X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny.
    Witam siebie i synka w 31 tygodniu, wow.
    Mam do Was pytanko kulinarne. Mrozilyscie może kiedyś mięso ( piersi, udka, mielone) ale smażone? Ja zamrozilam po andrzejkach no i teraz trzeba to zjeść, tylko w jaki sposób je odgrzac żeby były dobre, a przede wszystkim nie takie kapcie. Mikrofala odpada, może macie jakieś pomysły.

uch5i09k3eicivpk.png
  • nikafika Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tinaa22 wrote:
    Czy któraś brała podczas przeziębienia strepsils?

Podobno fiorde można brać w ciazy- najlepiej w aptece zapytać.

28whskjouhaur8dt.png

lprk8ribnnhp0hqi.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam ulotki co dostalam w szkole rodzenia.
    Rozmyslacie zakup monitoru oddechowago? Pisze, że może to uratować dziecko przed nagłą śmiercią lozeczkowa...matko jak to brzmi...przepraszam, ale chce znać wasza opinie?
    No i jeszcze ile kupujecie pieluszek flanelowych a ile tetrowych?

uch5i09k3eicivpk.png
  • Oriaana Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Cześć Dziewczyny.
    Witam siebie i synka w 31 tygodniu, wow.
    Mam do Was pytanko kulinarne. Mrozilyscie może kiedyś mięso ( piersi, udka, mielone) ale smażone? Ja zamrozilam po andrzejkach no i teraz trzeba to zjeść, tylko w jaki sposób je odgrzac żeby były dobre, a przede wszystkim nie takie kapcie. Mikrofala odpada, może macie jakieś pomysły.

moja teściowa mrozi własnie usmażone jak jej zostaną ..a później wyciąga i na patelni podgrzewa/dosmaża albo piekarnik

Malwinka lubi tę wiadomość

dhi49jcgge2ty5ys.png
    Eliza 🥰 18.08.2014 💋
    Kaja 🥰 05.02.2017 💋

• Oriaana Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rtynka wrote:
    Nie zawsze swędząca skóra musi oznaczać cholestaze, mnie np. uczulał jakiś składnik magnezu jak brałam :/ normalnie tak mnie swędziały plecy o ręce, że w nocy nie mogłam spać.

ostatnio brałam w większej ilości ascofer 3x2 ..może też od niego mam świąd ...?

dhi49jcgge2ty5ys.png
    Eliza 🥰 18.08.2014 💋
    Kaja 🥰 05.02.2017 💋

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Czytam ulotki co dostalam w szkole rodzenia.
    Rozmyslacie zakup monitoru oddechowago? Pisze, że może to uratować dziecko przed nagłą śmiercią lozeczkowa...matko jak to brzmi...przepraszam, ale chce znać wasza opinie?
    No i jeszcze ile kupujecie pieluszek flanelowych a ile tetrowych?

Ja monitor oddechu mam od szwagra. Oni mieli, bo ich synek był wcześniakiem i miał tzw. wiotką krtań. Jakby nie to że mi to dali, to bym się tym nie przejmowała. Jeśli dzidzia zdrowa, urodzona w terminie, to myślę, że nie ma co panikować, a ten sprzęt w potrzebie można szybko dokupić.

Flanelek mam 3, tetrowych chyba jakoś 15.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też czasem kopniaki bolą, szczególnie w okolicach pępka,( mój mąż się śmieje że ja już nie mam pępka :D ) ale też uważam ze to taki dość przyjemny ból. Pobolewa mnie też czasem tak bardzo bardzo nisko szczególnie po prawej stronie, ktoś mi powiedział że to wiązadła ale czy ja wiem...

Co do pieluch to mam 3 kolorowe tetrowe (bo myślałam że muślinowe i tetrowe to co innego a jak wyjęłam z paczki to się okazało że muśli to tetra) i 3 flanelowe

no i jeszcze z 10 białych tetrowych od mamy - dlatego gdybym wiedziała ze muślin i tetra to to samo to bym ich nie kupowała, po co mi tyle tej tetry to nie wiem no ale jak już są to są

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze Wam się pochwalę że uszyłam małej kocyk z minky, materiał i watolinkę zamówiłam na allegro, wstążeczki miałam w domu i uszyłam sama , bo taką miałam zachciewajkę, żeby małe miało coś zrobionego przeze mnie. tyle że watolinkę zamówiłam za grubą i z kocya wyszła prawie kołderka :p

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslalam, żeby tak kupić 5 tetrowych i 5 flanelowych. W sumie to one są nam potrzebne, jak dziecko uleje i pod pupę do lekarza, czy po coś jeszcze?
    Ten monitor oddechu jest nawet drogi, zależy też jaki ale taki lepszy to od 400 zł, dlatego wlasnie pytam czy kupujecie? Na olx też są te co w sklepach po 400-500 To na olx sa po 250.

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 wrote:
    a jeszcze Wam się pochwalę że uszyłam małej kocyk z minky, materiał i watolinkę zamówiłam na allegro, wstążeczki miałam w domu i uszyłam sama , bo taką miałam zachciewajkę, żeby małe miało coś zrobionego przeze mnie. tyle że watolinkę zamówiłam za grubą i z kocya wyszła prawie kołderka :p

No to dawaj fote!

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oriaana wrote:
    moja teściowa mrozi własnie usmażone jak jej zostaną ..a później wyciąga i na patelni podgrzewa/dosmaża albo piekarnik

Dałam do piekarnika. Ale chyba za bardzo spiekłam, ehhhh ;) następnym razem będę krócej trzymać.

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę że na rzewijak można położyć żeby dziecka nie kłaść na tej ceratce, chyba ze będziesz miała jakiś pokrowiec ale to chyba zbędne no i przy ważeniu żeby też rzucić na wagę , żeby nie była zimna dla dziecka, więc myślę że po to nawet za dużo ale na pewno nie za mało. Ja o monitorze oddechu nie myślałam i raczej sobie daruje

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak się naucze wrzucać zdjęcia to jasne, będzie i fota :) jeszcze mam w planach ochraniacz ale co z tego wyjdzie nie wiem bo kurcze mam problem z szyciem po prostej :p

• Crisperss Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam monitor Snuza Hero. Wg mnie najlepszy bo zapina się go pieluszki i może monitorować dziecko 24h.
    Dziecko nie musi być wcześniakiem... nie musi mieć problemów oddechowych by złapało bezdech. Poczytajcie o tym. Dzieci podczas snu najzwyczajniej w świecie zapominają oddychać. Wystarczy je po prostu obudzić. Dla mnie ten monitor to ważna rzecz w szykowaniu wyprawki.

Malwinka lubi tę wiadomość

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oriaana wrote:
    ostatnio brałam w większej ilości ascofer 3x2 ..może też od niego mam świąd ...?

Może być od tego, mnie zdziwiło że coś z magnezu może uczulać, ale faktycznie jak czytałam to nie ja jedna drapałam się po nocach :D

Ja mam 10 tetrowych pieluch i z 3-5flanelowych. Z czego część jest po córce, bo były w dobrym stanie ;)

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i używany na olx można kupić do 200zl :) kupiłam używany ale w stanie idealnym

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:
    A i używany na olx można kupić do 200zl :) kupiłam używany ale w stanie idealnym

Tak teraz patrzę na olx i są różne ceny od około 200 zl do ponad 400 zl i każdy monitor oddechu jest używany. Ciekawe czym one się różnią?
    U moich rodziców na wiosce był przypadek jak noworodek zapomniał o oddychanie.

uch5i09k3eicivpk.png
  • nikafika Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 8 flanelowych i 4 tetrowe pieluchy.póki co nie planujemy kupować monitora oddechu.

28whskjouhaur8dt.png

lprk8ribnnhp0hqi.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba ja jedyna mam tyle pieluszek tetrowych.. :D
    A bo to moja babcia mi kupiła, to mama, to po siostrze itp.
    Flanelową mam jedną jak na razie.. :D
    Monitor oddechu miała moja siostra do wcześniaczka, ale sądzę że ja i tak będę wstawać do małej chociażby patrzeć czy oddycha.

f2w3gov3rq5rap75.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę, że nie ma określonej liczby co do pieluch, ja kupię po 5 a jak coś to się dokupi.
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi.
    To wiadomo Arthaney ze będziemy wstawać, ale jakoś mnie to uspokaja, taka dodatkowa kontrola.

uch5i09k3eicivpk.png
‹‹ 857 858 859 860 861 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ