X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam nadzieję że nicka przespana. U nas nawet w miarę. Brzuszek na razie odpuścił, skurcze też. Do północy Mała szalała, później oczywiście co godzinna zmuana pozycji przez ból bioder, ale szybciutko zasypiałam także jestem wreszcie wyspana. Wczoraj zamówiliśmy już łóżeczko, w końcu się zdecydowałam, zobaczymy co przyjdzie. W sobote małe odświeżenie sypialni i przemeblowanie. Już tak niewiele zostało do Jej narodzin..

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja własnie wróciłam z usg III trymestru.
    Franek dalej zdrowy, główką w dół, wszystkie wymiary się pokrywają z jego wiekiem, serduszko bije jak trzeba, a przepływy są odpowiednie i raczej nic nie zapowiada, żeby wybrał się na świat przed terminem :)

Tylko znów schował buźkę w rączkach więc nici z ładnych fotek w 3d :( Widocznie z tym dane mi poczekać aż do końca ;)

Anita12 lubi tę wiadomość

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malotka no a jaką ma wagę?

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:

Nadii i co jakie lozeczko zamowiliscie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 11:03

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:

1450 g :)

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malotka wrote:
    1450 g :)

O kurczę, ja jak byłam jakoś 30+2 To mój Niunius ważył okolo 1260. Ale teraz to nasze dzieciątka już więcej beda przybieraly na wadze.

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Nadii i co jakie lozeczko zamowiliscie?

zamówiłam na allegro białe z szufladą, można ściągnąć jedną część później na tapczanik, ale to raczej nie praktyczne, zobaczymy

http://allegro.pl/show_item.php?item=6234085141

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 12:33

karcia.wawa, Nina13 lubią tę wiadomość

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ten pochmurny dzień!!
    U nas noc nie przespana, zasnełam o 7 rano a obudziłam się o 9;30. Chodzę jak trup.
    Nie wiem przez co jest brak tego snu, najedzona jestem, siku mi sie nie chcę, pić tak samo, żadnych skurczy, boleści a ja spać nie mogę. Ahh!
    Zaraz jedziemy z moim M. po szafę naścienną, potem mam nadzieje, że uda mi się chociaż na 30 min zasnąć..
    Jeżeli chodzi o przepływy, to mam wszystko ok, narządy są na 30-31 tydzień rozwinięte, więc lekarka mówiła, że nie odchodzi od normy. W niedziele idziemy na 4D to powiedziała że przy okazji sprawdzi łożysko jak wygląda itp.
    Wszystko mam dokładnie sprawdzane ponieważ moja siostra pierwsze poroniła, drugie w 34 tc urodziła martwe, a trzecią ciążę donosiła tylko do 29 tc, i tak Marcel ma już rok.
    Z każdą ciążą będzie miała identycznie, ponieważ ma genetycznie, że od 29 tc przepływy dziecka sie zmniejszają, i gdyby nie interwencja P. ginekolog Marcel by już dawno nie żył..
    Płacę 200 zł za wizytę ale mam wszystko sprawdzane dokładnie, a tym bardziej że moja siostra miała takie problemy to jestem pod tzw. '' szczególną opieką '', i gdy dzieje się coś nie tak od razu do szpitala mnie bierze. :)

Malutka mocno kopie, wierci się także jest ok :))

Leif lubi tę wiadomość

f2w3gov3rq5rap75.png
  • karcia.wawa Koleżanka

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    zamówiłam na allegro białe z szufladą, można ściągnąć jedną część później na tapczanik, ale to raczej nie praktyczne, zobaczymy

kupiłam dokładnie to samo łóżeczko, dzisiaj powinno przyjść :))))

miały być sukienki będą spodenki :) będę miała synka :)

21 marca 2017
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney wrote:
    Dzień dobry w ten pochmurny dzień!!
    U nas noc nie przespana, zasnełam o 7 rano a obudziłam się o 9;30. Chodzę jak trup.
    Nie wiem przez co jest brak tego snu, najedzona jestem, siku mi sie nie chcę, pić tak samo, żadnych skurczy, boleści a ja spać nie mogę. Ahh!
    Zaraz jedziemy z moim M. po szafę naścienną, potem mam nadzieje, że uda mi się chociaż na 30 min zasnąć..
    Jeżeli chodzi o przepływy, to mam wszystko ok, narządy są na 30-31 tydzień rozwinięte, więc lekarka mówiła, że nie odchodzi od normy. W niedziele idziemy na 4D to powiedziała że przy okazji sprawdzi łożysko jak wygląda itp.
    Wszystko mam dokładnie sprawdzane ponieważ moja siostra pierwsze poroniła, drugie w 34 tc urodziła martwe, a trzecią ciążę donosiła tylko do 29 tc, i tak Marcel ma już rok.
    Z każdą ciążą będzie miała identycznie, ponieważ ma genetycznie, że od 29 tc przepływy dziecka sie zmniejszają, i gdyby nie interwencja P. ginekolog Marcel by już dawno nie żył..
    Płacę 200 zł za wizytę ale mam wszystko sprawdzane dokładnie, a tym bardziej że moja siostra miała takie problemy to jestem pod tzw. '' szczególną opieką '', i gdy dzieje się coś nie tak od razu do szpitala mnie bierze. :)

Malutka mocno kopie, wierci się także jest ok :))
    Oj brak snu... skad ja to znam. Ja od ok.8 tyg bardzo kiepsko spalam. budzilam sie ok.2-3 i do 6 nie spalam, po czym sen na godzine, bo o 7 corke do szkoly musze budzic... i tak prawie codziennie... od jakiegos tygodnia jest lepiej. Spie do 5-6 ;) wiec dla mnie to sukces!!!czuje sie wyspana jak nigdy. W pierwszej ciazy nie mialam problemow ze snem. Wiec lacze sie w bolu... A jeszcze troche i dzieciaczki nas beda budzic w nocy. Wiec bedziemy juz przygotowane treningiem w ciazy;) Dobrze ze.masz taka opieke. Mysle,ze z malutka jest wszystko dobrze nie stresuj sie na zapas. Tymbardziej ze wszystkie wymiary na to wskazuja ;) glowa do gory!;)

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:

Podoba mi się Wasze lozeczko. A co do tapczanika to mi się wydaje, że potem jak Mała podrośnie to będzie jej wygodniej wychodzić. Nie koniecznie musicie do swojego łóżka je przystawiac.

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karcia.wawa wrote:
    kupiłam dokładnie to samo łóżeczko, dzisiaj powinno przyjść :))))
    To daj znać jak już dotrze, jak wygląda na żywo!

karcia.wawa lubi tę wiadomość

• aplaneta Nowa

Wysłany: 13 stycznia 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mamy Jestem tutaj nowa , ale bardzo serdecznie zapraszam Was na facebookową grupę Skarby Marca 2017 :)

• Oriaana Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski !

odebrałam dziś wyniki krwi ..morfologia cała nieciekawa ,ale HEMOGLOBINA wynosi 11,00 uhhh ..
    czy któraś z was też ma niską ?

niestety nie mam sokowirówki, żeby bawić się w soczki ..
    może macie jakieś sposoby - najlepiej szybkie aby podnieść hemoglobinę ? - ASCOFER zbytnio nie pomaga.

mąż dziś kupił w sklepie sok z buraków z jabłkiem ...na samą myśl,że mam to wypić to mnie już mdli ..;/

dhi49jcgge2ty5ys.png
    Eliza 🥰 18.08.2014 💋
    Kaja 🥰 05.02.2017 💋

• nikafika Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karciana.wawa,Nadiii a ile poziomów regulacji ma to lozeczko? Czym jest malowane?

28whskjouhaur8dt.png

lprk8ribnnhp0hqi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 poziomy regulacji, 3 wyjmowane szczebelki, farba z atestem bezpieczna dla dzieci. Wszystko jest w opisie aukcji

karcia.wawa lubi tę wiadomość

• nikafika Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2017, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Thx, Właśnie zobaczyłam, bo mi na tablecie wyskakuje skrócony opis a nie pełny tzw klasyczny:)

28whskjouhaur8dt.png

lprk8ribnnhp0hqi.png
  • Rubineye Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oriana ja jem suszonego buraka, dostępny w aptece :)

29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
    25.02.2017 urodził się Tymon.
    10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja hemoglobina też 11 :/ w Aldi kupuje sok z buraka z cytryną... ponoć napar z pokrzywy też działa

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o hemoglobine to z tego co wiem to w ciazy sa inne normy. I spadek hemoglobiny zdarza sie czesto. Wiec mysle ze 11 to nie jest zly wynik tez mam 11.5 i lekarz nic nie mowil ze cos nie tak
    oczywiscie nie zaszkodzi jesc produkty bogate w zelazo: buraki, czerwone mieso(z umiarem oczywiscie;)i inne mozna znalesc w internecie. Wiem ze cytrusy i ogolnie witamina c pomaga w lepszym przyswajaniu zelaza. ;) Ja dzis zaczynam 8 miesiac... nie moge sie juz malej doczekac bo coraz wiecej "urokow" mnie nawiedza ,) milego dnia mamuski!

bl9cdf9hsfsrwiek.png
‹‹ 854 855 856 857 858 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ