X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny wiadomo co u Kate i jej maluszka? Ktoś ma kontakt?

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisspres- fajowa ta fura!

Ewa81- pochwal się sesją! Będziesz mieć super pamiątkę

ChciałabymJuż- też myślałam nad tym inhalatorem bo słyszalam pozytywne opinie. Co do oczyszczaczy powietrza to właśnie nie mam zielonego pojęcia na co zwracać uwagę i jaki wybrać. Ale Twoje propozycje bardzo ciekawe

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadii ja nie robiłam sesji zdjęciowej :)

• ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u gina. Mała waży 1239g. Poza tym wiadomości średnie. Przyznałam się, że czasem ciężko mi się oddycha, jakbym miała jakiś ciężki worek na sobie. Po rozmowie gin stwierdził, że muszę iść na konsultację kardiologiczną i mam mieć zrobione ekg, echo serca i zrobić badania krzepliwości krwi. Jeśli sama nie załawię tego w najbliższym czasie, to mam dzwonić do gina i położy mnie do szpitala na 2-3 dni, zeby mi to wszystko porobić. Jakoś tak rozbita jestem przez to... trochę się martwię. Lekarz boi się, żeby to nie było tak, ze moje serce nie wydala z takim obciążeniem i że z każda kolejna ciążą byłoby gorzej i że to byłoby wskazaniem do cc. Znajoma, która tez miała przejscia z sercem, tylko w 3 ciazy, mówi, zebym sie nie martwiła, że będzie ok.

Przy Bartusiu też miałam duszności, ale zdecydowanie rzadziej, szybciej się kończyły i zazwyczaj przy zmianie położenia było lepiej. Teraz męczę sie czasem od kilku do kilkunastu minut i o dziwo czasem lepiej się poczuje jak wstane niz jak leże czy siedze. Nawet się mnie pytał czy mam to przy wysiłku, a ja , ze nie. Że mam to albo kilkanascie minut po jedzeniu, albo czasem tak ooo.. z niczego. Przy lezeniu. To go najbardziej zaniepokoiło. Mam nadzieje, ze po prostu mam jakis ucisk na przeponę i ze bedzie ok, ale jednak się martwie. Pytałam czy to może być na tle nerwowym, to mówi, że tak, ale ze to tez by było wskazanie do cc.

kark lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e3b23831af5a5b00med.jpg

:) test. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 22:23

Malwinka, kark, klaudia.29, Malinka1984_ lubią tę wiadomość

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney wrote:
    e3b23831af5a5b00med.jpg

:) test. :)

Super zdjęcie :). Czy obok to brzuszek Twojego męża? :)

klaudia.29 lubi tę wiadomość

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Super zdjęcie :). Czy obok to brzuszek Twojego męża? :)
    Tak. :)
    Tyje razem ze mną.. :D

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Nadii ja nie robiłam sesji zdjęciowej :)

He he przepraszam! Przecież to Malwinka wspominała! Wybaczcie.
    Malwinka czekamy na fotki

• /Natalka Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bsrdzo fajne zdjecie. Estaw do galerii na baby online ba konkurs brzuszek miesiaca. Moze wygrsz misia szumisia

hchy3e3kiyb8yirx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż- wiem, że się nie da, ale spróbuj się nie zamartwiać na zapas. Widzisz, że nawet koleżanka Cię uspokaja. Lekarze często nas straszą niepotrzebnie. W ciąży często są problemy z oddychaniem, wiec mam nadzieję, że u Ciebie to też tylko ucisk, a nie cos poważniejszego

ChciałabymJuż lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak konkurs na brzuszek miesiąca to Magdzia88 wrzucaj swoją fote przy choince! To zdjecie jest magiczne!

Malwinka lubi tę wiadomość

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    He he przepraszam! Przecież to Malwinka wspominała! Wybaczcie.
    Malwinka czekamy na fotki

Dopiero za 3,4 tygodnie będę miała...sama ciekawa jestem.

Ewa 81 zajebiste to zdjecie.

Nadiii ma rację, Magdzia88 Twoje zdjęcie przy choince oglądałam chyba ze 100 razy, jest poprostu śliczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 23:53

uch5i09k3eicivpk.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, Magdzia88 Twoje zdjęcie jest urocze !! Możliwe że Ci się poszczęści i wygrasz szumisia :)

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym, ja dokładnie tak samo miałam w ciąży z synem, tylko z badań do tego jeszcze doppler. Okazało się u kardiologa, że mam wadę serca, ale niegroźną (ma ją 3% ludzi i często o tym nie wiedzą, póki nie są w ciąży lub nie uprawiają sportów wyczynowo) i dał zielone światło na sn.
    Potem zaczęłam przedwcześnie rodzić w 32tc i wtedy powiedzieli w szpitalu, że tylko cc. Na szczęście poród się zatrzymał, ale miałam nakaz leżenia. Pojechałam do 2 innych ginów na konsultacje, nikt nie przyjmował tego, że jestem po sn, że kardiolog pozwolił rodzić naturalnie, każdy mówił o cc. Byłam tym tak załamana, że nie byłam w stanie walczyć, pogodziłam się z cc. W dniu operacji anestezjolog jak zobaczył powód cięcia to powiedział "Ale pani nie powinno tu być, pani ma rodzić naturalnie", ale obok była moja ginka i od razu, że jak to, że wada serca to wada serca.
    Suma sumarum miałam sn, a potem cc. Aktualnie byłam u 2 kardiologów, oboje kazali nie dać sobie wcisnąć 2giej operacji bez powodu w tak młodym wieku, bo jeszcze mam czas na nadwyrężanie organizmu operacjami. Poza tym poznałam mamę, która też ma tą wadę co ja i... 3 razy rodziła naturalnie, ani kardiolog ani gin nie zabronili!
    Także uszy do góry, zbadają Cię, nawet jeżeli coś wyjdzie to ważne co powie kardiolog, nie ginekolog, bo on jest od macicy, nie od serca!
    Jeżeli Ci zależy na porodzie naturalnym to walcz o niego, bo jak to powiedział mi w październiku jeden kardiolog "Jak się pani ginekolog nie zgodzi na poród naturalny to niech pani zmieni ginekologa" ;)
    I ja się tego zamierzam trzymać, moja gin jak powiedział, że rodzimy znowu cc i, że ustalimy termin to jej powiedział wprost, że z sercem wyszło to samo, ale byłam na konsultacjach u 2 różnych kardiologów i każdy dał zielone światło (jeden nawet napisał oświadczenie pisemne ze swoją pieczątką i podpisem) i będę rodzić naturalnie jak z blizną i cukrzycą (boniestety w tej ciży wyszła :/) będzie ok. Narazie mam zielone światło :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 07:50

ChciałabymJuż, jenny88 lubią tę wiadomość

• nataliad Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś miesiąc temu cały czas meczyly mnie duszności. Lekarka też kazała zbadać krzepliwosc krwi (d-dimery), wynik wyszedł ok. Ogólnie do tej pory mi się zdarzają ale już trochę mniej. Wydaje mi sie ze to jest od jakiś uścisków, jak za dużo zjem to też mnie dusilo.

ChciałabymJuż lubi tę wiadomość

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta drogie, czy któraś z Was po luteinie miała obniżone samopoczucie? Ostatni tydzień miałam mega doła i już sama zwątpiłam, o co mi chodzi. Czy to huśtawka nastrojów w ciąży, czy co. Potem sobie przypomniałam, że przecież biorę hormony, a one na pewno nie są obojętne dla organizmu. Lekarka właściwie przepisała mi te tabletki zapobiegawczo na twardnienie brzucha, ale pieprzę to i je odkładam, bo nie da się ze mną żyć :)

Dziękuję za wszystkie kciuki - urolog stwierdził, że skoro nerka nie boli, na razie nic nie trzeba robić z tym moim wodonerczem. Mam nadzieję, że dotrwam zatem jakoś do porodu, bo jeśli nie, jedynym wyjściem jest założenie na ten okres cewnika, a raczej nie widzi mi się chodzenie z nim jeszcze 2 miesięcy.

Wczoraj byłam spotkać się z położną, z którą planuję poród i obejrzałam sobie przy okazji porodówkę. Powiem Wam, że trochę ciarki na plecach, jak człowiek zda sobie sprawę, że to jeszcze chwila i już.

Dobrego dnia dla Was wszystkich :)

kark, ewa81 lubią tę wiadomość

rqkqj11.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co wy dziewczyny serio ale mnie zaskoczyłyscie...a gdzie to sie wkleja??;)
    Chloet najwazniejsze ze bylas u lekarza i wiesz co i jak.... Ja nawet na nasza porodowke sie nie wybieram...bylam 2 razy na patologii i jak dla mnie to patologia w pelnym tego slowa znaczeniu....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 10:18

chloet, Malwinka lubią tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarejestruj się na stronie babyonline i szukaj tam info o konkursie. Wklejasz zdjęcie w galerii. Trzymamy kciuki

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chloet- dobrze że na razie jest ok. Oby do końca obyło się bez cewnikowania!

chloet lubi tę wiadomość

• Balladyna Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj u lekarza. Mała waży 1680g. Nie polecał nam robienia badania III trymestru, chociaż to byłoby u niego, a on jest prywatny. Mówi, że na USG 4d w 25tyg wszystko było dobrze, teraz też dobrze wszystko wygląda i bez sensu robiić to badanie :D

Anita12, kark lubią tę wiadomość

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
‹‹ 845 846 847 848 849 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ