X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikafika, właśnie magnez biorę codziennie 2 razy. I kurcze dalej mnie to męczy z przerwami, a dawka magnezu nie jest mała.

• nikafika Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale się rozpisałyście :)
    u mnie waga 12 kg na plusie, ale podobnie jak Arthaney wydaje mi się, że większość do woda bo obraczki na palucha nie mogę załozyć od 4 mce.
    Ja butelek poki co nie planuję uzywać, dostałam jedną z lovi na szkole rodzenia
    Arthaney wrote:

Mam takie pytanie z innej półki, od niedawna zauważyłam że mam takie boleści w pochwie, takie kłucie dość mocne, bo aż zignam się w pół czasem.. Trwa to pare sekund, i potem znów..
    ALE TYLKO JAK STOJE. Nigdy inaczej. Któraś to doświadczyła? Bardzo się martwie ;/ ?
    Wiem że mała może naciskać główką, ale to powinno być uczucie ciężary naciskającego poprzed grawitację, i musiałabym chodzić jakby mi pies z budą pod nogami przeleciał, a tak niestety nie jest..

tez miewam takie kłucia - lekarka mowi ze to nic takiego, że jeszcze wszystko się moze rozciągać i przygotowywać do porodu:)

Malwinka, tak jak radzą dziewczyny lepiej idz do dentysty, bo z reguły w nocy bóle zebów podczas spania się nasilają ( wytwarza się ciśnienie wewnątrzczaskowe czy coś - tak mi moj dentystka kiedyś tłumaczył). Lepiej isc do swojego niż potem szukać w nocy pogotowania stomatologicznego, gdzie rózne konowały pracują, niestety ;/

o cybexie priam marzyłam, ale cena mnie dobija w szczegółności jak sie pomyśli, że niektorzy auta w tej cenie kupują :)- używanych nie idzie uświadczyć na necie

28whskjouhaur8dt.png

lprk8ribnnhp0hqi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że są te żele nawilżające ale szczerze mówiąc zawsze się dziwiłam , po co i dla kogo to jest - to teraz mam za swoje :(

myślicie ze to normalne z powodu ciąży czy może jednak nie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa81 ładny zestaw minky- widzę, że też masz chyba taki grubszy. No i poducha już jest

ewa81 lubi tę wiadomość

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat w tej ciąży nie mam problemu z nawilzeniem, ale w pierwszej miałam bardzo sucho. I podobno to jest normalne, hormony nie pracują tak jak powinny ;)

Nina13 lubi tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rtyna obyś miała rację , mam nadzieję ze po wszystko wróci do normy

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy macie dużo na plusie i się nie przejmujecie, a ja mam mało się zaczynam strasznie tym przejmować :( Przy córce tuż po porodzie zeszło mi 12kg, przy synu 10kg, a do tego zawsze koło 1kg przy karmieniu... Teraz zaczynałam z waga 55kg przy 165cm, aktualnie mam 59kg i widzę w lustrze, że chudnę, zamiast tyć przez tą pieprzoną cukrzycę. Aż się boję, co będzie po porodzie, jak mi tyle kilo zejdzie :(

Co do butelek ja mam jedną, ale jeszcze po córce, z synem ani razu się nie przydała, a karmiłam 20 miesięcy, więc teraz nawet smoczka do butelki nie zamierzam kupować nowego :P

Ja mam ochotę na seks, ale jak przychodzi co do czego, to w pozycjach, w których jest mi wygodnie (na boku, na pieska) to nic z tego nie ma, nie jest mi fajnie :( Już się nie mogę doczekać aż będę miała mały brzuch i będziemy mogli pofikać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 20:12

• chloet Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam libido na poziomie 0. A jak już się jakimś cudem nakręcę, to nic z tego nie wychodzi - jest mi z brzuchem niewygodnie, a po ostatnim razie przez całą noc twardniał mi brzuch, więc już w ogóle mi się odechciało :)

rqkqj11.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina, u mnie z seksem jest bardzo różnie. Staram się jak mogę by seks sprawiał mi przyjemność, ale niestety.
    Mimo tego iż sucho jako tako nie mam, to po seksie zawsze przy oddawaniu moczu mnie boli cała pochwa i ujście pochwy.
    Ostatnio powiedziałam mojemu M. że nie dotyka mnie tak jak dawniej itp. Rzadko sobie okazujemy uczucia. Nie przytulamy się, nie pocałujemy a seks w ciąży był może z 5 razy..

kark, ja może i mam podobnie z tymi pozycjami, na boku i gdy jest na mnie nie jest mi fajnie.. A innych pozycji się mój M. boi.
    Tak samo jak Ty, nie mogę się doczekać, gdy urodzę odczekam połóg i będziemy mogli zaszaleć tak jak przed ciążą :)

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nikafika Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    nikafika, właśnie magnez biorę codziennie 2 razy. I kurcze dalej mnie to męczy z przerwami, a dawka magnezu nie jest mała.
    A jaki masz magnez? Może słabo sie wchłania.

ewa81 lubi tę wiadomość

28whskjouhaur8dt.png

lprk8ribnnhp0hqi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie taka to bida z tym sexem ... :P krótko mówiąc mi się chce a jak przychodzi co do czego to nie jest mi dobrze

• Crisperss Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja łykam magne b6 2x3 dziennie i ďopiero mogę powiedzieć że skurcze łydek w nocy to przeszłość...

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    Ewa81 ładny zestaw minky- widzę, że też masz chyba taki grubszy. No i poducha już jest
    Właśnie ten kocyk nie ma żadnego wypełnienia, przypomina kocyk niż kołderkę ale tak chcialam, a poduszka jest całkiem płaska

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 22:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikafika wrote:
    A jaki masz magnez? Może słabo sie wchłania.

Biorę od paru miesięcy witaminy prenatalne "mama dha" i w składzie ma magnez

• Oriaana Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 wrote:
    Już to chyba pisałam ale napiszę wam jeszcze raz na pocieszenie :D

Moja znajoma przytyła 17kg w ciąży a po porodzie od razu spadło jej 11, maluszek miał 4,1 kg łożysko , wody itd , - trudno uwierzyć że razem to 11 kg ale faktycznie tak było i bardzo bardzo szybko doszła do swojej wagi

ja przytyłam 16 kg i mi po porodzie 11 kg zeszło ;) Eliza 3640 g / 58 cm ;)
    przeważnie 10 kg musi spaść po porodzie ;p

dhi49jcgge2ty5ys.png
    Eliza 🥰 18.08.2014 💋
    Kaja 🥰 05.02.2017 💋

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki nie poszłam do dentysty Dzisiaj bo mojego dentysty nie było, dopiero jutro. Ale przypomniało mi się, jak kiedyś też tak miałam i powiedzial, że to może być obsuwanie się dziąsła dlatego tak 2, 3 dni boli i przechodzi.
    A co do seksu, to ja mam tak jak wy, że chce mi się, a potem lipa....ale też mi się wydaje, że może nie jestem atrakcyjna dla męża, dodatkowe kg i duży brzuch, to może jakoś go peszy. On twierdzi, że sama sobie to wkrecam. A nie kochamy się tak często jak przed ciążą, bo poprostu się boi, a po drugie chwilę się pobzykamy w jakiejś pozycji a ja zaraz się skarże ze mnie boli, to dlatego on potem za bardzo już nie chce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 23:03

uch5i09k3eicivpk.png
  • nikafika Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez biorę witaminy dla kobiet ciezarnych(ma tez w skladzie magnez)i dodatkowo magnez.moja gin zaleciła mi brać swojego czasu na bóle rozciągającej się macicy.

ewa81 lubi tę wiadomość

28whskjouhaur8dt.png

lprk8ribnnhp0hqi.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oriaana wrote:
    ja przytyłam 16 kg i mi po porodzie 11 kg zeszło ;) Eliza 3640 g / 58 cm ;)
    przeważnie 10 kg musi spaść po porodzie ;p

Eliza, tak mi się te imię podoba. Myslalam, że będę mieć córeczkę to ja tak nazwe. Ale będzie synek ;*

uch5i09k3eicivpk.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Dziewuszki nie poszłam do dentysty Dzisiaj bo mojego dentysty nie było, dopiero jutro. Ale przypomniało mi się, jak kiedyś też tak miałam i powiedzial, że to może być obsuwanie się dziąsła dlatego tak 2, 3 dni boli i przechodzi.
    A co do seksu, to ja mam tak jak wy, że chce mi się, a potem lipa....ale też mi się wydaje, że może nie jestem atrakcyjna dla męża, dodatkowe kg i duży brzuch, to może jakoś go peszy. On twierdzi, że sama sobie to wkrecam. A nie kochamy się tak często jak przed ciążą, bo poprostu się boi, a po drugie chwilę się pobzykamy w jakiejś pozycji a ja zaraz się skarże ze mnie boli, to dlatego on potem za bardzo już nie chce.

U mnie jest dokladnie tak samo, szkoda mi mojego faceta, ale ciesze sie ze rozumie.. tylko jakby nie bylo nawet nam ciezaroweczką potrzeba troche bliskości .. A niestety po porodzie to albo bedzie gorzej albo lepiej. Moze libido nam wzrośnie, ale gorzej z zmęczeniem.. :(

Malwinka lubi tę wiadomość

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z seksem bardzo sporadycznie, ostatnio w ogóle, bo boję się, a mąż całe szczęście nie naciska. Po ostatnim <3 spojenie mnie bolało jak cholera, mimo, że byliśmy ostrożni. Po tej akcji mi się odechciało seksu, a poza tym libido też mi spadło. Wolę poczekać, jak mały się urodzi.

‹‹ 860 861 862 863 864 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ