X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Nadii, przyznam, że z mężem mieliśmy <3 i nie wiem czy od tego nie był ten ból w spojeniu, czy dlatego, że macica się rozciąga. Całe szczęście, że ból minął, ale przestraszyłam się tego. Dziś już lepiej się czuję.

Malwinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, parę dni mnie nie było.
    Wieczorem może uda mi się wrzucić jakieś fotki łóżeczka z allegro, bałam się że będzie słabe, ale wygląda porządnie. W zasadzie udało mi się kupić dla Franka już chyba wszystko poza wanienką i zabawkami i moimi fanaberiami.
    Wczoraj odwiedziłam dwa sklepy za fotelikiem (w jednym mimo umówienia się telefonicznie olali moją prośbę o przymierzenie do auta, więc pojechałam do innego gdzie bez problemu pan mi pomógł ze wszystkim), okazało się, że moje auto ma iso-fixa, przez 6 lat byłam pewna, że nie ma :D Kupiłam kiddy evolution pro2 z bazą, dodatkowo adaptery do wózka wzięłam, bo ten fotelik się rozkłada do wygodniejszej pozycji jak się go do wózka wsadza.
    Jeszcze tylko czekam na materac, bo dopiero w poniedziałek się wyśle, lateks-kokos.
    Dziś wieczorem czeka mnie zwiedzanie porodówki, w tygodniu będę miała kurs masażu niemowląt, później pierwsza pomoc. Jeszcze chcę się nauczyć wiązać chustę.
    W tym tygodniu czeka mnie usg III trymestru, dentysta i badania na zwykłą wizytę. I chcę jeszcze pojechać swoim autem do mechanika, i do car-spa, żeby wszystko było cacy zanim Franek się urodzi. Bo przypuszczam, że wtedy będzie ciężko z czasem na takie "pierdoły".

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Witam
    Nie pojechaliśmy wczoraj po wózek i łóżeczko. W piątek źle się czułam, dostałam kolki jelitowej - ból masakryczny, przypałętało mi się przeziębienie więc kuruję się w domu. Jeszcze wczoraj popołudniu dostałam takich bóli spojenia, miałam uczucie że mnie tam rozrywa. No i witamy w 28 tygodniu :).
    Arthaney śliczne łóżeczko :)
    Na suwaczku wygląda, że już jesteś w 29 tygodniu:)))

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim! Strasznie się napaliłam w C&A na piżamkę dla małej, ale w sklepie online można zamówić od 78zł i nie będę dokładała, żeby kupić głupią piżamkę. A wczoraj stacjonarnie w sklepie w ogóle nie mieli czegoś takiego :/

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggdax wrote:
    Dziewczyny, jakie leki są w 100% bezpieczne w ciąży na zgagę?

Mi polecił gaviscon, raz kupiłam tabletki ale nie pomogło, później już tylko w syropie i wtedy zadziałało. A teraz nawet jak zgaga mnie w nocy obudzi, otwieram lodówkę i biorę parę lykow mleka, zajebiscie pomaga.

uch5i09k3eicivpk.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo, ja też Gaviscon w syropie. Tabletki były dla mnie nie do przegryzienia. Ale zauważyłam, że im częściej brałam Gaviscon tym częściej miałam zgagę. Odstawiłam, przestawiłam się na mlek o i problem zgagi zniknął.

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wyprawka-do-szpitala.pl/Gotowe-wyprawki-dla-noworodka-i-mamy

no niestety ktoś nas wyprzedził z tym biznesem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zgagę i ogólnie na żołądek pomaga Prazol i jest zupełnie bezpieczny, dostałam go w szpitalu i receptę po szpitalu, faktycznie pomaga.

Dziewczyny a co do materaca to najlepszy lateksowy no nie? tylko sporo ceną odstaje od innych, może wiecie gdzie można kupić w jakiejś okazyjnej cenie?

• mulcia Debiutantka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie strasznie boli mnie ucho.jak myslicie co z domowych sposobow powinno by pomoc?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    Cześć wszystkim! Strasznie się napaliłam w C&A na piżamkę dla małej, ale w sklepie online można zamówić od 78zł i nie będę dokładała, żeby kupić głupią piżamkę. A wczoraj stacjonarnie w sklepie w ogóle nie mieli czegoś takiego :/
    Ja napaliłam się na komplecik z h%m, wczoraj patrze i brak już malutkiego rozmiaru, jak na złość, więc też mam nerwa.. mogłam dłużej czekać.. w sklepach stacjonarnych nie ma większości rzeczy ze stron on line

• chloet Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaczęłam już 33tc. Fiu, fiu. Robi się ciekawie :)

ewa81, Anita12, Nadiii, Malwinka, Malinka1984_, jenny88 lubią tę wiadomość

rqkqj11.png
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za radę, gaviscon po 1 dawce zdziała cuda ;)

Malwinka lubi tę wiadomość

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za radę, gaviscon w stropie po 1 dawce zdziałał cuda ;)

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • chloet Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggdax wrote:
    Dziewczyny dzięki za radę, gaviscon po 1 dawce zdziała cuda ;)

U mnie też ostatnio zgaga. I to codziennie.

rqkqj11.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tej ciazy mam rzadko zgage poki co. Ale w pierwszej bralam reni . tez super pomaga. Polecam;)

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • Inka91 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaczek widzę że już łòżeczka stojá a ja dalej w lesie.. miałam nockę z głowy, bo màż dziś wyleciał w delegacje na 6 dni i chyba się przestraszyłam że zostAje sama z Małà i w dodatku w zaawansowanej ciàży to nie mogłam zasnàč..nic mu nie powiedzmiałam bo miałby straszne wyrzuty sumienia..zastanawiam się teraz czy rano się nie spakuje I nie pojade do rodzicòw..no Jak dalej bede sië przejmować że coś sie wydarzy to sama to wywołam..:-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka91 wrote:
    Kurczaczek widzę że już łòżeczka stojá a ja dalej w lesie.. miałam nockę z głowy, bo màż dziś wyleciał w delegacje na 6 dni i chyba się przestraszyłam że zostAje sama z Małà i w dodatku w zaawansowanej ciàży to nie mogłam zasnàč..nic mu nie powiedzmiałam bo miałby straszne wyrzuty sumienia..zastanawiam się teraz czy rano się nie spakuje I nie pojade do rodzicòw..no Jak dalej bede sië przejmować że coś sie wydarzy to sama to wywołam..:-/
    Na pewno samej ciężko. Może rzeczywiście się spakuj jak masz taką możliwość, nie bedziesz sie bać. Jeśli nie czujesz się pewnie i masz sie zamartwiać nie spiąc po nocach to chyba lepsze wyjście

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 02:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również na zgagę mam Rennie, ale ten syropik podobno też dobry, siostra mi go bardzo polecała.

chloet, ojej, 33 tydzień już tak daleko!! :)
    Pięknie patrzeć jak z tygodnia na tydzień coooraz bliżej. ;)

chloet lubi tę wiadomość

f2w3gov3rq5rap75.png
  • Malinka1984_ Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 02:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się już poniedziałkowo,o 10:40 usg III trymestru i już mam stresa...Otrzymajcie za Nas.kciuki żeby wszystko było ok no mieliśmy ciężki długi weekend.Syn dwulatek prawie non stop gorączka,rączki,nosić,maruda itd.i jestem wykończona.
    Pozdrawiam i miłego dnia brzuszki

klaudia.29 lubi tę wiadomość

08.04.2015 ur.się K.
    25.07.2016 i cud-TP 22.03.2017 spodziewamy się synka
    p19udqk3ynm95e86.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Spróbowałam wczoraj wypić mleko z lodówki na zgagę i rzeczywiście pomaga :).
    Stwierdziłam, że nie będę robić 3 badania prenatalnego skoro oba poprzednie wyszły dobrze, a lekarka nie mówiła, że koniecznie muszę je robić.
    Mam dość tej zimy, szczególnie tych mrozów.

klaudia.29, Malwinka lubią tę wiadomość

‹‹ 848 849 850 851 852 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ