X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Inka91 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kombinezonu to też miałam nie kupować grubego ale okazało się że mam aż 3 różnej grubości. .

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka91 wrote:
    Mam dziś beznadziejny dzień, córcia chora temp powyżej 38 noc Nie przestana a wizyta i usg wcale mi tego nie zrekompensowaly wręcz przeciwnie. .lekarz zmierzył kruszynke i mówi niby że wszystko ok ale waga dużo za mała. Jutro koniec 32 tyg a tu dopiero 1500 gram..powiedzial ze jak tak dalej będzie przybierać to napewno do 3 kg nie dobije..corcia miała 3680..:-( do tego jeszcze większość czasu twierdził że chyba ktoś mnie wprowadził w błąd bo jemu się wydaje że to dziewczynka..i tak sobie zaczelam wyobrazac dziewczynke w rożku i pościeli w autka w niebieskich ubrankach itd..no ale na koniec powiedział ze widzi jajeczka więc chyba chłopak. .kurde 4 lekarzy mówiło że syn to chyba się nie pomylili..
    Spokojnie, jeszcze ma czas i nadrobi wagę, a jak urodzi sie malutkie, to bedzie nadrabiać później. Niespodzianka co do płci zawsze może się zdarzyć. Mi lekarz na każdej wizycie dwa razy w miesiącu potwierdza Córcie, a ja miewam mysli- co jeśli się myli.. Mam nadzieję, że nie zdziwimy się przy porodzie! Byle zdrowe!

• chloet Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia.29 wrote:
    Wlasnie wszystko zalezy od pogody. Ja z pierwsza corka ubueralam ja poprostu wg uznania i intuicji. Jestem przeciwniczka przegrzewania przeciwnie do mojej babci ... ktora najchetniej wlozylaby dzieciatko w 2 takie kombinezony ;) ale to juz roznica pokolen;)Wydaje mi ze w marcu moze byc chlodno. Ale nie da sie tego na 100% stwierdzic.Ja bede miala ze soba misiowy kombinezon przykryje kocykiem B )mysle ze wystarczy ;)

Ja również przeciwniczką przegrzewania i postaram się ubrać dziecko z głową. Najprawdopodobniej: body + śpiochy + kombinezon + czapka + koc. W samochodzie oczywiście odkryję i rozepnę dziecko.

klaudia.29 lubi tę wiadomość

rqkqj11.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka91 wrote:
    Jutro koniec 32 tyg a tu dopiero 1500 gram..powiedzial ze jak tak dalej będzie przybierać to napewno do 3 kg nie dobije.

Nie denerwuj się na zapas, zostało jeszcze spoooro czasu, a pamiętajmy, że dzieci rosną skokowo.

rqkqj11.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miejmy nadzieje, że pogoda w marcu nam dopiszę.
    W piątek wchodzę w 34 tydzień ciąży, a wydaje mi się, że brzuch mi się opuszcza w dół..
    Lepiej mi się oddycha .

f2w3gov3rq5rap75.png
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka ale to wcale nie jest powiedziane że noworodek musi ważyć 3kg... moja koleżanka urodziła dwojeczke dzieciaczkow... pierwsze ważyło 2500g (tyle obecnie waży moja kluska) a drugie 2800g... wszystkie zdrowe, w terminie... im bliżej terminu tym waga nie jest taka ważna... oby było zdrowe :)

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jst Inka dziewczyny dobrze mówią jeśli poza tym wszystko jest ok to się nie martw, nie wszystkie dzieci muszą być równe ja się znów boję żę moja mała będzie za duża..
    wtedy nawet z porodem trudno... a jak mi mój M ostatnio zakomunikował ze wydaje mu sie ze nasza mała to będzie kawał kobitki jak się urodzi to mi ręce opadły a jak zapytałam po czym tak wnioskuje to powiedział ze tak po prostu.. phi :P

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Błagam, trzymajcie mnie bo nie wyrobie!
    Moja przyszła teściowa, dzisiaj zakomunikowała, że mam pilnować jej córkę (8lat), która jest nieznośna, ma wszystko co chce, potrafi uderzyć matkę a mnie popchnąć i zamiast zwrócić jej uwagę, to powie ' Jula, nie wolno tak.. ' i koniec tematu.
    Mam ją pilnować... Ja.. W ciąży w sumie końcówka ciąży.. I jeszcze mam do niej przyjechać samochodem, ponad 30 km. Tylko dlatego bo idzie na imprezę integracyjną ze swoim drugim synulkiem..
    Syn - 25 lat w tym roku, żadnej szkoły nie skończył, nigdy nie był w pracy, siedzi tylko w chacie bo pilnuje od maleńkości Julkę, a matka go utrzymuje. Chleje, ćpa i go bierze a ja muszę jechać i pilnować jej córkę - BO DAMIANEK CHCE IŚĆ ZE MNĄ.

Mój Łukasz się wkurzył, bo nie dość że młoda chora, nie słucha, nie zabawi się sama, to jeszcze bierze jego brata Damianka ochlejusa i ćpuna by mógł się nawalić..
    Jak jej powiedziałam, że nie ma takiej opcji, że nie będę Julii pilnować bo ona mnie nie słucha, a po za tym ja nie będę jeździła ponad 30 km, gdy jest ślisko z wielkim brzuchem.. Jeszcze na 3 pietro wchodzić -.-

Może ja jestem jakaś jebnięta że się wkurzam, no ale cholera jasna!!
    Jeszcze niech mi coś wspomni o tym, jak mam wychowywać swoje dziecko to ją jebnę !!
    Wrr, przepraszam że się żale... Mojemu nie chcę się żalić bo on od razu nerwicę dostaję.. Przejebała jego pieniądze za śmierć ojca, gdy potrzebujemy teraz pieniążków na większy samochód.. Więc wole go nie denerwować.. Mówię wam, dziś mam dzień pełen złych emocji..
    Chyba czas na relaksującą kąpiel, z jakimiś olejkami, bo nie wytrzymam..

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney, to masz niezłą teściową...:/. Kurde jesteś w zaawansowanej ciąży i prosi o opiekę nad córką? Czyli ta Julia to jest siostra Twojego faceta tak?
    Bardzo dobrze, że nie zgodziłaś się na to. Niepotrzebnie się denerwujesz, w ciąży niewskazane. Weź kąpiel, pomyśl o czymś miłym - o swojej Liliance :)

• nikafika Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney, Ty to masz przeboje z ta tesciowa :( wyrazy współczucia.
    Jak taka mądra to powiedz, żeby przewiozła Ci córeczkę to u siebie jej możesz popilnowac. Z domu się nie ruszaj.
    Nina13, ja mam podobnie moja mała zapowiada się na dużego bobasa,obawiam się, ze nawet jak ortopeda da zielone światło na poród naturalny to i tak skończy się cesarską.
    Jak będzie miały CC to z jakich wskazań?

28whskjouhaur8dt.png

lprk8ribnnhp0hqi.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    Spokojnie, jeszcze ma czas i nadrobi wagę, a jak urodzi sie malutkie, to bedzie nadrabiać później. Niespodzianka co do płci zawsze może się zdarzyć. Mi lekarz na każdej wizycie dwa razy w miesiącu potwierdza Córcie, a ja miewam mysli- co jeśli się myli.. Mam nadzieję, że nie zdziwimy się przy porodzie! Byle zdrowe!
    Moja przyjaciolka wczoraj miala usg prenatalne w 20tyg i lekarz powiedzial ze to dziewczynka. A do tej pory caly czas mial byc chlopak;) Wiec ja sie zupelnie nie nastawiam na 100% ze u nas dziewczynka. Bede pewna jak urodze;) tymbardziej ze rok temu w rodzinie tez mielismy taki przypadek. ze caly czas miala byc dziewczynka a urodzil sie chlopiec ;)

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 wrote:
    ewa ale myślisz że to co zaplanowałam może być ? Prócz tego kombineznu- może jednak kupię jakiś inny

Ja tak mało wiem... najmłodsze dziecko w naszej najbliższej rodzinie ma 11 lat więc nawet nie bardzo jest kogo podpytać :/
    Kochana zobaczysz ze jak urodzisz sama bedziesz wiedziala co i jak;) matczyna intuicja jest niezawodna. Przyznam szczerze ze przy pierwszej corce obawialam sie tego jak bede sie nia opiekowac, skad bede wiedziec wszystko;) ale jak ja zobaczylam wszystko juz wiedzialam i dla mnie to bylo naturalne. Instynkt macierzynski mamy wrodzony;)

ewa81, Nina13 lubią tę wiadomość

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Obyś Klaudia miała rację :), bo sama się tego boję czy dam radę.
    Noc przespana więc pewnie będzie dziś lepsza forma. Chcę iść na miasto na zakupy i do fryzjera obciąć włosy, bo strasznie mi wypadają.
    Czy któraś z Was stosowała lub kupiła butelki z firmy tommy tippe? Chciałabym znać opinię bo chcę je kupić. A widziałam że są dwa rodzaje antykolkowych - jedne mają wxśrodku taki niby odpowietrznik a drugie bez a też są antykolkowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 06:56

• klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa81 zawsze zastanawiamy sie jak to bedzie ;) mnie macierzynstwo zaskoczylo w 100% pozytywnie...;) jest to piekne przezycie i juz nie moge sie doczekac zeby przezyc to drugi raz ;)

ewa81 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa81- czyli robisz się dziś na bóstwo! Powodzenia!
    Ja mam dwie buteleczki antykolkowe tommee tippee "closer to nature", polecały mi je znajome mamy, które są zadowolone. Zobaczymy jak u nas się sprawdzą

ewa81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadii a jakiej wielkości wzięłaś? 260 ml i 150 ml, czy jednakowej wielkości?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa z tego co mówiły położne z to antykolkowe tak naprawdę są tylko te z odpowietrznikiem,

Klaudia dzięki za słowa otuchy :)

Arthaney nie denerwuj się , choć wiem że nie łatwo ale powiem CI że jak ja jestem poddenerwowana to mam wrażenie że te same fale łape co Ty :D też mam ochotę kogoś "jebnąć" itd :P

wczoraj byłam u teściów i zanim zdjęłam kurtkę to miałam ochotę odwrócić się na pięcie bo zostałam przywitana słowami "jest i grubas" no sorry ale ja na punkcie tego "grubasa" jestem przewrażliwiona i już :( i bardzo bardzo mi było przykro

ewa81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do butelek to mam z aventu 60 ml ze szkoły rodzenia , myślicie że się przyda?

no i druga z lovi 150ml

i nie wiem czy powinnam jakąś jeszcze kupować? niby powinny być obie z tej samej firmy ale faktycznie tak jest ?

• chloet Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    Ewa81- czyli robisz się dziś na bóstwo! Powodzenia!
    Ja mam dwie buteleczki antykolkowe tommee tippee "closer to nature", polecały mi je znajome mamy, które są zadowolone. Zobaczymy jak u nas się sprawdzą

Też kupiłam 2 te butelki.

Jak minęła Wam nocka? U mnie prawie całą noc twardniał mi brzuch, co się przebudziłam, ledwo mogłam przewrócić się na drugi bok, taki był ciężki, jak kamień.

rqkqj11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze chcę Was podpytać czy jest sens/potrzeba kupować poduszkę klin. Co o tym sądzicie?

‹‹ 871 872 873 874 875 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ