X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na końcu wydaje mi się że pisze toxo igm

• nikafika Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez byłam dzisiaj na wizycie. Młoda 2300 z groszami i jak tak dalej pojdzie todo terminu porodu powinna ważyć ponad 4kg
    Od jakiegoś czasu odczuwam bóle spojenia łonowego -mam udać się na konsultacje ortopedyczna, według mojej gin są objawem rozchodzącego się spojenia łonowego, co jest wskazaniem do cesarki.póki co mam się jak najmniej ruszać. Jeżeli którąś nękają podobne bóle to warto się skonsultować z ortopeda.podobno nie każdy ortopeda się na tym zna, wiec przed umowieniem sie na wizytę warto zapytać czy jest w stanie to ocenić.

A z innej beczki:
    Czy któraś z Was planuje używać pieluszek wielorazowych? Po przeczytaniu wpisu http://domowa.tv/pieluszki-wielorazowe-wrazenia-po-miesiacu-uzywania/ zastanawiam się nad taką opcją,może nie od samego początku,ale jak juz ogarne obsługę dziecięcia czemu by nie:)
    Maz mówi, że juz mi bije

kark lubi tę wiadomość

28whskjouhaur8dt.png

lprk8ribnnhp0hqi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też meczę się z bólami spojenia, są bardzo bolesne, czasem nie moge zrobić kroku. Dziś lekarz to sprawdzał i na razie mam sie nie martwić bo miednica rozchodzi się do porodu, a to może trochę boleć. Będziemy obserwować i czekać. Mam nadzieję że przejdzie i obejdzie sie bez ortopedy

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Na końcu wydaje mi się że pisze toxo iże
    I wczesniej chyba hbs.

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mówicie o następnej wizycie, mam na początek lutego, a byłam tydzień temu na wizycie i powiedzial ze mam dobre Wyniki, i na przyszła wizytę żadnych nie muszę robić...dla mnie to trochę dziwne, no ale on jest lekarzem.
    Fajnie, że te nasze dzieciątka nabierają już ciałka.

uch5i09k3eicivpk.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Pięknie maleństwa rosną i oby tak dalej!!
    ja mam wizytę w środę i też się dowiem ile ta mała kulka waży <3
    59 dni do porodu <3 !

klaudia.29, chloet lubią tę wiadomość

f2w3gov3rq5rap75.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ciesze sie ze wizyty super i malenstwa juz coraz wieksze;) moja wg lekarza w przyblizeniu moze miec wage ok 3000 g do 40tyg. Pierwsza corka urodzona w terminie 3200g wiec spodziewam sie teraz podobnej wagi. Ja tez wazylam 3200 maz troche wiecej ale dziewwczynki zwykle sa mniejsze ;) A wiec genyy;)Wspolczuje boli spojenia ;( mnie doskwieraja bole bioder w nocy ale bylam na to gotowa po 1 ciazy... wszystko sie rozciaga i przygotowuje do ciezkiej pracy... porodu;) mam lekkiego stresa jak pomysle ze to juz tak blisko... ale wiem ze widok malenstwa rekompensuje bol w 10000% ;) i czekam na ten magiczny moment z niecierpliwoscia,) Pozdrowienia w ten mrozny dzien ;)

ewa81 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Tak mówicie o następnej wizycie, mam na początek lutego, a byłam tydzień temu na wizycie i powiedzial ze mam dobre Wyniki, i na przyszła wizytę żadnych nie muszę robić...dla mnie to trochę dziwne, no ale on jest lekarzem.
    Fajnie, że te nasze dzieciątka nabierają już ciałka.
    Mi lekarz tez wczoraj nie zlecil zadnych badan. Mowil ze na nast wizycie a bede wtedy w 33 tyg. A wiec spokojnie,) Napewno wymazy sie robi ale to juz przed samym porodem. A inne to nie wiem sama;)

chloet lubi tę wiadomość

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • Rubineye Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny leci Wam krew z nosa? Nie wiem czy iść wcześniej do lekarza, czy czekać na 26 styczeń na wizytę.

29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
    25.02.2017 urodził się Tymon.
    10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholernie ciężka noc za nami. Znowu skurcze co chwile, uderzenia gorąca, do tego ból miednicy i bioder. Co chwile zmiana pozycji więc siku od razu, a przy chodzeniu ból spojenia. Myślałam, że zwariuje. Teraz leże i próbuje odpocząć, ale nie wiem już jak mam leżeć.. Cudowne uroki ciąży..
    Co do badań to każdy lekarz wie co robi i zleci wam konieczne badania. Jeszcze dużo czasu do porodu ( mam taką nadzieję, że wszystkie dotrwamy do terminu)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 09:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubineye wrote:
    Dziewczyny leci Wam krew z nosa? Nie wiem czy iść wcześniej do lekarza, czy czekać na 26 styczeń na wizytę.
    Krwawienie z nosa może występować z powodu obkurczania naczyń krwionośnych. Jeśli zdarza się sporadycznie to nic sie nie dzieje, ale jeśli zdarza się często, to skonsultowałabym to z lekarzem

• Malinka1984_ Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubineye wrote:
    to normalne gdyż mamy przekrwioną śluzówki i często krew leci i gile z krwią.Spokojnie chyba że masz częste krwotoki i krew nie krzepnie wtedy wizyta od razu u lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 09:51

08.04.2015 ur.się K.
    25.07.2016 i cud-TP 22.03.2017 spodziewamy się synka
    p19udqk3ynm95e86.png

Wysłany: 10 stycznia 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się dziś na kwalifikacje do porodu na 20.02,kurczę to już wszystko staje się takie realne a ja jakoś nie mam weny na szykowanie pewnie przez to że jestem umęczona chorobami starszaka.Czekam na etap wicia gniazda może wtedy pójdzie szybko.

08.04.2015 ur.się K.
    p19udqk3ynm95e86.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia.29 wrote:
    Mi lekarz tez wczoraj nie zlecil zadnych badan. Mowil ze na nast wizycie a bede wtedy w 33 tyg. A wiec spokojnie,) Napewno wymazy sie robi ale to juz przed samym porodem. A inne to nie wiem sama;)

No Tak, ale boję się, że mogę urodzić wcześniej a nie będę miała potrzebnych badań....znowu mi się śniło, że urodziłam synka i nie potrafiłam dac go do cycka.i mąż zamiast mi pomóc go ubrać i zaopiekować, to przyjechali jego rodzice i jeszcze jacyś faceci i urządzili pepkowe. Zrabalam go przy nich ze nam się dziecko urodziło a on teraz będzie pić,a oni stanęli w jego obronie, że jestem jakaś głupia ze się na niego drę i co ze mnie za matka, że nie potrafię się dzieckiem zająć.

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka1984_ wrote:
    Zapisałam się dziś na kwalifikacje do porodu na 20.02,kurczę to już wszystko staje się takie realne a ja jakoś nie mam weny na szykowanie pewnie przez to że jestem umęczona chorobami starszaka.Czekam na etap wicia gniazda może wtedy pójdzie szybko.

Co to są te kwalifikacje do porodu?

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Co to są te kwalifikacje do porodu?

To jak rodzisz w prywatnym szpitalu to robią kwalifikacje, bo najczęściej nie są wyposażeni w super specjalistyczne sprzęty i jeśli są duże szanse, że coś mogłoby pójść nie tak, to wolą Cię od razu odesłać do innego szpitala.

Malwinka lubi tę wiadomość

Wysłany: 10 stycznia 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest prywatny szpital Medeor gdzie można rodzić w ramach kasy chorych NFZ płaci tylko trzeba przejść kwalifikacje do porodu.Wizyta lekarska i omówienie badań itd.
    http://www.medeor.pl/porod-krok-po-kroku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 11:11

Malwinka lubi tę wiadomość

08.04.2015 ur.się K.
    p19udqk3ynm95e86.png

Wysłany: 10 stycznia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszego syna też rodziła w podobnym szpitalu prywatnym w ramach kasy chorych ale ten szpital nie ma już porodówki więc szukam czegoś innego.
    Jest jeszcze super placówka obok mnie IIIst.referencyjnosci czyli opieka neonatologiczna itd.ale koszt sn 4500 a cc 5500.

08.04.2015 ur.się K.
    p19udqk3ynm95e86.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam pokazać trochę wyprawki :)

http://oi67.tinypic.com/vf9yd1.jpg Tutaj łóżeczko z allegro, wygląda całkiem porządnie, myślę, że się sprawdzi.

Tutaj już na właściwym miejscu: http://oi68.tinypic.com/sb5y06.jpg komódka z ikei, w środku mam podzielniki z ikei też, zakładam że to będzie składowisko akcesoriów przewijakowych i pieluszek. Przewijak chowam do szuflady łóżka, tam też na razie siedzą pościele, wypełnienie itp.

W drugiej komodzie jest ciuchland i akcesoria ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie w mieście jest jeden szpital prywatny, który w dodatku się wycofał z SN, no i nie ma dofinansowania NFZ. Więc zrobiłam wycieczkę na porodówkę, gdzie pracuje położna ze szkoły rodzenia i w sumie cieszę się, że tam poszłam.
    O ile trochę mnie przeraża wizja porodu dalej (bo chyba byłoby dziwnie jakby się tego nie bać w ogóle), o tyle wiem, że to już nie ten standard, którym straszyła mnie rodzina i znajomi :D Nie wygląda to strasznie, sale porodowe są duże, są wszystkie zalecane akcesoria, nikt nie każe nikomu leżeć plackiem, a o znieczulenie nie trzeba się prosić usilnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 11:28

‹‹ 850 851 852 853 854 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ