X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Inka91 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziëkuje za słowa otuchy..wczoraj się dowiedziałam, ze mòj M też był malutki jak się urodził bro tylko 2500 g ważył a teraz kawał chłopa..:-p najważniejsze żeby wszystko było ok..

Co do instynktu to racja że mamy coś takiego zajebistego w sobie, pamiętam jak urodziłam còrcie miałam 23 lata najmłodsza na oddziale a pierwsza zaczełam karmić I przewijać, nie bałam się niczego..

Kolejna nocka tragiczna, mała dalej z goraczka...:-(

Butelki na poczàtek mam dwie 150 ml tomme tippe tak też miałam dla còreczki I wystarczyło..:-) ale ja kupowałam te zwykłe bez tego czegoś w środku..mała nigdy kolki nie miała..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 11:15

• Inka91 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się teraz zastanawiam bo juz nie pamiętam jak to było z Malutkà, do szpitala zabieracie body na ktòtki rękaw? Bo u mnie trzeba ubranka swoje i właśnie nie wiem czy zabierać coś pod pajacyk czy nie..

Wydaje mi się że dla còrci miałam ale położne nie kazały zakładać, żeby nie przegżać...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pilnowaniem dzieci to u nas akurat w rodzinie na odwrót.
    Ostatnio moi oboje mieli 3dniówkę - gorączka, wymioty, biedunka. Ja już ledwo dawałam rady, do tego brzuch twardniał, dzwonię do mamy, a ona, że pomaga mojego bratu zajmować się synem, bo jest chory. Jego żona też jest w ciąży, nie pracuje, siedzi w domu, jak młody jest chory to się zamyka w pokoju, a mój brat i mama biorą wolne i zajmują się młodym... Ale ja już sama muszę sobie radzić z 2ką chorą.

Ej, to mój 2000 post! Wow, ale zleciało :P

Wagą się nie ma co przejmować, nie raz o tym pisałam, ale usg przekłamuje o +/-0.5kg, a czasami nawet więcej. U mnie oba maluchy prognozowane na 3.5kg, a urodziły się kruszyny 2.9 i 3.1 :) Z drugiej strony szwagierka miała mieć syna 3.6, a urodził się 4.1.
    Także może się okazać, że te niby suuuper ciągnące teraz urodzą się z tą samą wagą co te najmniejsze okruszki z usg ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Body długi rękaw + pajacyk + niedrapki + skarpetki + cienka czapeczka, a wszystko owinięt w kocyk, ew. dla bardziej bojaźliwych rożek/becik ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Nadii a jakiej wielkości wzięłaś? 260 ml i 150 ml, czy jednakowej wielkości?

Mam dwie 260ml.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 13:05

ewa81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 wrote:
    Jeszcze chcę Was podpytać czy jest sens/potrzeba kupować poduszkę klin. Co o tym sądzicie?

Moim zdaniem - nie ma sensu. Jak chcesz to możesz pod materac włożyć zwykłą poduszkę, żeby go pochylić, albo pod jedną stroną łóżeczka wsadzić np. książki.
    Samo pochylenie jak najbardziej, bo w końcu ma zabezpieczać przed zadławieniem po ulaniu na leżąco.

Nina13 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za info o butelkach:)
    Nina, Twój post polubiłam ze względu na butelki.
    Powiem Ci, że bardzo nieładnie ze strony Twojej teściowej, nie wiem jak mogła coś takiego powiedzieć :(. Nie dziwię się, że było Ci przykro. Kurde niektórzy nie mają kompletnie wyczucia, taktu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 13:21

• Inka91 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Body długi rękaw + pajacyk + niedrapki + skarpetki + cienka czapeczka, a wszystko owinięt w kocyk, ew. dla bardziej bojaźliwych rożek/becik ;)

Body długi rękaw hmm to tu mnie zaskoczyłaś.. Przygotowałam còrci body na kròtki pajacyk niedrapki I skarpetki I czapke ale wydaje mi sié że tych body Jej nie załožyła.była zawinięta w rożek ale tylko kilka godz bo potem przyszła położna i kazała odpiàć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 14:48

• chloet Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a u mnie waga coś stanęła w miejscu. O ile do tej pory potrafiłam przytyć nawet 1 kg tygodniowo, tak teraz przez tydzień waga nic się nie ruszyła, a jem tak samo. Myślałam, że w tym ostatnim miesiącu właśnie najbardziej zacznę tyć, a tu nic.

klaudia.29 lubi tę wiadomość

rqkqj11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    Dziewczyny, a u mnie waga coś stanęła w miejscu. O ile do tej pory potrafiłam przytyć nawet 1 kg tygodniowo, tak teraz przez tydzień waga nic się nie ruszyła, a jem tak samo. Myślałam, że w tym ostatnim miesiącu właśnie najbardziej zacznę tyć, a tu nic.
    To tylko się cieszyć!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chloet ciesz się :)

• klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj spadek formy... brzuch twardnieje i ogólnie mam go dość nisko albo mam takie wrażenie...w sob zaczynam 33 tydz. W poniedziałek wizyta u lekarza. Chciałabym żeby luty juz minął i był marzec.Ja miałam butelki z Aventu ale moja córka chciała pić tylko ze szklanych butelek i gumowych smoczków. Dopiero jak skończyła rok pasowały jej silikonowe smoczki. Tez myślę teraz o tych tommie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 17:12

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka, a kiedy rodziłaś? Ja córkę 16.02 i jak będą w marcu takie temp jak aktualnie to wg mnie będzie ok zestaw. Zresztą maluchy leżą na golasa, ale w temp 37 stopni, a jak mają nagle się przenieść do 19-20 stopni (no, chyba, że ktoś rodzi w prywatnej klinice to zakładam 22 ;)) to wg na pierwsze dni zanim się zaklimatyzują będzie akurat :)

• Inka91 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodziłam w II połowie października.. Wszystko zależy od szpitala tam gdzie rodziła moja siostra szpital dawał wszystko dla mamy I dziecka I to wcale nie było prywatnie.. U mnie w Wawie o nic sie nie można doprosić..

• severi Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka a jaki szpital?

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A też ciekawa jestem, czy jak będziemy już wychodzić ze szpitala to czy dostaniemy taka wyprawkę? Kiedyś pamiętam że brat dostal jakieś kremy, pampersy....ale to było 18 lat temu.

uch5i09k3eicivpk.png
  • /Natalka Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mam spadek formy a moja waga nie drgneła od listopada. nop przynajmniej nie w gore bo w dół i owszem. zmeczona juz jestem, chce zeby sie to juz skonczyło a drze na mysl ze potem bedzie juz tylko gorzej

hchy3e3kiyb8yirx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam się cieszę z mojego brzuszka. Owszem, jest coraz ciężej, noce też ciężkie, ale tak długo na niego czekałam, że cieszę się każdym dniem. Bez przerwy go głaskam, oglądam w lustrze i wiem, że za niedługo będę za nim tęchnić. A najbardziej chyba za tymi cudownymi kopniaczkami na które nie mogę się napaczyć.
    Najchetniej już ubrałabym łóżeczko dla Małej, powyciągałabym ozdoby, bo strasznie mnie korci, gdy tak na nie patrze, ale jeszcze za wcześnie. Zdążyłoby się zakurzyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 09:09

Nina13, Inka91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadii mam to samo, uwielbiam głaskać brzuszek, a już nie mówiąc jak mały kopie.
    Literki już powiesiłam na łóżeczku, bo nie wytrzymałam :P. Ale inne rzeczy muszę wyprać i ubiorę tuż przed pójściem do szpitala.

Nina13, Inka91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa dzięki za słowa otuchy, dobrze wiedzieć że ktoś rozumie... bo jak widać moja teściowa zrozumienia zero.

Wczoraj odebraliśmy z M łóżeczko, dokupiliśmy przewijak i jakieś małe drobiazgi, nie mogłam się powstrzymać i kupiłam śliczną, przesłodką różową sukienuśkę :D

Jak wybierałam te różne drobiazgi i wzięłam z półki taki zwykły aspiratorek do noska, przypominający gruszkę to Pani sklepowa powiedziała że w żadnym wypadku mam tego nie brać tylko to- i dała mi coś na pierwszy rzut oka większego w plastikowym pojemniczku za około 20 zł, powiedziała że z tego wszyscy rodzice są zadowoleni i że ona poleca Klientom tylko to , no to wzięłam i co ??? w domu się okazało że trzeba maluchowi wyciągać ten katarek wsysając powietrze ustami przez wężyk -nie widziałam wcześniej czegoś takiego i szczerze powiem że nie wiem czy się z tym zmierzę ... :P

‹‹ 872 873 874 875 876 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ