MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyInka, u nas córka też tak miała, jej kuzyn urodził się jak ona miała 2.5 roku i pytanie a skąd ciocia ma Adasia w brzuchu
Potem jak ja już byłam w ciąży, a ona miała 5 lat to już jej nie starczyło, że jak mamusia i tatuś się kochaja to tak jest, tylko musiałam jej tłumaczyć, że mamusie mają jajeczka w brzuszki i jedno wybrane jak rodzice chcą to zaczyna rosnąć i wyrasta z niego dzidziuś
Teraz mnie bardziej przeraża fakt, że za 2 lata będę musiała jej dokładnie powiedzieć o co chodzi, bo wejdzie jej przyroda, a nie chcę, żeby o seksie i miesiączki dowiedziała się z książki czy ze szkoły
Co do pierwszej pomocy to ja niby też jakieś kursy internetowo robiłam, a jak przyszło co do czego, bo syn się zakrztusił, to wszystko bardziej instynktownie człowiek robił, nawet nie pamiętała co na kursie było w danej chwiliInka91 lubi tę wiadomość
-
Malinka1984 my jutro kończymy 30 tc I także myślę o powolnym zbieraniu wszystkiego w jedno...
Dziś się tak wyspałam (właśnie się obudziłam) còrcia też jeszcze śpi, w nocy wołała mnie tylko 2 razy...dawno nie czułam się tak wypoczęta...
Kark nie sàdziłam że te pytania przyjdà tak wcześnie...:-p moi rodzice twierdzà że ja ich nigdy nie pytałam o takie tematy..kark lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyha no powiem wam że bardzo mądre te pytania no bo skoro dzieci pojęcia o sexie nie mają to faktycznie mogą pomyśleć że mama musiała zjeść maluszka żeby znalazł się u niej w brzuszku o jakie to słodkie
U mnie w szkole rodzenia położna też mówiła że po porodzie będziemy takie rozanielone że będzie nam się chciało zjeść naszego maluszka a za jakiś czas nie daj Boże przyjdzie kryzys to będziemy żałować ze nie zjadłyśmy hi hi
ja dziś spać nie mogłam, także zazdroszczę przespanej nocy, tak na dobre zasnęłam jak M pojechał i zadzwonił że dojechał do pracy czyli koło 6 i wstałam o 10.30 ale czuje sie nieźle.
Pytanie takie mam czy pierzecie absolutnie wszystko dla maluszków? Ubranka - oczywiste ale pościel kocyki też? -
Wydaje mi się że dobrze by było wyprać, bo nawet mi osobiście lepiej się śpi pod wyprana pościelą niż całkiem nowa i od razu założona.
Ja też miałam ciężką noc, tak jak mówiłam mąż wyjechał i śpie w sama. Wydawało mi się że nareszcie będę mogła się wyłożyć jak lwica ale jednak samej tak dziwnie się śpi. -
nick nieaktualnyJa poprałam dosłownie wszystko; ciuszki,kombinezonik, kocyki, rożek, pościel, ochraniacze na łóżeczko, nawet baldachim, pierwsze maskotki... Nie wiem gdzie to leżało, kto to dotykał, czy się nie kurzyło itp więc wolałam poprać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 15:09
Malwinka, nikafika lubią tę wiadomość
-
malotka wrote:Miałam pokazać trochę wyprawki
http://oi67.tinypic.com/vf9yd1.jpg Tutaj łóżeczko z allegro, wygląda całkiem porządnie, myślę, że się sprawdzi.
Tutaj już na właściwym miejscu: http://oi68.tinypic.com/sb5y06.jpg komódka z ikei, w środku mam podzielniki z ikei też, zakładam że to będzie składowisko akcesoriów przewijakowych i pieluszek. Przewijak chowam do szuflady łóżka, tam też na razie siedzą pościele, wypełnienie itp.
W drugiej komodzie jest ciuchland i akcesoria
Mogłabyś powiedzieć ile ta komoda kosztowała? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyArthaney wrote:i jesteśmy po wizycie u lekarza, mała ma się dobrze waży 1400 gram, a spowodowane to tym, że u mnie nie da się wytłumaczyć ' nie pal przy mnie ' i mam łożysko takie jakbym sama paliła przez co, mała dostaje mniej jedzenia (
jestem załamanaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 17:40
-
nick nieaktualny
-
Arthaney wrote:i jesteśmy po wizycie u lekarza, mała ma się dobrze waży 1400 gram, a spowodowane to tym, że u mnie nie da się wytłumaczyć ' nie pal przy mnie ' i mam łożysko takie jakbym sama paliła przez co, mała dostaje mniej jedzenia (
jestem załamana
Nie przejmuj się napewno będzie wszystko dobrze..moj tata palił przez 25 Lat ostatnie lata nawet 3 paczki dziennie żyłam przy nim większość tego czasu a jestem zdrowa jak ryba..nie Pali już 3 lata czyli jak zaszłam w pierwszà ciàże to przestał,, zdrowie własne ma zrujnowane ale wszyscy inni zdrowi... -
nick nieaktualny
-
Nadiii wrote:Ja też ograniczyłam wizyty u teściów. Niby teść się dostosował i pali tylko w jednym pokoju, ale wiadomo, że dym rozchodzi się wszędzie. Ostrszegałam męża, że z małym dzieckiem na pewno nie będę ich odwiedzać skoro teść pali w domu, ale mężu twierdzi, że przesadzam.
Nie przesadzasz. Na Twoim miejscu zrobiłabym dokładnie to samo. -
malotka wrote:http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/spr/69929681/
To dokładnie ta komoda, 265 zł
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90256727/ + na to mam miękki przewijak, coś takiego: http://allegro.pl/przewijak-miekki-turystyczny-tapicerka-50x70-komod-i5605588137.htmlMalwinka lubi tę wiadomość
--
Mateusz 23.08.2018 [*] 9t+4d -
I tak jestem załamana czuje sie jakbym niedopilnowa tego wszystkiego.. ale gdy raz,drugi,trzeci upominasz "nie pal przy mnie" to jest obraza.. a teściowa ze "ja paliłam w kazdej ciazy i rodziłam dzieci od 3,5-3,9kg a nie tak jak Ty 1400 w prawie 32tc ! Przeciez to dziecko bedzie anemiczne !! I jak tutaj sie nie załamać