MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej, parę dni mnie nie było.
Wieczorem może uda mi się wrzucić jakieś fotki łóżeczka z allegro, bałam się że będzie słabe, ale wygląda porządnie. W zasadzie udało mi się kupić dla Franka już chyba wszystko poza wanienką i zabawkami i moimi fanaberiami.
Wczoraj odwiedziłam dwa sklepy za fotelikiem (w jednym mimo umówienia się telefonicznie olali moją prośbę o przymierzenie do auta, więc pojechałam do innego gdzie bez problemu pan mi pomógł ze wszystkim), okazało się, że moje auto ma iso-fixa, przez 6 lat byłam pewna, że nie ma Kupiłam kiddy evolution pro2 z bazą, dodatkowo adaptery do wózka wzięłam, bo ten fotelik się rozkłada do wygodniejszej pozycji jak się go do wózka wsadza.
Jeszcze tylko czekam na materac, bo dopiero w poniedziałek się wyśle, lateks-kokos.
Dziś wieczorem czeka mnie zwiedzanie porodówki, w tygodniu będę miała kurs masażu niemowląt, później pierwsza pomoc. Jeszcze chcę się nauczyć wiązać chustę.
W tym tygodniu czeka mnie usg III trymestru, dentysta i badania na zwykłą wizytę. I chcę jeszcze pojechać swoim autem do mechanika, i do car-spa, żeby wszystko było cacy zanim Franek się urodzi. Bo przypuszczam, że wtedy będzie ciężko z czasem na takie "pierdoły".
-
ewa81 wrote:Witam
Nie pojechaliśmy wczoraj po wózek i łóżeczko. W piątek źle się czułam, dostałam kolki jelitowej - ból masakryczny, przypałętało mi się przeziębienie więc kuruję się w domu. Jeszcze wczoraj popołudniu dostałam takich bóli spojenia, miałam uczucie że mnie tam rozrywa. No i witamy w 28 tygodniu .
Arthaney śliczne łóżeczko
-
Cześć wszystkim! Strasznie się napaliłam w C&A na piżamkę dla małej, ale w sklepie online można zamówić od 78zł i nie będę dokładała, żeby kupić głupią piżamkę. A wczoraj stacjonarnie w sklepie w ogóle nie mieli czegoś takiegoMisia ❤ 25.03.2017
Ciąża biochemiczna 05.03.2018 -
maggdax wrote:Dziewczyny, jakie leki są w 100% bezpieczne w ciąży na zgagę?
Mi polecił gaviscon, raz kupiłam tabletki ale nie pomogło, później już tylko w syropie i wtedy zadziałało. A teraz nawet jak zgaga mnie w nocy obudzi, otwieram lodówkę i biorę parę lykow mleka, zajebiscie pomaga. -
Oooo, ja też Gaviscon w syropie. Tabletki były dla mnie nie do przegryzienia. Ale zauważyłam, że im częściej brałam Gaviscon tym częściej miałam zgagę. Odstawiłam, przestawiłam się na mlek o i problem zgagi zniknął.Misia ❤ 25.03.2017
Ciąża biochemiczna 05.03.2018 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNa zgagę i ogólnie na żołądek pomaga Prazol i jest zupełnie bezpieczny, dostałam go w szpitalu i receptę po szpitalu, faktycznie pomaga.
Dziewczyny a co do materaca to najlepszy lateksowy no nie? tylko sporo ceną odstaje od innych, może wiecie gdzie można kupić w jakiejś okazyjnej cenie? -
nick nieaktualnyBalladyna wrote:Cześć wszystkim! Strasznie się napaliłam w C&A na piżamkę dla małej, ale w sklepie online można zamówić od 78zł i nie będę dokładała, żeby kupić głupią piżamkę. A wczoraj stacjonarnie w sklepie w ogóle nie mieli czegoś takiego
-
Kurczaczek widzę że już łòżeczka stojá a ja dalej w lesie.. miałam nockę z głowy, bo màż dziś wyleciał w delegacje na 6 dni i chyba się przestraszyłam że zostAje sama z Małà i w dodatku w zaawansowanej ciàży to nie mogłam zasnàč..nic mu nie powiedzmiałam bo miałby straszne wyrzuty sumienia..zastanawiam się teraz czy rano się nie spakuje I nie pojade do rodzicòw..no Jak dalej bede sië przejmować że coś sie wydarzy to sama to wywołam..
-
nick nieaktualnyInka91 wrote:Kurczaczek widzę że już łòżeczka stojá a ja dalej w lesie.. miałam nockę z głowy, bo màż dziś wyleciał w delegacje na 6 dni i chyba się przestraszyłam że zostAje sama z Małà i w dodatku w zaawansowanej ciàży to nie mogłam zasnàč..nic mu nie powiedzmiałam bo miałby straszne wyrzuty sumienia..zastanawiam się teraz czy rano się nie spakuje I nie pojade do rodzicòw..no Jak dalej bede sië przejmować że coś sie wydarzy to sama to wywołam..
-
Witam się już poniedziałkowo,o 10:40 usg III trymestru i już mam stresa...Otrzymajcie za Nas.kciuki żeby wszystko było ok no mieliśmy ciężki długi weekend.Syn dwulatek prawie non stop gorączka,rączki,nosić,maruda itd.i jestem wykończona.
Pozdrawiam i miłego dnia brzuszkiklaudia.29 lubi tę wiadomość
08.04.2015 ur.się K.
25.07.2016 i cud-TP 22.03.2017 spodziewamy się synka
-
nick nieaktualnyWitam
Spróbowałam wczoraj wypić mleko z lodówki na zgagę i rzeczywiście pomaga .
Stwierdziłam, że nie będę robić 3 badania prenatalnego skoro oba poprzednie wyszły dobrze, a lekarka nie mówiła, że koniecznie muszę je robić.
Mam dość tej zimy, szczególnie tych mrozów.klaudia.29, Malwinka lubią tę wiadomość