X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oriana ale ci sie fukslo...z tym szpitalem. Najwazniejsze ze wiesz co jest..i masz reke na pulsie;)

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    My po wizycie
    Mlody dalej jest mlodym wazy 1970
    Usg bardzo szybko...
    Wiec tyle...ciesze sie ze mlody rosnie..i ze jest ok!
    Super wieści! Duży chłopak już! Ja też mam puls cały czas ok 100, czasem lekko powyżej, także kontroluję. Oszczędzaj się, bedzie dobrze

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oriaana wrote:
    I wyszła cholestaza ciążowa.... na szczęście na razie bez szpitala ..lekarz mówił,że wysyła do szpitala na ogół,ale że ja jestem oczytana kobieta to będę wiedziała co robić w razie pogorszenia wyników ;)

damy radę ! <3
    jeszcze 46 dni ;) <3
    Leki pomogą i będzie ok. W domu na pewno lepiej niż w szpitalu! Już tak niewiele Wam zostało!

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oriaana no to dobrze, ze Cie w szpitalu nie uwiezili, bo tego najbardziej się bałaś. A lekami miejmy nadzieję, że polepszysz swój stan.
    Magdzia88, może w tym ostatnim usg uda Ci sie uzyskać zdjecie Malenstwa, czy już będzie za późno?
    Ja byłam u dentysty i otworzył mi tego zęba, przeczyscil kanaly i za miesiąc do kontroli.

uch5i09k3eicivpk.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po dzisiejszej wizycie. Mała waży już ok. 2200 g, wszystko ok.

Z gorszych wiadomości: z wymazu pochwy wyszło mi sporo różnych bakterii (mam wrażenie, że wyniki przestraszyły nawet lekarkę). Dostałam antybiotyk i będziemy walczyć. Ehh, musiało się coś przypałętać na sam koniec :)

Wszystkim wizytującym gratuluję dobrych wieści.

Dziewczyny, już tak niewiele nam zostało :)

Malwinka, m@rtynka, kark, ewa81 lubią tę wiadomość

rqkqj11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    Ja po dzisiejszej wizycie. Mała waży już ok. 2200 g, wszystko ok.

Z gorszych wiadomości: z wymazu pochwy wyszło mi sporo różnych bakterii (mam wrażenie, że wyniki przestraszyły nawet lekarkę). Dostałam antybiotyk i będziemy walczyć. Ehh, musiało się coś przypałętać na sam koniec :)

Wszystkim wizytującym gratuluję dobrych wieści.

Dziewczyny, już tak niewiele nam zostało :)
    Super wieści o maluszku! Duża dziewczyna już! A z bakteriami cóż... Chyba nie może być za pięknie.. Mam nadzieję że szybciutko się poprawi. Powodzenia!

• Crisperss Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna Lutówka już rozpakowana :D niedługo i u nas się zacznie tak na maxa

chloet lubi tę wiadomość

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Ja byłam u dentysty i otworzył mi tego zęba, przeczyscil kanaly i za miesiąc do kontroli.
    Dobrze, że już po.. Ze znieczuleniem czy bez?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oriana ja też trzymam kciuki za Twoje wyniki, a powiedz czy cholestaza to wskazanie do cc czy to nie ma związku?

Dziewczyny nasze maluchy to już nie takie maluchy 2 kg to już coś :)

Malwinka lubi tę wiadomość

• atat Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    Śliczne łóżeczko, takie jak na fotkach na allegro. Czyli wszystkie części ok?
    Jestem z kwietniowek ale często Was podczytuje. Mogłabyś wrzucić linka do sprzedawcy?
    Szukam sprawdzonego a koniecznie chce zamówić online.
    Piękne łóżeczko!

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    Dobrze, że już po.. Ze znieczuleniem czy bez?

No ja już tego zęba miałam dwa razy kanałowo robionego. I teraz on już mnie nie bolał aż na tyle żeby znieczulenie dac. Ale dentysta mówił, że może kobieta w ciąży przyjąć znieczulenie.
    Nadiii zmieniłaś zdjecie, to Twoje takie fajne gatki? Co tam jest za napis. ?

uch5i09k3eicivpk.png
  • Oriaana Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 wrote:
    Oriana ja też trzymam kciuki za Twoje wyniki, a powiedz czy cholestaza to wskazanie do cc czy to nie ma związku?

Dziewczyny nasze maluchy to już nie takie maluchy 2 kg to już coś :)

Jeśli wyniki są mega wysokie i ciężko je zbić to owszem lekarze rozwiązują szybciej ciążę .. CC albo jak jest taka możliwość to Oxy .

dhi49jcgge2ty5ys.png
    Eliza 🥰 18.08.2014 💋
    Kaja 🥰 05.02.2017 💋

• Oriaana Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo się cieszę,że obyło się bez szpitala, bo jakby wyniki były bardzo wysokie to pewnie bym tam trafiła i czekała do 38+0 na rozwiązanie .

Mam nadzieję,że po essentiale forte wyniki spadną , bo jak zaczną rosnąć to wtedy szpital..cholerstwo jedne !

klaudia.29 lubi tę wiadomość

dhi49jcgge2ty5ys.png
    Eliza 🥰 18.08.2014 💋
    Kaja 🥰 05.02.2017 💋

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka, dlatego pisałam, żebyś jednak szła, u mnie takie ćmienie po jedzeniu właśnie zwiastowało to co u ciebie - problemy z kanałowym. Ja miałam niedoleczone przez poprzednią dentystkę, na szczęście teść jest moim aktualnym dentystą. Powiedział, że ząb tragedia i komuś innemu by usunął, ale mi ratował. Trwało to miesiąc, dużo łez wypłakałam, bo pod zębem zrobił się torbiel i teść musiał być pewnym, że wszystko idealnie wyczyścił bez znieczulenia.
    Jak tylko urodzisz to idź do kogoś nawet super drogiego, ale sprawdzonego na 100%, żeby Ci zrobili zdjęcia rtg i sparwdzili czy wszystko jest idealnie zrobione, bo jak nie to za jakiś czas znowu będziesz mieć powtórke z rozrywki :/ :(
    Ja dzięki teściowi od 5 lat mam spokój. Dlatego przestałam na niego narzekać i tylko na teściową narzekam XD
    Nina13 wrote:
    A powiem Wam że z moich obserwacji wynika że nie ma nic gorszego niż czekać na poród w szpitalu po wyznaczonej dacie i potem jeszcze te kroplówki z oksytocyny
    Potwierdzam te obserwacje w 100% :/

Oriana, najważniejsze, że już wiadomo co i jak, a przede wszystkim, że jesteś w domku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chloet, duża już kluseczka:). Bakterie niestety w ciąży lubią przypałętać.
    Malwinka dzielna byłaś u dentysty. Nie cierpię chodzić, no ale kto lubi :)
    Zaś mrozy wróciły, rano szłam krew upuścić na badania, to tak pizgało aż mi łzy leciały z zimna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/89998dec83f4.jpg

ewa81, jenny88, m@rtynka, kark lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Jestem z kwietniowek ale często Was podczytuje. Mogłabyś wrzucić linka do sprzedawcy?
    Szukam sprawdzonego a koniecznie chce zamówić online.
    Piękne łóżeczko!
    Podaję link do aukcji:

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6234085141

atat lubi tę wiadomość

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, no to dobrze że mnie namowilyscie, bo dzisiaj znowu bym spala z mokrą scierka na policzku. Poszłam, bo już troszke policzek spuchl to wiedziałam, że będzie tylko gorzej.
    Eee to twój teść to dobry facet. Dobrze, że na teściowa można popsioczyc , na kogoś trzeba.
    Nadiii bardzo mi się podoba ta fotka, to już imie wybraliście, Marika Tak?

kark lubi tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii tak wogole to jak przyblizylam to zdjecie, to wygląda jakby Niunia miała smoczek w ustach i włosy na głowie; )

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadii bardzo fajne zdjęcie :)

‹‹ 862 863 864 865 866 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ