X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Inka91 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo malotka widzę, że u Nas różnica 1 dnia...:)

Ja wczoraj też się wziełam ostro za zakupy no i w sumie to muszę tylko octanisept kupić mydełko/czy płyn do kąpieli i krem do buźki.. nie licząc ubranek, czego w sumie jeszcze nie wiem ile mam..

Zastanawiamy się jeszcze z mężem czy nie zmienić mebli w pokoju małej a w zasadzie w pokoju dzieci, ale tak się do tego zbieramy, że pewnie zostanie tak jak jest..

Dziś córcia wpadła na pomysł, że chce mieć kolczyki..poszłam z nią do kosmetyczki, ale jak zobaczyła fotel to stwierdziła, że jednak wraca do domku.. wychodząc powiedziała tylko "jestem za mała"..ale się babeczki uśmiały...:)

kark lubi tę wiadomość

• Balladyna Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Zachęciłyście mnie do odwiedzenia porodówki i jutro chyba zadzwonię się umówić :)
    Jutro mam też badanie trzeciego trymestru, zobaczymy co i jak. Niby byłam 13 grudnia na Fundusz, ale tam lekarz jest tak beznadziejny, że nic się nie dowiedziałam(oprócz, że jest ok).

Mała kopie mnie bardzo wysoko pod żebrami. Utrudnia to życie. Jakieś metody?

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • Oriaana Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nam zostało równe 60 dni ! <3

ostatnie 2 miesiące ...

32 tydzień <3
    31+3 tc ;)

80e020abd12e32cfgen.jpg

Anita12, Magdzia88, Malinka1984_, kark lubią tę wiadomość

dhi49jcgge2ty5ys.png
    Eliza 🥰 18.08.2014 💋
    Kaja 🥰 05.02.2017 💋

• chloet Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja już po badaniu USG III trymestru.

Córa ułożona główką do dołu, waży 1880 g, lekarz oszacował, że do porodu powinna ważyć ok. 3,5 kg - czyli takie przeciętne dziecko, nie za duże, nie za małe.

Reszta - wszystko ok, choć lekarza zmartwiło to, że często twardnieje mi brzuch, co w każdej chwili może doprowadzić do skrócenia szyjki. 2 tyg. miałam szyjkę na 3 cm, twardą, nic się nie rozwierało. Biorę magnez i luteinę dopochwowo, wydaje mi się, że nieco mniej się macica stawia, niż wcześniej.

Jutro idę do urologa zbadać tę moją nerkę, trzymajcie kciuki, żeby obeszło się bez szpitala i cewnika.

Anita12, ewa81, Crisperss, Magdzia88, Malinka1984_, kark lubią tę wiadomość

rqkqj11.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    Teraz mniej sie stresuję bo skurcze się uspokoiły, biorę dużo leków na podtrzymanie plus nospe i magnez. Termin mamy na 26.03 ale też wątpię że dotrwamy. Raczej obstawiam początek marca choć może się zdziwimy. Ciekawe ile z Nas urodzi w tym samym dniu?
    My mamy tak samo termin i wyliczyłam sobie, że 5 marca ciąża bedzie donoszona to możemy rodzić:) byle dotrwać.

Nadiii lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    Cześć dziewczyny! Zachęciłyście mnie do odwiedzenia porodówki i jutro chyba zadzwonię się umówić :)
    Jutro mam też badanie trzeciego trymestru, zobaczymy co i jak. Niby byłam 13 grudnia na Fundusz, ale tam lekarz jest tak beznadziejny, że nic się nie dowiedziałam(oprócz, że jest ok).

Mała kopie mnie bardzo wysoko pod żebrami. Utrudnia to życie. Jakieś metody?
    Mnie też tak kopie. A kilka dni temu to nogi gdzieś pod żebra mi wkreciła i tak mnie tam bolało, że nie mogłam ulezec a co dopiero spać. Az się płakać z bólu chciało:/ jedynie zmiana pozycji czasem pomaga albo dotknięcie tego miejsca.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oriaana wrote:
    A nam zostało równe 60 dni ! <3

ostatnie 2 miesiące ...

32 tydzień <3
    31+3 tc ;)

80e020abd12e32cfgen.jpg
    Fajnie sobie opisujesz zdjęcia. Eh, mnie na wszystko brakuje czasu. A to taka miła pamiątka:)
    60 dni...już niedługo:)

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chloet, trzymam kciuki. Ja też dziś miałam wizytę i w końcu po wielu tygodniach usg. Mała 1200 waży i wszystko podobno w porządku. Szyjka i łozysko też. Hemoglobina mi spadła i kazał mi aż 3 razy dziennie brać zelazo do konca ciąży. N No i teraz się martwię jak to z tymi zębami? Czarne się robią od tego?
    Jeszcze kazał brac d3 +k i wit c oprócz witaminera z dha i asparginu 3 razy dziennie.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chloet- trzymam kciuki! Powodzenia na wizycie! Fajna już waga córci

Oriaana- śliczny duży brzuszek!

Anita12- jak kazał brać to bierz, przecież zlecił to dla Waszego dobra!

chloet lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chloet fajna waga córeczki i powodzenia u urologa.
    Leżę, mam wrażenie że brzuch mi pęknie. Taka ociężała się czuję.

chloet lubi tę wiadomość

• Crisperss Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odkryłam patent na zaparcia! Męczyłam się z nimi od 20tc... kefiry, jabłka, grejpfruty, syropy, czopki działały raz na dwa tygodnie.. masakra była. Od poniedziałku zjadam rano na czczo dwie kiwi i czekam godzinę do śniadania... tak mi to uregulowało wszystko, że codziennie (czasem dwa razy) chodzę do kibelka :D tak się cieszę... w końcu mnie jelita nie bolą :p polecam wypróbować. U mnie efekt w tym samym dniu

Malwinka, Magdzia88, ewa81, chloet, Anita12, Czarnuszka lubią tę wiadomość

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Jestem po wizycie u gin. DzidzIuś ułożony glowkowo i waży 1270g.
    A szyjka wynosi 37mm miałam po raz pierwszy mierzona. Wyniki ok.
    A dzisiaj byłam na sesji ciążowej. Będę miała zdjęcia to wrzucę jakieś jedno to się pochwalę.;)

m@rtynka, ewa81, chloet, Malinka1984_, Anita12, kark, jenny88, Czarnuszka lubią tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka piękna waga dziudziusia! czekamy na efekty sesji :))
    a tak po za tym jak wrzucacie tutaj zdjęcia ?:P

Malwinka lubi tę wiadomość

f2w3gov3rq5rap75.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, nie zaglądam zbyt często i nawet nie wiedziałam, że już mamy dwoje maluszków! Zdrówka dla nich i dużo sił dla rodziców!

Ja z poprzedniej ciąży też mam zestawienie zdjęć :) Przyznam szczerze, że teraz się strasznie w tej materii opierdzielam. Niby robię zdjęcia, ale jak mi się przypomni i są mega niewyjściowe :D

A z pierwszej ciąży są takie
    24ea1e745b780049gen.jpg

Arthaney wpisz w google: dodawanie zdjęcia do forum. I tam bedziesz mieć różne stronki do tego. Ja np. dodaję z fotosik.pl i tam musisz wybrać gdzie chcesz to zdjęcie umieścić, czy na stronę internetową, czy na forum itp. Zaznaczasz, ze na forum i później generuje Ci link, który tu wklejasz :) Tyle :)

Już nie pamiętam kto, ale któraś z Was pytała o inhalator/nebulizator. My mamy taki:
    http://www.ceneo.pl/26840182
    Jestem z niego bardzo zadowolona. Jak się wybiera inhalator to trzeba zwracac uwage na to do jakich cząsteczek rozbija to, co sie do niego wlewa. Bo niektóre rozbijają do dość dużych, które nadają się jedynie przy chorbach górnych dróg oddechowych, a ten np. rozbija do malusieńkich, więc lek dostaje się również do oskrzeli i płuc. Z bajerów to pingwinek ma podświetlany brzuszek. i ma taki uchwyt, że jak wleje do nebulizatora sól fizjologiczna, czy coś innego, czym inhaluję, to sobie wkładam w tenm uchwyt i dopiero biorę dziecko. Nic mi się w tym czasie nie wyleje. Jest dość głośny, ale inhalatory generalnie są głośne.
    Podobno pingwinka ciężko dostać, ale jest jeszcze królik i hipopotam. Także, oprócz tego, że jest dobry, to jeszcze fajnie wygląda, co zachęca dziecko.

Ja właśnie jestem na kupnie oczyszczacza powietrza. Może któraś z Was ma? Możecie coś polecić? Zastanawiałam się nad
    https://loveair.pl/produkt/oczyszczacz_powietrza_beurer_lr_300/?gclid=CjwKEAiAkajDBRCRq8Czmdj-yFgSJADikZgg1fsbB18tx9ElJBErV7zpR03Tz1CLSi_lt5y2RgYtCRoCvi_w_wcB
    albo
    http://www.euro.com.pl/oczyszczacze-powietrza/webber-ap9504b.bhtml

nawet może wolałabym ten pierwszy, ale nadaje się do pomieszczeń do 25m2, a ten drugi do 40, więc lepiej. Wiecie coś o oczyszczaczach? możecie coś podpowiedzieć?

Aaa i jutro mam wizytę wieczór :) Jestem strasznie ciekawa co u małej. Puka mi i stuka, ale chętnie ją zobaczę :)

Pozdrawiam serdecznie! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 21:19

ewa81, Malinka1984_, Anita12 lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

witam po długiej przerwie, po krotce powiem co ja spowodowało, po pierwsze szpital z powodu straszliwego bólu żołądka, tak mnie jeszcze nigdy nic nie bolało. Nie dało się ani siedzieć ani leżeć ani nic no poza staniem i to tak po żołniersku, a kto by to wytrzymał. Chcieli mi robić nawet gastroskopie ale po rozmowie z moim ginem po prostu się nie zgodziłam, wróciłam ze szpitaa niby wszystko lepiej a po tygodniu znów to samo ale przeszło no i po kolejnym tygodniu powtórka z rozrywki tylko znacznie dłuższa, potem jeszcze stawianie brzucha i ogólna bezsilność... Przechwaliłam tą ciążę. Mwiłam wszystkim że świetnie się czuje no to dostałam za swoje. A powód najrawdopodobniej był taki że nic mi nie pracowało tzn jelita i żołądek, wszystko stało w miejscu nie yło wypróżnień, gazów no nic i ot cała wina. Teraz co drugi dzień wypijam szklankę kawy mlecznej i chyba pomaga, prócz tego Colon C co rano, sporadycznie Ulgix, Rapaholin i Koper.

Z racji tych dolegliwości krzywą robiłam dopiero 2 stycznia, wyniki chyba ok ale po wypiciu mikstury taka senność mnie ogarnęła że bałam się ze z krzesła spadne.

Wczoraj wizyta u gina USG mała ma 1700g termin na 8 marca, to USG było takie zwykłe, powiedzmy mniej dokładne bpo na te prenatalne zawsze jeździłam gdzie indziej w 13 i 24 tygodniu, czy teraz czyli koło 32-33 też trzeba zrobić takie dokładniejsze? Zapomniałam zapytać wczoraj gina. Postaram się nadrobić zaległości na forum i poczytać to co pisałyście kiedy mnie nie było.

Pozdrawiam Was wszystkie :)

Anita12, ewa81, Malinka1984_, kark lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 bóle żołądka są masakryczne, wiem coś o tym, bo też to miałam nie będąc w ciąży, a potem na początku ciąży miałam. Teraz na razie odpukać nie dokucza mnie tak, jedynie to czasem zgaga i żołądek, ale nie bóle, bardziej że czasem tkliwy jest. Też się boję, czy później nie zacznie mnie bardziej boleć. Piję codziennie siemię lniane - na żołądek i jelita jest naprawdę dobre.
    Z tym trzecim prenatalnym robionym koło 30 tygodnia różnie jest, nie jest obowiązkowe jak te dwa pierwsze, ale to zależy od tego, co lekarz Ci powie.

Nina13 lubi tę wiadomość

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 widzę, że mamy ten sam tydzień ciąży + te same dni :)
    Ja idę dopiero 11 stycznia do gina, i dowiem się ile waży kruszynka, ale Twoje maleństwo to już nie takie malutkie, prawie 2 kg waży <3
    Tak po za tym, myślę nad wózkiem ale nie chcę przepłacać dlatego chcę kupić używany w stylu retro. Zna ktoś stronkę oprócz OLX lub sprzedajemy.pl gdzie ludzie wystawiają różne rzeczy? :)

Nina13 lubi tę wiadomość

f2w3gov3rq5rap75.png
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio zakupiliśmy taki oto wózek dziecięcy: http://mama-to-ja.bloog.pl/id,358290818,title,Nowy-rok-nowa-bryka-zakupy-wyprawkowe-level-3,index.html Ma ktoś podobny? Chętnie poznam Wasze opinie (zwłaszcza tych mam, które już wózek wypróbowały w terenie) oraz obejrzę Wasze zdobycze na 4 kółkach. Komentarze na blogu mile widziane.

rrb7y10.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda śliczny ten wózek :)

• Crisperss Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0db66bb709a9.png

A to nasza fura... zestaw cam 3w1

Anita12, chloet lubią tę wiadomość

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
‹‹ 844 845 846 847 848 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ