MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
ale się rozpisałyście
u mnie waga 12 kg na plusie, ale podobnie jak Arthaney wydaje mi się, że większość do woda bo obraczki na palucha nie mogę załozyć od 4 mce.
Ja butelek poki co nie planuję uzywać, dostałam jedną z lovi na szkole rodzenia
Arthaney wrote:
Mam takie pytanie z innej półki, od niedawna zauważyłam że mam takie boleści w pochwie, takie kłucie dość mocne, bo aż zignam się w pół czasem.. Trwa to pare sekund, i potem znów..
ALE TYLKO JAK STOJE. Nigdy inaczej. Któraś to doświadczyła? Bardzo się martwie ;/ ?
Wiem że mała może naciskać główką, ale to powinno być uczucie ciężary naciskającego poprzed grawitację, i musiałabym chodzić jakby mi pies z budą pod nogami przeleciał, a tak niestety nie jest..
tez miewam takie kłucia - lekarka mowi ze to nic takiego, że jeszcze wszystko się moze rozciągać i przygotowywać do porodu:)
Malwinka, tak jak radzą dziewczyny lepiej idz do dentysty, bo z reguły w nocy bóle zebów podczas spania się nasilają ( wytwarza się ciśnienie wewnątrzczaskowe czy coś - tak mi moj dentystka kiedyś tłumaczył). Lepiej isc do swojego niż potem szukać w nocy pogotowania stomatologicznego, gdzie rózne konowały pracują, niestety ;/
o cybexie priam marzyłam, ale cena mnie dobija w szczegółności jak sie pomyśli, że niektorzy auta w tej cenie kupują - używanych nie idzie uświadczyć na necie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWy macie dużo na plusie i się nie przejmujecie, a ja mam mało się zaczynam strasznie tym przejmować Przy córce tuż po porodzie zeszło mi 12kg, przy synu 10kg, a do tego zawsze koło 1kg przy karmieniu... Teraz zaczynałam z waga 55kg przy 165cm, aktualnie mam 59kg i widzę w lustrze, że chudnę, zamiast tyć przez tą pieprzoną cukrzycę. Aż się boję, co będzie po porodzie, jak mi tyle kilo zejdzie
Co do butelek ja mam jedną, ale jeszcze po córce, z synem ani razu się nie przydała, a karmiłam 20 miesięcy, więc teraz nawet smoczka do butelki nie zamierzam kupować nowego
Ja mam ochotę na seks, ale jak przychodzi co do czego, to w pozycjach, w których jest mi wygodnie (na boku, na pieska) to nic z tego nie ma, nie jest mi fajnie Już się nie mogę doczekać aż będę miała mały brzuch i będziemy mogli pofikaćWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 20:12
-
Nina, u mnie z seksem jest bardzo różnie. Staram się jak mogę by seks sprawiał mi przyjemność, ale niestety.
Mimo tego iż sucho jako tako nie mam, to po seksie zawsze przy oddawaniu moczu mnie boli cała pochwa i ujście pochwy.
Ostatnio powiedziałam mojemu M. że nie dotyka mnie tak jak dawniej itp. Rzadko sobie okazujemy uczucia. Nie przytulamy się, nie pocałujemy a seks w ciąży był może z 5 razy..
kark, ja może i mam podobnie z tymi pozycjami, na boku i gdy jest na mnie nie jest mi fajnie.. A innych pozycji się mój M. boi.
Tak samo jak Ty, nie mogę się doczekać, gdy urodzę odczekam połóg i będziemy mogli zaszaleć tak jak przed ciążą -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNadiii wrote:Ewa81 ładny zestaw minky- widzę, że też masz chyba taki grubszy. No i poducha już jest
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 22:30
-
nick nieaktualny
-
Nina13 wrote:Już to chyba pisałam ale napiszę wam jeszcze raz na pocieszenie
Moja znajoma przytyła 17kg w ciąży a po porodzie od razu spadło jej 11, maluszek miał 4,1 kg łożysko , wody itd , - trudno uwierzyć że razem to 11 kg ale faktycznie tak było i bardzo bardzo szybko doszła do swojej wagi
ja przytyłam 16 kg i mi po porodzie 11 kg zeszło Eliza 3640 g / 58 cm
przeważnie 10 kg musi spaść po porodzie ;p -
Dziewuszki nie poszłam do dentysty Dzisiaj bo mojego dentysty nie było, dopiero jutro. Ale przypomniało mi się, jak kiedyś też tak miałam i powiedzial, że to może być obsuwanie się dziąsła dlatego tak 2, 3 dni boli i przechodzi.
A co do seksu, to ja mam tak jak wy, że chce mi się, a potem lipa....ale też mi się wydaje, że może nie jestem atrakcyjna dla męża, dodatkowe kg i duży brzuch, to może jakoś go peszy. On twierdzi, że sama sobie to wkrecam. A nie kochamy się tak często jak przed ciążą, bo poprostu się boi, a po drugie chwilę się pobzykamy w jakiejś pozycji a ja zaraz się skarże ze mnie boli, to dlatego on potem za bardzo już nie chce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 23:03
-
Malwinka wrote:Dziewuszki nie poszłam do dentysty Dzisiaj bo mojego dentysty nie było, dopiero jutro. Ale przypomniało mi się, jak kiedyś też tak miałam i powiedzial, że to może być obsuwanie się dziąsła dlatego tak 2, 3 dni boli i przechodzi.
A co do seksu, to ja mam tak jak wy, że chce mi się, a potem lipa....ale też mi się wydaje, że może nie jestem atrakcyjna dla męża, dodatkowe kg i duży brzuch, to może jakoś go peszy. On twierdzi, że sama sobie to wkrecam. A nie kochamy się tak często jak przed ciążą, bo poprostu się boi, a po drugie chwilę się pobzykamy w jakiejś pozycji a ja zaraz się skarże ze mnie boli, to dlatego on potem za bardzo już nie chce.
U mnie jest dokladnie tak samo, szkoda mi mojego faceta, ale ciesze sie ze rozumie.. tylko jakby nie bylo nawet nam ciezaroweczką potrzeba troche bliskości .. A niestety po porodzie to albo bedzie gorzej albo lepiej. Moze libido nam wzrośnie, ale gorzej z zmęczeniem..Malwinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie z seksem bardzo sporadycznie, ostatnio w ogóle, bo boję się, a mąż całe szczęście nie naciska. Po ostatnim spojenie mnie bolało jak cholera, mimo, że byliśmy ostrożni. Po tej akcji mi się odechciało seksu, a poza tym libido też mi spadło. Wolę poczekać, jak mały się urodzi.