MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyArthaney nie martw się tak . Pamiętaj że brzuszek rośnie, przez co uciska na żołądek i wtedy jest mniejszy apetyt. A też zdarzają się gorsze i lepsze dni że raz masz większy apetyt, raz mniejszy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 23:21
-
Malwinka wrote:Skąd bierzecie imiona. Macie fajna stronkę?
Dla drugiego synka imię wybraliśmy spontanicznie i o dziwo oboje byliśmy/jesteśmy zgodni
Tutaj też ciekawy artykuł Sama zastanawiam się nad ich kocykiem tylko ta cena... http://nameme.pl/blog/aktualnosci/najpopularniejsze-imiona-dla-dzieci-ranking-2016-2017
--
Mateusz 23.08.2018 [*] 9t+4d -
Witamy się w 33tc.Zaczęłam wczoraj robić pranie bo mam wrażenie że możemy się wcześniej rozpakować Co do fotelika mamy Maxi Cosi jeszcze po starszym synku a później polecam tylem do kierunku jazdy np.Axkid Rekid.Niestety miałam okazje w zeszłym roku przekonać sie jak ważny jest fotelik i jazda tyłem po wypadku na drodze do Chorwacji i stwierdzam ze dzieki Bogu ze był Axkid bo syn caly i zdrowy.
PozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 04:50
klaudia.29 lubi tę wiadomość
08.04.2015 ur.się K.
25.07.2016 i cud-TP 22.03.2017 spodziewamy się synka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJeszcze zatęsknimy za tymi nockami, kiedy mogłyśmy beztrosko się wysypiać.. U mnie nocka też ciężka. Co godzine budzi ból bioder i miednicy wiec trzeba zmienic pozycje, co za tym idzie pić, siku, później na nowo zasnąć.. Za to teraz leżę jeszcze w łóżeczku i ciężko mi się pozbierać..
Crisspers- naczytałaś się o wczesnych porodach i dlatego te odczucia!
Mam nadzieję, że My spokojnie dotrwamy do marca..ewa81 lubi tę wiadomość
-
Nadiii wrote:Jeszcze zatęsknimy za tymi nockami, kiedy mogłyśmy beztrosko się wysypiać..
nikafika, Nadiii lubią tę wiadomość
--
nick nieaktualnyewa81 wrote:Nina, foteliki maxi cosi też są bardzo dobre. Co masz na myśli na wyjście malucha ze szpitala? W co ubierzemy?
tak dokładnie chodziło mi o ubranko,
ja myślałam żeby tak: body (długi rękaw chyba?) kaftanik i śpiochy a na to mam takiego królika z polarku czy pluszu ale on nie jest taki gruby bardzo (z pepco) i przykryć kocykiem - wystarczy?
mama mówi że powinnam założyć jakiś grubszy kombinezon (którego nie mam )no i sama nie wiem
nie wiem czy jest sens kupować wogóle taki mały gruby kombinezonik skoro potem wiosna i lato
-
nick nieaktualnyNina13 wrote:tak dokładnie chodziło mi o ubranko,
ja myślałam żeby tak: body (długi rękaw chyba?) kaftanik i śpiochy a na to mam takiego królika z polarku czy pluszu ale on nie jest taki gruby bardzo (z pepco) i przykryć kocykiem - wystarczy?
mama mówi że powinnam założyć jakiś grubszy kombinezon (którego nie mam )no i sama nie wiem
nie wiem czy jest sens kupować wogóle taki mały gruby kombinezonik skoro potem wiosna i lato
Ja mam gruby kombinezon kupiony w ciucholandzie, bo w marcu jeszcze może być zima. To już jest kwestia indywidualna.nikafika lubi tę wiadomość
-
Ja tez mam cieplejszy kombinezon, kupiony w lumpie, dostalam tez po siostrzencu i szwagierka zaszalala i tez kupila.
W marcu na bank będzie zimno, pamiętam,ze chyba ze 3 lata wstecz kiedyś w maju spadł snieg.poza tym planujemy dużo spacerować to wszystko się wykorzysta.
Myślę, ze cos po taniosci może kupić w lumpeksie albo na wyprzedazach w sklepach:) -
nick nieaktualny
-
Nina13 wrote:mama mówi że powinnam założyć jakiś grubszy kombinezon (którego nie mam )no i sama nie wiem
Nina13 lubi tę wiadomość
--
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWszystko zależy od pogody. Ciężko przewidzieć na jaką akurat trafimy. Ja mam przygotowane na wyjście body z krotkim rękawkiem, kaftanik, półśpiochy i pajacyk z misia. Na to będzię albo gruby kombinezon albo ciepły polarowy.
Też nie chciałam kupować grubego kombinezonu, bo są drogie i może już być za ciepło, ale dostałam także problem z głowy.
Zawsze można odkupić kombinezonik od kogoś żeby nie płacić tak drogo tylko na chwilę. Na forach i olx jest pełno praktycznie nowych
-
nick nieaktualnyJa mam polarowy kombinezon, a jak będzie jakoś mega zimno, to moja mama na pewno dobrze się sprawi i przyniesie Moim zdaniem lepiej nie przesadzać z grubością, bo później potówki, odparzenia... A zawsze można przykryć kocykiem, cienkim, grubym itp.
-
Wlasnie wszystko zalezy od pogody. Ja z pierwsza corka ubueralam ja poprostu wg uznania i intuicji. Jestem przeciwniczka przegrzewania przeciwnie do mojej babci ... ktora najchetniej wlozylaby dzieciatko w 2 takie kombinezony ale to juz roznica pokolen;)Wydaje mi ze w marcu moze byc chlodno. Ale nie da sie tego na 100% stwierdzic.Ja bede miala ze soba misiowy kombinezon przykryje kocykiem B )mysle ze wystarczy
-
Mam dziś beznadziejny dzień, córcia chora temp powyżej 38 noc Nie przestana a wizyta i usg wcale mi tego nie zrekompensowaly wręcz przeciwnie. .lekarz zmierzył kruszynke i mówi niby że wszystko ok ale waga dużo za mała. Jutro koniec 32 tyg a tu dopiero 1500 gram..powiedzial ze jak tak dalej będzie przybierać to napewno do 3 kg nie dobije..corcia miała 3680.. do tego jeszcze większość czasu twierdził że chyba ktoś mnie wprowadził w błąd bo jemu się wydaje że to dziewczynka..i tak sobie zaczelam wyobrazac dziewczynke w rożku i pościeli w autka w niebieskich ubrankach itd..no ale na koniec powiedział ze widzi jajeczka więc chyba chłopak. .kurde 4 lekarzy mówiło że syn to chyba się nie pomylili..
nikafika lubi tę wiadomość