X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney nie martw się tak :). Pamiętaj że brzuszek rośnie, przez co uciska na żołądek i wtedy jest mniejszy apetyt. A też zdarzają się gorsze i lepsze dni że raz masz większy apetyt, raz mniejszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 23:21

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miejmy nadzieje, bo nie dość że młoda w 31+5 ważyła 1400 gram to jeszcze teraz brak tego apetytu i dostaje pomalutku na głowę myśląc o tym.
    Ale dzięki ewa81, miejmy nadzieje, że jest tak jak mówisz. :*

f2w3gov3rq5rap75.png
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Skąd bierzecie imiona. Macie fajna stronkę?
    Dla pierwszego syna i córek robiliśmy listy korzystając z tej stronki ;) http://gorny.edu.pl/imiona/index.php?rok=0

Dla drugiego synka imię wybraliśmy spontanicznie i o dziwo oboje byliśmy/jesteśmy zgodni ;)

Tutaj też ciekawy artykuł ;) Sama zastanawiam się nad ich kocykiem tylko ta cena... http://nameme.pl/blog/aktualnosci/najpopularniejsze-imiona-dla-dzieci-ranking-2016-2017

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • Malinka1984_ Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2017, 04:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 33tc.Zaczęłam wczoraj robić pranie bo mam wrażenie że możemy się wcześniej rozpakować ;) Co do fotelika mamy Maxi Cosi jeszcze po starszym synku a później polecam tylem do kierunku jazdy np.Axkid Rekid.Niestety miałam okazje w zeszłym roku przekonać sie jak ważny jest fotelik i jazda tyłem po wypadku na drodze do Chorwacji i stwierdzam ze dzieki Bogu ze był Axkid bo syn caly i zdrowy.
    Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 04:50

klaudia.29 lubi tę wiadomość

08.04.2015 ur.się K.
    25.07.2016 i cud-TP 22.03.2017 spodziewamy się synka
    p19udqk3ynm95e86.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malotka wrote:
    Ja do wyprawki szpitalnej to muszę w ogóle torby zamówić, bo mam tylko ogromne walizki samolotowe w domu :D

Właśnie sobie Ciebie wyobraziłam, jak wbijasz na porodówkę niczym gwiazda Hollywood :)

rqkqj11.png
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na facebookowej grupie marcówek już zaczynają się porody...
    Nie wiem czy to przez czytanie tych wiadomości ale całą noc nie spałam bo miałam jakieś dziwne bóle? Odczucia? Nawet nie wiem jak to nazwać... nad ranem łyknelam no spe i przeszło

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Znów nocka niewyspana, zamiast zbierać siłę i energię na przyjście Leosia na świat, to chyba zaczynam ćwiczyć te nocki, które będą nieprzespane po urodzeniu synka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze zatęsknimy za tymi nockami, kiedy mogłyśmy beztrosko się wysypiać.. U mnie nocka też ciężka. Co godzine budzi ból bioder i miednicy wiec trzeba zmienic pozycje, co za tym idzie pić, siku, później na nowo zasnąć.. Za to teraz leżę jeszcze w łóżeczku i ciężko mi się pozbierać..

Crisspers- naczytałaś się o wczesnych porodach i dlatego te odczucia!
    Mam nadzieję, że My spokojnie dotrwamy do marca..

ewa81 lubi tę wiadomość

• jenny88 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    Jeszcze zatęsknimy za tymi nockami, kiedy mogłyśmy beztrosko się wysypiać..
    Ja tam na spanie nie narzekam ;) liczę, że i 4 bobas będzie tak jak rodzeństwo szybko przesypiać całe noce :D

nikafika, Nadiii lubią tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Nina, foteliki maxi cosi też są bardzo dobre. Co masz na myśli na wyjście malucha ze szpitala? W co ubierzemy?

tak dokładnie chodziło mi o ubranko,

ja myślałam żeby tak: body (długi rękaw chyba?) kaftanik i śpiochy a na to mam takiego królika z polarku czy pluszu ale on nie jest taki gruby bardzo (z pepco) i przykryć kocykiem - wystarczy?

mama mówi że powinnam założyć jakiś grubszy kombinezon (którego nie mam )no i sama nie wiem

nie wiem czy jest sens kupować wogóle taki mały gruby kombinezonik skoro potem wiosna i lato

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 wrote:
    tak dokładnie chodziło mi o ubranko,

ja myślałam żeby tak: body (długi rękaw chyba?) kaftanik i śpiochy a na to mam takiego królika z polarku czy pluszu ale on nie jest taki gruby bardzo (z pepco) i przykryć kocykiem - wystarczy?

mama mówi że powinnam założyć jakiś grubszy kombinezon (którego nie mam )no i sama nie wiem

nie wiem czy jest sens kupować wogóle taki mały gruby kombinezonik skoro potem wiosna i lato

Ja mam gruby kombinezon kupiony w ciucholandzie, bo w marcu jeszcze może być zima. To już jest kwestia indywidualna.

nikafika lubi tę wiadomość

• nikafika Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam cieplejszy kombinezon, kupiony w lumpie, dostalam tez po siostrzencu i szwagierka zaszalala i tez kupila.
    W marcu na bank będzie zimno, pamiętam,ze chyba ze 3 lata wstecz kiedyś w maju spadł snieg.poza tym planujemy dużo spacerować to wszystko się wykorzysta.
    Myślę, ze cos po taniosci może kupić w lumpeksie albo na wyprzedazach w sklepach:)

28whskjouhaur8dt.png

lprk8ribnnhp0hqi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa ale myślisz że to co zaplanowałam może być ? Prócz tego kombineznu- może jednak kupię jakiś inny

Ja tak mało wiem... najmłodsze dziecko w naszej najbliższej rodzinie ma 11 lat więc nawet nie bardzo jest kogo podpytać :/

• jenny88 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 wrote:
    Jeśli zdecydujesz się dać gruby kombinezon to do fotelika w aucie i tak będziesz musiała go zdjąć; bo pasy nie będą odpowiednio dobrze przylegać i aż strach pomyśleć co mogłoby się stać jakby doszło do wypadku...

Nina13 lubi tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina jak grubo dziecko ubierzesz, przykryjesz kocykiem, też będzie dobrze :). Prawdę mówiąc, z dzieckiem to do auta tylko zaniesiesz, więc długo nie będzie na dworze.

Nina13 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jenny ewa dzięki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko zależy od pogody. Ciężko przewidzieć na jaką akurat trafimy. Ja mam przygotowane na wyjście body z krotkim rękawkiem, kaftanik, półśpiochy i pajacyk z misia. Na to będzię albo gruby kombinezon albo ciepły polarowy.
    Też nie chciałam kupować grubego kombinezonu, bo są drogie i może już być za ciepło, ale dostałam także problem z głowy.

Zawsze można odkupić kombinezonik od kogoś żeby nie płacić tak drogo tylko na chwilę. Na forach i olx jest pełno praktycznie nowych

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam polarowy kombinezon, a jak będzie jakoś mega zimno, to moja mama na pewno dobrze się sprawi i przyniesie ;) Moim zdaniem lepiej nie przesadzać z grubością, bo później potówki, odparzenia... A zawsze można przykryć kocykiem, cienkim, grubym itp.

• klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wszystko zalezy od pogody. Ja z pierwsza corka ubueralam ja poprostu wg uznania i intuicji. Jestem przeciwniczka przegrzewania przeciwnie do mojej babci ... ktora najchetniej wlozylaby dzieciatko w 2 takie kombinezony ;) ale to juz roznica pokolen;)Wydaje mi ze w marcu moze byc chlodno. Ale nie da sie tego na 100% stwierdzic.Ja bede miala ze soba misiowy kombinezon przykryje kocykiem B )mysle ze wystarczy ;)

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • Inka91 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dziś beznadziejny dzień, córcia chora temp powyżej 38 noc Nie przestana a wizyta i usg wcale mi tego nie zrekompensowaly wręcz przeciwnie. .lekarz zmierzył kruszynke i mówi niby że wszystko ok ale waga dużo za mała. Jutro koniec 32 tyg a tu dopiero 1500 gram..powiedzial ze jak tak dalej będzie przybierać to napewno do 3 kg nie dobije..corcia miała 3680..:-( do tego jeszcze większość czasu twierdził że chyba ktoś mnie wprowadził w błąd bo jemu się wydaje że to dziewczynka..i tak sobie zaczelam wyobrazac dziewczynke w rożku i pościeli w autka w niebieskich ubrankach itd..no ale na koniec powiedział ze widzi jajeczka więc chyba chłopak. .kurde 4 lekarzy mówiło że syn to chyba się nie pomylili..

nikafika lubi tę wiadomość

‹‹ 870 871 872 873 874 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ