X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podsyłam pomocne linki gdybyście zastanawiały się nad wyborem najdelikatniejszych chusteczek nawilżanych, aby nie uczulały i nie miały szkodliwych substancji. Pomocna analiza składów:
    Chusteczki na litery A-C

file:///data/data/com.android.browser/files/8104fbf0-a200-4ab0-923f-de43a992ec42.mht

Oraz chusteczki na litery D-L

file:///data/data/com.android.browser/files/a3b88462-f092-4834-af96-7b0597648c58.mht

• chloet Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Nadiii tak wogole to jak przyblizylam to zdjecie, to wygląda jakby Niunia miała smoczek w ustach i włosy na głowie; )

Faktycznie z tym smoczkiem. Ja się jeszcze dopatrzyłam długich rzęs :D

rqkqj11.png
  • nikafika Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii, mnie się nie otwierają linki. To jest z srokao? Bo jak tak,to czytam ogólnie jej bloga, na podstawie tej strony kompletowalam wyprawke kosmetyczna dla młodej:)
    Jakby co tu jest link do srokao: http://www.srokao.pl/2016/12/analiza-chusteczki-nawilzane-c.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 09:02

28whskjouhaur8dt.png

lprk8ribnnhp0hqi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikafika wrote:
    Nadiii, mnie się nie otwierają linki. To jest z srokao? Bo jak tak,to czytam ogólnie jej bloga, na podstawie tej strony kompletowalam wyprawke kosmetyczna dla młodej:)
    Jakby co tu jest link do srokao: http://www.srokao.pl/2016/12/analiza-chusteczki-nawilzane-c.html

Dokładnie ta stronka. Wszystko robię na telefonie i link otwiera się na tel, a nie na kompie, przepraszam, dzięki

Chusteczki A-C
    http://www.srokao.pl/2016/12/analiza-chusteczki-nawilzane-c.html

Chusteczki D-L
    http://www.srokao.pl/2016/12/analiza-chusteczki-nawilzane-d-l.html

Chusteczki M-V
    http://www.srokao.pl/2017/01/analiza-chusteczki-nawilzane-m-v.html

nikafika, ewa81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do fotki Małej to mi też skojarzyło się ze smoczkiem. No i mam nadzieję, że urodzi się z takimi długimi rzęskami! Już się nie mogę doczekać, żeby Ją zobaczyć i wreszcie przytulić. Mężowi się dziś śniło, że urodziłam w domu... chyba dlatego, że ma dziś urodziny i wymarzył sobie prezent! Jeszcze niech sobie grzecznie siedzi w brzuszku u mamusi..

• Inka91 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojojoj dziś znòw czwartek...:-) mamy kolejny pełny tydzień <jupi>

Nadiii super foteczka I faktycznie wyglàda jakby Mała miała smoczek..:-)

Malwinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ta stronka z chusteczkami nawilżającymi. Dziś właśnie kupiłam jedne na wypróbowanie za niezłą cenę. 16 zł z groszami za 3 opakowania - trzecie opakowanie było gratis.

• chloet Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Pobolewa mnie dziś lewa strona podbrzusza + pachwina.

Myślicie, że na tym etapie ciąży bóle podbrzusza są już "normalne", w sensie, że nie powinny martwić?

rqkqj11.png
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chloet mnie tak czasem boli jak młoda tam rączkę wsadzi...
    Ja dzisiaj po wizycie na NFZ... lekarz łaską podał mi wagę... 1950g. Dwa tygodnie temu prywatnie ważyła 1820g więc trochę nie halo... w poniedziałek idę do swojego prywatnego bo do funduszu nie mam zaufania. Szyjka niby bez zmian 2.7mm... rozwarcie wewn też bez zmian 7mm... szykuje się szybki poród. Oby tylko w odpowiednim czasie.

Dziewczyny u nas na salach poporodowych jest całkowity zakaz odwiedzin. Straszne jest to ze kobiety nawet nie mogą liczyć na spotkanie z mężem :( ja bym chyba nie wytrzymała...
    Grypa szaleje. Środki ostrożności w naszym szpitalu na najwyższym poziomie

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:
    Szyjka niby bez zmian 2.7mm... rozwarcie wewn też bez zmian 7mm... szykuje się szybki poród. Oby tylko w odpowiednim czasie.

U mnie też szyjka tej długości. Hmm, a co masz na myśli pisząc o rozwarciu? Bo do tej pory myślałam, że rozwarcie następuje dopiero wtedy, kiedy szyjka jest całkiem skrócona.

U mnie w mieście też wszędzie zakaz odwiedzin.

rqkqj11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:

Myślicie, że na tym etapie ciąży bóle podbrzusza są już "normalne", w sensie, że nie powinny martwić?

mnie też pobolewają te same miejsca tylko z prawej strony.

Pozamiatałam i zmyłam podłogi pozmywałam zrobiłam obiad i... brzuch twardy, czułam jakby mi ktoś jakiś kamień włożył do środka a drugi położł na krzyżu, niespodziewałam się tego a mam dziś taką ochotę na to żeby coś robić... ale no nie mam siły...
    tez tak macie?

O nieeee, zakaz odwiedzin? Tylko nie to? I co wtedy przy takim zakazie poród też bez męża musi być?

• chloet Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że na wspólny poród przymkną oko (mam nadzieję), chodzi chyba bardziej o wizyty na oddziale.

rqkqj11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamiatanie, zmywanie.. Podziwiam. Ja pochodze chwile po domu, zrobie obiad i później musze już tylko leżeć bo brzuszek twardnieje, boli i skurcze.. Ale ciąża od samego poczatku zagrożona, na lekach podtrzymujących także nie możemy szaleć. Każdy organizm inny więc zazdroszcze spokojnych 9 mcy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 16:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziś się badziej oszczędzałam ale coś we mnie z rana wstąpiło że przecież nie jest tak źle więc dlaczego nie mogę , jakiś dziwny zapał do pracy miałam no a teraz leże i kwicze :p :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:

Chyba każde bóle będą nas martwić już do porodu, żeby wszystko było ok. Spróbuj poleżeć na lewym boku, wyciszyć się, ostatecznie nospa może pomóc. Powinno samo przejść. Może to wiązadła i reszta się rozciąga. Mnie boli tak prawie codziennie podbrzusze, pachwiny i doszło jeszcze spojenie. Czasem ból nie pozwala nawet chodzić. Lekarz kontroluje czy nic złego się nie dzieje.
    Mam nadzieję że samo Ci przejdzie

chloet lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 wrote:
    Do dziś się badziej oszczędzałam ale coś we mnie z rana wstąpiło że przecież nie jest tak źle więc dlaczego nie mogę , jakiś dziwny zapał do pracy miałam no a teraz leże i kwicze :p :/

To chyba najgorsze kiedy leżymy i jest tyle do zrobienia. Skoro nie boli to można wszystko ogarnąć.. Ten napływ siły.. A potem leżymy z bólami zamartwiając się, że chyba przegiełyśmy

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam robotę, trochę ogarnięcie mieszkania i gotowanie, żeby na weekend jak najwięcej zrobić.
    W sobotę teściowie przyjeżdżają, teść pomoże nam w przemeblowaniu sypialni, już łóżeczko Leosia będą wstawiać.
    Mnie też nieraz pobolewa brzuch, w różnych miejscach. Ale nie zamartwiam się, bo bym w schizę wpadła. To jest normalne w ciąży, dzidzia się przeciąga, kopie, no i rośnie :)

• Crisperss Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chloet moja szyjka jest zamknięta na długości 27mm a 7mm rozwarcia zrobiło się od wewnątrz szyjki... główka naciska i powoli się otwiera. Na szczęście nie jest to nagły tylko powolny proces.
    Trochę się martwię że do szpitala nie dojadę jak zacznie się poród :p

chloet lubi tę wiadomość

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    Faktycznie z tym smoczkiem. Ja się jeszcze dopatrzyłam długich rzęs :D

Ty Chloet faktycznie, dzidzia ma rzęsy. Tak dokładnie wszystko widać i nosek wyraźny.

uch5i09k3eicivpk.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co się sugerować rozwarciem, ja łaziłam z 4cm od 26 tygodnia ciąży a i tak nie miałam szybkiego porodu. Czasami dzieje się tak, ze przy porodzie SN wszystko idzie szybko, i nagle staje w miejscu :/. Wiadomo są różne przypadki, ale nie ma co się nastawiać ;) oczywiście najlepiej szybko i najmniej boleśnie ;)

Nadiii piękne zdjęcie, ładnie widać buźke ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 17:53

17u93e5ep5g57u5f.png
‹‹ 863 864 865 866 867 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ