MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, mam nadzieję że nicka przespana. U nas nawet w miarę. Brzuszek na razie odpuścił, skurcze też. Do północy Mała szalała, później oczywiście co godzinna zmuana pozycji przez ból bioder, ale szybciutko zasypiałam także jestem wreszcie wyspana. Wczoraj zamówiliśmy już łóżeczko, w końcu się zdecydowałam, zobaczymy co przyjdzie. W sobote małe odświeżenie sypialni i przemeblowanie. Już tak niewiele zostało do Jej narodzin..
-
nick nieaktualnyHej, ja własnie wróciłam z usg III trymestru.
Franek dalej zdrowy, główką w dół, wszystkie wymiary się pokrywają z jego wiekiem, serduszko bije jak trzeba, a przepływy są odpowiednie i raczej nic nie zapowiada, żeby wybrał się na świat przed terminem
Tylko znów schował buźkę w rączkach więc nici z ładnych fotek w 3d Widocznie z tym dane mi poczekać aż do końcaAnita12 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMalwinka wrote:Nadii i co jakie lozeczko zamowiliscie?
zamówiłam na allegro białe z szufladą, można ściągnąć jedną część później na tapczanik, ale to raczej nie praktyczne, zobaczymy
http://allegro.pl/show_item.php?item=6234085141Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 12:33
karcia.wawa, Nina13 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry w ten pochmurny dzień!!
U nas noc nie przespana, zasnełam o 7 rano a obudziłam się o 9;30. Chodzę jak trup.
Nie wiem przez co jest brak tego snu, najedzona jestem, siku mi sie nie chcę, pić tak samo, żadnych skurczy, boleści a ja spać nie mogę. Ahh!
Zaraz jedziemy z moim M. po szafę naścienną, potem mam nadzieje, że uda mi się chociaż na 30 min zasnąć..
Jeżeli chodzi o przepływy, to mam wszystko ok, narządy są na 30-31 tydzień rozwinięte, więc lekarka mówiła, że nie odchodzi od normy. W niedziele idziemy na 4D to powiedziała że przy okazji sprawdzi łożysko jak wygląda itp.
Wszystko mam dokładnie sprawdzane ponieważ moja siostra pierwsze poroniła, drugie w 34 tc urodziła martwe, a trzecią ciążę donosiła tylko do 29 tc, i tak Marcel ma już rok.
Z każdą ciążą będzie miała identycznie, ponieważ ma genetycznie, że od 29 tc przepływy dziecka sie zmniejszają, i gdyby nie interwencja P. ginekolog Marcel by już dawno nie żył..
Płacę 200 zł za wizytę ale mam wszystko sprawdzane dokładnie, a tym bardziej że moja siostra miała takie problemy to jestem pod tzw. '' szczególną opieką '', i gdy dzieje się coś nie tak od razu do szpitala mnie bierze.
Malutka mocno kopie, wierci się także jest ok )Leif lubi tę wiadomość
-
Nadiii wrote:zamówiłam na allegro białe z szufladą, można ściągnąć jedną część później na tapczanik, ale to raczej nie praktyczne, zobaczymy
http://allegro.pl/show_item.php?item=6234085141
kupiłam dokładnie to samo łóżeczko, dzisiaj powinno przyjść )))
miały być sukienki będą spodenki będę miała synka
21 marca 2017 -
Arthaney wrote:Dzień dobry w ten pochmurny dzień!!
U nas noc nie przespana, zasnełam o 7 rano a obudziłam się o 9;30. Chodzę jak trup.
Nie wiem przez co jest brak tego snu, najedzona jestem, siku mi sie nie chcę, pić tak samo, żadnych skurczy, boleści a ja spać nie mogę. Ahh!
Zaraz jedziemy z moim M. po szafę naścienną, potem mam nadzieje, że uda mi się chociaż na 30 min zasnąć..
Jeżeli chodzi o przepływy, to mam wszystko ok, narządy są na 30-31 tydzień rozwinięte, więc lekarka mówiła, że nie odchodzi od normy. W niedziele idziemy na 4D to powiedziała że przy okazji sprawdzi łożysko jak wygląda itp.
Wszystko mam dokładnie sprawdzane ponieważ moja siostra pierwsze poroniła, drugie w 34 tc urodziła martwe, a trzecią ciążę donosiła tylko do 29 tc, i tak Marcel ma już rok.
Z każdą ciążą będzie miała identycznie, ponieważ ma genetycznie, że od 29 tc przepływy dziecka sie zmniejszają, i gdyby nie interwencja P. ginekolog Marcel by już dawno nie żył..
Płacę 200 zł za wizytę ale mam wszystko sprawdzane dokładnie, a tym bardziej że moja siostra miała takie problemy to jestem pod tzw. '' szczególną opieką '', i gdy dzieje się coś nie tak od razu do szpitala mnie bierze.
Malutka mocno kopie, wierci się także jest ok ) -
Nadiii wrote:zamówiłam na allegro białe z szufladą, można ściągnąć jedną część później na tapczanik, ale to raczej nie praktyczne, zobaczymy
http://allegro.pl/show_item.php?item=6234085141
Podoba mi się Wasze lozeczko. A co do tapczanika to mi się wydaje, że potem jak Mała podrośnie to będzie jej wygodniej wychodzić. Nie koniecznie musicie do swojego łóżka je przystawiac. -
nick nieaktualny
-
Hej laski !
odebrałam dziś wyniki krwi ..morfologia cała nieciekawa ,ale HEMOGLOBINA wynosi 11,00 uhhh ..
czy któraś z was też ma niską ?
niestety nie mam sokowirówki, żeby bawić się w soczki ..
może macie jakieś sposoby - najlepiej szybkie aby podnieść hemoglobinę ? - ASCOFER zbytnio nie pomaga.
mąż dziś kupił w sklepie sok z buraków z jabłkiem ...na samą myśl,że mam to wypić to mnie już mdli ..;/ -
nick nieaktualny
-
Jesli chodzi o hemoglobine to z tego co wiem to w ciazy sa inne normy. I spadek hemoglobiny zdarza sie czesto. Wiec mysle ze 11 to nie jest zly wynik tez mam 11.5 i lekarz nic nie mowil ze cos nie tak
oczywiscie nie zaszkodzi jesc produkty bogate w zelazo: buraki, czerwone mieso(z umiarem oczywiscie;)i inne mozna znalesc w internecie. Wiem ze cytrusy i ogolnie witamina c pomaga w lepszym przyswajaniu zelaza. Ja dzis zaczynam 8 miesiac... nie moge sie juz malej doczekac bo coraz wiecej "urokow" mnie nawiedza ,) milego dnia mamuski!