X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam !
    Kolejna nie przespana noc za nami. Wybuchy gorąca, brak aby znaleźć sobie wygodne miejsce, Lilianka coraz bardziej się rozpycha i kopie ( ewidentnie nie lubi gdy leżę na lewym boku), po za tym mój M. zaczął chrapać - No myślałam że oszaleje!!

Zasnełam o 6 obudziłam się właśnie teraz, ahh.
    Dziś jadę po wyprawkę dla mnie do szpitala, i będę się pakować w sumie się cieszę, ale też i powoli przychodzi lęk przed porodem. Jutro w końcu do lekarza <3 Te wizyty tak się dłużą a ja bym chciała niunie oglądać codziennie! Szkoda że nie mam w domu USG :D 24H bym siedziała i oglądała, hehe :D
    Dziś na obiadek żurek, a potem kino i jakaś niespodzianka od M. Miejmy nadzieje, że nie wywiezie mnie do lasu i nie zostawi po tym że go dzisiaj non stop budziłam :D haha :D

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwalifikacje do porodu są też jak się chce rodzić w domu narodzin, do wody, do cesarki lub do naturalnego po cc :)

Ja się zastanawiam nad kwalifilacją do sn po cc. Niby mogę pojechać, nie podpisać zgody na cc i próbować, ale z drugiej strony boję się, że pojedziemy na skurczach, a tu lekarz powie, że nie mogę rodzić i zonk, będziemy po Kraku jeździć i szukać porodówki :/

Ale wam zazdroszczę, mi naturalne metody na zgagę nie pomagają, a z leków nic nie mogę, bo wszystko ma cukier :( Ale teściowa pociesza, że ona już na zdjęciu usg sprzed tygodnia widziała włosy na głowie Basi i to pewnie od tego XD

Ja mam wizytę za 3 tygodnie i mam już zrobić wszystkie badania do porodu, plus mam mieć wtedy robiony wymaz.

Co do materaca lateksowego, to my kupiliśmy używany kilka razy na olx za połowę ceny nówki :) Rodzice kupili dla synka, ale że mieszkali w kawalerce to stwierdzili, że bez łóżeczka będzie im wygodniej i sprzedali łóżeczko i materac :)

Malwinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney wrote:
    ewidentnie nie lubi gdy leżę na lewym boku
    U mnie Basia szaleje jak się obracam na plecy i prawy bok. Lewy to jej miejsce, potrafi całą noc nawet nie drgnąć :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    znowu mi się śniło, że urodziłam synka i nie potrafiłam dac go do cycka.i mąż zamiast mi pomóc go ubrać i zaopiekować, to przyjechali jego rodzice i jeszcze jacyś faceci i urządzili pepkowe. Zrabalam go przy nich ze nam się dziecko urodziło a on teraz będzie pić,a oni stanęli w jego obronie, że jestem jakaś głupia ze się na niego drę i co ze mnie za matka, że nie potrafię się dzieckiem zająć.
    He he mi też się dziś śniło, że przywieźliśmy już córeczkę do domu, Ona płaczę głodna, a mi nikt nie pokazał jak karmić cycem, nie wiedziałam czy wogóle mam mleko... Koszmary jakieś! Ale widziałam Ją, trzymałam na rękach! Cudowny sen!

Dziś znów kiepskie samopoczucie, a tyle dni było już dobrze.. Znów skurcze, brzuszek się stawia, uderzenia gorąca i ten ból spojenia..

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, taka ciekawostka, NFZ stworzył szkolenie dla mam o karmieniu piersią :)
    http://akademia.nfz.gov.pl/o-karmieniu-piersia/

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Tu Lutówka 2016. Może któraś z was byłaby zainteresowana ciuszkami dla dziewczynki? Rzeczy nie są drogie bo najbardziej zależy mi na tym, żeby nie zalegały w szafie i żeby jakaś cudna dziewczynka mogła z nich skorzystać. Jeśli któraś z was byłaby zainteresowana, to proszę o zaproszenie do przyjaciółek i wiadomość na priv. Podeślę wtedy fotki ciuszków. Na zdjęciu przykładowe ubranka. W razie pytań można mnie też znaleźć na lutówkach 2016. Pozdrawiam :)

e48ef0b5828f9953med.jpg
    888cde48eced8eebmed.jpg

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malotka wrote:
    Miałam pokazać trochę wyprawki :)

http://oi67.tinypic.com/vf9yd1.jpg Tutaj łóżeczko z allegro, wygląda całkiem porządnie, myślę, że się sprawdzi.

Tutaj już na właściwym miejscu: http://oi68.tinypic.com/sb5y06.jpg komódka z ikei, w środku mam podzielniki z ikei też, zakładam że to będzie składowisko akcesoriów przewijakowych i pieluszek. Przewijak chowam do szuflady łóżka, tam też na razie siedzą pościele, wypełnienie itp.

W drugiej komodzie jest ciuchland i akcesoria ;)
    Śliczna wyprawka! Łóżeczko też wygląda na solidne!

• tinaa22 Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy 32-33 tydzień to jeszcze dobry czas na usg 3d? Bo nie jestem pewna czy nie za późno a jednak chciałabym pójść :)

0d1yskjo7vuchg9e.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malotka wrote:
    Miałam pokazać trochę wyprawki :)

http://oi67.tinypic.com/vf9yd1.jpg Tutaj łóżeczko z allegro, wygląda całkiem porządnie, myślę, że się sprawdzi.

Tutaj już na właściwym miejscu: http://oi68.tinypic.com/sb5y06.jpg komódka z ikei, w środku mam podzielniki z ikei też, zakładam że to będzie składowisko akcesoriów przewijakowych i pieluszek. Przewijak chowam do szuflady łóżka, tam też na razie siedzą pościele, wypełnienie itp.

W drugiej komodzie jest ciuchland i akcesoria ;)

Mi się bardzo podoba, lozeczko masz z jakiej firmy? To te z żyrafa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 17:34

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinaa, ja w ciąży z synkiem mam tylko jedno ładne zdjęcie 3d - z 38tc :) Wcześniej albo się wtulał w łożysko (miałam na przedniej ścianie) albo zasłaniał się rączkami. Także dla mnie 33tc to nie późno na fotkę 3d ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malotka wrote:
    Dziewczyny, taka ciekawostka, NFZ stworzył szkolenie dla mam o karmieniu piersią :)
    http://akademia.nfz.gov.pl/o-karmieniu-piersia/
    Robiłas to szkolenie? Ja chętnie sprawdzę jak wygląda.

A nie znacie jakichś ciekawych stronek czy filmików na temat pierwszej pomocy dla niemowląt? Było niedawno fajne pomocne szkolenie e- learningowe dotyczące własnie tego tematu chyba z lovelli albo z lovi, ale nie zdążyłam się załapać. Szukałam takich kursów w mojej okolicy ale ciężko..

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fde2422d2fdd.jpg

Tak zaczynaliśmy 30 tydzień. ;*

Anita12, ewa81, nikafika, klaudia.29, Inka91, kark lubią tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem dlaczego te zdjecie jest w poprzek ;) A nie umiem inaczej

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę też brzuszkiem :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b32ae94ec8db.jpg

Nogi mi z tyłka wychodzą - wózek zamówiliśmy, łóżeczko kupione, fotelik do auta i takie różne pierdółki

klaudia.29, Inka91, Malwinka, kark lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Mi się bardzo podoba, lozeczko masz z jakiej firmy? To te z żyrafa?
    Tak, to to z żyrafą, są też bez żyrafy :) http://allegro.pl/z-lozeczko-z-szuflada-bajka-biala-120x60-i6661241948.html?reco_id=eaf88d22-d772-11e6-96a4-02d0a64fa6ab&ars_rule_id=201

Nadiii, zaczęłam robić ten kurs i jest krótki ale moim zdaniem całkiem na czasie, bez starych zaleceń.
    Pierwszą pomoc z kolei będę miała w szkole rodzenia, jako dodatkowy kurs. Może takiej formy poszukaj?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukałam właśnie u siebie takich kursów ale na razie nic nie znalazłam. Zapytam jeszcze na szkole rodzenia może coś polecą.

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór piękne!
    Dzisiejszy dzień był pełen niespodzianek, mój M. zabrał mnie dziś do restauracji na pyszną kaczkę azjatycką i do kina na Assassina Creed, uwielbiam filmy tego typu <3
    Kupiłam dziś krem do malutkiej Emotopic od 1 dnia życia, ze względu na to iż marzec to czasem w Polsce zima, i to jest krem typowo na silne wiatry, mrozy, suche powietrze, substancje drażniące. :)
    a u was jak dzisiejszy dzień minął? :)

f2w3gov3rq5rap75.png
  • Inka91 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejszy dzionek bardzo fajnie còrcia dała pospać do 8.30,sporo czasu na dworku choć daw razy wracałyśmy na siusiu..żeby to było lato to żaden problem ale rozbierać Já tylko na chwilkę a potem znòw ubierać masakra...

Ale to jeszcze nić Mała ma trochę ponad 2 latka a dziś zapytała mnie " skàd Piotruś jest w Twoim brzuszku, zjadłaś go?"
    Normalnie włosy mi stanęły dęba na głowie..

Był też kurier z rzeczami dla Małego, jestem spokojniejsza bo większość już kupiłam...:-)

Anita12 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    W nocy schizowałam bo mnie bolał brzuch jak na okres. Parę razy, krótko ale konkretnie. Wzięłam no spę i pomogło. Oczywiście miałam głupi sen, żeby dostałam krwawienia i do szpitala. Jak się obudziłam to ciągle sprawdzałam na dole czy jest ok. Czy takie bóle są normalne w ciąży? Są różne odp albo że to normalne albo trzeba do szpitala lub zgłosić swojemu lekarzowi.
    P.S. Właśnie się dowiedziałam, że to są skurcze przepowiadające, więc jestem spokojniejsza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 08:47

• Malinka1984_ Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry.U nas noc spokojna.Syn dał mi pospać jak i ten większy a także ten w brzuchu.Dziś zaczynamy 31tc i powoli ogarniam temat wyprawki szpitalnej dla siebie ale bardzo powoli :)
    Miłego dnia
    Ps.Ewa81 w tym tygodniu możesz odczuwać skurcze Braxtona H. i brzuch może się spinać to normalne.

ewa81, Malwinka lubią tę wiadomość

08.04.2015 ur.się K.
    25.07.2016 i cud-TP 22.03.2017 spodziewamy się synka
    p19udqk3ynm95e86.png
‹‹ 851 852 853 854 855 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ