X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney, Wy mieszkacie razem? Mam na myśli teściową, jej córkę itd. Ja pierdzielę, jakbym tej małej tyłek przetrzepała....co za chamka :/, a teściowa tak samo. No ręce opadają...

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak z pościelą do łóżeczka. Chcialabym z baldachimem. Macie może coś sprawdzonego?

uch5i09k3eicivpk.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sytuacja z mieszkaniem wygląda tak, że całe szczęście nie mieszkamy razem z teściową i z tym niewychowanym bachorem z tej racji iż ja mieszkam z rodzicami i mój też mieszka z mamą.
    Gdy tylko mała się urodzi zamieszkamy razem u mnie, bo nie zostawię go samego w tym domu wariatów.
    Nie dość że jego brat ma 25 lat i nie pracuje tylko chleje i ćpa, siostra która nie ma szacunku do nikogo, i matka która patrzy tylko na brata i córkę, a na najstarszego syna (czyli mojego faceta) ma w dupie. Przejebała jego kase ze śmierci ojca, chciał kupić samochód to powiedziała że takiego starego rocznika ma nie kupować i ona mu się dołoży na nowszy, a teraz jak jest coraz bliżej porodu, powiedziała mu że ma wziąć kredyt i sam sobie samochód kupić taki jaki chce.. No szlag mnie jasny trafi...
    próbuje nie wchodzić sobie na głowę, ale nie jestem z moim po ślubie i boje się że przez mój 'niewypażony ryj', bo taki mam gdy się bardzo zdenerwuje, pogorszę ich sytuację.. Gdy tylko dzisiaj wrócił z pracy powiedziałam mu o tym jak się dzisiaj poczułam i jak mnie potraktowano, to ledwo go powstrzymałam od tego by nie dał Julce na dupsko, bo wiedziałam że gdy to zrobi będzie awantura ze strony matki..
    Aaaa, i dzisiaj jeszcze się pytała jak mała będzie miała na imię.. Nie powiedziałam jej że Lilianka, bo gdy powiedziałam jej moją pierwszą propozycję czyli Anielka, to mnie wyśmiała, i powiedziała że jak dam jej tak na imie to ona będzie mówiła do niej Amelka, bo jej będzie wstyd. No kur.... ! Nerwicę dostanę przez te dwie małpy..

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney, jak czytam o Twojej teściowej to szlag mnie trafia..
    Czemu pozwalasz jej na takie zachowanie? Czego się boisz? Jak nie zwrócisz jej uwagi, to dalej będzie tak robić i ona odbiera to tak, że na to pozwalasz. Nie powinnaś się przejmować tym jak ona zareaguje. Przecież ona Ciebie i Partnera nie rozdzieli. Trudno niech pokłóci się ze swoim synem - Twoim partnerem. W końcu Twój facet jest z Tobą, stoi po Twojej stronie, to chyba Ty jesteś dla niego najważniejsza a nie jego mama. On z Tobą dzieli życie, a nie z mamą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    A jak z pościelą do łóżeczka. Chcialabym z baldachimem. Macie może coś sprawdzonego?
    Ja kupowałam na stronie mam-tato 14częściową pościel, baldachim i stelaż dokupiłam osobno z tym samym wzorem. Jest tego cała masa na allegro, wszystko zależy od gustu, upodobań, każdemu podoba się co innego

Malwinka lubi tę wiadomość

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Arthaney, jak czytam o Twojej teściowej to szlag mnie trafia..
    Czemu pozwalasz jej na takie zachowanie? Czego się boisz? Jak nie zwrócisz jej uwagi, to dalej będzie tak robić i ona odbiera to tak, że na to pozwalasz. Nie powinnaś się przejmować tym jak ona zareaguje. Przecież ona Ciebie i Partnera nie rozdzieli. Trudno niech pokłóci się ze swoim synem - Twoim partnerem. W końcu Twój facet jest z Tobą, stoi po Twojej stronie, to chyba Ty jesteś dla niego najważniejsza a nie jego mama. On z Tobą dzieli życie, a nie z mamą.

Ja dopiero sie wyszczekam gdy moj sie wprowadzi do mnie.. bo przynajmniej nie bede jej widywać...

f2w3gov3rq5rap75.png
  • Inka91 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co słychać u Naszych rozpakowanych marcòwek..jak ich maleństwa...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę nad tym jak się czują dzielne maleństwa, mam nadzieję, że wszystko ok i już powoli do domku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 19:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney, rozumiem.
    Też ciekawa jestem jak tam maleństwa rosną

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż boję się myśleć, że niedługo u Nas zaczną się rozpakowywania, z każdym dniem coraz bliżej

• maggdax Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) dziś na szkole rodzenia położna wspomniała o żelu ułatwiającym poród natalis. Ciekawa jestem czy to rzeczywiście pomaga,słyszała któraś z was o tym? Może tylko wspomniała bo ma z nimi taka umowę, bo dostaliśmy ulotki na ten temat. Ciekawa jestem waszego zdania na ten temat.

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggdax wrote:
    Hej:) dziś na szkole rodzenia położna wspomniała o żelu ułatwiającym poród natalis. Ciekawa jestem czy to rzeczywiście pomaga,słyszała któraś z was o tym? Może tylko wspomniała bo ma z nimi taka umowę, bo dostaliśmy ulotki na ten temat. Ciekawa jestem waszego zdania na ten temat.
    Obstawiam, że ma za to płacone skoro nawet ulotki dostałaś! Nam położna wspominała tylko o możliwości smarowania miejsca między pochwą a odbytem najlepiej zwykłą wazeliną i lekkim masowaniu tego miejsca, aby skóra była elastyczniejsza, nawilżona i mniejsze ryzyko pęknięcia. Oczywiście wspominała też o masażu krocza, ćwiczeniach miednicy i mięśni kegla

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney nie jesteś na mnie zła co napisałam? :)
    No już marca nie mogę się doczekać. Można by było potem uaktualnić listę - nasze nicki z datą rozpakowania się i imieniem dziecka. A poniżej druga lista osób do rozpakowywania.
    Śledzę też wątek styczniówek, fajnie się czyta jak się rozpakowały

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 20:02

• maggdax Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    Obstawiam, że ma za to płacone skoro nawet ulotki dostałaś! Nam położna wspominała tylko o możliwości smarowania miejsca między pochwą a odbytem najlepiej zwykłą wazeliną i lekkim masowaniu tego miejsca, aby skóra była elastyczniejsza, nawilżona i mniejsze ryzyko pęknięcia. Oczywiście wspominała też o masażu krocza, ćwiczeniach miednicy i mięśni kegla
    Tez tak myślę. .. no cóż, narobila nam chwilowej nadziei ze jest żel który może pomóc w porodzie ; ) może jednak któraś się z tym spotkała?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się ten żel aplikuje i kiedy?
    Ja mam narazie w szafie liście malin i oeparol, czekam jeszcze tydzień i zaczynam "kurację". Ponoć też przyśpieszają poród :)

• maggdax Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark żel nazywa się Natalis, jest sterylne zapakowany razem z aplikatorem i podaje się go na porodówce-robi to położna lub lekarz. A co będziesz robiła z tymi liśćmi malin? Będziesz je przygotowywała do picia ?:)

• maggdax Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam oeparol jeszcze z przed ciąży :) może wypróbuję

• /Natalka Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w tym zelu sa te same składniki co w spermie a to tanszy i przyjemniejszy sposób ;)

hchy3e3kiyb8yirx.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nam też położna mówiła o tym żelu, powiedziała bo musi nas o tym poinformowac, ale od razu powiedziała że to jest bez sensu, bo daje się to w pierwszej fazie porodu i "gowno" daje.
    A napar z liści malin mówila, że może wywołać wcześniejszy poród...to ja podziękuje za niego.
    A na co jest ten oeparol????
    Kupiłam z jakieś trzy tygodnie temu wypełnienie pościeli do łóżeczka 120x60. I teraz patrzę że ma wymiar 100x135 !!!!
    I nie wiem co teraz, bo większość pościeli jest na 120x60,90 a tych moich jest mało.
    To ta kołdra jakaś duża do łóżeczka będzie ale tak babka mi doradzila ;(

uch5i09k3eicivpk.png
  • /Natalka Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oeparol to olej z wiesiołka

hchy3e3kiyb8yirx.png
‹‹ 874 875 876 877 878 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ