Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney, Wy mieszkacie razem? Mam na myśli teściową, jej córkę itd. Ja pierdzielę, jakbym tej małej tyłek przetrzepała....co za chamka :/, a teściowa tak samo. No ręce opadają...

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak z pościelą do łóżeczka. Chcialabym z baldachimem. Macie może coś sprawdzonego?

uch5i09k3eicivpk.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sytuacja z mieszkaniem wygląda tak, że całe szczęście nie mieszkamy razem z teściową i z tym niewychowanym bachorem z tej racji iż ja mieszkam z rodzicami i mój też mieszka z mamą.
    Gdy tylko mała się urodzi zamieszkamy razem u mnie, bo nie zostawię go samego w tym domu wariatów.
    Nie dość że jego brat ma 25 lat i nie pracuje tylko chleje i ćpa, siostra która nie ma szacunku do nikogo, i matka która patrzy tylko na brata i córkę, a na najstarszego syna (czyli mojego faceta) ma w dupie. Przejebała jego kase ze śmierci ojca, chciał kupić samochód to powiedziała że takiego starego rocznika ma nie kupować i ona mu się dołoży na nowszy, a teraz jak jest coraz bliżej porodu, powiedziała mu że ma wziąć kredyt i sam sobie samochód kupić taki jaki chce.. No szlag mnie jasny trafi...
    próbuje nie wchodzić sobie na głowę, ale nie jestem z moim po ślubie i boje się że przez mój 'niewypażony ryj', bo taki mam gdy się bardzo zdenerwuje, pogorszę ich sytuację.. Gdy tylko dzisiaj wrócił z pracy powiedziałam mu o tym jak się dzisiaj poczułam i jak mnie potraktowano, to ledwo go powstrzymałam od tego by nie dał Julce na dupsko, bo wiedziałam że gdy to zrobi będzie awantura ze strony matki..
    Aaaa, i dzisiaj jeszcze się pytała jak mała będzie miała na imię.. Nie powiedziałam jej że Lilianka, bo gdy powiedziałam jej moją pierwszą propozycję czyli Anielka, to mnie wyśmiała, i powiedziała że jak dam jej tak na imie to ona będzie mówiła do niej Amelka, bo jej będzie wstyd. No kur.... ! Nerwicę dostanę przez te dwie małpy..

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney, jak czytam o Twojej teściowej to szlag mnie trafia..
    Czemu pozwalasz jej na takie zachowanie? Czego się boisz? Jak nie zwrócisz jej uwagi, to dalej będzie tak robić i ona odbiera to tak, że na to pozwalasz. Nie powinnaś się przejmować tym jak ona zareaguje. Przecież ona Ciebie i Partnera nie rozdzieli. Trudno niech pokłóci się ze swoim synem - Twoim partnerem. W końcu Twój facet jest z Tobą, stoi po Twojej stronie, to chyba Ty jesteś dla niego najważniejsza a nie jego mama. On z Tobą dzieli życie, a nie z mamą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    A jak z pościelą do łóżeczka. Chcialabym z baldachimem. Macie może coś sprawdzonego?
    Ja kupowałam na stronie mam-tato 14częściową pościel, baldachim i stelaż dokupiłam osobno z tym samym wzorem. Jest tego cała masa na allegro, wszystko zależy od gustu, upodobań, każdemu podoba się co innego

Malwinka lubi tę wiadomość

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Arthaney, jak czytam o Twojej teściowej to szlag mnie trafia..
    Czemu pozwalasz jej na takie zachowanie? Czego się boisz? Jak nie zwrócisz jej uwagi, to dalej będzie tak robić i ona odbiera to tak, że na to pozwalasz. Nie powinnaś się przejmować tym jak ona zareaguje. Przecież ona Ciebie i Partnera nie rozdzieli. Trudno niech pokłóci się ze swoim synem - Twoim partnerem. W końcu Twój facet jest z Tobą, stoi po Twojej stronie, to chyba Ty jesteś dla niego najważniejsza a nie jego mama. On z Tobą dzieli życie, a nie z mamą.

Ja dopiero sie wyszczekam gdy moj sie wprowadzi do mnie.. bo przynajmniej nie bede jej widywać...

f2w3gov3rq5rap75.png
  • Inka91 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co słychać u Naszych rozpakowanych marcòwek..jak ich maleństwa...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę nad tym jak się czują dzielne maleństwa, mam nadzieję, że wszystko ok i już powoli do domku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 19:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney, rozumiem.
    Też ciekawa jestem jak tam maleństwa rosną

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż boję się myśleć, że niedługo u Nas zaczną się rozpakowywania, z każdym dniem coraz bliżej

• maggdax Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) dziś na szkole rodzenia położna wspomniała o żelu ułatwiającym poród natalis. Ciekawa jestem czy to rzeczywiście pomaga,słyszała któraś z was o tym? Może tylko wspomniała bo ma z nimi taka umowę, bo dostaliśmy ulotki na ten temat. Ciekawa jestem waszego zdania na ten temat.

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggdax wrote:
    Hej:) dziś na szkole rodzenia położna wspomniała o żelu ułatwiającym poród natalis. Ciekawa jestem czy to rzeczywiście pomaga,słyszała któraś z was o tym? Może tylko wspomniała bo ma z nimi taka umowę, bo dostaliśmy ulotki na ten temat. Ciekawa jestem waszego zdania na ten temat.
    Obstawiam, że ma za to płacone skoro nawet ulotki dostałaś! Nam położna wspominała tylko o możliwości smarowania miejsca między pochwą a odbytem najlepiej zwykłą wazeliną i lekkim masowaniu tego miejsca, aby skóra była elastyczniejsza, nawilżona i mniejsze ryzyko pęknięcia. Oczywiście wspominała też o masażu krocza, ćwiczeniach miednicy i mięśni kegla

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney nie jesteś na mnie zła co napisałam? :)
    No już marca nie mogę się doczekać. Można by było potem uaktualnić listę - nasze nicki z datą rozpakowania się i imieniem dziecka. A poniżej druga lista osób do rozpakowywania.
    Śledzę też wątek styczniówek, fajnie się czyta jak się rozpakowały

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 20:02

• maggdax Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    Obstawiam, że ma za to płacone skoro nawet ulotki dostałaś! Nam położna wspominała tylko o możliwości smarowania miejsca między pochwą a odbytem najlepiej zwykłą wazeliną i lekkim masowaniu tego miejsca, aby skóra była elastyczniejsza, nawilżona i mniejsze ryzyko pęknięcia. Oczywiście wspominała też o masażu krocza, ćwiczeniach miednicy i mięśni kegla
    Tez tak myślę. .. no cóż, narobila nam chwilowej nadziei ze jest żel który może pomóc w porodzie ; ) może jednak któraś się z tym spotkała?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się ten żel aplikuje i kiedy?
    Ja mam narazie w szafie liście malin i oeparol, czekam jeszcze tydzień i zaczynam "kurację". Ponoć też przyśpieszają poród :)

• maggdax Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark żel nazywa się Natalis, jest sterylne zapakowany razem z aplikatorem i podaje się go na porodówce-robi to położna lub lekarz. A co będziesz robiła z tymi liśćmi malin? Będziesz je przygotowywała do picia ?:)

• maggdax Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam oeparol jeszcze z przed ciąży :) może wypróbuję

• /Natalka Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w tym zelu sa te same składniki co w spermie a to tanszy i przyjemniejszy sposób ;)

hchy3e3kiyb8yirx.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nam też położna mówiła o tym żelu, powiedziała bo musi nas o tym poinformowac, ale od razu powiedziała że to jest bez sensu, bo daje się to w pierwszej fazie porodu i "gowno" daje.
    A napar z liści malin mówila, że może wywołać wcześniejszy poród...to ja podziękuje za niego.
    A na co jest ten oeparol????
    Kupiłam z jakieś trzy tygodnie temu wypełnienie pościeli do łóżeczka 120x60. I teraz patrzę że ma wymiar 100x135 !!!!
    I nie wiem co teraz, bo większość pościeli jest na 120x60,90 a tych moich jest mało.
    To ta kołdra jakaś duża do łóżeczka będzie ale tak babka mi doradzila ;(

uch5i09k3eicivpk.png
  • /Natalka Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oeparol to olej z wiesiołka

hchy3e3kiyb8yirx.png
‹‹ 874 875 876 877 878 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ