś znalazłam (postaram się wkleić) prawidłowa waga malucha to od +/- 1145g do 1613g
    To faktycznie nie malo nie duzo...a srednio...bo moje kolezanki z forum...pisza ze u nich po 1800

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka super brzuszek :)
    U mnie śnieg spadł i bialutko jest. Szkoda że na święta tak nie było.

• Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy też przez cały okres ciąży musicie się stresować i przeżywać nerwy z powodu osób trzecich? Opisałam swoje doświadczenia na blogu, bo musiałam znaleźć jakieś ujście: http://mama-to-ja.bloog.pl/id,358147447,title,O-dwoch-takich-co-rozum-postradaly,index.html Zapraszam Was w wolnej chwili, może ktoś boryka się z podobnymi problemami...

rrb7y10.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Ja chcę kupić pampersy Dada, są tańsze od Pampers. Mam nadzieję, że się sprawdzą.
    I według mnie są lepsze:)

ewa81 lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka1984_ wrote:
    Witajcie w nowym roku.Widzę że dwóch chłopaków już na świecie,kurczę to się Leon i Konrad pospieszyli.Dużo zdrówka dla dzieci i sił dla rodziców.Ja odliczam do usg III trymestru które już za tydzień.Ja mam za to znów wrażenie że moj drugi syn przeterminuje się jak pierwszy (K.urodzony przez cc w 42tc) ale tym razem wolałabym żeby się samo zaczęło i chciałabym rodzić sn.Czas pokaże.
    Kciuki na ten nowy rok za terminowe rozwiązania.Wszystkiego Dobrego
    A kiedy miałaś cc? Nie boisz się sn po cc?

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png

Wysłany: 3 stycznia 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita cc miałam 04.2015 i nie boję się sn a nawet bardzo mi na tym zależy.Mam nadzieję że zacznie się akcja i wszystko pójdzie ok.Pierwsze cc miałam w 42tc z powodu braku postępu porodu-brak reakcji na cewnik i oksytocyne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 12:26

kark lubi tę wiadomość

08.04.2015 ur.się K.
    p19udqk3ynm95e86.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka, a skąd jesteś :)? Ja też planuję sn po cc, ale u nas większa różnica, bo Kajtuś jest z 09.2014 :)

Magda, nie ma co się spinać, po prostu koleżanki będą mieć kloce 4kg, a ty maluszka 3kg i tyle :)

Wysłany: 3 stycznia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark jestem z Łodzi.

08.04.2015 ur.się K.
    p19udqk3ynm95e86.png
  • Inka91 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś u swojej gin na wizycie kontrolnej.. Ta babka mnie rozwala..mòwi słabo pani wyglàda oczy zasinione wyniki morfologii bardzo słabe, musi Pani duzo odpoczywać.. To ja na to to może zwolnienie mi się należy ( jestem na zwolnieniu ale Ona przecież o tym nie wie) myśle sobie może w końcu przestane za to płacić.. Co usłyszałam... Zwiększy Pani dawkę bioferka zacznie jeść więcej owocòw I za chwile siły wròcâ... To jeszcze młoda ciàża może Pani pracowac.. No tak końcòwka 29 tyg to faktycznie poczàtki ...:p

• Oriaana Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak rósł brzuszek <3

jeszcze dodamy zdjęcia z początku 9 miesiąca (36+0) i z finału 5 marca <3

c43023da1fbdf43agen.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 14:18

ewa81, Inka91, Anita12, kark lubią tę wiadomość

dhi49jcgge2ty5ys.png
    Eliza 🥰 18.08.2014 💋
    Kaja 🥰 05.02.2017 💋

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark- piękna pamiątka! Zdjęcia super!

Zaczynamy dziś szkołę rodzenia, mam nadzieję że to nie będzie strata czasu, a co najważniejsze, że tam wysiedze..

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oriaana fajne widać postępy, jak brzuszek rośnie :)
    Nadii powodzenia w szkole rodzenia i napisz potem, jakie wrażenia :)
    A ja niedawno prawie na zawał zeszłam. Byłam w pracy zanieść L4 i poszłam do toalety. Patrzę na majtki a tu dziwny kolor, ani to nie był różowy, sama nie wiem. Śluz był normalny, w środku też czysto, ani brzuch nie bolał, więc nie wiedziałam co jest grane. Jechałam do domu w nerwach, już mając w myślach, że muszę na IP jechać. W domu sprawdziłam, okazało się, że mam dziwne majtki, materiał, tam, gdzie jest kontakt ze śluzem, to materiał daje taki odcień. Myślałam, że majtkami rzucę o ścianę, że tyle nerwów przez nie miałam. Wzięłam na wszelki wypadek no spę - dla psychicznego spokoju, zmieniłam bielizną i sprawdzam, czy jest ok i jest dobrze.

chloet lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka, szkoda, ja jestem spod Krakowa i do Łodzi jechać nie będę na poród :D A myślałam, że może pogadamy który szpital jest pozytywnie nastawiony itp. ;)

Jejku, wyprałam wyprawkę n początek po córce i chyba tego mam mało... Bo ciuszki uniwersalne nosił po Tosi Kajtuś, a po nim już były do wywalenia. Teraz zostały mi same różowe i kwiatuszkowe ciuchy, ale jest tego mniej niż się spodziewałam. Chyba będę musiała się wybrać do jakiegoś lumpka i coś dokupić. Plus plany na przyszły tydzień - sprzedać ciuszki po synu, bo już i tak się nie przydadzą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa81- dobrze, że to tylko psikus i nic się nie dzieje!

Kark- jesli masz u siebie sklep Pepco- są fajne wyprzedaże, ciuszki od 4.99zł

My już po szkole rodzenia, wrażenia jak na razie nijakie, bo zajęcia zapoznawcze i organizacyjne. Położna za to bardzo sympatyczna, miła, pomocna, także na pewno mamy wybraną położną na wizyty po porodzie. Można do niej dzwonić zawsze kiedy jest jakiś problem w ciąży, z połogiem czy z maleństwem. Znajome bardzo Ją sobie chwalą. Zobaczymy jak rozwiną się kolejne zajęcia. Ja chciałabym raczej wiedzieć konkrety, zamiast tracić czas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 19:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    Kark- jesli masz u siebie sklep Pepco- są fajne wyprzedaże, ciuszki od 4.99zł
    Mam 400m od domu, ale dla mnie mają gorszą jakość niż używki np f&f czy next. A cena wyjdzie pewnie podobna więc chyba kiedyś podrzucę maluchy babci i skoczę na ciuchy :)

jenny88, Anita12 lubią tę wiadomość

• Inka91 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Tobà Kark ja przed świętami zrobiłam na ciuszkach takie zakupy, że màż musiał przyjść i pomòc mi to zatargać do samochodu..dwie ogromne reklamòwki za 110 zł.. Tylko niestety tam też sà sezonòwki I jeśli chodzi o zwykłe pajacyki czy śpioszki to niestety tego było mało..raczej spodnie bluzy itd..ale I tak byłam mega szczęśliwa.. Teraz czekam tylko aż siostra odda mi ciuszki ktòre jej dałam po còrci, bo tam troche uniwersalnych też było..a jak tego będzie mało to na olx będę szukać.. Bo tu w Wawie to nigdy nie byłam na ciuszkach..tylko tam jak do rodzicòw pojadę..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 22:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakość może gorsza, ale dla niemowlaków, które szybko rosną i trzeba wymieniać ciuszki co jakieś dwa miesiące to myślę, że i tam można znaleźć coś ciekawego. Nawet po domu nowe ubranka za 5,7,9.. zł to myślę nie jest źle. Ja zamówiłam dużo przez internet bo niestety nie mogłam biegać ostatnio po sklepach. W smyku i wielu sklepach są teraz wyprzedaże

Malwinka lubi tę wiadomość

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka1984_ wrote:
    Anita cc miałam 04.2015 i nie boję się sn a nawet bardzo mi na tym zależy.Mam nadzieję że zacznie się akcja i wszystko pójdzie ok.Pierwsze cc miałam w 42tc z powodu braku postępu porodu-brak reakcji na cewnik i oksytocyne.
    No tak, byłam ciekawa bo wiem, że najlepiej jeśli miną przynajmniej dwa lata. Ja się naczytałam i się boję, choć u mnie minie troszkę więcej. Prawie trzy. Jednak ja mam chory kręgosłup wiec i tak szykuję się na cc. Po pierwszej ciąży kilka razy zaniemogłam z chodzeniem więc teraz się boję.
    A cc miałam podobnie z powodu braku postępu porodu w 40 +5.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka91 wrote:
    Byłam dziś u swojej gin na wizycie kontrolnej.. Ta babka mnie rozwala..mòwi słabo pani wyglàda oczy zasinione wyniki morfologii bardzo słabe, musi Pani duzo odpoczywać.. To ja na to to może zwolnienie mi się należy ( jestem na zwolnieniu ale Ona przecież o tym nie wie) myśle sobie może w końcu przestane za to płacić.. Co usłyszałam... Zwiększy Pani dawkę bioferka zacznie jeść więcej owocòw I za chwile siły wròcâ... To jeszcze młoda ciàża może Pani pracowac.. No tak końcòwka 29 tyg to faktycznie poczàtki ...:p
    No to ciekawe kiedy masz odpoczywać:/ masakra z tymi lekarzami.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
‹‹ 842 843 844 845 846 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ