X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    To widzę, że nie ma określonej liczby co do pieluch, ja kupię po 5 a jak coś to się dokupi.
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi.
    To wiadomo Arthaney ze będziemy wstawać, ale jakoś mnie to uspokaja, taka dodatkowa kontrola.
    Pewnie ze tak, dodatkowa kontrola nie zaszkodzi ;))

f2w3gov3rq5rap75.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dwóch godzin boli mnie strasznie ząb!! ! Zaraz zejdę na zawał.
    Co mogę zastosować?

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z pieluszkami też poszalałam bo kupiłam sama i dostałam od tesciowej. Także mam 10 białych tetrowych, 15 kolorowych i 5 flanelowych. Chyba będę nimi okna myć bo na pewno tyle nie zużyję. Zdecydowanie za dużo, ale sie nie zmarnują. Wszystkie poprane czekają. Tetry bedę używać też do wanienki na spód do kąpania, do karmienia, wycierania wiadomo, flaneli do podkładania na przewijak, wagę czy np. u lekarza jako podkład.
    Nad monitorem długo się zastanawiałam, ale nie chcę wariować. Boję się, że za bardzo sie tym zeschizuję. Na razie wstrzymaliśmy się z zakupem. Gdyby był wcześniak czy jakiekolwiek problemy z oddychaniem to nie zastanawiałabym się ani chwili.

Nina13 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Od dwóch godzin boli mnie strasznie ząb!! ! Zaraz zejdę na zawał.
    Co mogę zastosować?
    Apap na pewno jako przeciwbólowy jeśli nie możesz wytrzymać i chyba się kłania dentysta..mam nadzieję że zaraz przejdzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2017, 22:39

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie, dwa miesiące temu byłam na wizycie i wszystko jest ok.
    Chyba przesadziłam ze słodyczami. A oprócz apapu mogę czymś plukac zęba?

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    No wlasnie, dwa miesiące temu byłam na wizycie i wszystko jest ok.
    Chyba przesadziłam ze słodyczami. A oprócz apapu mogę czymś plukac zęba?
    Płukanki raczej bardziej na dziąsła np z szałwi, rumianku. Amol też pomaga, ale niewskazany w ciąży. Nie znam niestety innych sposobów. Szukałaś coś na necie? Współczuję

• severi Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja plukalam soda oczyszczona. Ale polecam dentyste lub apteke. To najbezpieczniejsze w ciąży:)

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ide w srode do dentysty, mam mega strach.. fobia z dziecinstwa .. na szczescie chyba tylko przeglad i sciagniecie kamienia. : (((

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 10 tetrowych i 2 flanelowe i muszę flaneli dokupić jeszcze ze 3, ale się wacham czy nie poczekać, bo zawsze coś na przedłóżeczko (czyli odwiedziny gości po narodzinach dziecka) dostawałam :)

My nie mamy monitoru, miałam kupić, ale jak czytałam opinie i znając życie u mnie by się fałszywie włączał i w końcu bym go nie używała :P

Kurde, mi się mała obróciła tyłkiem w dół :/ Już się tak cieszyłam, że jest dobrze, że wizja cesarki dalej niż bliżej, a tu dupa zbita! Znowu będę musiała na kolanach ćwiczyć obrót, tylko nie wiem czy nie czekać do 40tc, wtedy już raczej nie fiknie z powrotem :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Niby dobrze spałam tej nocy, a czuję się jak zombi :). Strasznie drga mnie jedna powieka, co do szału mnie doprowadza :), chyba to jest brak potasu?
    Dziś ma się zjawić kurier z przesyłką - zamówiłam kocyk z poduszką minky, katarek do noska i poduszka rogal

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam całą rozpiskę poczty i kurierów, żeby nie pogubić się w tym co i gdzie zamawiałam.
    Wiem, że dzisiaj paczka z la millou ma przyjechać, ale muszę iść do lekarza. Pewnie jak zwykle kurier będzie chciał zostawić paczkę akurat jak wyjdę. :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze, że wszystkie czekamy na kurierów. Ja dziś licze, że dotrze wreszcie łóżeczko, wczoraj ciuszki z h&m dotarły. Raczej już mamy wszystko, jeszcze zostanie szumiś, poduszka kura do karmienia i literki nad łóżeczko. Jeszcze bujaczek- huśtawka, ale na razie się nie zdecydowałam jaki.
    A mój kocyk minky okazał się raczej kąderką bo zamówiłam wiosenno- jesienny.. Będzie komplet do wózka na chłodniejsze dni..

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżaczek bujaczek to mi mama obiecała jako prezent dla Franka, i szumisia też. Ja mam tylko wybrać model, i tak oglądam i sama nie wiem. Są takie co same się bujają, co się trzęsą i co się trzęsą jak bobas skacze... I niby wzięłabym taki co sam się buja, ale on zaś tylko do 9 kg, to może nawet na rok nie starczyć? Na razie chyba co raz bardziej przekonuje mnie trzęsący się tiny love.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No faktycznie, czekamy na kurierów :), z nimi jest ciężko się dogadać, jak nie ma nikogo w domu, to zostawiają u sąsiadów. Szumisia nie kupujemy ani monitora oddechu. Bujaczek będziemy mieć pożyczony.
    Nadii literki też zamówiłam :)
    Czy kupujecie butelki? Jakiej firmy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 10:15

• klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie ;) Wg belli zostalo mi 67 dni do porodu;) choc przeczucie mam ze urodze wczesniej o kilka dni. Jesli chodzi o pieluszki tetrowe to z doswiadczenia wiem ze naprawde sa przydatne. Ja planuje ok.20 kupic, nauczona doswiadczeniem z 1 corka. Bardzo duzo rzeczy wychodzi w trakcie,gdy malenstwo jest juz na swiecie. U mnie maz jezdzil i dokupywal gadzety;) Mam pytanie moze ktoras z Was zdecydowala sie na wozek Cybex ? ja zastanawiam sie nad baliosem albo eternis. Moze ma ktoras doswiadczenie z wozkami z tej firmy i moze powiedziec cos np o kolach i wygodzie uzytkowania? milego dnia dziewczynki i pamietajcie ze wszystkie uciazliwosci ktore nas teraz dotykaja juz niebawem beda tylko wspomnieniem a my bedziemy miec nasze cudowne maluszki;) bardzo szybko ten czas minie;) ja nawet nie wiem kiedy a mlja coreczka w tym roku skonczy 8 lat. ;)

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p.s dzis sie zwazylam- 31 tydz +9kg w obwodzie brzucha mam 100cm ;))) takze "motylem bylammm, nananana motylem bylam". Tyje jak szalona mimo ze rzadko pozwalam sonie na zachcianki. Ale takie uroki,) milego dnia !

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, my mamy fotelik samochodowy firmy cybex. Co do wózka nie pomogę Ci, wczoraj przypadkowo natknęłam na ten wózek w necie - Paulina Sykut, ta prezenterka właśnie ma ten wózek. Cena powala :) 5 tyś. :)
    Zmierzyłam z ciekawości obwód brzucha, to mam 93 cm. Waga na razie 58 kg, czyli 7 kg na plusie.

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za radę. Ząb teraz nie boli, ale cmi. Poczekam jeszcze trochę albo przejdzie albo maszeruje do dentysty.

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cybex super firma i wózki raczej z górnej półki, przynajmniej do tej pory tak było. Z tymi, które niby są tańsze typu balios to trzeba pamiętać, że w komplecie jest... wózek. Jak ktoś chce torbę, folię, moskitierę itp. to trzeba dokupić. Oczywiście oryginały drogie, więc nagle z wózka za 1700 zł wychodzi 2700... ;) No ale zawsze można kupić inne, tańsze, no ale zawsze dla mnie to się dolicza do kosztu wózka.

U mnie waga na razie +6 kg w stosunku do początkowej, a czuję się jak wieloryb o.O

Kurier na szczęście się wyrobił przed moim wyjściem <3 Kurde, ceny w la millou powalają, ale dla mnie jakość super i widać tę cenę tak realnie. Mam podusię świnkę i kocyk do wózka, małą pościel (bo nie wiem czy śpiworek, otulacz, rożek czy pościel, więc moja mama postanowiła, że mam mieć wszystko...), organizer i pluszaka.

• nataliad Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pieluch tetrowych nigdy za wiele :) ja miałam około 10 tetry i 2 flanele. Flanele mam do dziś bo nie używałam za bardzo. Za to tetra idzie szybko, jak raz czy dwa wytrzesz to co się uleje to zaraz śmierdzi więc do prania. 10 mi było mało więc mi dokupowali. Poza tym szybko się niszczą więc szły do kosza te zużyte i sprane. Teraz tetra to nie ta sama tetra co 20 lat temu :)
    Ja mam zestaw pieluch z motherhood teraz. Wydaja się być porządne. Ogólnie to mam 10 tetry, 5 flaneli i 2 małe bambusowe. Te polecam, są super delikatne ale drogie niestety

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
‹‹ 858 859 860 861 862 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ