MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBalladyna mi też lekarz powiedział że nie ma potrzeby obić III USG bo w poprzednich wszystko wyszło ok ale jeśli chcemy to możemy robić i tak z jednej strony myślę żeby nie robić bo chodzę prywatnie i to zawsze jakiś koszt jest, ale z drugiej boję się że jeśli coś jest nie tak to co wtedy... ?
Arthaney piękny kącik
Jak to chyba w czarnym lesie jestem z przygotowaniami, łóżeczko zamówione ale nieodebrane, wózek to samo, ubranka nie uprane, torba nie spakowana no nic zupełnie, chyba czas żeby się ogarnąć co ?
Co do Sudocremu to słyszałam że on tylko na te miejsca i wtedy gdy są odparzenia bo w przeciwnym razie bardzo wysusza.
Widziałam już moją porodówkę, jest naprawdę ładnie, czysto miło , nowo, żeby jeszcze w czasie porodu tak mi się podobało
-
nick nieaktualnyJa też w drugiej ciąży stwierdziłam, że mam czas, bo córk wywoływana, to chciałam się w 38tc pakować i co? I w 32tc ni z tego ni z owego krwawienie, skurcze, poród przedwczesny, na szczęście zatrzymany. Ale w szpitalu nic nie miałam, torba nie spakowana, mąż szybko do domu pojechał spakował cokolwiek, okazało sie, że spakował mi piżamę córki, więc pierwszą noc spałam w bluzce, w której wcześniej chodziłam
Teraz stwierdziłam, że za 2 dni będzie "ten dzień", kiedy z synem miałam akcje (31+6), więc torba spakowana na wszelki wypadek, jeszcze muszę tylko rożek kupić, nawet wodę, przekąski mam na poród, do tego książkę, poduszke do karmienia i prezenty dla starszego rodzeństwa po -
Pytanie do dziewczyn, które mają tylko ślub cywilny albo wcale nie mają ślubu z partnerami: Czy którejkolwiek z Was ksiądz powiedział, że dziecka nie ochrzci, jeśli nie weźmiecie ślubu kościelnego? Ja tutaj opisałam swoje dotychczasowe doświadczenia: http://mama-to-ja.bloog.pl/id,358391831,title,Przychodzi-ksieciunio-po-koledzie,index.html i chciałabym poznać opinie innych mam (obecnych oraz przyszłych).
-
Dziewczyny, jakie jest Wasze zdanie na temat ćwiczenia np. z balonikiem Epino?
Ja do tej pory raczej szerokim łukiem omijałam tę kwestię, ale im dłużej czytam opinie innych, tym bardziej widzę w tym jakiś sens. W końcu pewnie dobrze byłoby poćwiczyć rozciąganie mięśni krocza - może człowiek czułby się lepiej przygotowany przed porodem? Z drugiej jednak strony, jak pomyślę, że mam sobie wkładać do pochwy jakiś sprzęcior, to mi się odechciewa -
tinaa22 wrote:Dziewczyny, czy każda z was ma zamiar rodzić tam gdzie pracuje jej lekarz prowadzący? I czy każdy szpital ma obowiązek przyjąć do porodu?
1) Nie. Moja lekarka nie pracuje na żadnej porodówce.
2) Nie. W każdym szpitalu mają obowiązek Cię zbadać, jak już pojawić się na izbie przyjęć, ale jeśli uznają, że akcja porodowa nie jest jeszcze zaawansowana, a akurat nie mają miejsc na oddziale porodowym, mają prawo odesłać Cię do innego szpitala. We Wrocławiu to standard. Dlatego położne proszą, żeby przed przyjechaniem do szpitala zadzwonić i dowiedzieć się, jak wygląda aktualnie sytuacja. -
A my właśnie z moim M. odgarnialiśmy śnieg. U nas nie napadało, tylko napierdoliło tyle śniegu, że pożal się Boże!
Ale fajna zabawa przy tym, i dotleniłam się oczywiście.. Przed snem, idealnie.
Przy okazji, spaliłam trochę machając miotłą pizzę, którą wcześniej zamówiliśmy .. -
nick nieaktualnyWitam
Nie pojechaliśmy wczoraj po wózek i łóżeczko. W piątek źle się czułam, dostałam kolki jelitowej - ból masakryczny, przypałętało mi się przeziębienie więc kuruję się w domu. Jeszcze wczoraj popołudniu dostałam takich bóli spojenia, miałam uczucie że mnie tam rozrywa. No i witamy w 28 tygodniu .
Arthaney śliczne łóżeczkoWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 10:47
Malwinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymaggdax wrote:Dziewczyny, jakie leki są w 100% bezpieczne w ciąży na zgagę?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 09:30
-
nick nieaktualnyewa81 wrote:Witam
Nie pojechaliśmy wczoraj po wózek i łóżeczko. W piątek źle się czułam, dostałam kolki jelitowej - ból masakryczny, przypałętało mi się przeziębienie więc kuruję się w domu. Jeszcze wczoraj popołudniu dostałam takich bóli spojenia, miałam uczucie że mniextam rozrywa. No i witamy w 28 tygodniu
Ale co do spojenia to znam ten ból, też meczę się od jakiegoś czasu. Nie mogę chodzic, ubrać się, obrócić na bok. Jutro porozmawiam o tym ze swoim gin. Wiem, że wszystko się tam rozciąga, przygotowuje, ale aż tak?? Chodzę ostatnio jak kaczka.
Zdrówka życzę!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 09:36
ewa81 lubi tę wiadomość