X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dokładnie ten płyn czerwony i pastę z tej samej firmy :D
    Tak, bo trzeba zęby myć od dziąseł do korony zęba a nie na odwrót, człowiek coraz starszy a i tak umiera głupi nawet na temat mycia zębów :D

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś wreszcie przyszło łòżeczko, mężu zmontował. Stoi już w sypialni. Jej "być" staje się już tak bardzo realne...

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    Dziś wreszcie przyszło łòżeczko, mężu zmontował. Stoi już w sypialni. Jej "być" staje się już tak bardzo realne...

No w końcu się doczekałaś Nadiii!
    Na pewno wygląda ślicznie, już niedługo a małe serduszko będzie w nim spało :)

f2w3gov3rq5rap75.png
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:
    Macierzyński liczony jest od dnia porodu... z kwitkami ze szpitala trzeba udać się do USC i zarejestrować dziecko. Dostaje się akt urodzenia... trzeba napisać pismo do pracodawcy o udzielenie urlopu macierzyńskiego i dołączyć do niego akt urodzenia. Ma sie na to max 14dni chyba...
    Można też przejść na wcześniejszy macierzyński, ale nie wiem jak w "normalnej" pracy; bo na DG na pewno ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 22:15

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney wrote:
    Tak dokładnie ten płyn czerwony i pastę z tej samej firmy :D
    Tak, bo trzeba zęby myć od dziąseł do korony zęba a nie na odwrót, człowiek coraz starszy a i tak umiera głupi nawet na temat mycia zębów :D

O to widzisz, ja też nie wiedziałam. Mi babka w aptece powiedziała że zamiast tego płynu można stosować...uwaga...oscenisept! Bylam w szoku, że nawet na ból zęba pomaga.

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coraz to nowe rzeczy czytam w necie...zeby moc kompletowac to co trzeba. A więc, kupujecie sterylizator czy będziecie wyparzac? A termometr? Taki przykładamy do czoła czy wkladany do maleńkiej pupy;)

uch5i09k3eicivpk.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam długo nad sterylizatorem i postanowiłam z moim, że zrezygnujemy i będziemy wyparzać. :)
    Co do termometru, to ja mam do dupki, czytałam o termometrach przykładanych do czoła i trzeba mieć porządny a co za tym idzie droższa cena, i nie jest taki dokładny jak zwykły. ;))

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nikafika Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arhaney, fajna ta poleczka, byłam wczoraj w biedrze i nic takiego nie widziałam,może nie w każdej jest albo wykupili.:(
    Co do zębów, to polecam szczoteczke elektryczną - od kiedy jej używam to nie mam potrzeby usuwania kamienia nazebnego:)
    Dzisiaj na szkole rodzenia dawali zaproszenia na warsztaty dot. Bezpieczeństwa niemowlaka. Jak cos to można się zapisać na stronie: www.bezpiecznymaluch.pl warsztaty są organizowane w całej Polsce.może skorzystacie;)

Ja jeszcze termometra nie mam ale poluje na jakiś na podczerwień, co by można było i temperaturę ciała, wody i otoczenia mierzyć. Tylko brak na necie jakiś fajnych opinii o konkretnych modelach i markach. Akurat w termometr planuje zainwestować kasiore, bo z niego dziecko nie wyrośnie i zawsze przydatny. Jakby któraś z Was miała sprawdzony sprzęt to chętnie skorzystał z rekomendacji.

28whskjouhaur8dt.png

lprk8ribnnhp0hqi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2017, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy w 30 tygodniu, wg belly 31 tydzień. W końcu magiczna 30-stka:)

Magdzia88, chloet, klaudia.29, Malwinka, kark, Nadiii lubią tę wiadomość

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam do czola z polecenia znajomych microlife nc 100 najtaniej na necie

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupiłam termometr z polecenia, bezdotykowy. Mierzy temp zarówno ciała jak i otoczenia i płynów. Nie trzeba skanować czoła tylko mierzy w ciągu zaledwie 0,5sekundy. Gdy dziecko jest starsze i się wierci czasem ciężko skanować całe czoło.
    Dostałam od teściowej podgrzewacz z wyparzaczem 2w1. Fajna sprawa. Butelki i smoczki już wyparzone, nawet pierwsze grzechotki. Później oczywiście wyparze przed pierwszym użyciem butle i smoki.

• chloet Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 - oo, to widzę, że obie co soboty witamy nowy tydzień ;)

U mnie właśnie zaczął się 35 tc. Ale zleciało!

klaudia.29, Malwinka, ewa81 lubią tę wiadomość

rqkqj11.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam w 32 tygodniu (31t i 0d) ;) Jestesmy coraz blizej spotkania z naszymi malenstwami ;) Ja sie wczoraj zle czulam... ale dzis juz jest duzo lepiej. Z tymi zebami cale zycie problemy... Najpierw zabkowanie, pozniej wypadanie i odrastanie(haha) a pozniej rozne inne "przygody". Mnie pobolewal w nocy ostatnio zab ktory bolec mnie nie powinien. Ale do dentysty wybiore sie po porodzie. Chyba ze sytuacja bedzie sie powtarzac... Bo panicznie boje sie dentysty przez traume z dziecinstwa. i Nie chce fundowac sobie i dzidzi tego stresu. Wow dziewczyny wy juz macie tyle rzeczy kupionych;) ja czekam na powrot meza i dopiero na zakupki sie wybierzemy.Sama planuje skompletowac torby do szpitala a reszte juz razem. Ja nie.moge zdecydowac sie na imie dla malej. Im dluzej sie zastanawiam tym bardziej sie wacham... Mysle o Lenie, Zofii, Dominice a w miedzyczasie jeszcze inne mi wpadaja do glowy. A u Was jak? odrazu wiedzialyscie jak chcecie dac na imie Waszym malenstwom? Jednak to decyzja na cale zycie ;) z piersza corka bylam bardziej zdecydowana. pozdrawiam i zycze milego dnia wszystkim mamuskom,)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2017, 10:11

ewa81, chloet lubią tę wiadomość

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadii z jakiej firmy masz ten termometr? A wyprobowalas już go czy on jest Nowy?
    No i ten sterylizator wyparza też laktator?

uch5i09k3eicivpk.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o sterylizator, to mialam tez przy 1 corce. i powiem szczerze ze u mnie akurat to byl zbedny przedmiot. wyparzalam regularnie butelki ale z niego skorzystalam kilka razy doslownie. Wiec tu jest kwestia indywidualna jak komu jedt wygodnie. Termometr mialam do czola. Ale mialam wrazenie ze za kazdym razem pokazuje inna temp... wiec juz tez sama nie wiem jaki lepszy. Z rzeczy przydatnych to odsysacz katarku podpinany do odkurzacza. Nie wiem od jakiego wieku bo corce kupilam ok 6 miesiaca. Wczesniej uzywalam fridy. i Ten do odkurzacza jest o niebo lepszy.

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poleczm parowar :) Można w nim też sterylizować, a po porodzie jak ktoś chce się lekko odżywiać to akurat jak znalazł ;)

Ja mam do nosa fridę, jestem zbyt leniwa, żeby kilka razy dziennie latać tam i z powrotem z odkurzaczem :D A jak ktoś ma centralny odkurzacz to wogóle może być problem XD

Co do termometru to ja mam zwykły elektryczny, z miękką i giętką końcówką, który pokazuje wynik chyba w 10 sekund. Wypróbowane na dzieciach, że tylko spokojnie maluch bez ruchu wytrzymuje, nawet pod pachą z termometrem. Do tych na podczerwień nie mam zaufania po tym jak raz w szpitalu kpielęgniarka na patologii ciąży mierzyła mi 3 razy temp i wyszły jej wyniki 35.6, 38.8 i 37.1... I weź tu losuj sobie - dać lek przeciwbólowy czy nie dać :>

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia kupiłam też katarek do noska podpięty do odkurzacza i jest dla 0+

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia.29
    też miałam problem z imieniem. Podobała mi się Nicol, Anielka, Aurora, ale zostałam przy Liliannie, i to jest na 100% :D

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Nadii z jakiej firmy masz ten termometr? A wyprobowalas już go czy on jest Nowy?
    No i ten sterylizator wyparza też laktator?
    Termometr kupiłam z firmy Hi- tech medical model KTF03B tak jak pisałam z polecenia znajomych, którzy używają już długo. Sama testuję od ok miesiąca na sobie i mężu. Testowałam też na siostrzeńcu jak był u mnie zaziębiony. Z tej samej firmy mam sterylizator z wyparzaczem. Przypadkowo, ale też polecany. Można w nim sterylizować wszystko co się oczywiście zmieści więc laktator też tylko w częściach

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Klaudia kupiłam też katarek do noska podpięty do odkurzacza i jest dla 0+
    Też zakupiłam katarek z opcją do odkurzacza, ale dla mnie to jest jakieś straszne. A opcja ustna już wogóle mnie przeraża. Wiem, że ludzie używają i sprawdza się przy problemach z katarem, ale kiedyś były zwykłe gruszki i było ok. Mam nadzieję że się przełamię.

Co do imienia u Nas od początku miał być Leo, ale,że okazał się dziewczynką będzie Marika. Od razu z mężem przypadło nam do gustu jak dowiedzieliśmy się o płci, więc zostanie na 100%

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2017, 14:51

‹‹ 866 867 868 869 870 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ