MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Crisperss wrote:Macierzyński liczony jest od dnia porodu... z kwitkami ze szpitala trzeba udać się do USC i zarejestrować dziecko. Dostaje się akt urodzenia... trzeba napisać pismo do pracodawcy o udzielenie urlopu macierzyńskiego i dołączyć do niego akt urodzenia. Ma sie na to max 14dni chyba...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 22:15
--
Mateusz 23.08.2018 [*] 9t+4d -
Arthaney wrote:Tak dokładnie ten płyn czerwony i pastę z tej samej firmy
Tak, bo trzeba zęby myć od dziąseł do korony zęba a nie na odwrót, człowiek coraz starszy a i tak umiera głupi nawet na temat mycia zębów
O to widzisz, ja też nie wiedziałam. Mi babka w aptece powiedziała że zamiast tego płynu można stosować...uwaga...oscenisept! Bylam w szoku, że nawet na ból zęba pomaga. -
Myślałam długo nad sterylizatorem i postanowiłam z moim, że zrezygnujemy i będziemy wyparzać.
Co do termometru, to ja mam do dupki, czytałam o termometrach przykładanych do czoła i trzeba mieć porządny a co za tym idzie droższa cena, i nie jest taki dokładny jak zwykły. ) -
Arhaney, fajna ta poleczka, byłam wczoraj w biedrze i nic takiego nie widziałam,może nie w każdej jest albo wykupili.
Co do zębów, to polecam szczoteczke elektryczną - od kiedy jej używam to nie mam potrzeby usuwania kamienia nazebnego:)
Dzisiaj na szkole rodzenia dawali zaproszenia na warsztaty dot. Bezpieczeństwa niemowlaka. Jak cos to można się zapisać na stronie: www.bezpiecznymaluch.pl warsztaty są organizowane w całej Polsce.może skorzystacie;)
Ja jeszcze termometra nie mam ale poluje na jakiś na podczerwień, co by można było i temperaturę ciała, wody i otoczenia mierzyć. Tylko brak na necie jakiś fajnych opinii o konkretnych modelach i markach. Akurat w termometr planuje zainwestować kasiore, bo z niego dziecko nie wyrośnie i zawsze przydatny. Jakby któraś z Was miała sprawdzony sprzęt to chętnie skorzystał z rekomendacji. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa też kupiłam termometr z polecenia, bezdotykowy. Mierzy temp zarówno ciała jak i otoczenia i płynów. Nie trzeba skanować czoła tylko mierzy w ciągu zaledwie 0,5sekundy. Gdy dziecko jest starsze i się wierci czasem ciężko skanować całe czoło.
Dostałam od teściowej podgrzewacz z wyparzaczem 2w1. Fajna sprawa. Butelki i smoczki już wyparzone, nawet pierwsze grzechotki. Później oczywiście wyparze przed pierwszym użyciem butle i smoki. -
A ja witam w 32 tygodniu (31t i 0d) Jestesmy coraz blizej spotkania z naszymi malenstwami Ja sie wczoraj zle czulam... ale dzis juz jest duzo lepiej. Z tymi zebami cale zycie problemy... Najpierw zabkowanie, pozniej wypadanie i odrastanie(haha) a pozniej rozne inne "przygody". Mnie pobolewal w nocy ostatnio zab ktory bolec mnie nie powinien. Ale do dentysty wybiore sie po porodzie. Chyba ze sytuacja bedzie sie powtarzac... Bo panicznie boje sie dentysty przez traume z dziecinstwa. i Nie chce fundowac sobie i dzidzi tego stresu. Wow dziewczyny wy juz macie tyle rzeczy kupionych;) ja czekam na powrot meza i dopiero na zakupki sie wybierzemy.Sama planuje skompletowac torby do szpitala a reszte juz razem. Ja nie.moge zdecydowac sie na imie dla malej. Im dluzej sie zastanawiam tym bardziej sie wacham... Mysle o Lenie, Zofii, Dominice a w miedzyczasie jeszcze inne mi wpadaja do glowy. A u Was jak? odrazu wiedzialyscie jak chcecie dac na imie Waszym malenstwom? Jednak to decyzja na cale zycie z piersza corka bylam bardziej zdecydowana. pozdrawiam i zycze milego dnia wszystkim mamuskom,)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2017, 10:11
ewa81, chloet lubią tę wiadomość
-
Jesli chodzi o sterylizator, to mialam tez przy 1 corce. i powiem szczerze ze u mnie akurat to byl zbedny przedmiot. wyparzalam regularnie butelki ale z niego skorzystalam kilka razy doslownie. Wiec tu jest kwestia indywidualna jak komu jedt wygodnie. Termometr mialam do czola. Ale mialam wrazenie ze za kazdym razem pokazuje inna temp... wiec juz tez sama nie wiem jaki lepszy. Z rzeczy przydatnych to odsysacz katarku podpinany do odkurzacza. Nie wiem od jakiego wieku bo corce kupilam ok 6 miesiaca. Wczesniej uzywalam fridy. i Ten do odkurzacza jest o niebo lepszy.
-
nick nieaktualnyJa poleczm parowar Można w nim też sterylizować, a po porodzie jak ktoś chce się lekko odżywiać to akurat jak znalazł
Ja mam do nosa fridę, jestem zbyt leniwa, żeby kilka razy dziennie latać tam i z powrotem z odkurzaczem A jak ktoś ma centralny odkurzacz to wogóle może być problem
Co do termometru to ja mam zwykły elektryczny, z miękką i giętką końcówką, który pokazuje wynik chyba w 10 sekund. Wypróbowane na dzieciach, że tylko spokojnie maluch bez ruchu wytrzymuje, nawet pod pachą z termometrem. Do tych na podczerwień nie mam zaufania po tym jak raz w szpitalu kpielęgniarka na patologii ciąży mierzyła mi 3 razy temp i wyszły jej wyniki 35.6, 38.8 i 37.1... I weź tu losuj sobie - dać lek przeciwbólowy czy nie dać :> -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMalwinka wrote:Nadii z jakiej firmy masz ten termometr? A wyprobowalas już go czy on jest Nowy?
No i ten sterylizator wyparza też laktator?
-
nick nieaktualnyewa81 wrote:Klaudia kupiłam też katarek do noska podpięty do odkurzacza i jest dla 0+
Co do imienia u Nas od początku miał być Leo, ale,że okazał się dziewczynką będzie Marika. Od razu z mężem przypadło nam do gustu jak dowiedzieliśmy się o płci, więc zostanie na 100%Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2017, 14:51