MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam !
Kolejna nie przespana noc za nami. Wybuchy gorąca, brak aby znaleźć sobie wygodne miejsce, Lilianka coraz bardziej się rozpycha i kopie ( ewidentnie nie lubi gdy leżę na lewym boku), po za tym mój M. zaczął chrapać - No myślałam że oszaleje!!
Zasnełam o 6 obudziłam się właśnie teraz, ahh.
Dziś jadę po wyprawkę dla mnie do szpitala, i będę się pakować w sumie się cieszę, ale też i powoli przychodzi lęk przed porodem. Jutro w końcu do lekarza Te wizyty tak się dłużą a ja bym chciała niunie oglądać codziennie! Szkoda że nie mam w domu USG 24H bym siedziała i oglądała, hehe
Dziś na obiadek żurek, a potem kino i jakaś niespodzianka od M. Miejmy nadzieje, że nie wywiezie mnie do lasu i nie zostawi po tym że go dzisiaj non stop budziłam haha -
nick nieaktualnyKwalifikacje do porodu są też jak się chce rodzić w domu narodzin, do wody, do cesarki lub do naturalnego po cc
Ja się zastanawiam nad kwalifilacją do sn po cc. Niby mogę pojechać, nie podpisać zgody na cc i próbować, ale z drugiej strony boję się, że pojedziemy na skurczach, a tu lekarz powie, że nie mogę rodzić i zonk, będziemy po Kraku jeździć i szukać porodówki
Ale wam zazdroszczę, mi naturalne metody na zgagę nie pomagają, a z leków nic nie mogę, bo wszystko ma cukier Ale teściowa pociesza, że ona już na zdjęciu usg sprzed tygodnia widziała włosy na głowie Basi i to pewnie od tego
Ja mam wizytę za 3 tygodnie i mam już zrobić wszystkie badania do porodu, plus mam mieć wtedy robiony wymaz.
Co do materaca lateksowego, to my kupiliśmy używany kilka razy na olx za połowę ceny nówki Rodzice kupili dla synka, ale że mieszkali w kawalerce to stwierdzili, że bez łóżeczka będzie im wygodniej i sprzedali łóżeczko i materacMalwinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMalwinka wrote:znowu mi się śniło, że urodziłam synka i nie potrafiłam dac go do cycka.i mąż zamiast mi pomóc go ubrać i zaopiekować, to przyjechali jego rodzice i jeszcze jacyś faceci i urządzili pepkowe. Zrabalam go przy nich ze nam się dziecko urodziło a on teraz będzie pić,a oni stanęli w jego obronie, że jestem jakaś głupia ze się na niego drę i co ze mnie za matka, że nie potrafię się dzieckiem zająć.
Dziś znów kiepskie samopoczucie, a tyle dni było już dobrze.. Znów skurcze, brzuszek się stawia, uderzenia gorąca i ten ból spojenia..
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny! Tu Lutówka 2016. Może któraś z was byłaby zainteresowana ciuszkami dla dziewczynki? Rzeczy nie są drogie bo najbardziej zależy mi na tym, żeby nie zalegały w szafie i żeby jakaś cudna dziewczynka mogła z nich skorzystać. Jeśli któraś z was byłaby zainteresowana, to proszę o zaproszenie do przyjaciółek i wiadomość na priv. Podeślę wtedy fotki ciuszków. Na zdjęciu przykładowe ubranka. W razie pytań można mnie też znaleźć na lutówkach 2016. Pozdrawiam
-
nick nieaktualnymalotka wrote:Miałam pokazać trochę wyprawki
http://oi67.tinypic.com/vf9yd1.jpg Tutaj łóżeczko z allegro, wygląda całkiem porządnie, myślę, że się sprawdzi.
Tutaj już na właściwym miejscu: http://oi68.tinypic.com/sb5y06.jpg komódka z ikei, w środku mam podzielniki z ikei też, zakładam że to będzie składowisko akcesoriów przewijakowych i pieluszek. Przewijak chowam do szuflady łóżka, tam też na razie siedzą pościele, wypełnienie itp.
W drugiej komodzie jest ciuchland i akcesoria
-
malotka wrote:Miałam pokazać trochę wyprawki
http://oi67.tinypic.com/vf9yd1.jpg Tutaj łóżeczko z allegro, wygląda całkiem porządnie, myślę, że się sprawdzi.
Tutaj już na właściwym miejscu: http://oi68.tinypic.com/sb5y06.jpg komódka z ikei, w środku mam podzielniki z ikei też, zakładam że to będzie składowisko akcesoriów przewijakowych i pieluszek. Przewijak chowam do szuflady łóżka, tam też na razie siedzą pościele, wypełnienie itp.
W drugiej komodzie jest ciuchland i akcesoria
Mi się bardzo podoba, lozeczko masz z jakiej firmy? To te z żyrafa?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 17:34
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymalotka wrote:Dziewczyny, taka ciekawostka, NFZ stworzył szkolenie dla mam o karmieniu piersią
http://akademia.nfz.gov.pl/o-karmieniu-piersia/
A nie znacie jakichś ciekawych stronek czy filmików na temat pierwszej pomocy dla niemowląt? Było niedawno fajne pomocne szkolenie e- learningowe dotyczące własnie tego tematu chyba z lovelli albo z lovi, ale nie zdążyłam się załapać. Szukałam takich kursów w mojej okolicy ale ciężko..
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMalwinka wrote:Mi się bardzo podoba, lozeczko masz z jakiej firmy? To te z żyrafa?
Nadiii, zaczęłam robić ten kurs i jest krótki ale moim zdaniem całkiem na czasie, bez starych zaleceń.
Pierwszą pomoc z kolei będę miała w szkole rodzenia, jako dodatkowy kurs. Może takiej formy poszukaj? -
nick nieaktualny
-
Dobry wieczór piękne!
Dzisiejszy dzień był pełen niespodzianek, mój M. zabrał mnie dziś do restauracji na pyszną kaczkę azjatycką i do kina na Assassina Creed, uwielbiam filmy tego typu
Kupiłam dziś krem do malutkiej Emotopic od 1 dnia życia, ze względu na to iż marzec to czasem w Polsce zima, i to jest krem typowo na silne wiatry, mrozy, suche powietrze, substancje drażniące.
a u was jak dzisiejszy dzień minął? -
Dzisiejszy dzionek bardzo fajnie còrcia dała pospać do 8.30,sporo czasu na dworku choć daw razy wracałyśmy na siusiu..żeby to było lato to żaden problem ale rozbierać Já tylko na chwilkę a potem znòw ubierać masakra...
Ale to jeszcze nić Mała ma trochę ponad 2 latka a dziś zapytała mnie " skàd Piotruś jest w Twoim brzuszku, zjadłaś go?"
Normalnie włosy mi stanęły dęba na głowie..
Był też kurier z rzeczami dla Małego, jestem spokojniejsza bo większość już kupiłam...Anita12 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej
W nocy schizowałam bo mnie bolał brzuch jak na okres. Parę razy, krótko ale konkretnie. Wzięłam no spę i pomogło. Oczywiście miałam głupi sen, żeby dostałam krwawienia i do szpitala. Jak się obudziłam to ciągle sprawdzałam na dole czy jest ok. Czy takie bóle są normalne w ciąży? Są różne odp albo że to normalne albo trzeba do szpitala lub zgłosić swojemu lekarzowi.
P.S. Właśnie się dowiedziałam, że to są skurcze przepowiadające, więc jestem spokojniejszaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 08:47
-
Dzień Dobry.U nas noc spokojna.Syn dał mi pospać jak i ten większy a także ten w brzuchu.Dziś zaczynamy 31tc i powoli ogarniam temat wyprawki szpitalnej dla siebie ale bardzo powoli
Miłego dnia
Ps.Ewa81 w tym tygodniu możesz odczuwać skurcze Braxtona H. i brzuch może się spinać to normalne.ewa81, Malwinka lubią tę wiadomość
08.04.2015 ur.się K.
25.07.2016 i cud-TP 22.03.2017 spodziewamy się synka