X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 wrote:
    Dziewczyny a co do materaca to najlepszy lateksowy no nie? tylko sporo ceną odstaje od innych, może wiecie gdzie można kupić w jakiejś okazyjnej cenie?
    2x kupowałam materac w lokalnej hurtowni ;) https://www.ewozki.eu/pl/p/Dwustronny-lateksowy-materac-dzieciecy-IRIS-Janpol-120x60/731

Nina13 lubi tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka1984_ wrote:
    Witam się już poniedziałkowo,o 10:40 usg III trymestru i już mam stresa...Otrzymajcie za Nas.kciuki żeby wszystko było ok no mieliśmy ciężki długi weekend.Syn dwulatek prawie non stop gorączka,rączki,nosić,maruda itd.i jestem wykończona.
    Pozdrawiam i miłego dnia brzuszki
    Ja tez dzisiaj mam wizyte B) o 17. czekam na relacje ja tez napisze ;) pozdrawiam i zycze milego dnia B)

ewa81, Malinka1984_ lubią tę wiadomość

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka1984_ wrote:
    Witam się już poniedziałkowo,o 10:40 usg III trymestru i już mam stresa...Otrzymajcie za Nas.kciuki żeby wszystko było ok no mieliśmy ciężki długi weekend.Syn dwulatek prawie non stop gorączka,rączki,nosić,maruda itd.i jestem wykończona.
    Pozdrawiam i miłego dnia brzuszki
    Napewno bedzie wszystko dobrzr;) nie stresuj sie ! ja tez innej opcji pod uwage nie biore;) A ktory masz teraz tydz ? ja 29t i 3d. jestem bardzo ciekawa jak duza jest moja kruszynka ;)

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się dziś naoglądamy Naszych Skarbów. My tez mamy wizyte dziś o 12. Tatuś ma dziś wolne więc idzie z nami zobaczyć córeczkę. Wieczorem szkoła rodzenia, więc zleci dzień..

ewa81, klaudia.29, Malinka1984_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach :). Ja dopiero mam 24 stycznia.

klaudia.29 lubi tę wiadomość

• klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Powodzenia na wizytach :). Ja dopiero mam 24 stycznia.
    Dziekuje B) juz sie doczekac nie moge az zobacze malutka na monitorze;)do 24 tez Ci szybko zleci ;)ja dopiero co myslalam ze mam miesiac do wizyty a to juz dzis ;) w tej ciazy czas biegnie mi duzo szybciej niz w 1. Moja 7 latka, jej szkola i zajecia pozalekcyjne wypelniaja mi czas ;)

ewa81 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    To się dziś naoglądamy Naszych Skarbów. My tez mamy wizyte dziś o 12. Tatuś ma dziś wolne więc idzie z nami zobaczyć córeczkę. Wieczorem szkoła rodzenia, więc zleci dzień..
    Super ;) Daj znac po wizycie;)

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • linda392 Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-) a my już jesteśmy po III USG. Z synkiem wszystko dobrze, lekarz dość długo sprawdzał serduszko, nerki, przepływy ode mnie i w maluszka, łożysko, ilość wód. Wszystko w normie :-) Maluszek już waży 1956g z tego powiem że jestem trochę w szoku że już taki duży jest :-) bo ja nadal mam malutki brzuszek. lekarz mówił że jak będzie tak rósł dalej to przekroczymy 4000g :-)

Malinka1984_, chloet, klaudia.29, ewa81, Nina13, Anita12, kark lubią tę wiadomość

2nn3dzu55c7nwce5.png
  • Malinka1984_ Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia.29 wrote:
    Napewno bedzie wszystko dobrzr;) nie stresuj sie ! ja tez innej opcji pod uwage nie biore;) A ktory masz teraz tydz ? ja 29t i 3d. jestem bardzo ciekawa jak duza jest moja kruszynka ;)
    Już czekam na usg.
    mam dziś 29w5d

08.04.2015 ur.się K.
    25.07.2016 i cud-TP 22.03.2017 spodziewamy się synka
    p19udqk3ynm95e86.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :)

rqkqj11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linda ale masz już dużego Klopskika :), jak będę mieć wizytę, to będzie 30t3d, ciekawe ile będzie ważył :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linda no spory maluch :)
    ja się zastanawiam nad tym III USG właśnie z tego powodu że chciałabym znów zobaczyć moją kruszynkę bo tęsknię za nią niesamowicie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już meldujemy się po wizycie. Wszystko ładnie trzyma, z Małą ok. Ładnie przybiera na wadze dziś już 1400g, a na wizycie 22.12 miała zaledwie kilogram. Pępowina z przodu, ale Mała się nie owija i oby tak do końca. Pytałam o bóle spojenia, to normalne, bo wszystko rozchodzi się do porodu. Pulsowanie, które nie raz odczuwam to od pępowiny, czuję po prostu jej przepływy, bo jestem dość szczupłą osobą, a pępowina uklada się z przodu brzuszka. Na kolejną wizytę muszę zrobić badania, które będą potrzebne już do porodu. I wymaz na paciorkowca na kolejnej wizycie.

ewa81, Anita12, kark lubią tę wiadomość

• Malinka1984_ Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po usg.Syn ma się bardzo dobrze,wiek ciąży na 29w6d waga 1600 i ułożenie główkowe już.Wszystko w jak najlepszym porządku.Cudownie.
    Szacowana waga do porodu na TP 22.03 to 3500.

ewa81, Nina13, Malwinka, Anita12, kark lubią tę wiadomość

08.04.2015 ur.się K.
    25.07.2016 i cud-TP 22.03.2017 spodziewamy się synka
    p19udqk3ynm95e86.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo się cieszę, że Wasze Maluszki tak zdrowo rosną :), super!

• chloet Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka1984_ wrote:
    Jesteśmy po usg.Syn ma się bardzo dobrze,wiek ciąży na 29w6d waga 1600 i ułożenie główkowe już.Wszystko w jak najlepszym porządku.Cudownie.
    Szacowana waga do porodu na TP 22.03 to 3500.

Ooo, jaka ładna waga! Super :)

Nadiii - u mnie też w 30 tc była podobna waga, a dwa tygodnie później było już 1900 gram, więc te nasze szkraby rosną teraz jak na drożdżach :) Powiesz, jakie badania zleciła Ci lekarka? Bo moja chyba zapomniała z wrażenia mi powiedzieć, co oprócz standardowej morfologii i moczu mam zrobić, a na kolejnej wizycie będę już w 34 tc.

rqkqj11.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz po wizycie ;) Mala wazy ok 1300g,lekarz mowi ze bardzo dobra waga na ten czas. wszystko jest dobrze. Nast wizyta 30.01. Ciesze sie dziewczyny ze u Was wszystko dobrze! jeszcze troche i zobaczymy nasze dzieciaczki ;)

ewa81, chloet, kark lubią tę wiadomość

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizyt.

A tu poszlam za wasza rada ;)
    http://forum.babyonline.pl/forum/gallery/browseimages.php?c=449

Malwinka lubi tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=
    Powiesz, jakie badania zleciła Ci lekarka? Bo moja chyba zapomniała z wrażenia mi powiedzieć, co oprócz standardowej morfologii i moczu mam zrobić, a na kolejnej wizycie będę już w 34 tc.[/QUOTE]
    Z chęcią bym Ci powiedziała, ale nie bardzo umiem odczytać to lekarskie pismo. Lekarz mówił dokładnie, ale nie pamietam. Kartkę daję pielęgniarce i ona już wie jakie. Na pewno te badania mam mieć przy sobie do porodu, może jeszcze jakieś dojdą pozniej. Wymaz na paciorkowca będziemy robić na nastepnej wizycie bo ponoc tez trzeba. Prześle fotkę. Może odczytasz

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/37baffca0939.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 22:09

chloet lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno przeciwciała RH, WR.. Reszta nie mam pojecia..

‹‹ 849 850 851 852 853 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ