X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bierze któraś z Was pregna plus?
    Do tej pory używałam pharmaton matruelle i porównując oba składy to jest kolosalne roznica. Pregna plus jest strasznie uboga i nie wiem czy to stosować?

uch5i09k3eicivpk.png
  • Inka91 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj byłam taka padnięta, za długo na nogach najpierw z còrcià eldorado potem zakupy obiad I na koniec myślałam że wyjdę z siebie.. Przed snem tak strasznie bolały nogi..na szczęście dziś już jest ok..:-)

• Inka91 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciàży miałam rozwarcie wew od 32 tyg chyba 4 cm lekarz kazał się oszczędzać I tak się oszczędzałam że aż termin przechodziłam a potem rodziłam 14 h.. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 18:23

• Crisperss Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do rozwarcia mam krótką szyjkę... jest ona naruszona po łyżeczkowaniach dlatego lekarze i położne przewidują szybką akcję. Chciałabym żeby się to sprawdziło

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • Arthaney Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    Ja mam bóle jak na miesiączkę i jak stoję to mnie kuje w pochwie ..
    Dzisiejszy dzień nie nalezy do najlepszych, co prawda wyspana (w koncu), ale jechałam samochodem i momentalnie wszystko mi zgasło, stanął i boom. Odpalić się nie dało.
    Stałam na dworze przy temperaturze -7..
    U mechanika okazało się, że albo za naprawdę 800 zł albo 2500 tys. :(
    Jestem załamana!! ;C

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    A bierze któraś z Was pregna plus?
    Do tej pory używałam pharmaton matruelle i porównując oba składy to jest kolosalne roznica. Pregna plus jest strasznie uboga i nie wiem czy to stosować?
    Ja biorę pregna plus od początku ze wzg na to, że tabletki są bardzo małe, wcześniej przy wymiotach inne by nie przeszły. Mój lekarz jak najbardziej je poleca. Posiada kwasy omega 3 i DHA. Dodatkowo w aptece gemini można je dostać już za 29.99

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na moich ostatnich zdjęciach usg wszyscy jak oglądali to pierwsze co "Ooo, widać włoski!", a ja tam nic nie widzę :P Chociaż nie powiem fajnie by było jakby się z czuprynką urodziła ;)

Ja aż tak nie patrzę na tabletki, traktuję je raczej jako dodatkowe zabezpieczenie, bo przecież i tak to się dużo gorzej wchłania niż z jedzenia, dlatego jak się dobrze odżywiacie to nie ma się co przejmować, że chwilę będą gorsze składowo tabletki :)

Ja jak córcię rodziłam to był zakaz odwiedzin. I faktycznie nikt nie wchodził, prócz na porody, zresztą jakby mi powiedzieli, że mąż nie może być to ja bym odpowiedziała, że nie rodzę XD

Ja też przy synu miałam naruszoną szyjke (przy porodzie córki miałam masaż :/) i też akcja porodowa wcześniejsza w 32/33tc, rozwarcie na 2 palce, a w 38+5 cc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 19:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, od wczoraj mam dziwne uczucie. Jakbym miała kamień między nogami, ale z przodu. O, albo jakbym na koźle siedziała. Przy wstawaniu czy obracaniu się tak jakby delikatnie boli, ćmi... Nie wiem czy to nie spojenie łonowe. Ktoś tak miał? Bo ja w poprzednich ciążach ani razu i nie wiem czy zwrócić uwagę ginowi za tydzień na wizycie czy może tak być.

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Dziewczyny, od wczoraj mam dziwne uczucie. Jakbym miała kamień między nogami, ale z przodu. O, albo jakbym na koźle siedziała. Przy wstawaniu czy obracaniu się tak jakby delikatnie boli, ćmi... Nie wiem czy to nie spojenie łonowe. Ktoś tak miał? Bo ja w poprzednich ciążach ani razu i nie wiem czy zwrócić uwagę ginowi za tydzień na wizycie czy może tak być.

Ja mam coś takiego, ale jakby mi ktoś w spojenie łonowe wbijał palec albo położył coś ciężkiego ;/ w szczególności odczuwam to przy chodzeniu.

17u93e5ep5g57u5f.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy o to samo chodzi ale ja od 2-3 dni mam tak że właśnie jak się przewracam odczuwam strasznie dziwny no nie umiem go opisać właśnie centralnie w kroku
    A więc chyba mam ale nie wiem co to :)

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark to właśnie ze ja nie odzywiam się zdrowo, dlatego zalezy mi na dobrych tabletkach. Ja raczej nie potrafię sobie odmówić chipsów, czegoś słodkiego, niestety :/
    Nadiii skoro lekarz mówił że można to narazie wezmę te opakowanie a na wizycie zapytam dokładniej.
    Arthaney nam położna na szkole rodzenia mówiła, że jak ktoras z nas ma bóle jak na miesiączke to nie wolno tego lekceważyć i należy zgłosić się do lekarza.

uch5i09k3eicivpk.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten ból objawia się na chwilę, dzwoniłam do gin. i mówiła że to skurcze przepowiadające, bardziej martwi mnie ten ból kłucia w pochwie, ale tylko jak stoje badz chodzę. Czasem aż zgina w pół ;c

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nikafika Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam non stop bóle spojenia łonowego. Gin kazała mi się skonsultować z ortopeda. Pisalam juz o tym.Licze, ze boli mnie bardziej niż standardowo z powodu krzywego kręgosłupa a nie ze jest to rozchodzące się spojenie łonowe, bo b.nie chciałabym mieć CC.

28whskjouhaur8dt.png

lprk8ribnnhp0hqi.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Kark to właśnie ze ja nie odzywiam się zdrowo, dlatego zalezy mi na dobrych tabletkach. Ja raczej nie potrafię sobie odmówić chipsów, czegoś słodkiego, niestety :/

Ja też nie potrafię sobie odmówić słodyczy - jem ich całkiem sporo ;(

Malwinka lubi tę wiadomość

rqkqj11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2017, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo :). Uwielbiam słodycze a potem ten cellulit na tyłku...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odpuśćcie sobie zamartwiania o cellulit i rozstępy. Ciąża ma swoje uroki więc korzystajmy z tego i cieszmy się każdym dniem,nawet tymi dodatkowymi kilogramami. Figurką będziemy martwić się po ciąży. Ja co prawda za słodyczami nie przepadam, choć w ciąży zdarza mi się zjeść jakieś ciastko

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadii masz rację, to że piszę o cellulicie nie znaczy, że mnie to martwi. Dla mnie jest najważniejsza ciąża i dziecko, żeby było zdrowe.
    Nad ranem mały zrobił niezłą gimnastykę w brzuszku :)

Nadiii lubi tę wiadomość

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOLEJNY TYDZIEŃ!
    Witamy się w 33 tygodniu! (Według belly 34)
    Jesteśmy już tak daleko, coraz bliżej finisz, 49 dni do porodu!
    Czuje się jak słoń, czuję się taka niezdarna taka ciapa..
    Dziś idę do dentysty ponieważ przy dolnych jedynkach, dwójkach i trójkach zaczeły mi dziąsła odchodzić od zębów, dosłownie mogę sobie chwycić dziąsło i je odsłonić by zobaczyć zęba bardziej w głąb - boje się cholernie ponieważ mam fobie na widok dentysty, no ale wole popłakać, zacisnąć pięści niż nie mieć zębów :)

Rozstępy, cellulit - pojawiają się, to raczej normalne w ciąży ale ja jakoś lubie te tygrysie paski i cellulit. :D
    Ja aż tak słodkie nie, bardziej chipsy, pizze, zapiekanki.. no i oczywiście BANANY !
    Ale takie twarde, jeszcze troszkę nawet zielone :)

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikafika daj znać o powiedział ortopeda.
    Ja najpierw myślałam, że może mała się tak ułożyła, ale kurcze jst chyba coraz gorzej i też się boję czy to nie spojenie.

Ja wieczorem już musiałam chodzić z rozwarciem nóg na 60cm i pod kątem musiałam je stawiać :/
    A potem siadłam na 2 godziny na film. Film się skończył, ja chcę iść do łazienki siku i tak boli, że nie mogę stać. Zaczęłam się schylać aż w końcu wylądowałąm na czworakach, bo tylko tak nie bolało :/ :(
    Mąż się zaczął śmiać, bo myślał, że się wygłupiam, a jak zobaczył moją minę to od razu panika czy to nie skurcze, czy do szpitala chcę jechać itd.
    W nocy bolało jak się przekręcałam z boku na bok, rano wstałam i było fajnie, ale teraz już boli jak siedzę normalnie a nie po turecku, czy chcę iść noga przy nodze :/

Wizyte mam 30.01, jak po weekendzie będzie gorzej to chyba pójdę wcześniej do ginki.

nikafika lubi tę wiadomość

• nikafika Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja własnie przez te bóle chodzę, jak to mąż okreśil, jakbym miala szyszkę w dupie.
    Najbardziej boli po dłuższym zastoju - tak jak Kark pisała, żeby wstać w nocy albo po nocy to muszę prosić meża o podniesienie albo popchnięcie:P
    Podobno ciepłe kąpiele łagodzą bóle i czytałam na jakimś forum, że jednej kobiecie lekarz zalecił chodzenie tyłem.

ja poki co na szczeście rozstępów nie posiadam, chociaż brzuchol wielki. Wydaje mi się, że pomimo sporej ilości wody w organizmie to cellulit mam mniejszy albo może to moje pobożne zyczenie albo brak możliwości dokladniej penetracji ciała albo lepsze odzywianie dziala na mój organizm działa.
    Słodyczy sobie nie załuję, z solonym się chamuje,bo mam zespół cieśni nadgarska i to powoduje większe uciski.

odchodząc od temu: wybieracie się na roczny macierzynski? deklarujecie 80% wynagrodzenie czy dzielicie 100% i 60%

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 12:37

kark lubi tę wiadomość

28whskjouhaur8dt.png

lprk8ribnnhp0hqi.png
‹‹ 864 865 866 867 868 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ