X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • karcia.wawa Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadii

napisz do mnie na prive jak złożycie łóżeczko, mój mąż właśnie złożył i coś mu się tam nie zgadza...podobno jeden szerszy bok ma źle szczebelki i nie można zamontować na żadnym poziomie tej leżanki,
    jeszcze nie widziałam tego, jak tylko wrócę do domu to postaram się sama to ogarnąć...
    nie sądzę żeby było źle fabrycznie coś zrobione..
    czekam na info od ciebie :)

miały być sukienki będą spodenki :) będę miała synka :)

21 marca 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka, może tak czy siak idź. Jak ćmi to nawet jeżeli przejdzie to na chwilę, a potem znowu zjesz np ciastko i znowu będzie boleć :(

U mnie +4kg, brzuch 96cm.

Malwinka lubi tę wiadomość

• chloet Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od dwóch dni męczyłam się z potwornym bólem głowy, aż w końcu wzięłam dzisiaj paracetamol. I w końcu puściło.

Mam też najświeższe wyniki krwi i najśmieszniejsze jest to, że w zeszłym miesiącu zupełnie odpuściłam sobie łykanie żelaza (3x1 dziennie) i wiecie co? Z 11.0, które utrzymywało się od wielu miesięcy skoczyło mi do 12.0.

Jeśli chodzi o wagę. Ja przytyłam już sporo, ok +11 kg, ale trzeba przyznać, że dużo jem, bo od samego początku jestem mega głodna.

rqkqj11.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej to jak na razie z wagą idę jako pierwsza.
    +18 kg. 57 przed, aktualnie 75.
    Moja waga to w 78% woda w organizmie i jestem mega spuchnięta.. ;/

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet ja też jestem ciągle głodna :) i ciągle jem :p i przytyłam 12 kg ale jakoś nie bardzo się tym martwię , mam nadzieję że zrzucę w czasie karmienia. i mnie też głowa bolała od dwóch dnia adziś przeszło więc może coś w powietrzu.
    h
    co do monitora oddechu to zdanie mam takie jak Nadii - nie chce sfiksować

Dziewczyny zazdroszczę Wam że wiecie jak jest ułożone Wasze maleństwo, niy na USG moja gwiazdka była główką w dół ale od ost usg mogła już 100 razy zmienić pozycję a ja nie umiem tego rozpoznać :( trochę mi przykro z tego powodu

Wiecie co bardzo podoba mi się ten materiał minky i taka byłam szczęśliwa jak przyszedł mi zamóiony kawałek w kolorze dokładnie takim jak chciałam (żółty ale nie taki wściekły tylko delikatny, ale też nie kremowy) pokazałam teściowej a ona że co że to ma być na kocyk jak to takie niemiłe? że kocyk powinien być ięciutki i milutki a nie jakieś bąble i wogóle ze nie chciała by sie do tego przytulać a co dopiero dziecko :/ wrrrr a myślałam że już znormalniała trochę

chloet lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już to chyba pisałam ale napiszę wam jeszcze raz na pocieszenie :D

Moja znajoma przytyła 17kg w ciąży a po porodzie od razu spadło jej 11, maluszek miał 4,1 kg łożysko , wody itd , - trudno uwierzyć że razem to 11 kg ale faktycznie tak było i bardzo bardzo szybko doszła do swojej wagi

chloet lubi tę wiadomość

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś nie przejmuje się wagą, ważne by malutka była zdrowa. Co ma być to będzie - ja mam bardzo mocne w sobie samozaparcie i schudnę po ciąży. Bardziej się martwię o rozstępy, na razie wyszły mi na biodrach kilka tygrysich pasków i na biuście, ale mój M. mówi, że kocha te rozstępy bo widać jakie to jest dla kobiet poświęcenie, poświęcenie swojego ciała dla innego życia.. hehe :)

Mam takie pytanie z innej półki, od niedawna zauważyłam że mam takie boleści w pochwie, takie kłucie dość mocne, bo aż zignam się w pół czasem.. Trwa to pare sekund, i potem znów..
    ALE TYLKO JAK STOJE. Nigdy inaczej. Któraś to doświadczyła? Bardzo się martwie ;/ ?
    Wiem że mała może naciskać główką, ale to powinno być uczucie ciężary naciskającego poprzed grawitację, i musiałabym chodzić jakby mi pies z budą pod nogami przeleciał, a tak niestety nie jest..

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karcia.wawa wrote:
    Nadii

napisz do mnie na prive jak złożycie łóżeczko, mój mąż właśnie złożył i coś mu się tam nie zgadza...podobno jeden szerszy bok ma źle szczebelki i nie można zamontować na żadnym poziomie tej leżanki,
    jeszcze nie widziałam tego, jak tylko wrócę do domu to postaram się sama to ogarnąć...
    nie sądzę żeby było źle fabrycznie coś zrobione..
    czekam na info od ciebie :)
    My jeszcze czekamy na łóżeczko. Dam znać tylko zaakceptuj zaproszenie do przyjaciołek żebym mogła napisać priv

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 14:15

karcia.wawa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Czy kupujecie butelki? Jakiej firmy?
    Ja mam na początek dwie małe butelki tomme tippee antykolkowe closer to nature. Jedna na mleko, druga na picie. Zobaczymy czy podejdą.

U nas na plusie od początku 7kg

ewa81 lubi tę wiadomość

• klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malotka wrote:
    Ja mam całą rozpiskę poczty i kurierów, żeby nie pogubić się w tym co i gdzie zamawiałam.
    Wiem, że dzisiaj paczka z la millou ma przyjechać, ale muszę iść do lekarza. Pewnie jak zwykle kurier będzie chciał zostawić paczkę akurat jak wyjdę. :/

Tak cybex priam jest swietny ale niestety cena z kosmosu i tego modelu nawet nie rozwazalam. Ale fakt widzialam u Pauliny Sykut Jezyny i wlasnie jest idealny jak mi sie podoba . i Kolor i model. Ale jednak planuje cos tanszego. Dla 1 corki mialam x-landera. Bylam zadowolona ale teraz wlasnie planuje ktoregos z cybexow i bylam ciekawa czy moze ktoras z Was uzytkowala. Ja wiem ze wygodny wozek jest wazny tymbardziej jak ktos preferuje dlugie spacery -jak ja;) oby moja druga corcia lubila jezdzic w wozku jak starsza siostra;) Ja waga teoretycznie tez sie nie przejmuje. Modle sie tylko zeby nie przybylo mi nowych rozstepow bo sporo posiadam z 1 ciazy...dlatego staram sie nie objadac... Ale bedzie co ma byc. Nasze malenstwa najwazniejsze ! ;)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 15:03

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • Inka91 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney wrote:
    Mam takie pytanie z innej półki, od niedawna zauważyłam że mam takie boleści w pochwie, takie kłucie dość mocne, bo aż zignam się w pół czasem.. Trwa to pare sekund, i potem znów..
    ALE TYLKO JAK STOJE. Nigdy inaczej. Któraś to doświadczyła? Bardzo się martwie ;/ ?
    Wiem że mała może naciskać główką, ale to powinno być uczucie ciężary naciskającego poprzed grawitację, i musiałabym chodzić jakby mi pies z budą pod nogami przeleciał, a tak niestety nie jest..

Też niedawno miałam takie uczucie ale to wtedy jak szalałam z còreczká na sankach I myślałam, że przesadziłam i chyba tak było. Odpoczełam jeden dzień I przeszło..

Butelki też mamy dwie małe tomme tippe.

Jeśli chodzi o wagę to ostatnio było +4 kg ale to było zaraz po świętach I chyba było przesadzone..

• Inka91 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wòzek po starszej còrci riko nano i jestem z niego bardzo zadowolona..gondola wyglàda jak nowa wyjęta z kartonu, spaceròwkę jak upiorę to pewnie też..dobre jest w nim to że wszystko można zdjàć i wrzucić do pralki wystarczy odkręcić w jednym miejscu..

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dostałam w szkole rodzenia dwie butelki jedną z lovi drugą z aventu czyli są zupełnie ine smoczki i właśnie zastanawiam się czy powinnam skłonić się ku jednej firmie tak jak mówią babeczki w sklepach?

W szkole rodzenia mówili nam też że jesli mamy dziecko na piersi to nie powinno się go niczym przepajać, że początkowy pokarm tzn pierwsze kilka kropel jst dla malucha jak woda i jeśli np dziecko co chwilę chce do piersi tzn że nie jest głodne tylko spragnione, no wiadomo że inaczej jeśli nie karmimy piersią wtedy trzeba dopajać

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa no i jak zwyke zapomniałam ... czyli czerwone paseczki na piersiach to rozstępy?

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2 butelki dr brown's i 1 lovi. Dr. Brown's miałam przy córce i dobrze się sprawdziły.

17u93e5ep5g57u5f.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    Ja mam na początek dwie małe butelki tomme tippee antykolkowe closer to nature. Jedna na mleko, druga na picie. Zobaczymy czy podejdą.

U nas na plusie od początku 7kg

Też je kupiłam :)

Jeśli chodzi o rozstępy - póki co, nie mam, niestety nie obeszło się bez sporego cellulitu na udach i pośladkach.

rqkqj11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zadam wam takie bardz osobiste ptanie... jak to jest w u Was z sexem? Działacie normalnie? Mój M można powiedzieć że nie chce bo się boi ale też jak już coś to nie jest tak jak powinno... :/ cały czas mam jakąś wydzielinę a jak się kochamy to mam wrażenie że tam jest za sucho i że sprawia mi to ... no conajmniej dyskomfort zamiast przyjemności :(

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 wrote:
    Dziewczyny zadam wam takie bardz osobiste ptanie... jak to jest w u Was z sexem? Działacie normalnie? Mój M można powiedzieć że nie chce bo się boi ale też jak już coś to nie jest tak jak powinno... :/ cały czas mam jakąś wydzielinę a jak się kochamy to mam wrażenie że tam jest za sucho i że sprawia mi to ... no conajmniej dyskomfort zamiast przyjemności :(

My uprawiamy seks normalnie, po mimo mojego niskiego, wręcz sięgającego dna libido. A co do nawilżenia są lubrykanty na bazie wody ;)zawsze się mogą przydać do igraszek po ciąży :D :)

17u93e5ep5g57u5f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chloet, też mam spory cellulit na pośladkach.
    Przyszedł kocyk minky, poducha rogal :

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/885799b8960c.jpg

Zdjęcia zawsze na opak mi wychodzą, nie umiem odpowiednio ustawić,a w obrazach mam normalnie.
    Nina13, może tak być że masz sucho, użyj wtedy żelu.Też mam ten problem, bez żelu nie dałabym rady. Bardzo fajny jest żel conceive plus, jest on też przeznaczony dla starających się o dziecko, bo nie niszczy plemników i ma fajną konsystencję, jest taki bardziej wodnisty niż np durex.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 18:05

• nikafika Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Hejka

Niby dobrze spałam tej nocy, a czuję się jak zombi :). Strasznie drga mnie jedna powieka, co do szału mnie doprowadza :), chyba to jest brak potasu?

to brak magnezu :) łyknij magnez albo zjedz trochę gorzkiej czekolady :)

28whskjouhaur8dt.png

lprk8ribnnhp0hqi.png
‹‹ 859 860 861 862 863 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ