X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Nadii, przyznam, że z mężem mieliśmy <3 i nie wiem czy od tego nie był ten ból w spojeniu, czy dlatego, że macica się rozciąga. Całe szczęście, że ból minął, ale przestraszyłam się tego. Dziś już lepiej się czuję.

Malwinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, parę dni mnie nie było.
    Wieczorem może uda mi się wrzucić jakieś fotki łóżeczka z allegro, bałam się że będzie słabe, ale wygląda porządnie. W zasadzie udało mi się kupić dla Franka już chyba wszystko poza wanienką i zabawkami i moimi fanaberiami.
    Wczoraj odwiedziłam dwa sklepy za fotelikiem (w jednym mimo umówienia się telefonicznie olali moją prośbę o przymierzenie do auta, więc pojechałam do innego gdzie bez problemu pan mi pomógł ze wszystkim), okazało się, że moje auto ma iso-fixa, przez 6 lat byłam pewna, że nie ma :D Kupiłam kiddy evolution pro2 z bazą, dodatkowo adaptery do wózka wzięłam, bo ten fotelik się rozkłada do wygodniejszej pozycji jak się go do wózka wsadza.
    Jeszcze tylko czekam na materac, bo dopiero w poniedziałek się wyśle, lateks-kokos.
    Dziś wieczorem czeka mnie zwiedzanie porodówki, w tygodniu będę miała kurs masażu niemowląt, później pierwsza pomoc. Jeszcze chcę się nauczyć wiązać chustę.
    W tym tygodniu czeka mnie usg III trymestru, dentysta i badania na zwykłą wizytę. I chcę jeszcze pojechać swoim autem do mechanika, i do car-spa, żeby wszystko było cacy zanim Franek się urodzi. Bo przypuszczam, że wtedy będzie ciężko z czasem na takie "pierdoły".

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Witam
    Nie pojechaliśmy wczoraj po wózek i łóżeczko. W piątek źle się czułam, dostałam kolki jelitowej - ból masakryczny, przypałętało mi się przeziębienie więc kuruję się w domu. Jeszcze wczoraj popołudniu dostałam takich bóli spojenia, miałam uczucie że mnie tam rozrywa. No i witamy w 28 tygodniu :).
    Arthaney śliczne łóżeczko :)
    Na suwaczku wygląda, że już jesteś w 29 tygodniu:)))

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim! Strasznie się napaliłam w C&A na piżamkę dla małej, ale w sklepie online można zamówić od 78zł i nie będę dokładała, żeby kupić głupią piżamkę. A wczoraj stacjonarnie w sklepie w ogóle nie mieli czegoś takiego :/

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggdax wrote:
    Dziewczyny, jakie leki są w 100% bezpieczne w ciąży na zgagę?

Mi polecił gaviscon, raz kupiłam tabletki ale nie pomogło, później już tylko w syropie i wtedy zadziałało. A teraz nawet jak zgaga mnie w nocy obudzi, otwieram lodówkę i biorę parę lykow mleka, zajebiscie pomaga.

uch5i09k3eicivpk.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo, ja też Gaviscon w syropie. Tabletki były dla mnie nie do przegryzienia. Ale zauważyłam, że im częściej brałam Gaviscon tym częściej miałam zgagę. Odstawiłam, przestawiłam się na mlek o i problem zgagi zniknął.

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wyprawka-do-szpitala.pl/Gotowe-wyprawki-dla-noworodka-i-mamy

no niestety ktoś nas wyprzedził z tym biznesem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zgagę i ogólnie na żołądek pomaga Prazol i jest zupełnie bezpieczny, dostałam go w szpitalu i receptę po szpitalu, faktycznie pomaga.

Dziewczyny a co do materaca to najlepszy lateksowy no nie? tylko sporo ceną odstaje od innych, może wiecie gdzie można kupić w jakiejś okazyjnej cenie?

• mulcia Debiutantka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie strasznie boli mnie ucho.jak myslicie co z domowych sposobow powinno by pomoc?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    Cześć wszystkim! Strasznie się napaliłam w C&A na piżamkę dla małej, ale w sklepie online można zamówić od 78zł i nie będę dokładała, żeby kupić głupią piżamkę. A wczoraj stacjonarnie w sklepie w ogóle nie mieli czegoś takiego :/
    Ja napaliłam się na komplecik z h%m, wczoraj patrze i brak już malutkiego rozmiaru, jak na złość, więc też mam nerwa.. mogłam dłużej czekać.. w sklepach stacjonarnych nie ma większości rzeczy ze stron on line

• chloet Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaczęłam już 33tc. Fiu, fiu. Robi się ciekawie :)

ewa81, Anita12, Nadiii, Malwinka, Malinka1984_, jenny88 lubią tę wiadomość

rqkqj11.png
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za radę, gaviscon po 1 dawce zdziała cuda ;)

Malwinka lubi tę wiadomość

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za radę, gaviscon w stropie po 1 dawce zdziałał cuda ;)

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • chloet Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggdax wrote:
    Dziewczyny dzięki za radę, gaviscon po 1 dawce zdziała cuda ;)

U mnie też ostatnio zgaga. I to codziennie.

rqkqj11.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tej ciazy mam rzadko zgage poki co. Ale w pierwszej bralam reni . tez super pomaga. Polecam;)

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • Inka91 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaczek widzę że już łòżeczka stojá a ja dalej w lesie.. miałam nockę z głowy, bo màż dziś wyleciał w delegacje na 6 dni i chyba się przestraszyłam że zostAje sama z Małà i w dodatku w zaawansowanej ciàży to nie mogłam zasnàč..nic mu nie powiedzmiałam bo miałby straszne wyrzuty sumienia..zastanawiam się teraz czy rano się nie spakuje I nie pojade do rodzicòw..no Jak dalej bede sië przejmować że coś sie wydarzy to sama to wywołam..:-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka91 wrote:
    Kurczaczek widzę że już łòżeczka stojá a ja dalej w lesie.. miałam nockę z głowy, bo màż dziś wyleciał w delegacje na 6 dni i chyba się przestraszyłam że zostAje sama z Małà i w dodatku w zaawansowanej ciàży to nie mogłam zasnàč..nic mu nie powiedzmiałam bo miałby straszne wyrzuty sumienia..zastanawiam się teraz czy rano się nie spakuje I nie pojade do rodzicòw..no Jak dalej bede sië przejmować że coś sie wydarzy to sama to wywołam..:-/
    Na pewno samej ciężko. Może rzeczywiście się spakuj jak masz taką możliwość, nie bedziesz sie bać. Jeśli nie czujesz się pewnie i masz sie zamartwiać nie spiąc po nocach to chyba lepsze wyjście

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 02:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również na zgagę mam Rennie, ale ten syropik podobno też dobry, siostra mi go bardzo polecała.

chloet, ojej, 33 tydzień już tak daleko!! :)
    Pięknie patrzeć jak z tygodnia na tydzień coooraz bliżej. ;)

chloet lubi tę wiadomość

f2w3gov3rq5rap75.png
  • Malinka1984_ Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 02:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się już poniedziałkowo,o 10:40 usg III trymestru i już mam stresa...Otrzymajcie za Nas.kciuki żeby wszystko było ok no mieliśmy ciężki długi weekend.Syn dwulatek prawie non stop gorączka,rączki,nosić,maruda itd.i jestem wykończona.
    Pozdrawiam i miłego dnia brzuszki

klaudia.29 lubi tę wiadomość

08.04.2015 ur.się K.
    25.07.2016 i cud-TP 22.03.2017 spodziewamy się synka
    p19udqk3ynm95e86.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Spróbowałam wczoraj wypić mleko z lodówki na zgagę i rzeczywiście pomaga :).
    Stwierdziłam, że nie będę robić 3 badania prenatalnego skoro oba poprzednie wyszły dobrze, a lekarka nie mówiła, że koniecznie muszę je robić.
    Mam dość tej zimy, szczególnie tych mrozów.

klaudia.29, Malwinka lubią tę wiadomość

‹‹ 848 849 850 851 852 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ