X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawde opcja do odkurzacza jest rewelacyjna. Tez mialam na poczatku mieszane uczucia. Ale widzac efekty moge w 100% polecic. Odkurzacz jest z opcja regulacji natezenia. Wiec naprawde sprawdza sie super.

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika i Lilianna piekne ;) tez o nich myslalam . i jeszcze o Kaji. Ale maz nalega na Dominike lub Lene ktore mi sie tez podobaja ;) i juz sama sie nie moge zdecydowac. ;)

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • nikafika Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz 35 tygodniu a córka nasza imienia nie ma.:( nie umiemy się zdecydować.
    Jak ja zobaczymy to się zdecydujemy:) póki co wszystkim wscibskim mówimy,ze Jesssika i ich przytyka i koniec tematu:p nie umielismy wybrać imienia za to bez problemu wybralismy antyimie:)

Będzie wyrażały zgodę, żeby w szpitalu umyli dziecko czy bedziecie myć bobasa dopiero w domu?

klaudia.29, Nina13 lubią tę wiadomość

28whskjouhaur8dt.png

lprk8ribnnhp0hqi.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikafika wlasnie miałam poruszyć temat kąpieli. U nas w szpitalu jest ze kapią dzieci, ale będę prosiła żeby nie kapali. Ponoć to jest bardzo dobre dla dzieci im dłużej mają na sobie ta maz plodowa. Czy wykapia to już się nie dowiesz.
    Skąd bierzecie imiona. Macie fajna stronkę?

nikafika lubi tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wchodzę w księgę imion lub w znaczenie imion i patrzę :)
    Też właśnie chce by nie kąpali Lilly.
    Boje się, że nie będą jakoś ostrożne i mała się przestraszy wody, a co za tym idzie.. Nie będzie lubiła się kąpać..
    A maź płodowa to najlepszy środek na obtarcia itp.

Malwinka lubi tę wiadomość

f2w3gov3rq5rap75.png
  • 83konwalie Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia 2017, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Wiem, że trochę późno się dołączam, ale dopiero odkryłam forum Marcówek 2017 na belly. Mam termin na 30 marca według ostatniej miesiączki i 28 marca według USG. W 29 tyg. (28+6) moja dzidzia ważyła 1350g. Czy to według Was dużo?

nikafika lubi tę wiadomość

konwalia83
  • 83konwalie Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia 2017, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy macie już wybrane/kupione wózki?

7u22s65gp72keomm.png

konwalia83
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83konwalie wrote:
    Cześć dziewczyny. Wiem, że trochę późno się dołączam, ale dopiero odkryłam forum Marcówek 2017 na belly. Mam termin na 30 marca według ostatniej miesiączki i 28 marca według USG. W 29 tyg. (28+6) moja dzidzia ważyła 1350g. Czy to według Was dużo?
    Witaj konwalia83;) Moja córka w podobnym czasie miała taką wagę. I wg lekarza bardzo dobrze. Trzeba też wziąć pod uwagę, że to są pomiary w przyblizeniu, mogą odbiegać od faktycznej wagi nieznacznie bądź sporo. Wszystko zależy od sprzętu i doświadczenia lekarza. Mi w 1 ciąży w dniu porodu lekarz zwarzył córkę 3200g i trafił w 10.Ciekawa jestem jak będzie teraz. Ale słyszałam że szacowane wagi mogą znacznie się roznic.

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nad wózkiem się właśnie zastanawiam. Myślę o cybexie. Ale nie możemy się zdecydowac;)

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) U mnie początek 31tc. Termin mam wyliczony na 2 kwietnia, ale z USG lekarze sugerują że może być to również 29 marca. Zobaczymy :)

Ja wczoraj zaczęłam sobie kompletować wszystkie niezbędne rzeczy dla mnie i dzidziusia - jest tego trochę! Aktualnie szukam kołderki/kocyka. Całkowicie nie wiem czym się kierować i co wybrać :)

• agadana Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie :) dzisiaj do Was zajrzałam bo niby termin mam na 5.04 ale Synek w 28t0d ważył 1380g, pani dr dwa razy pytała czy ciąża przypadkiem nie jest starsza bo jej z pomiarów wychodziło ok 10 dni różnicy. Znajoma, która podobno jest w stanie określić tp po pierwszych odczuwalnych ruchach dziecka i podobno zawsze się sprawdza, wywróżyła mi datę 12.03 i to był szok! :) Co do Waszych ostatnich pytań to ja sterylizator kupiłam taki razem z podgrzewaczem, bo myślę że podgrzewacz fajna sprawa- podgrzewa do określonej temperatury i nie musimy się zastanawiać czy jeszcze za zimne czy już za gorące. Mam tu na myśli w początkowym etapie swoje mleczko jak np. musimy gdzieś wyjść a potem inne pokarmy. Kupiłam nie za drogi na allegro, sprawdziłam i działa a jak długo to zobaczymy :) a że sterylizator był w nim jako dodatkowa funkcja- tym lepiej!
    Termometr ostatnio kupiłam w lidlu na podczerwień i po testach przeprowadzonych na sobie i mężu jestem zadowolona. Wygląda solidnie, mierzy też dokładnie tylko trzeba było dobrze przestudiować instrukcję :)
    Kocyka jeszcze kilka dni temu nie miałam żadnego a dziś mam już dwa. Różne oglądałam- tkane: bawełniane, bambusowe, wełniane; polarowe, minky itp. W końcu kupiłam dwa wełniano- bawełniane, dosyć drogie ale znalazłam akurat w dużej promocji i pomyślałam, że lepiej mniej ale coś konkretniejszego kupić a kocyk to będzie taka osobista pamiątka- ja i mąż mamy swoje kocyki do dziś, te w których nas rodzice że szpitala zabierali do domu :) te polarki i minky fajne są ale może lepiej na początek coś z bardziej naturalnych i oddychajacych tkanin żeby nie robić od razu dziecku sauny? I wydaje mi się że kocyk to taka rzecz, która pewnie dziecko dostanie na prezent od odwiedzających na 100%. Pozdrawiam Was Marcóweczki:)

17u9j44js2ebqhx8.png
    17u92n0a6d86m8j7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83konwalie wrote:
    Witaj 83konwalie. Nigdy nie jest za późno by poczytać i popisać na forum. Może akurat dowiesz się coś ciekawego lub podzielisz swoimi opiniami.
    Moja Iskierka ważyła w 30tc 1400g, w ptcmamy kolejną wizytę więc zobaczymy. Dzieci w tym okresie mogą mieć różną wagę. Wszystko nadrobią przed porodem. Jeśli lekarza nic nie martwi to Ty tym bardziej możesz być spokojna

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A My witamy się w 31t0d- wg belly zaczynany 32tc. Kiedy to zleciało. Wczoraj wieczorem Iskierka dała mi nieźle popalić co chwilę wypychała nóżkę lub dupkę jakby chciała się przebić przez brzuch mamusi. Nieźle się z mężem uśmialiśmy. Deformowała mi brzuszek na wszystkie sposoby. Ale cudownie było tak patrzeć na te małe stópki i czuć je pod dłonią..
    W tym miesiącu fajnie bo wizyta 9.01 i teraz czekamy do sb na kolejną wizytę 28.01 także na spokojnie mogę podglądać swój Skarb.
    Miłej niedzieli życzymy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 09:19

ewa81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kąpieli chyba skłaniam się nad wykompaniem w szpitalu. Czytałam na temat mazi płodowych, ale nie chcę przesadzać. Ale nad tematem się zastanawiałam. Czytałam też, że nawet przez tydzień nie powinno się kąpać dziecka z tych mazi. Także chyba troszke przesada.. U nas po porodzie dziecko leży z mamą trzy doby więc raczej nie wyobrażam sobie by tyle leżało w tych maziach i krwi poporodowej.

Co do wózka wybraliśmy anex sport, Co najważniejsze lekki i dobre opinie. Ale od kilku dni zastanawiam się też nad anex cross. Waga podobna, tylko wizualnie zgrabniejszy. Jest nad czym myśleć..

• Crisperss Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam obaw przed kąpielą w szpitalu... ja po porodzie sn będę brała prysznic po 2h to dlaczego dziecko ma czuć dyskomfort. Nie popadajmy w paranoje...
    Słyszałam też że niektóre matki w ogóle nie czyszczą uszek takim małym dzieciom. Nawet do 1 roku życia! Szok! Eko-moda mnie osobiście śmieszy...
    Co do wózka to kupiłam używke cam spa pulsar...

Kołderki nie kupuję. Mam dwa cienkie kocyki i jeden gruby akrylowy na spacery :)

Magdzia88 lubi tę wiadomość

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:

Co do wózka wybraliśmy anex sport, Co najważniejsze lekki i dobre opinie. Ale od kilku dni zastanawiam się też nad anex cross. Waga podobna, tylko wizualnie zgrabniejszy. Jest nad czym myśleć..

O kurde, jakie fajne te wózki!

rqkqj11.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o kapiel to chce jednak zeby kapali w szpitalu. 1 corka byla kapana i teraz tez jestem za. ;) A mi dzisiaj wpadlo nowe imie do glowy : Nadia ;) i mezowi tez sie podoba wiec moze wreszcie sie zdecydujemy;)

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • Olga_27 Nowa

Wysłany: 22 stycznia 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam WSZYSTKIE Przyszłe Marcowe Mamy!
    Póki co nie jestem jedną z Was, ale piszę w sprawie związanej z Wami i bardzo proszę o jakikolwiek odzew.
    Studiuję psychologię na Wyższej Szkole Finansów i Zarządzania w Warszawie.
    W tym roku piszę prace mgr na temat wartości przed i po porodzie, w związku z tym poszukuję przyszłych mam/tatusiów/par, które zechciałyby wziąć udział w anonimowym badaniu.
    Jeśli któraś z Was wyraziłaby chęć to bardzo proszę o kontakt w wiadomości prywatnej, wtedy przedstawię szczegóły badania, a dopiero po ich przedstawieniu będziecie mogły podjąć decyzję o udziale.

Z góry bardzo baaaardzo dziękuję
    Pozdrawiam,
    Olga K.

• 83konwalie Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monna wrote:
    Cześć :) U mnie początek 31tc. Termin mam wyliczony na 2 kwietnia, ale z USG lekarze sugerują że może być to również 29 marca. Zobaczymy :)

Ja wczoraj zaczęłam sobie kompletować wszystkie niezbędne rzeczy dla mnie i dzidziusia - jest tego trochę! Aktualnie szukam kołderki/kocyka. Całkowicie nie wiem czym się kierować i co wybrać :)

To mamy bardzo zbliżony termin. Nie wiedziałam czy wejść na forum marcowe czy kwietniowe ;)
    Co do kocyka polecam bawełniane lub cieplejsze wełniane. Synkowi (5 lat) po urodzeniu kupiliśmy kocyk z firmy Martello- piękny, mięsisty, mięciutki z imieniem dziecka, wagą, godzina urodzenia. Oprócz tego, że jest śliczny jest też bardzo fajną pamiątką. Te dane nie są haftowane czy nadrukowane na kocyku tylko...no jak to ująć...jakby wplecione w kocyk. Na pewno teraz kupimy taki kocyk córce.
    Nie polecam natomiast kocyków z polaru- są sztuczne (dziecko łatwo się poci) i zbyt lekkie (syn mój bardzo szybko skopywał z siebie taki kocyk).

konwalia83
  • 83konwalie Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądałam anexy sport w sklepie, pani sprzedawczyni polecała ale mówiła też , że maja wyjątkowo małą gondolę (płytka i krótką) i polecała Roan bass lub Roan bass soft (z dodatkowymi amortyzatorami) lub baby design lupo. Słyszałyście coś o tych Roanach? Mają prześliczne kolory i nawet stelaż do gondoli można wybrać ze wzorem- bardzo oryginalnie wyglądają, ale nie wiem czy faktycznie są dobre. Co sądzicie?

7u22s65gp72keomm.png

konwalia83
‹‹ 867 868 869 870 871 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ