MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPodsyłam pomocne linki gdybyście zastanawiały się nad wyborem najdelikatniejszych chusteczek nawilżanych, aby nie uczulały i nie miały szkodliwych substancji. Pomocna analiza składów:
Chusteczki na litery A-C
file:///data/data/com.android.browser/files/8104fbf0-a200-4ab0-923f-de43a992ec42.mht
Oraz chusteczki na litery D-L
file:///data/data/com.android.browser/files/a3b88462-f092-4834-af96-7b0597648c58.mht -
Nadiii, mnie się nie otwierają linki. To jest z srokao? Bo jak tak,to czytam ogólnie jej bloga, na podstawie tej strony kompletowalam wyprawke kosmetyczna dla młodej:)
Jakby co tu jest link do srokao: http://www.srokao.pl/2016/12/analiza-chusteczki-nawilzane-c.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 09:02
-
nick nieaktualnynikafika wrote:Nadiii, mnie się nie otwierają linki. To jest z srokao? Bo jak tak,to czytam ogólnie jej bloga, na podstawie tej strony kompletowalam wyprawke kosmetyczna dla młodej:)
Jakby co tu jest link do srokao: http://www.srokao.pl/2016/12/analiza-chusteczki-nawilzane-c.html
Dokładnie ta stronka. Wszystko robię na telefonie i link otwiera się na tel, a nie na kompie, przepraszam, dzięki
Chusteczki A-C
http://www.srokao.pl/2016/12/analiza-chusteczki-nawilzane-c.html
Chusteczki D-L
http://www.srokao.pl/2016/12/analiza-chusteczki-nawilzane-d-l.html
Chusteczki M-V
http://www.srokao.pl/2017/01/analiza-chusteczki-nawilzane-m-v.htmlnikafika, ewa81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do fotki Małej to mi też skojarzyło się ze smoczkiem. No i mam nadzieję, że urodzi się z takimi długimi rzęskami! Już się nie mogę doczekać, żeby Ją zobaczyć i wreszcie przytulić. Mężowi się dziś śniło, że urodziłam w domu... chyba dlatego, że ma dziś urodziny i wymarzył sobie prezent! Jeszcze niech sobie grzecznie siedzi w brzuszku u mamusi..
-
nick nieaktualny
-
Chloet mnie tak czasem boli jak młoda tam rączkę wsadzi...
Ja dzisiaj po wizycie na NFZ... lekarz łaską podał mi wagę... 1950g. Dwa tygodnie temu prywatnie ważyła 1820g więc trochę nie halo... w poniedziałek idę do swojego prywatnego bo do funduszu nie mam zaufania. Szyjka niby bez zmian 2.7mm... rozwarcie wewn też bez zmian 7mm... szykuje się szybki poród. Oby tylko w odpowiednim czasie.
Dziewczyny u nas na salach poporodowych jest całkowity zakaz odwiedzin. Straszne jest to ze kobiety nawet nie mogą liczyć na spotkanie z mężem ja bym chyba nie wytrzymała...
Grypa szaleje. Środki ostrożności w naszym szpitalu na najwyższym poziomie
-
Crisperss wrote:Szyjka niby bez zmian 2.7mm... rozwarcie wewn też bez zmian 7mm... szykuje się szybki poród. Oby tylko w odpowiednim czasie.
U mnie też szyjka tej długości. Hmm, a co masz na myśli pisząc o rozwarciu? Bo do tej pory myślałam, że rozwarcie następuje dopiero wtedy, kiedy szyjka jest całkiem skrócona.
U mnie w mieście też wszędzie zakaz odwiedzin. -
nick nieaktualnychloet wrote:Pobolewa mnie dziś lewa strona podbrzusza + pachwina.
Myślicie, że na tym etapie ciąży bóle podbrzusza są już "normalne", w sensie, że nie powinny martwić?
mnie też pobolewają te same miejsca tylko z prawej strony.
Pozamiatałam i zmyłam podłogi pozmywałam zrobiłam obiad i... brzuch twardy, czułam jakby mi ktoś jakiś kamień włożył do środka a drugi położł na krzyżu, niespodziewałam się tego a mam dziś taką ochotę na to żeby coś robić... ale no nie mam siły...
tez tak macie?
O nieeee, zakaz odwiedzin? Tylko nie to? I co wtedy przy takim zakazie poród też bez męża musi być? -
nick nieaktualnyZamiatanie, zmywanie.. Podziwiam. Ja pochodze chwile po domu, zrobie obiad i później musze już tylko leżeć bo brzuszek twardnieje, boli i skurcze.. Ale ciąża od samego poczatku zagrożona, na lekach podtrzymujących także nie możemy szaleć. Każdy organizm inny więc zazdroszcze spokojnych 9 mcy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 16:17
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnychloet wrote:Pobolewa mnie dziś lewa strona podbrzusza + pachwina.
Myślicie, że na tym etapie ciąży bóle podbrzusza są już "normalne", w sensie, że nie powinny martwić?
Mam nadzieję że samo Ci przejdzie
chloet lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNina13 wrote:Do dziś się badziej oszczędzałam ale coś we mnie z rana wstąpiło że przecież nie jest tak źle więc dlaczego nie mogę , jakiś dziwny zapał do pracy miałam no a teraz leże i kwicze :p
To chyba najgorsze kiedy leżymy i jest tyle do zrobienia. Skoro nie boli to można wszystko ogarnąć.. Ten napływ siły.. A potem leżymy z bólami zamartwiając się, że chyba przegiełyśmy
-
nick nieaktualnyJa jutro mam robotę, trochę ogarnięcie mieszkania i gotowanie, żeby na weekend jak najwięcej zrobić.
W sobotę teściowie przyjeżdżają, teść pomoże nam w przemeblowaniu sypialni, już łóżeczko Leosia będą wstawiać.
Mnie też nieraz pobolewa brzuch, w różnych miejscach. Ale nie zamartwiam się, bo bym w schizę wpadła. To jest normalne w ciąży, dzidzia się przeciąga, kopie, no i rośnie -
Chloet moja szyjka jest zamknięta na długości 27mm a 7mm rozwarcia zrobiło się od wewnątrz szyjki... główka naciska i powoli się otwiera. Na szczęście nie jest to nagły tylko powolny proces.
Trochę się martwię że do szpitala nie dojadę jak zacznie się poród :pchloet lubi tę wiadomość
-
Nie ma co się sugerować rozwarciem, ja łaziłam z 4cm od 26 tygodnia ciąży a i tak nie miałam szybkiego porodu. Czasami dzieje się tak, ze przy porodzie SN wszystko idzie szybko, i nagle staje w miejscu . Wiadomo są różne przypadki, ale nie ma co się nastawiać oczywiście najlepiej szybko i najmniej boleśnie
Nadiii piękne zdjęcie, ładnie widać buźkeWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 17:53