MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHejka!
A mi witamy w 29 tygodniu, wg Belly 30 tydzień . Już bym chciała małego mieć po drugiej stronie brzuszka . Ciekawe ile teraz mi wyjdzie w badaniu hemoglobina. Nie chce mi się już brać tego żelaza.
Może dziś mąż skręci łóżeczko, ale jeszcze by stało w innym pokoju tymczasowo.
Miłego dnia! -
Dziewczyny hemoglobina 11 to nie jest jakaś tragedia. Ja mam taką przez całe życie bez ciąży
Teraz w ciąży też mam cały czas 11.0 i nawet łykanie żelaza tego nie zmieniło, więc w tym miesiącu odstawiłam tabletki zupełnie. Idę w pn na pobieranie krwi, zobaczymy, czy to coś drastycznie zmieniło.
Po porodzie ponoć standardem jest hemoglobina na poziomie 9.0-10.0 i jest to normalne.
PS Ja z kolei zaczynam dziś 34 tc -
nick nieaktualny
-
Arthaney ja też jestem przeziębiona. To pije parę herbat koniecznie z cytryną i miodkiem.
A gardło plukam herbatka szalwiowa.
Ciężko mi się przez nos oddycha to robie inhalacje nad miska. I smaruje pod nosem mascia majerankowa.
Na przeziębienie też koleżanka mówiła, że gorąca woda do miski, sól i moczyć w niej nóżki a chorobę z Ciebie wyciągnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 14:37
-
nick nieaktualnyWitamy się w 30t0d. Wg belly zaczynamy 31 tydzień- 8 miesiąc. Chciałabym szaleć ze szczęścia że tak daleko zabrneliśmy! Już tak niewiele by trzymać Ją w ramionach. Na szczęście dosyć szybko lecą mi dni.
Wczoraj wieczór ze znajomymi u Nas w domu, jak zawsze płakaliśmy ze śmiechu, a dziś odsypiam więc jeszcze w łóżeczku. To już chyba ostatnie takie spotkania bo coraz ciężej wysiedzieć. Ale było bardzo wesoło.
Miłej niedzieli życzę!ewa81, chloet, Anita12, Malwinka lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Mam mala rade...
W piatek ok 18 odebralismy wozek ze sklepu. Tam sprawdzilismy czy wszystko jest. ..i tyle ..rzut okiem jak to w sklepie ...nie skanujesz kazdej czesci czy jest cala
Mielismy go nie montowac jeszcze..ale..wczoraj wieczorem zaczelsimy go ogladac...i mamy ulamana jedna czesc... Wiec ona byla juz taka ... To element oo spacerowki ...mozliwe ze przy ich pakowaniu to sie stalo...teraz ciekawe jak oni sie do tego odniosa ...bo to nawet przy naszym montazu nie bylo...zauwazylismy jeszcze jak bylo to w folii ...na sama noc sie wkurzylam...i dzis z rana zlozylismy cala gondole zeby zobaczyc czy ona wszystko ma i czy nie ma niespodzianek....
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/42298a283ef2.jpg
A ta czesc jest istotna bo ona wchodzi do takiej sztny aby wpiac spacerowke
Luknijcie na swoje fury -
Zaczynamy 34 tydzień
Mnie od wczoraj wszystko swędzi : brzuch, ręce, plecy, klatka piersiowa, nogi, tyłek,skóra głowy .. oszaleć idzie ,a w nocy dłonie i stopy tak dawały popalić,że szok ;( we wtorek robię badania na cholstazę i od razu z wynikami w środę do lekarza, bo mam wizytę. Nie wiem czy to wina wysuszonej skóry od gorących pryszniców. Czy nagle żel pod prysznic ma zły wpływ i skóra wrażniwa.. Albo siedzi coś w mojej głowie... ale świąd jest uporczywy w pewnych momentach..
Moja siostra miała cholestazę ..wyniki 800 --> 1000 . . Byle było wszystko ok na tyle, że obędzie się bez szpitala.. A PRZEDE WSZYSTKIM MAM OGROMNĄ NADZIEJĘ, ŻE TO NIE TA CHOLESTAZA , bo chciałabym w spokoju przejść do końca tę ciążę
jeszcze troszkę :*ewa81, Magdzia88, Anita12, Malwinka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Oriaana jak byłam teraz w szpitalu to na patologi ciąży leżałam z dziewczyną co miała cholestaze ciążowa. I lekarze powiedzieli jej, żeby brała Essentiale forte na oczyszczenie wątroby.Możesz soobie poczytać na necie i na chwilę obecną doraźnie wziąć.
Natalka. Mnie bolą kopniaki w szczególności jak dostaje w środek pępka albo w miejsce gdzie skóra jest cienka.
Chyba to zależy od dziecka, bo córka mnie tak mocno nie kopała.