X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka, u nas córka też tak miała, jej kuzyn urodził się jak ona miała 2.5 roku i pytanie a skąd ciocia ma Adasia w brzuchu :P
    Potem jak ja już byłam w ciąży, a ona miała 5 lat to już jej nie starczyło, że jak mamusia i tatuś się kochaja to tak jest, tylko musiałam jej tłumaczyć, że mamusie mają jajeczka w brzuszki i jedno wybrane jak rodzice chcą to zaczyna rosnąć i wyrasta z niego dzidziuś :)
    Teraz mnie bardziej przeraża fakt, że za 2 lata będę musiała jej dokładnie powiedzieć o co chodzi, bo wejdzie jej przyroda, a nie chcę, żeby o seksie i miesiączki dowiedziała się z książki czy ze szkoły :/

Co do pierwszej pomocy to ja niby też jakieś kursy internetowo robiłam, a jak przyszło co do czego, bo syn się zakrztusił, to wszystko bardziej instynktownie człowiek robił, nawet nie pamiętała co na kursie było w danej chwili :P

Inka91 lubi tę wiadomość

• Inka91 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka1984 my jutro kończymy 30 tc I także myślę o powolnym zbieraniu wszystkiego w jedno...

Dziś się tak wyspałam (właśnie się obudziłam) còrcia też jeszcze śpi, w nocy wołała mnie tylko 2 razy...dawno nie czułam się tak wypoczęta...

Kark nie sàdziłam że te pytania przyjdà tak wcześnie...:-p moi rodzice twierdzà że ja ich nigdy nie pytałam o takie tematy..

kark lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha no powiem wam że bardzo mądre te pytania no bo skoro dzieci pojęcia o sexie nie mają to faktycznie mogą pomyśleć że mama musiała zjeść maluszka żeby znalazł się u niej w brzuszku :) o jakie to słodkie :)

U mnie w szkole rodzenia położna też mówiła że po porodzie będziemy takie rozanielone że będzie nam się chciało zjeść naszego maluszka a za jakiś czas nie daj Boże przyjdzie kryzys to będziemy żałować ze nie zjadłyśmy :D hi hi

ja dziś spać nie mogłam, także zazdroszczę przespanej nocy, tak na dobre zasnęłam jak M pojechał i zadzwonił że dojechał do pracy czyli koło 6 i wstałam o 10.30 ale czuje sie nieźle.

Pytanie takie mam czy pierzecie absolutnie wszystko dla maluszków? Ubranka - oczywiste ale pościel kocyki też?

• Z. Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prałam i pościele i kocyki w pierwszej ciąży, i teraz też zamierzam poprać. Tylko jeszcze mi się nie chce za to zabrać, brak mocy ;)

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że dobrze by było wyprać, bo nawet mi osobiście lepiej się śpi pod wyprana pościelą niż całkiem nowa i od razu założona.
    Ja też miałam ciężką noc, tak jak mówiłam mąż wyjechał i śpie w sama. Wydawało mi się że nareszcie będę mogła się wyłożyć jak lwica ;) ale jednak samej tak dziwnie się śpi.

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poprałam dosłownie wszystko; ciuszki,kombinezonik, kocyki, rożek, pościel, ochraniacze na łóżeczko, nawet baldachim, pierwsze maskotki... Nie wiem gdzie to leżało, kto to dotykał, czy się nie kurzyło itp więc wolałam poprać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 15:09

Malwinka, nikafika lubią tę wiadomość

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malotka wrote:
    Miałam pokazać trochę wyprawki :)

http://oi67.tinypic.com/vf9yd1.jpg Tutaj łóżeczko z allegro, wygląda całkiem porządnie, myślę, że się sprawdzi.

Tutaj już na właściwym miejscu: http://oi68.tinypic.com/sb5y06.jpg komódka z ikei, w środku mam podzielniki z ikei też, zakładam że to będzie składowisko akcesoriów przewijakowych i pieluszek. Przewijak chowam do szuflady łóżka, tam też na razie siedzą pościele, wypełnienie itp.

W drugiej komodzie jest ciuchland i akcesoria ;)

Mogłabyś powiedzieć ile ta komoda kosztowała?

uch5i09k3eicivpk.png
  • Inka91 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też będę prała wszystko :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pewno macie rację , że należałoby prać wszystko i tak też zrobię, ale jakoś zebrać się nie mogę, próbuję już od poniedziałku i ciągle coś...

• chloet Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też wszystko piorę - łącznie z kocykami, ręcznikami, rożkiem.

rqkqj11.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jesteśmy po wizycie u lekarza, mała ma się dobrze waży 1400 gram, a spowodowane to tym, że u mnie nie da się wytłumaczyć ' nie pal przy mnie ' i mam łożysko takie jakbym sama paliła przez co, mała dostaje mniej jedzenia :((
    jestem załamana

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney wrote:
    i jesteśmy po wizycie u lekarza, mała ma się dobrze waży 1400 gram, a spowodowane to tym, że u mnie nie da się wytłumaczyć ' nie pal przy mnie ' i mam łożysko takie jakbym sama paliła przez co, mała dostaje mniej jedzenia :((
    jestem załamana
    Wagę jeszcze może nadrobić także tym się nie przejmuj, ale najważniejsze, żeby nie miała problemów zdrowotnych. Bierne palenie czasem jest gorsze od normalnego palenia. Cały czas przebywasz w takich pomieszczeniach? Nie rozumiem ludzi, na prawde.. Przecież powinno być dla nich najważniejsze zdrowie maleństwa. Ja też ograniczyłam wizyty u teściów. Niby teść się dostosował i pali tylko w jednym pokoju, ale wiadomo, że dym rozchodzi się wszędzie. Ostrszegałam męża, że z małym dzieckiem na pewno nie będę ich odwiedzać skoro teść pali w domu, ale mężu twierdzi, że przesadzam.. Zobaczymy co powie jak już Mała się urodzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 17:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, że papierosy bardziej szkodą biernemu palaczowi niż czynnemu. U mnie całe szczęście nie ma takiego problemu. Nie cierpię zapachu dymu papierosowego. Fuj!

• Inka91 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney wrote:
    jestem załamana

Nie przejmuj się napewno będzie wszystko dobrze..moj tata palił przez 25 Lat ostatnie lata nawet 3 paczki dziennie żyłam przy nim większość tego czasu a jestem zdrowa jak ryba..nie Pali już 3 lata czyli jak zaszłam w pierwszà ciàże to przestał,, zdrowie własne ma zrujnowane ale wszyscy inni zdrowi...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Mogłabyś powiedzieć ile ta komoda kosztowała?

http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/spr/69929681/

To dokładnie ta komoda, 265 zł

Malwinka lubi tę wiadomość

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malotka wrote:

Dzięki Malotka. Chyba też taka będę kupować.

uch5i09k3eicivpk.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    Ja też ograniczyłam wizyty u teściów. Niby teść się dostosował i pali tylko w jednym pokoju, ale wiadomo, że dym rozchodzi się wszędzie. Ostrszegałam męża, że z małym dzieckiem na pewno nie będę ich odwiedzać skoro teść pali w domu, ale mężu twierdzi, że przesadzam.

Nie przesadzasz. Na Twoim miejscu zrobiłabym dokładnie to samo.

rqkqj11.png
  • nikafika Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez pralam wszystko .
    Podobno smog jest rownie szkodliwy jak dym papierosowy, także warto obserwować normy i darować sobie wtedy lazenie po dworzec.

28whskjouhaur8dt.png

lprk8ribnnhp0hqi.png
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malotka wrote:

A ja polecam taką komodę-przewijak :) Służy nam od 1.5 roku.
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90256727/ + na to mam miękki przewijak, coś takiego: http://allegro.pl/przewijak-miekki-turystyczny-tapicerka-50x70-komod-i5605588137.html

Malwinka lubi tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak jestem załamana czuje sie jakbym niedopilnowa tego wszystkiego.. ale gdy raz,drugi,trzeci upominasz "nie pal przy mnie" to jest obraza.. a teściowa ze "ja paliłam w kazdej ciazy i rodziłam dzieci od 3,5-3,9kg a nie tak jak Ty 1400 w prawie 32tc ! Przeciez to dziecko bedzie anemiczne !! I jak tutaj sie nie załamać :(

f2w3gov3rq5rap75.png
‹‹ 852 853 854 855 856 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ