MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
jenny88 wrote:Średniaczek
Wg jednej z tabelek, którą gdzieś znalazłam (postaram się wkleić) prawidłowa waga malucha to od +/- 1145g do 1613g -
nick nieaktualny
-
Czy Wy też przez cały okres ciąży musicie się stresować i przeżywać nerwy z powodu osób trzecich? Opisałam swoje doświadczenia na blogu, bo musiałam znaleźć jakieś ujście: http://mama-to-ja.bloog.pl/id,358147447,title,O-dwoch-takich-co-rozum-postradaly,index.html Zapraszam Was w wolnej chwili, może ktoś boryka się z podobnymi problemami...
-
Malinka1984_ wrote:Witajcie w nowym roku.Widzę że dwóch chłopaków już na świecie,kurczę to się Leon i Konrad pospieszyli.Dużo zdrówka dla dzieci i sił dla rodziców.Ja odliczam do usg III trymestru które już za tydzień.Ja mam za to znów wrażenie że moj drugi syn przeterminuje się jak pierwszy (K.urodzony przez cc w 42tc) ale tym razem wolałabym żeby się samo zaczęło i chciałabym rodzić sn.Czas pokaże.
Kciuki na ten nowy rok za terminowe rozwiązania.Wszystkiego Dobrego
-
Anita cc miałam 04.2015 i nie boję się sn a nawet bardzo mi na tym zależy.Mam nadzieję że zacznie się akcja i wszystko pójdzie ok.Pierwsze cc miałam w 42tc z powodu braku postępu porodu-brak reakcji na cewnik i oksytocyne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 12:26
kark lubi tę wiadomość
08.04.2015 ur.się K.
25.07.2016 i cud-TP 22.03.2017 spodziewamy się synka
-
nick nieaktualny
-
Byłam dziś u swojej gin na wizycie kontrolnej.. Ta babka mnie rozwala..mòwi słabo pani wyglàda oczy zasinione wyniki morfologii bardzo słabe, musi Pani duzo odpoczywać.. To ja na to to może zwolnienie mi się należy ( jestem na zwolnieniu ale Ona przecież o tym nie wie) myśle sobie może w końcu przestane za to płacić.. Co usłyszałam... Zwiększy Pani dawkę bioferka zacznie jeść więcej owocòw I za chwile siły wròcâ... To jeszcze młoda ciàża może Pani pracowac.. No tak końcòwka 29 tyg to faktycznie poczàtki ...:p
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOriaana fajne widać postępy, jak brzuszek rośnie
Nadii powodzenia w szkole rodzenia i napisz potem, jakie wrażenia
A ja niedawno prawie na zawał zeszłam. Byłam w pracy zanieść L4 i poszłam do toalety. Patrzę na majtki a tu dziwny kolor, ani to nie był różowy, sama nie wiem. Śluz był normalny, w środku też czysto, ani brzuch nie bolał, więc nie wiedziałam co jest grane. Jechałam do domu w nerwach, już mając w myślach, że muszę na IP jechać. W domu sprawdziłam, okazało się, że mam dziwne majtki, materiał, tam, gdzie jest kontakt ze śluzem, to materiał daje taki odcień. Myślałam, że majtkami rzucę o ścianę, że tyle nerwów przez nie miałam. Wzięłam na wszelki wypadek no spę - dla psychicznego spokoju, zmieniłam bielizną i sprawdzam, czy jest ok i jest dobrze.chloet lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalinka, szkoda, ja jestem spod Krakowa i do Łodzi jechać nie będę na poród A myślałam, że może pogadamy który szpital jest pozytywnie nastawiony itp.
Jejku, wyprałam wyprawkę n początek po córce i chyba tego mam mało... Bo ciuszki uniwersalne nosił po Tosi Kajtuś, a po nim już były do wywalenia. Teraz zostały mi same różowe i kwiatuszkowe ciuchy, ale jest tego mniej niż się spodziewałam. Chyba będę musiała się wybrać do jakiegoś lumpka i coś dokupić. Plus plany na przyszły tydzień - sprzedać ciuszki po synu, bo już i tak się nie przydadzą -
nick nieaktualnyEwa81- dobrze, że to tylko psikus i nic się nie dzieje!
Kark- jesli masz u siebie sklep Pepco- są fajne wyprzedaże, ciuszki od 4.99zł
My już po szkole rodzenia, wrażenia jak na razie nijakie, bo zajęcia zapoznawcze i organizacyjne. Położna za to bardzo sympatyczna, miła, pomocna, także na pewno mamy wybraną położną na wizyty po porodzie. Można do niej dzwonić zawsze kiedy jest jakiś problem w ciąży, z połogiem czy z maleństwem. Znajome bardzo Ją sobie chwalą. Zobaczymy jak rozwiną się kolejne zajęcia. Ja chciałabym raczej wiedzieć konkrety, zamiast tracić czasWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 19:52
-
nick nieaktualnyNadiii wrote:Kark- jesli masz u siebie sklep Pepco- są fajne wyprzedaże, ciuszki od 4.99zł
jenny88, Anita12 lubią tę wiadomość
-
Zgadzam się z Tobà Kark ja przed świętami zrobiłam na ciuszkach takie zakupy, że màż musiał przyjść i pomòc mi to zatargać do samochodu..dwie ogromne reklamòwki za 110 zł.. Tylko niestety tam też sà sezonòwki I jeśli chodzi o zwykłe pajacyki czy śpioszki to niestety tego było mało..raczej spodnie bluzy itd..ale I tak byłam mega szczęśliwa.. Teraz czekam tylko aż siostra odda mi ciuszki ktòre jej dałam po còrci, bo tam troche uniwersalnych też było..a jak tego będzie mało to na olx będę szukać.. Bo tu w Wawie to nigdy nie byłam na ciuszkach..tylko tam jak do rodzicòw pojadę..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 22:16
-
nick nieaktualnyJakość może gorsza, ale dla niemowlaków, które szybko rosną i trzeba wymieniać ciuszki co jakieś dwa miesiące to myślę, że i tam można znaleźć coś ciekawego. Nawet po domu nowe ubranka za 5,7,9.. zł to myślę nie jest źle. Ja zamówiłam dużo przez internet bo niestety nie mogłam biegać ostatnio po sklepach. W smyku i wielu sklepach są teraz wyprzedaże
Malwinka lubi tę wiadomość
-
Malinka1984_ wrote:Anita cc miałam 04.2015 i nie boję się sn a nawet bardzo mi na tym zależy.Mam nadzieję że zacznie się akcja i wszystko pójdzie ok.Pierwsze cc miałam w 42tc z powodu braku postępu porodu-brak reakcji na cewnik i oksytocyne.
A cc miałam podobnie z powodu braku postępu porodu w 40 +5.
-
Inka91 wrote:Byłam dziś u swojej gin na wizycie kontrolnej.. Ta babka mnie rozwala..mòwi słabo pani wyglàda oczy zasinione wyniki morfologii bardzo słabe, musi Pani duzo odpoczywać.. To ja na to to może zwolnienie mi się należy ( jestem na zwolnieniu ale Ona przecież o tym nie wie) myśle sobie może w końcu przestane za to płacić.. Co usłyszałam... Zwiększy Pani dawkę bioferka zacznie jeść więcej owocòw I za chwile siły wròcâ... To jeszcze młoda ciàża może Pani pracowac.. No tak końcòwka 29 tyg to faktycznie poczàtki ...:p